instruction
stringclasses
154 values
input
stringlengths
72
2.46k
output
stringlengths
31
1.27k
wat zijn de oorzaken van de hoofdpijn?
Wat is de oorzaak van het hoofd-hoofd- en vaatziekten?: problemen met de bloedvaatjes en het bloeden in de hersenen kan leiden tot hoofdpijn, zoals: - Abnormale verbinding tussen de slagaders en de aderen in de hersenen die gewoonlijk vóór de geboorte gevormd worden. Dit probleem heet een arterioveneuze malformatie, of AVM. - bloedstroom naar een deel van de hersenhals. Dit heet een beroerte. - Verzwakking van de wand van een bloedvat dat open kan breken en bloeden in de hersenen. Dit heet een hersenaneurysma. - Bloeden in het gebied tussen de hersenen en het dunne weefsel dat de hersenen bedekt. Dit heet een subarachnoïde bloeduitstorting Andere oorzaken van hoofdpijn die direct gecontroleerd moeten worden door een arts.
Sommige hoofdpijnen kunnen gevaarlijk zijn, als ze te maken hebben met problemen met de bloedvaten en bloeden in de hersenen. Dit soort hoofdpijnen kan worden veroorzaakt door een abnormaal verband tussen de slagaders en aderen in de hersenen die meestal vormen voor de geboorte. Andere mogelijke oorzaken zijn een beroerte, een hersenaneurysma, hoge bloeddruk, of koolmonoxidevergiftiging.
wat zijn de oorzaken van de hoofdpijn?
Hoofdpijn bij kinderen (Causes): Een aantal factoren kan leiden tot de ontwikkeling van hoofdpijn bij uw kind: - ziekte en infectie. Vaak voorkomende ziekten zoals verkoudheid, griep, oor- en voorhoofdsziekten zijn een van de meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn bij kinderen. Ernstige infecties, zoals meningitis of encefalitis, kunnen ook hoofdpijn veroorzaken, maar kunnen meestal gepaard gaan met andere symptomen, zoals koorts en stijve nek. - Hoofdtrauma. Knobbeltjes en blauwe plekken kunnen leiden tot hoofdpijn. Hoewel de meeste hoofdwonden klein zijn, moet u onmiddellijk medische aandacht krijgen als uw kind hard op zijn hoofd valt of hard in het hoofd raakt. Neem ook contact op met een arts als de hoofdpijn van uw kind voortdurend toeneemt na een hoofdwond. - Emotionele factoren. Stress en angst - misschien veroorzaakt door problemen met leeftijdsgenoten, leraren of ouders - kan spelen een rol in de hoofdpijn van kinderen.
Een aantal factoren kan leiden tot het ontstaan van hoofdpijn bij uw kind, zoals ziekte en infectie, stress en angst, genetische factoren, depressie of problemen in de hersenen.
wat zijn de oorzaken van de hoofdpijn?
Rebound-hoofdpijn (overview): Rebound-hoofdpijn (hoofdpijn over het gebruik van geneesmiddelen) wordt veroorzaakt door regelmatig, langdurig gebruik van geneesmiddelen voor de behandeling van hoofdpijn, zoals migraine. pijnstillers bieden verlichting voor sommige hoofdpijnen. Maar als u ze meer dan een paar dagen per week neemt, kunnen ze rebound-hoofdpijn veroorzaken. Het lijkt erop dat elk geneesmiddel voor pijnverlichting rebound-hoofdpijn kan veroorzaken, maar alleen als u al last heeft van hoofdpijn. pijnstillers regelmatig worden ingenomen voor een andere aandoening, zoals artritis, niet aangetoond dat ze rebound-hoofdpijn veroorzaken bij mensen die nooit een hoofdpijnaandoening hebben gehad. Rebound-hoofdpijn stopt meestal wanneer u stopt met het gebruik van pijnstillers. Het is moeilijk op korte termijn, maar uw arts kan u helpen bij het verslaan van rebound-hoofdpijn voor langdurige verlichting.
Rebound hoofdpijn wordt veroorzaakt door regelmatig, langdurig gebruik van geneesmiddelen voor de behandeling van hoofdpijn, zo'n pijnstillers. Als u ze meer dan een paar dagen per week inneemt, kunnen ze rebound hoofdpijn veroorzaken. Rebound hoofdpijn meestal stoppen wanneer u stopt met het innemen van de pijnmedicijn.
wat zijn de oorzaken van de hoofdpijn?
Hoofdpijn: hoofdpijn is pijn of ongemak in het hoofd, de schedel of de hals. Ernstige oorzaken van hoofdpijn zijn zeldzaam. De meeste mensen met hoofdpijn kunnen zich veel beter voelen door het maken van levensstijlen, het leren van manieren om te ontspannen, en soms door het nemen van medicijnen. De meest voorkomende vorm van hoofdpijn is spanningshoofd. Het is waarschijnlijk veroorzaakt door strakke hoofdpijn in uw schouders, hals, hoofd en kaak. De spanningshoofdpijn: - kan gerelateerd zijn aan stress, depressie, angst, pijn in het hoofd, of het vasthouden van uw hoofd en hals in een abnormale positie.
Ernstige oorzaken van hoofdpijn zijn zeldzaam. De meeste mensen met hoofdpijn kunnen zich veel beter voelen door het maken van levensstijlveranderingen, het leren van manieren om te ontspannen, en soms door het nemen van medicijnen. De meest voorkomende vorm van hoofdpijn is spanningshoofdpijn, die kan worden gerelateerd aan stress, depressie, angst, hoofdwonden, of het vasthouden van uw hoofd en hals in een abnormale positie. Migraines kan worden veroorzaakt door voedsel, zoals chocolade, bepaalde kazen, of mononatrium glutamaat (MSG). Caféine ontwenningsverschijnselen, gebrek aan slaap, en alcohol kan ook worden veroorzaakt. Rebound hoofdpijn is hoofdpijn die steeds weer terugkomt. Ze komen vaak voor van overmatig gebruik van pijnstillende middelen. Andere vormen van hoofdpijn, die een scherpe, zeer pijnlijke hoofdpijn die dagelijks optreedt, soms wekenlang. Bij sommige mensen, komen de hoofdpijn nooit terug.
wat zijn de oorzaken van de hoofdpijn?
Elk type seksuele activiteit dat leidt tot orgasme kan seksuele hoofdpijn veroorzaken. Abrupt-onset en traag-opgebouwde sekshoofdpijn kunnen primaire hoofdpijnstoornissen zijn die niet gepaard gaan met een onderliggende aandoening. Sekhoofdpijn die plotseling optreedt, kan worden geassocieerd met: - een verbrijzeling of zeepbel in de wand van een slagader in je hoofd (intracraniële aneurysma) - een abnormale verbinding tussen slagaders en aders in de hersenen (arterioveneuze malformatie) die bloedt in de met spinale vocht gevulde ruimte in en rond de hersenen - bloeden in de wand van een slagader die leidt tot de hersenen (loslating) - Stroke - Coronaire arterie ziekte - Gebruik van sommige geneesmiddelen, zoals geboortebeperking pillen - Branding van bepaalde infecties Sekhoofdziekten geassocieerd met verlies van bewustzijn, braken, stijve hals, andere neurologische symptomen en ernstige pijn die meer dan 24 uur kunnen leiden tot een onderliggende oorzaak.
Seksuele hoofdpijnen zijn hoofdpijnen die veroorzaakt worden door allerlei seksuele activiteiten. Ze kunnen geassocieerd worden met het volgende: een verbreding of zeepbel in de wand van een slagader in je hoofd (intracraniële aneurysma); een abnormale verbinding tussen slagaders en aders in de hersenen (arterioveneuze malformatie) die bloedt in de met spinale vocht gevulde ruimte in en rond de hersenen; bloeden in de wand van een slagader die leidt tot de hersenen (loslating); beroerte; kransslagaderziekten; of het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, zoals geboortebeperkingspillen.
wat zijn de oorzaken van de hoofdpijn?
Hoofdpijn bij kinderen: Hoofdpijn bij kinderen komt vaak voor en meestal zijn ze niet ernstig. Net als volwassenen kunnen kinderen verschillende soorten hoofdpijn ontwikkelen, zoals migraine of stress gerelateerde hoofdpijn. Kinderen kunnen ook chronische dagelijkse hoofdpijn hebben. In sommige gevallen kan hoofdpijn bij kinderen worden veroorzaakt door een infectie, hoge niveaus van stress of angst, of kleine hoofdtrauma. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de hoofdpijn symptomen van uw kind en een arts te raadplegen als de hoofdpijn toeneemt of vaak voorkomt. Hoofdpijn bij kinderen meestal kan worden behandeld met over-the-counter pijnstillers en andere levensmiddelen. Kinderen krijgen dezelfde soorten hoofdpijn bij volwassenen, maar hun symptomen kunnen verschillen. Bijvoorbeeld, migraine bij kinderen kan minder dan vier uur duren, terwijl bij volwassenen, migraine laatste vier uur.
Een aantal factoren kan leiden tot het ontstaan van hoofdpijn bij uw kind, zoals ziekte en infectie, stress en angst, genetische factoren, depressie of problemen in de hersenen.
wat zijn de oorzaken van de hoofdpijn?
Hoofdpijn (Causes): De meest voorkomende vorm van de hoofdpijn is de spanning. Dit is waarschijnlijk veroorzaakt door de strakke spieren in uw schouders, hals, hoofd en kaak. Een spanningshoofd: - Kan te maken hebben met stress, depressie, angst, hoofdwonden, of het houden van uw hoofd en hals in een abnormale positie. - De tanden aan beide kanten van uw hoofd. Het begint vaak aan de achterkant van het hoofd en verspreidt zich naar voren. De pijn kan saaie of knijpende dagen zijn, zoals een strak bandje of een dichte borst.
De meest voorkomende vorm van hoofdpijn is de spanningshoofdpijn, die gerelateerd kan zijn aan stress, depressie, angst, hoofdwond, of het vasthouden van uw hoofd en hals in een abnormale positie. Migraines kan worden veroorzaakt door voedsel, zoals chocolade, bepaalde kazen, of mononatrium glutamaat (MSG). Café-ontwenning, gebrek aan slaap, en alcohol kan ook worden veroorzaakt. Rebound-hoofdpijn is hoofdpijn die steeds terugkomt. Ze komen vaak voor van overmatig gebruik van pijnstillers. Andere vormen van hoofdpijn omvatten clusterhoofdpijn, dat is een scherpe, zeer pijnlijke hoofdpijn die dagelijks optreedt, soms meerdere malen per dag voor maanden. Het gaat dan wekenlang weg. Bij sommige mensen komen de hoofdpijn nooit meer terug. Sinus-hoofdpijn veroorzaakt pijn aan de voorkant van het hoofd en gezicht. Het is te wijten aan opzwellen van de sinusgangen achter de wangen, neus en ogen.
wat zijn de oorzaken van de hoofdpijn?
Sinushoofdpijnen: Sinushoofdpijnen worden meestal geassocieerd met migraine of andere vormen van hoofdpijn. Sinushoofdpijnen worden geassocieerd met pijn en druk in het gezicht en bijholten en kunnen nasale symptomen veroorzaken. De meeste van deze hoofdpijnen worden niet veroorzaakt door bijholtes en mogen niet worden behandeld met antibiotica.
Sinushoofdpijnen worden meestal geassocieerd met migraine of andere vormen van hoofdpijn. Sinushoofdpijn wordt veroorzaakt door pijn en druk in het gezicht en bijholten, die niet veroorzaakt worden door bijholtes en niet behandeld mogen worden met antibiotica.
wat zijn de oorzaken van de hoofdpijn?
Spinale hoofdpijn (Oorzaken): Spinale hoofdpijn wordt veroorzaakt door lekkage van de wervelkolom door een gaatje in het harde membraan (dura mater) dat het ruggenmerg omringt. Deze lekkage vermindert de druk die wordt uitgeoefend door het ruggenmergvocht op de hersenen en het ruggenmerg, wat leidt tot hoofdpijn. Spinale hoofdpijn komt meestal binnen 48 uur na een spinale tap of spinale verdoving. Soms kan epidurale verdoving ook leiden tot een spinale hoofdpijn. Hoewel de epidurale verdoving net buiten het membraan dat het ruggenmerg omringt wordt geïnjecteerd, is een spinale hoofdpijn mogelijk als het membraan onbedoeld doorprikt wordt.
De hoofdpijn van de wervelkolom wordt veroorzaakt door het lekken van de ruggengraat door een punctie in het membraan dat het ruggenmerg omringt, waardoor de druk van het ruggenmerg op de hersenen en het ruggenmerg afneemt, wat tot hoofdpijn leidt.
wat zijn de oorzaken van pulmonale hypertensie
Pulmonale hypertensie (risicofactoren): uw risico op het ontwikkelen van pulmonale hypertensie kan groter zijn als: - u een jonge volwassene bent, omdat idiopathische pulmonale arteriële hypertensie vaker voorkomt bij jongere volwassenen - u overgewicht - u een familiegeschiedenis van de ziekte heeft - u een van de verschillende aandoeningen heeft die uw risico op het ontwikkelen van pulmonale hypertensie kunnen verhogen - u gebruikt illegale geneesmiddelen, zoals cocaïne - u neemt bepaalde geneesmiddelen voor het onderdrukken van de eetlust - u heeft een bestaand risico op het ontwikkelen van pulmonale hypertensie, zoals een familiegeschiedenis van de aandoening, en u leeft op een hoge hoogte.
Uw risico op het ontwikkelen van pulmonale hypertensie (PH) kan groter zijn als u een jonge volwassene bent, overgewicht heeft, een familiegeschiedenis van PH heeft, een aandoening heeft die het risico op PH verhoogt, illegale drugs gebruikt of een ander bestaand risico heeft op het ontwikkelen van PH.
wat zijn de oorzaken van pulmonale hypertensie
Pulmonale hypertensie (Causes): Pulmonale hypertensie (PH) begint met inflammatie en veranderingen in de cellen die uw longslagaders lijn. Andere factoren kunnen ook invloed hebben op de longslagaders en leiden tot PH. Bijvoorbeeld, de aandoening kan zich ontwikkelen als: De wanden van de slagaders vernauwen. De wanden van de slagaders zijn stijf bij de geboorte of worden stijf van een overgroei van cellen. bloedstolsels vormen in de slagaders. Deze veranderingen maken het moeilijk voor uw hart om bloed door uw longslagaders en longen te duwen. Zo kan de druk in de slagaders stijgen, waardoor PH. Vele factoren kunnen bijdragen aan het proces dat leidt tot de verschillende soorten PH. Groep 1 longularularularular hypertensie (PAH) geen bekende oorzaak hebben, of de aandoening kan worden geërfd. ("Geerfde" betekent dat de aandoening wordt overgedragen van ouders naar kinderen via genen.) Sommige ziekten en aandoeningen kunnen ook leiden tot klasse 1-mes.
Pulmonale hypertensie (PH) begint met inflammatie en veranderingen in de cellen die de longslagaders aanlijnen, kan ook veroorzaakt worden door het aanspannen van de wanden van de slagaders, of als ze stijf zijn bij de geboorte of van overgroeide cellen. Deze veranderingen maken het voor uw hart moeilijk om bloed door uw longslagaders en longen te pompen, waardoor de bloeddruk in de longslagaders stijgt.
wat zijn de oorzaken van pulmonale hypertensie
Het bloed keert terug naar de linkerzijde van het hart, waar het naar de rest van het lichaam wordt gepompt. Wanneer de kleine slagaders (bloedvaatjes) van de longen vernauwd raken, kunnen zij niet zoveel bloed dragen. Wanneer dit gebeurt, stijgt de druk op. Dit heet longhypertensie. Het hart moet harder werken om het bloed door de vaten tegen deze druk te dwingen. Na verloop van tijd kan de rechterkant van het hart groter worden. Deze aandoening heet rechts-zijdige hartfalen, of cor pulmonale. Longhypertensie kan worden veroorzaakt door: - Auto-immuunziekten die de longen schaden, zoals scleroderma en reumatoïde artritis - geboortestoornissen van het hart - bloedstolsels in de long (
De rechterkant van het hart pompt bloed door de longen, waar het zuurstof oppikt. Het bloed keert terug naar de linkerzijde van het hart, waar het naar de rest van het lichaam wordt gepompt. Wanneer de kleine slagaders (bloedvaatjes) van de longen vernauwd raken, kunnen ze niet zoveel bloed meedragen. Wanneer dit gebeurt, wordt de druk opgebouwd. Dit heet longhypertensie. Longhypertensie kan worden veroorzaakt door auto-immuunziekten die de longen, geboorteafwijkingen van het hart, bloedstolsels in de longen, hartfalen, hartklepziekte, longziekte, bepaalde geneesmiddelen, slaapapneu. In zeldzame gevallen is de oorzaak onbekend.
wat zijn de oorzaken van pulmonale hypertensie
In één vorm van pulmonale hypertensie, in de longen kleine slagaders in de longen, in de hartslagaders, in de buikslagaders, in de buikslagaders, in de buikslagaders, in de longslagaders, in de buikslagaders, in de buikslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longslagaders, in de longen in de longen, in de longen in de longen in de longen in de longen, in de longen in de longen in de longen in de longen in de longen in de longen in de longen in de longen in de longen in de longen in de longen in de longen in de longen in de longen in de longen in de longen in de longen in de longen, of in de longen in de longen, of in de longen in de longen in de armen, of in de armen, of in de longen, of bloedslag.
Pulmonale hypertensie is een soort hoge bloeddruk veroorzaakt door de wanden van de longslagaders verharden en verdikken; deze veranderingen maken het voor het bloed moeilijker om door te stromen, waardoor de bloeddruk in de longslagaders toeneemt, waardoor het hart harder moet werken om het bloed door de longen te pompen, waardoor de hartspier verzwakt en mislukt.
wat zijn de oorzaken van pulmonale hypertensie
Deze groep is georganiseerd op basis van de oorzaak van de aandoening. In alle groepen is de gemiddelde druk in de longslagaders hoger dan 25 mmHg tijdens lichamelijke activiteit. In alle groepen is de druk in de normale longslagaders 820 mmHg in rust. (Meet dat groep 1 longaderlijke hypertensie (PAH) heet en groep 2 tot en met 5 pulmonale hypertensie.) Groep 1 Longaderlijke hypertensie (PAH) omvat: PAH die niet bekend is. PAH die wordt geërfd van ouders naar kinderen via genen).
De Wereldgezondheidsorganisatie verdeelt de pulmonale hypertensie (PH) in vijf groepen. Deze groepen worden georganiseerd op basis van de oorzaak van de aandoening. In alle groepen is de gemiddelde druk in de longslagaders hoger dan 25 mmHg in rust of 30 mmHg tijdens fysieke activiteit. De druk in normale longslagaders is 820 mmHg in rust. groep 1 PAH omvat: PAH die geen bekende oorzaak heeft. PAH dat is geërfd; PAH dat wordt veroorzaakt door drugs of gifstoffen, zoals straatmiddelen en bepaalde dieetmiddelen; en PAH die wordt veroorzaakt door aandoeningen zoals bindweefselziekten, HIV-infectie, leverziekte, of aangeboren hartziekten. groep 2 omvat PH met linkerhartziekten. Condities die de linkerzijde van het hart beïnvloeden, zoals hartklepziekten of langdurige hoge bloeddruk, kunnen leiden tot linker-hartziekten en PH. groep 3 PH geassocieerd met longziekten zoals COPD (chronisch obstructieve longziekte) en interstimentele longziekten.
wat zijn de oorzaken van pulmonale hypertensie
Het bloed stroomt door uw hart, het bloed stroomt door de longen, het bloed stroomt door de longen, het bloed stroomt vervolgens door de longen in uw longen (longslagaders, capillairs en aders) naar de linkerzijde van uw hart. Normaal gesproken stroomt het bloed gemakkelijk door de longen, waardoor de bloeddruk doorgaans veel lager is in uw longen. Bij pulmonale hypertensie kan de stijging van de bloeddruk veroorzaakt worden door veranderingen in de cellen die uw longslagaders lijnen. Deze veranderingen kunnen de wanden van de slagaders stijf en dik maken. De bloedvaatjes kunnen ook ontstoken en strak worden. Deze veranderingen in de longslagaders kunnen de bloedstroom door de bloedvaatjes verminderen of blokkeren.
Bij longhypertensie wordt de bloeddruk in de longslagaders verhoogd doordat de wanden van de longslagaders verharden en verdikken, waardoor het bloed moeilijker wordt om te stromen, waardoor de bloeddruk in de longslagaders toeneemt.
welke bloedtests een coeliakie bevestigen
Celiac disease - sprue (Examens and Tests): De volgende tests kunnen worden uitgevoerd: - botdichtheid - Celiac disease - Celiac disease (kan laag zijn) - Complete bloedtelling (CBC - test voor bloedarmoede) - Comprehensive metabole panel - Folate level (serum) - Ijzergehalte (serum) - Protrombinetijd - Vitamine B12-spiegel (serum) - Vitamine D-gehalte bloedtests kunnen de opsporing van antistoffen mogelijk maken, de zogenaamde anti-transglutaminase-antistoffen (tTGA) of anti-endomysiale antistoffen (EMA) die kunnen helpen bij het opsporen van de aandoening. De provider van de gezondheidszorg zal deze tests laten uitvoeren als de coeliac disease wordt vermoed. Als de tests positief zijn, wordt de bovenste endoscopy vaak uitgevoerd om een deel van het weefsel (biopsie) van de dunne darm (duodenum) te onderzoeken.
Tests op de volgende biologische markers kunnen worden uitgevoerd om de coeliakie te diagnosticeren: botdichtheid, cholesterol, volledige bloedtelling, uitgebreide metabole panel, folaatgehalte, ijzergehalte, vitamine B12, vitamine D en andere bloedantilichaamtests. Uw provider zal deze bestellen als coeliakie wordt vermoed. Als de tests positief zijn, wordt de bovenste endoscopie vaak uitgevoerd om een stukje weefsel (biopsie) te nemen uit het eerste deel van de dunne darm (duodenum).
welke bloedtests een coeliakie bevestigen
De ziekte wordt veroorzaakt door het eten van voedingsmiddelen met gluten, lippenbalsem en lippenstiften, haar- en huidproducten, tandpasta's, vitamine- en voedingssupplementen, en, zelden, geneesmiddelen bevatten gluten. De ziekte kan zeer ernstig zijn. De ziekte kan leiden tot langdurige spijsverteringsproblemen en voorkomt dat uw lichaam alle noodzakelijke ingrediënten krijgt. Celiac-ziekte kan ook het lichaam buiten de darm aantasten. Celiac-ziekte is anders dan glutengevoeligheid of tarwe-intolerantie. Als u glutengevoeligheid heeft, kunt u symptomen hebben die vergelijkbaar zijn met die van coeliac-ziekte, zoals de abdominale pijn en vermoeidheid.
Een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg kan een bloedmonster van u nemen en het monster naar een lab sturen om te onderzoeken of er bij coeliakie antistoffen voorkomen. Als de resultaten van bloedtests negatief zijn en uw arts nog steeds vermoedt dat er een coeliakie is, kan hij of zij meer bloedonderzoeken laten doen. Indien een biopsie en andere bloedtests geen duidelijke bevestiging van een coeliakie bevestigen, kan uw arts een genetische bloedtest laten uitvoeren om bepaalde genveranderingen of varianten te controleren.
welke bloedtests een coeliakie bevestigen
Celiac Disease (welke tests doen artsen gebruiken om coeliakie te diagnosticeren?): Een arts kan een bloedstaal van u nemen en het monster naar een lab sturen om te testen of er bij coeliac disease gebruikelijke antistoffen zijn. Als de resultaten van bloedtests negatief zijn en uw arts nog steeds een coeliac disease vermoedt, kan hij of zij meer bloedtests laten doen. Indien een biopsie en andere bloedtests geen duidelijke bevestiging geven van een coeliac disease, kan uw arts bloedonderzoeken laten uitvoeren om te controleren op bepaalde genveranderingen, of varianten.4 Het is zeer onwaarschijnlijk dat u een coeliac disease heeft als deze genvarianten niet aanwezig zijn. Als deze varianten niet aanwezig zijn, is het niet voldoende om een coeliac disease te diagnosticeren, want ze zijn ook gebruikelijk bij mensen zonder de ziekte. In feite zullen de meeste mensen met deze genen geen coeliac disease krijgen.
Een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg kan een bloedmonster van u nemen en het monster naar een lab sturen om te onderzoeken of er bij coeliakie antistoffen voorkomen. Als de resultaten van bloedtests negatief zijn en uw arts nog steeds vermoedt dat er een coeliakie is, kan hij of zij meer bloedonderzoeken laten doen. Indien een biopsie en andere bloedtests geen duidelijke bevestiging van een coeliakie bevestigen, kan uw arts een genetische bloedtest laten uitvoeren om bepaalde genveranderingen of varianten te controleren.
welke bloedtests een coeliakie bevestigen
Celiac disease: Celiac disease (glutengevoelige enteropathie), soms sprue of coeliac genoemd, is een immuunreactie op het eten van gluten, een eiwit in tarwe, gerst en rogge. Als u coeliac disease heeft, veroorzaakt het eten van gluten een immuunreactie in uw dunne darm. In de loop der tijd kan deze reactie leiden tot ernstige complicaties bij uw dunne darm. Bij kinderen kan malabsorptie de groei en ontwikkeling beïnvloeden, naast de symptomen van volwassenen. Er is geen behandeling voor coeliac disease, maar voor de meeste mensen is er geen behandeling voor coeliac.
Er zijn twee bloedonderzoeken die uw arts kan laten uitvoeren om de coeliakie te helpen diagnosticeren. Serologietests op antistoffen in uw bloed, die een immuunreactie op gluten kunnen aangeven. Genetische tests op humane leukocytenantigenen (HLA-DQ2 en HLA-DQ8) kunnen worden gebruikt om coeliakie uit te sluiten. Als de resultaten van deze tests duiden op coeliakie, kan uw arts een endoscopie laten maken om uw dunne darm te bekijken en een klein weefsel monster (biopsie) te nemen om de schade aan de villi te analyseren.
wat hypoglykemie kan veroorzaken
Er zijn verschillende redenen waarom dit kan gebeuren, de meest voorkomende is een bijwerking van geneesmiddelen die gebruikt worden voor de behandeling van diabetes. bloedsuikerregeling Maar om te begrijpen hoe hypoglykemie gebeurt, helpt het om te weten hoe uw lichaam normaal bloedsuiker verwerkt kan worden. Als u eet, breekt uw lichaam koolhydraten af van voedsel, zoals brood, rijst, pasta, groenten, fruit en zuivelproducten, in verschillende suikermoleculen, waaronder glucose. Als glucose de belangrijkste energiebron voor uw lichaam is, dan kan dit de cellen van het meeste van uw weefsels zijn, zonder de hulp van de insuline, een hormoon dat door uw pancreas wordt verwijderd. Als uw glucosespiegel stijgt, geeft u bepaalde cellen (betacellen) de insuline vrij. Hierdoor kunt u de cellen binnengaan en de brandstof die uw cellen nodig hebben om naar behoren te kunnen functioneren. Als u meerdere uren lang geen glucose heeft gegeten en uw bloedsuikerspiegel daalt, dan geeft u de lever en de spieren van uw pancreas.
Hypoglykemie treedt op wanneer uw bloedsuikerspiegel te laag wordt. Er zijn verschillende redenen waarom dit kan gebeuren, de meest voorkomende is een bijwerking van geneesmiddelen die worden gebruikt om suikerziekte te behandelen. Andere mogelijke oorzaken van hypoglykemie zijn het niet eten van voldoende voedsel zoals gebruikelijk na het nemen van diabetes-medicijn, of meer sporten dan gewoonlijk. Als u geen suikerziekte heeft, kan hypoglykemie worden veroorzaakt door het per ongeluk innemen van andermans mondelinge diabetesmedicijn, overmatig alcoholgebruik, andere geneesmiddelen, of sommige ziekten zoals kanker of nierstoornissen.
wat hypoglykemie kan veroorzaken
Congenitale hyperinsuline (beschrijving): Congenitale hyperinsuline is een aandoening die ertoe leidt dat mensen een abnormaal hoog niveau van insuline hebben, wat een hormoon is dat de bloedsuikerspiegel helpt controleren. Mensen met deze aandoening hebben frequente episodes van lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie). Bij baby's en jonge kinderen worden deze episodes gekenmerkt door een gebrek aan energie (leethargy), prikkelbaarheid, of problemen met voeden. Herhaalde episodes van lage bloedsuiker verhogen het risico op ernstige complicaties zoals ademhalingsproblemen, toevallen, intellectuele handicap, verlies van gezichtsvermogen, hersenschade en coma. De ernst van het aangeboren hyperinsulinegebruik varieert sterk tussen getroffen personen, zelfs onder leden van dezelfde familie. Ongeveer 60% van de kinderen met deze aandoening heeft een hypoglykemie in de eerste maand van hun leven. Andere getroffen kinderen ontwikkelen hypoglykemie bij jonge kinderen, in tegenstelling tot typische episodes van hypoglykemie, die het vaakst voorkomen na periodes zonder voedsel (vastmaken) of na het traineren.
Congenitale hyperinsuline is een aandoening die ertoe leidt dat individuen abnormaal hoge niveaus van de insuline hebben, een hormoon dat helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Mensen met deze aandoening hebben frequente episodes van een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie). Bij baby's en jonge kinderen, worden deze episodes gekenmerkt door een gebrek aan energie, prikkelbaarheid, of problemen met voeden.
wat de oorzaak is van een bipolaire aandoening
De precieze oorzaak van de bipolaire aandoening is onbekend, maar er kunnen verschillende factoren bij betrokken zijn, zoals: - biologische verschillen. Mensen met een bipolaire aandoening lijken fysieke veranderingen in hun hersenen te hebben. De betekenis van deze veranderingen is nog onzeker, maar kan uiteindelijk helpen bij het opsporen van oorzaken. - genen.
De precieze oorzaak van de bipolaire aandoening is onbekend, maar er kunnen verschillende factoren bij betrokken zijn, zoals biologische en genetische verschillen. Mensen met een bipolaire stoornis lijken fysieke veranderingen in hun hersenen te hebben. De betekenis van deze veranderingen is nog onzeker, maar kan uiteindelijk leiden tot het opsporen van oorzaken. Bij mensen met een eerstegraads relatief, zoals een broer of een ouder, is de bipolaire aandoening meer gebruikelijk. Onderzoekers proberen genen te vinden die betrokken kunnen zijn bij het veroorzaken van een bipolaire aandoening.
wat de oorzaak is van een bipolaire aandoening
Bipolaire stoornis (risicofactoren): factoren die het risico op het ontwikkelen van een bipolaire aandoening kunnen verhogen of als aanleiding kunnen dienen voor de eerste episode zijn onder andere: - het hebben van een eerstegraads familielid, zoals een ouder of broer, met een bipolaire stoornis - periodes van hoge stress, zoals het overlijden van een geliefde of andere traumatische gebeurtenis - Drugs- of alcoholmisbruik
Tot de factoren die het risico op het ontwikkelen van een bipolaire aandoening kunnen verhogen of als aanleiding kunnen dienen voor de eerste episode, behoren het feit dat er sprake is van een eerste graads familielid, zoals een ouder of broer of zus, met een bipolaire stoornis, periodes van hoge stress, zoals het overlijden van een geliefde of andere traumatische gebeurtenis, of drugs- of alcoholmisbruik.
wat de oorzaak is van een bipolaire aandoening
Bipolaire aandoening: Bipolaire aandoening, vroeger manisch depressie, is een psychische aandoening die extreme stemmingswisselingen veroorzaakt, waaronder emotionele hoogtepunten (manie of hypomanie) en lage waarden (depressies). Als u depressief wordt, kunt u zich bedroefd of hopeloos voelen en de meeste activiteiten verliezen. Als uw stemming overslaat naar manie of hypomanie (minder extreem dan manie), kunt u last hebben van energie of ongebruikelijke pijn in de vorm van depressies. Deze stemmingswisselingen kunnen in sommige gevallen van invloed zijn op slaap, energie, activiteit, inzicht, gedrag en het vermogen om helder na te denken. Episodes van stemmingswisselingen kunnen zelden of meerdere malen per jaar optreden. Terwijl de meeste mensen emotionele symptomen ervaren tussen de episodes, kunnen sommige daarvan geen last hebben. Ofwel is er sprake van een levenslange aandoening, je kunt de stemmingswisselingen en andere symptomen behandelen door middel van een behandelingsplan.
De precieze oorzaak van de bipolaire ziekte is onbekend, maar er kunnen meerdere factoren bij betrokken zijn, zoals biologische of genetische verschillen. Mensen met een bipolaire stoornis lijken fysieke veranderingen in hun hersenen te hebben. De betekenis van deze veranderingen is nog onzeker, maar kan uiteindelijk helpen bij het opsporen van oorzaken. Bipolaire stoornis komt vaker voor bij mensen met een eerstegraads relatieve aandoening, zoals een broer of moeder, met de aandoening van een eerste graad. Onderzoekers proberen genen te vinden die betrokken kunnen zijn bij de oorzaak van een bipolaire stoornis.
wat de oorzaak is van een fungale pneumonie
U heeft last van het lichaam, van het lichaam, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen van de organen, van de organen, van de organen van de organen, van de organen van de organen, van de organen van de organen, van de organen, van de organen van de organen, van de organen van de organen, van de organen, van de organen, van de organen van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen van de organen van de organen, van de organen van de organen van de organen, van de organen van de organen van de organen, van de organen, van de organen van de organen, van de organen van de organen van de organen van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen van de organen, van de organen van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen van de organen van de organen van de organen, van de organen, van de organen, van de organen van organen van de organen, van de organen, van de organen, van de organen, van de organen van de organen van de organen van de organen van de organen van de organen, van de organen, van de organen van de organen van de organen van de organen van de organen van de organen van de organen van de organen, van de organen, van de organen, van de organen van de organen, van de organen, van de organen, van de
Pneumocystis pneumonie is een ernstige schimmelinfectie veroorzaakt door Pneumocystis jirovecii. Het komt voor bij mensen die zwakke immuunsystemen hebben als gevolg van HIV/aids of het langdurig gebruik van geneesmiddelen die hun afweersysteem onderdrukken, zoals die gebruikt worden voor de behandeling van kanker of als onderdeel van orgaan- of bloed- en beenmergstamcellen. Andere schimmelinfecties kunnen ook leiden tot pneumonie. Deze volgende drie schimmels worden aangetroffen in de bodem in sommige delen van de Verenigde Staten en kunnen pneumonie veroorzaken: coccidioidomycose, histoplasmose, en cryptococcus. Coccidioidomycose wordt aangetroffen in Zuid-Californië en de woestijn Zuidwesten. Het is de oorzaak van valleikoorts. Histoplasmose wordt aangetroffen in de Ohio en Missisppi River Valleys. Cryptococcus wordt aangetroffen in de Verenigde Staten in vogeluitwerpselen en bodem besmet met vogeluitwerpen.
wat de oorzaak is van een fungale pneumonie
Wat veroorzaakt longziekten?: Vele kiemen kunnen longziekten veroorzaken. Voorbeelden zijn verschillende soorten bacteriën, virussen, en minder vaak schimmels. Meestal, filtert het lichaam kiemen uit de lucht die wij inademen om de longen tegen infectie te beschermen. Uw immuunsysteem, de vorm van uw neus en keel, uw hoest, en fijne, haarachtige structuren genoemd Cilia (SIL-e-ah) helpen bij het bereiken van uw longen. (Meer informatie, ga naar de ziekte- en conditie-index Hoe het Lungswerk-artikel.) Soms zijn de ziektekiemen in de longen en veroorzaken infecties.
Drie soorten schimmels in de bodem in sommige delen van de Verenigde Staten kunnen pneumonie veroorzaken. Dit zijn coccidioitomycose, histoplasmose en cryptococcus. Coccidioitomycose wordt aangetroffen in Zuid-Californië en de woestijn in het zuidwesten. Het is de oorzaak van dalkoorts. Histoplasmose wordt aangetroffen in de Ohio en Mississippi River Valleys. cryptococcus wordt aangetroffen in de hele Verenigde Staten in vogeluitwerpselen en bodem besmet met vogeluitwerpselen. De meeste mensen blootgesteld aan deze schimmels worden niet ziek, maar sommige mensen hebben behandeling nodig. Ernstige schimmelinfecties zijn het meest gebruikelijk bij mensen met zwakke immuunsystemen als gevolg van het langdurig gebruik van geneesmiddelen om hun afweersysteem te onderdrukken of HIV/aid te hebben.
Hoe ziet de nierziekte er uit?
Als de chronische nierziekte in een vergevorderd stadium verkeert, kunnen gevaarlijke niveaus van vocht, elektrolyten en afvalstoffen zich in uw lichaam opstapelen. In het beginstadium van chronische nierziekte, kan het zijn dat chronische nierziekte niet zichtbaar wordt totdat uw nierfunctie significant is aangetast. De behandeling van chronische nierziekte richt zich op het vertragen van de progressie van de nierschade, meestal wanneer de onderliggende oorzaak onder controle is. chronische nierziekte kan zich ontwikkelen tot nierfalen, wat fataal is zonder kunstmatige filtering (dialyse) of een niertransplantaat. chronische nierziektes bij Mayo Clinic tekenen en symptomen van chronische nierziekten ontwikkelen zich in de loop van de tijd wanneer nierziekten zich langzaam ontwikkelen.
Tekenen en symptomen van een nierziekte kunnen zijn: nausea, braken, verlies van eetlust, moeheid en zwakte, slaapproblemen, veranderingen in de hoeveelheid die u plast, verminderde mentale scherpte, spiertrekjes en krampen, opzwellen van voeten en enkels, aanhoudende jeuk, pijn op de borst, kortademigheid of hoge bloeddruk.
Hoe ziet de nierziekte er uit?
Polycystische nierziekte: Polycystische nierziekte (PCD) is een erfelijke aandoening waarbij cysten zich voornamelijk in de nieren ontwikkelen, waardoor de nieren zich kunnen uitbreiden en de werking in de loop van de tijd verloren gaan. Cysts zijn niet-kankerloze ronde zakjes met vocht. De cysten kunnen in omvang verschillen, en ze kunnen zeer groot worden.Heeft veel cysten of grote cysten kunnen uw nieren aantasten.Heeft ook een cyste in uw lever en elders in uw lichaam.De ziekte kan ernstige complicaties veroorzaken, waaronder hoge bloeddruk en nierfalen. PKD varieert sterk in ernst, en sommige complicaties zijn te voorkomen. Lifestyle veranderingen en behandelingen kunnen leiden tot vermindering van de schade aan uw nieren door complicaties. Polycystische nierziektes kunnen bestaan bij Mayo Clinic Polycystic nierziekten.
De symptomen van polycystische nierziekten kunnen zijn: hoge bloeddruk, rug- of zijpijn, hoofdpijn, vol gevoel in de buik, verhoogde buik, bloed in de urine, nierstenen, nierfalen, of infecties van de urinewegen of de nieren. Het is niet ongebruikelijk dat mensen jarenlang polycystische nierziekten hebben zonder het te weten.
Hoe ziet de nierziekte er uit?
Diabetische nierziekte is een vorm van nierziekte veroorzaakt door diabetes.Diabetes is de belangrijkste oorzaak van nierziekte. Ongeveer 1 op de 4 volwassenen met diabetesziekte heeft een nierziekte.1De belangrijkste taak van de nieren is het filteren van afval en extra water uit het bloed om urine aan te maken. Uw nieren helpen ook bij het controleren van de bloeddruk en het maken van hormonen die uw lichaam gezond moet blijven.Uw nieren bevinden zich in het midden van uw rug, net onder uw ribkooi.Wanneer uw nieren beschadigd zijn, kunnen ze bloed filteren zoals ze zouden moeten doen, wat afval in uw lichaam kan veroorzaken.
Diabetische nierziekte is een vorm van nierziekte veroorzaakt door diabetes. Diabetes is de belangrijkste oorzaak van nierziekte. Ongeveer 1 op de 4 volwassenen met diabetes heeft een nierziekte.
Hoe ziet de nierziekte er uit?
Nierziekte - middelen: De volgende organisaties zijn goede hulpmiddelen voor informatie over nierziekten: - National Institute of Diabetes and Dicompatible and Unctain Disease - www.niddk.nih.gov/health information/kidney-disease - National Nieders Foundation - www.kidney.org - American Liner Fund -- www.kidneyfund.org - American Geriatrics Society's Health in Aging Foundation -- www.healthinaging.org/aging-and-health-a-to-z/topic:kidney-problems/updated by: Jennifer K. Mannheim, ArNP, Medical Staff, Department of Psychiatry and Behavioral Health, Seattle Children's Hospital, Seattle, WA.
De volgende organisaties verschaffen goede informatie over nierziekten: www.niddk.nih.gov/health-information/kidney-disease,.kidney.org, www.kidneyfund.org, www.healthinaging.org/aging-and-health-a-to-z/topic:kidney-problems/
Hoe ziet de nierziekte er uit?
Diabetische nierziekte (Hoe weet ik of ik een diabetische nierziekte heb?): De meeste mensen met een diabetische nierziekte hebben geen symptomen. De enige manier om te weten als u een diabetische nierziekte heeft, is om uw nieren te laten controleren.Medewerkers in de gezondheidszorg gebruiken bloed- en urinetests om te controleren of u een diabetische nierziekte heeft. Uw zorgverlener zal uw urine controleren op albumine en zal ook een bloedonderzoek doen om te zien hoe goed uw nieren uw bloed filteren. U moet elk jaar onderzocht worden op nierziekte als u type 2 diabetes type 1 diabetes heeft gehad voor meer dan 5 jaar.
De meeste mensen met een diabetische nierziekte hebben geen symptomen. De enige manier om te weten als u een diabetische nierziekte heeft, is om uw nieren te laten controleren. De zorgverleners gebruiken bloed- en urinetests om te controleren op een diabetische nierziekte. Uw zorgverlener zal uw urine op albumine controleren en zal ook een bloedonderzoek doen om te zien hoe goed uw nieren uw bloed filteren.
wat is acute diverticulitis
Diverticulitis: Diverticulitis: Diverticula zijn kleine, bollende zakjes die zich in de wand van uw spijsverteringskanaal kunnen vormen. Ze komen vaak voor in het onderste deel van de dikke darm (kolonie). Diverticula komen vaak voor, vooral na 40 jaar, en veroorzaken zelden problemen. Soms wordt echter een of meerdere zakjes ontstoken of geïnfecteerd. Deze aandoening is bekend als diverticulitis (die-vur-tik-yoo-LIE-tis). Diverticulitis kan ernstige pijn in de buik, koorts, misselijkheid en een uitgesproken verandering in uw stoelgang veroorzaken. Milde diverticulitis kan worden behandeld met rust, veranderingen in uw dieet en antibiotica. Ernstige of herhaaldelijke diverticulitis kan een operatie vereisen.
Diverticula zijn kleine, uitpuilende zakjes die zich in de wand van uw spijsverteringskanaal kunnen vormen. Ze komen het vaakst voor in het onderste deel van de dikke darm. Meestal veroorzaken diverticula zelden problemen, maar als een of meerdere van de zakjes ontbrandt of geïnfecteerd raakt, kunnen ze pijn, koorts, misselijkheid en een duidelijke verandering in uw stoelgang veroorzaken. Dit heet diverticulitis. Milde diverticulitis kan worden behandeld met rust, veranderingen in uw dieet en antibiotica. Ernstige of terugkerende diverticulitis kan een operatie nodig hebben.
wat is acute diverticulitis
Diverticulitis (Diverticulitis): Diverticulitis wordt meestal gediagnosticeerd tijdens een acute aanval. Omdat buikpijn kan wijzen op een aantal problemen, uw arts zal moeten uitsluiten andere oorzaken voor uw symptomen. Uw arts zal waarschijnlijk beginnen met een lichamelijk onderzoek, waaronder het controleren van uw abdomen op gevoeligheid. Vrouwen, bovendien, over het algemeen een bekkenonderzoek om bekkenziekten uit te sluiten. Na dat, uw arts zal waarschijnlijk aanbevelen: - bloed- en urinetests, om te controleren op tekenen van infectie. - Zwangerschapstest voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd, om zwangerschap uit te sluiten als een oorzaak van buikpijn. - Leverfunctietests, om andere oorzaken van buikpijn uit te sluiten. - Stooltest, om infectie bij mensen met diarea uit te sluiten die diarea. - CT-scan, die kunnen wijzen op ontstoken of geïnfecteerde zakjes en bevestigen een diagnose van diverticulitis.
Bij een acute aanval wordt meestal een diverticulitis gediagnosticeerd, omdat abdominale pijn kan wijzen op een aantal problemen, zal uw arts andere oorzaken voor uw symptomen moeten uitsluiten. Uw arts zal waarschijnlijk beginnen met een lichamelijk onderzoek, met inbegrip van het controleren van uw abdomen op gevoeligheid, en voor vrouwen, een bekkenonderzoek.
wat is acute diverticulitis
Wat is Diverticulitis?: Diverticulitis treedt op wanneer kleine, uitpuilende zakjes of zakjes die zich op de binnenste wand van de darm (diverticula) vormen, ontstoken of geïnfecteerd raken.
Diverticulitis treedt op wanneer kleine, uitpuilende zakjes of zakjes die zich op de binnenwand van de darm vormen (diverticula) ontbranden of besmet raken.
wat is eetstoornissen in de eetkamer
Binge-eetstoornissen: Binge-eetstoornissen zijn het meest voorkomende soort eetstoornissen in de Verenigde Staten. Binge-eetstoornissen kunnen vaak onhandelbaar zijn en een grote hoeveelheid voedsel eten in één keer (ook wel "binge" genoemd). In tegenstelling tot andere eetstoornissen, kunnen mensen met eetstoornissen het voedsel niet meer uitstaan of bewegen. Binge-eetstoornissen zijn een ernstig probleem voor de gezondheid, maar mensen met eetstoornissen kunnen beter worden met de behandeling. Binge-eetstoornissen is een soort eetstoornissen. Eetstoornissen zijn geestelijke gezondheidsproblemen die extreme en gevaarlijke eetgewoonten veroorzaken. Deze extreme eetgewoonten veroorzaken ook andere ernstige gezondheidsproblemen en soms de dood. Sommige eetstoornissen houden ook extreme oefeningen in. Volgens de Amerikaanse psychiatrische vereniging, vrouwen met eetstoornissen hebben ze het gevoel dat ze niet onder controle hebben en eten ze te veel (binge), tenminste een week of drie maanden lang.
Binge-eetstoornissen zijn de meest voorkomende eetstoornissen in de Verenigde Staten. In tegenstelling tot andere eetstoornissen, geven mensen met eetstoornissen het voedsel niet over of bewegen ze zich te veel. Binge-eetstoornissen zijn een ernstig gezondheidsprobleem, maar mensen met eetstoornissen kunnen beter worden behandeld.
wat is eetstoornissen in de eetkamer
Binge-eetstoornissen (hoe werkt de eetstoornissen van de eetgeest op de zwangerschap?): Binge-eetstoornissen kunnen problemen veroorzaken om zwanger te worden en tijdens de zwangerschap. Zwangerschap kan ook leiden tot eetstoornissen. Obesitas verhoogt het gehalte aan oestrogeen van het hormoon in uw lichaam. Hogere concentraties van oestrogeen kunnen u ervan weerhouden te ovuleren, of een eitje uit de eierstok los te maken. Dit kan het zwanger worden bemoeilijken. Echter, als u nu geen kinderen wilt hebben en seks wilt hebben, moet u geboortebeperking gebruiken. Overgewicht of zwaarlijvigheid kan ook problemen veroorzaken tijdens de zwangerschap. Overgewicht en zwaarlijvigheid verhogen het risico voor: Zwangerschap kan het risico verhogen voor eetstoornissen bij vrouwen die een hoger risico lopen op eetstoornissen. In één onderzoek, bijna de helft van de vrouwen met een eetziekte, kreeg tijdens de zwangerschap de zwangerschap het gewicht.
Binge-eetstoornissen kunnen problemen veroorzaken om zwanger te worden en tijdens de zwangerschap. Als alternatief kan zwangerschap ook het risico op eetstoornissen verhogen bij vrouwen die een hoger risico lopen op eetstoornissen.
Abetalipoproteimemie hi, ik zou graag willen weten of er steun is voor mensen die lijden aan abetalipoproteimemie? Ik ben niet gediagnosticeerd, maar hebben veel tests gehad die aangeven dat ik lijdt met deze, enthousiast om te leren hoe te krijgen het gediagnosticeerd en hoe te beheren, veel dank
Bassen-Kornzweig syndroom: Bassen-Kornzweig syndroom is een zeldzame ziekte doorgegeven door gezinnen. De persoon is niet in staat om de voeding vetten door de darmen volledig te nemen. Bassen-Kornzweig syndroom wordt veroorzaakt door een defect in een gen dat het lichaam vertelt om lipoproteïnen te creëren (vetmolecules gecombineerd met eiwit). Het defect maakt het lichaam moeilijk om vet en essentiële vitamines goed te verteren. Het is een autosomale recessieve aandoening die vaker mannen treft. Symptomen zijn onder andere: - balans- en coördinatieproblemen - wervelkolom - verminderd zicht dat na verloop van tijd erger wordt - vertraging in de ontwikkeling - falen in de zwangerschap - spierzwakte - slechte spiercoördinatie die zich gewoonlijk na 10 jaar ontwikkelt - Protruding abdomen - Sluwe abnormaliteiten, waaronder vette stoeltjes die bleek lijken in kleur,
De tests die kunnen worden uitgevoerd om deze aandoening te helpen diagnosticeren, zijn onder andere: - Apolipoprotein B bloedonderzoek - bloedonderzoek om te kijken naar vitaminegebreken (vetoplosbare vitamine A, D, E en K) - Burr-cell monstervorming van de rode cellen (acanthocytose) - Volledige bloedtelling (CBC) - Cholesterolonderzoeken - Elektromyografie - Oogonderzoek - Nerve conduction rate - Stol monsteranalyse Genetische tests kunnen beschikbaar zijn voor mutaties in het MTP-gen. De behandeling omvat grote doses vitaminesupplementen die vetoplosbare vitamines bevatten (vitamine A, vitamine D, vitamine E en vitamine K).
Abetalipoproteimemie hi, ik zou graag willen weten of er steun is voor mensen die lijden aan abetalipoproteimemie? Ik ben niet gediagnosticeerd, maar hebben veel tests gehad die aangeven dat ik lijdt met deze, enthousiast om te leren hoe te krijgen het gediagnosticeerd en hoe te beheren, veel dank
Abetalipoproteïnemie is een aandoening die gekenmerkt wordt door het onvermogen om vitamines in de voeding, cholesterol en vetrijkheid volledig op te nemen.
De behandeling omvat zeer grote doses van vitamine E, evenals grote doses van vitamine-supplementen die andere vetoplosbare vitamines bevatten (vitamine A, vitamine D en vitamine K). Linoleïnezuursupplementen worden ook aanbevolen. Verschillende dieetveranderingen en/of beperkingen zijn ook nodig om maagproblemen te voorkomen. Een vetarm dieet kan helpen met spijsverteringsverschijnselen; middellange keten triglyceriden kan worden gebruikt (onder toezicht van een specialist) als vetbron in het dieet. De behandeling bij volwassenen richt zich doorgaans op specifieke complicaties in verband met de aandoening, en hangt af van de symptomen aanwezig. Beïnvloede mensen kunnen overleg nodig hebben met verschillende andere soorten specialisten, waaronder een lipidoloog, gastro-enteroloog, hepatoloog, oogarts en neuroloog.
Abetalipoproteimemie hi, ik zou graag willen weten of er steun is voor mensen die lijden aan abetalipoproteimemie? Ik ben niet gediagnosticeerd, maar hebben veel tests gehad die aangeven dat ik lijdt met deze, enthousiast om te leren hoe te krijgen het gediagnosticeerd en hoe te beheren, veel dank
Bassen-Kornzweig syndroom (onderzoeken en tests): Er kan schade aan het netvlies van het oog (retinitis pigmentosa) zijn. De tests die kunnen worden uitgevoerd om deze aandoening te helpen diagnosticeren zijn onder andere: - Apolipoproteïne B bloedonderzoek - bloedtests om te zoeken naar vitaminetekorten (vetoplosbare vitamine A, D, E en K) - "Burr-cell" malformatie van de rode cellen (acanthocytose) - Complete bloedtelling (CBC) - Cholesterol studies - Electromyografie - Oogonderzoek - Neerve geleidingssnelheid - Stalanalyse Genetische tests kunnen beschikbaar zijn voor mutaties in het MTP-gen.
De tests die kunnen worden uitgevoerd om deze aandoening te helpen diagnosticeren zijn onder andere: - Apolipoprotein B bloedonderzoek - bloedonderzoek om te zoeken naar vitaminetekorten (vetoplosbare vitamine A, D, E en K) - "Burr-cell" malformatie van de rode cellen (acanthocytose) - Volledige bloedtelling (CBC) - Cholesterol studies - Electromyografie - Oogonderzoek - Nerve geleidingssnelheid - Stool analyse Genetische tests kunnen beschikbaar zijn voor mutaties in het MTP-gen.
Abetalipoproteimemie hi, ik zou graag willen weten of er steun is voor mensen die lijden aan abetalipoproteimemie? Ik ben niet gediagnosticeerd, maar hebben veel tests gehad die aangeven dat ik lijdt met deze, enthousiast om te leren hoe te krijgen het gediagnosticeerd en hoe te beheren, veel dank
Abetalipoproteïne: Abetalipoproteïne is een erfelijke aandoening die invloed heeft op de opname van dieetvet, cholesterol en vetoplosbare vitamines. Mensen die getroffen zijn door deze aandoening zijn niet in staat om bepaalde lipoproteïnen te maken, die deeltjes bevatten die vetten en vetachtige stoffen (zoals cholesterol) in het bloed vervoeren. Dit geldt in het bijzonder voor mensen met abetalipoproteïnemie die een groep van lipoproteïnen, de zogenaamde betalipoproteïnen, bevatten. Het vermogen om betalipoproteïnen aan te maken, kan leiden tot ernstige vermindering van de absorptie (malabsorptie) van dieetvet en vetoplosbare vitamines (vitamine A, D, E en K) uit het spijsverteringskanaal in de bloedbaan. Het is noodzakelijk voor een normale groei, ontwikkeling en handhaving van de cellen en weefsels van het lichaam, met name zenuwcellen en weefsels in het oog.
Het onvermogen om beta-lipoproteïnen te maken leidt tot een sterke vermindering van de absorptie (malabsorptie) van voedingsvet en vetoplosbare vitamines (vitamine A, D, E en K) van het spijsverteringskanaal in de bloedbaan. Voldoende niveaus van vetten, cholesterol en vitamines zijn noodzakelijk voor de normale groei, ontwikkeling en handhaving van de lichaamscellen en -weefsels, met name zenuwcellen en weefsels in het oog.
Over thalassemie behandeling sir, mijn vriend heeft last van thalassemie, in die grote rode bloedarmoede, witte bloedarmoede en het bloed komt uit de mond wanneer ze hoest.haar toestand is zeer ernstig.in haar lichaam de rode, witte bloedlichaampjes zijn abcent.zodat de bloedtransfusie wordt gedaan voor elke 16-20 dagen.dan in de laatste dagen het bloed ook uit de mond comming me waar kan ik de behandeling voor deze ziekte krijgen.wij kunnen reizen rond de wereld voor behandeling geef me zo snel mogelijk antwoord. dank u meneer.
Sickle beta thalassemie (behandeling): behandeling voor sikkel beta thalassemie is ondersteunend en hangt meestal af van de tekenen en symptomen die in elke persoon aanwezig zijn. Het is algemeen aanbevolen dat alle getroffen mensen veel water drinken; klimaatextremisme vermijden, activiteiten die leiden tot inflammatie en extreme moeheid; en op de hoogte blijven van alle vaccinaties. Omdat sikkel beta thalassemie geassocieerd wordt met een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, worden de getroffen mensen meestal nauw gevolgd door hun zorgverlener met regelmatige fysieke onderzoeken, waaronder gespecialiseerde laboratoriumtests en imaging studies (d.w.z. borst X-ray, transcranial doppler echo, ECG). Bloedtransfusies kunnen regelmatig voorgeschreven worden voor mensen met een voorgeschiedenis van of risicofactoren voor beroertes en andere specifieke gezondheidsproblemen zoals pulmonale hypertensie. Hydroxyurea, een geneesmiddel dat goedgekeurd is door de U.S.
De behandeling van sikkel beta thalassemie is ondersteunend en hangt meestal af van de tekenen en symptomen van elke persoon. Het is algemeen aanbevolen dat alle getroffen mensen veel water drinken; voorkomen dat het klimaat extremen, activiteiten die leiden tot inflammatie en extreme moeheid; en blijf up-to-date op alle vaccinaties. bloedtransfusies kunnen regelmatig voorgeschreven worden voor getroffen mensen met een voorgeschiedenis van of risicofactoren voor beroertes en andere specifieke gezondheidsproblemen, zoals longhypertensie. Hydroxyurea, een door de U.S. Food and Drug Administration goedgekeurd geneesmiddel voor de behandeling van sikkelcelziekte, kan de frequentie en ernst van de pijn episodes verminderen; de noodzaak van bloedtransfusies verminderen; en de levensduur verhogen.
Over thalassemie behandeling sir, mijn vriend heeft last van thalassemie, in die grote rode bloedarmoede, witte bloedarmoede en het bloed komt uit de mond wanneer ze hoest.haar toestand is zeer ernstig.in haar lichaam de rode, witte bloedlichaampjes zijn abcent.zodat de bloedtransfusie wordt gedaan voor elke 16-20 dagen.dan in de laatste dagen het bloed ook uit de mond comming me waar kan ik de behandeling voor deze ziekte krijgen.wij kunnen reizen rond de wereld voor behandeling geef me zo snel mogelijk antwoord. dank u meneer.
Thalassemie (behandeling): behandeling voor thalassemie hangt af van welk type u heeft en hoe ernstig het is. behandelingen voor milde thalassemie Tekenen en symptomen zijn meestal mild met thalassemie klein en weinig, indien nodig behandeling. Soms, u kunt een bloedtransfusie nodig hebben, vooral na de operatie, na het krijgen van een baby of om te helpen bij het behandelen van thalassemie complicaties. mensen met ernstige beta-thalassemie nodig bloedtransfusies. en omdat deze behandeling kan leiden tot ijzerstapeling, ze zal ook behandeling nodig hebben om overtollig ijzer te verwijderen. Een mondelinge behandeling genaamd deferasirox (Exjade, Jadenu) kan helpen bij het verwijderen van het overtollige ijzer. behandelingen voor matige tot ernstige thalassemie kan omvatten: - vaak bloedtransfusies.
Na verloop van tijd, bloedtransfusies veroorzaken een toename van ijzer in uw bloed, die uw hart, lever en andere organen kan schaden. Om uw lichaam te helpen van het extra ijzer te ontdoen, kunt u medicijnen gebruiken die uw lichaam van extra ijzer ontdoen. - Stamceltransplantaat. Ook wel een beenmergtransplantaat genoemd, een stamceltransplantaat kan in bepaalde gevallen een optie zijn, waaronder kinderen die geboren zijn met ernstige thalassemie. Het kan de noodzaak van levenslange bloedtransfusies en geneesmiddelen voor de beheersing van ijzerstapeling elimineren. Tijdens deze procedure, krijgt u infusies van stamcellen van een compatibele donor, meestal een zuigeling.
Afwezigheid van aanvallen Veroorzaakt schade door deze spreuken?
Epileptische jeugdverzuim: De volgende samenvatting is van Oceanet, een Europees referentieportaal voor informatie over zeldzame ziekten en weesgeneesmiddelen. Orpha-nummer: 1941 De definitie van de ziekte van jonge exemplaren is een genetische epilepsie met beginnende symptomen rond de puberteit. Jae wordt gekenmerkt door sporadische voorvallen, vaak geassocieerd met een langlevensprevalentie van algemene tonisch-klonische aanvallen (GTCS) en sporadische myoclonische jerks. Epidemiologie De incidentie van JAE is nog onbekend, maar het is bekend voor ongeveer 2-3% van de patiënten met volwassen epilepsie in het algemeen, en ongeveer 8 à 10% van de patiënten met genetische algemene epilepsie (GNE). Er is geen sprake van voorgeslacht.
JAE wordt gekenmerkt door sporadisch optreden van absenteïstische aanvallen (slechts één of enkele afwezigheden per dag; 100% van de gevallen), vaak geassocieerd met een langdurige prevalentie van algemene tonisch-klonische aanvallen (GTCS; 80%) en sporadische myoclonische aanvallen (20%)... patiënten met JAE ontwikkelen zich gewoonlijk, hoewel ongecontroleerde absenteïstische aanvallen een invloed kunnen hebben op hun vermogen om op school te leren... Prognose van JAE is meestal gunstig met een goede therapiereactie.
Afwezigheid van aanvallen Veroorzaakt schade door deze spreuken?
Een aanval zonder aanval is de term voor een soort aanval waarbij spreuken voorkomen. Dit type aanval is een kort (meestal minder dan 15 seconden) stoort de werking van de hersenen door een abnormale elektrische activiteit in de hersenen. Afwezigheid van aanvallen komt het vaakst voor bij mensen onder de 20 jaar, meestal bij kinderen tussen 6 en 12 jaar. In sommige gevallen kunnen de aanvallen worden veroorzaakt door lichtflitsen of wanneer de persoon sneller en dieper ademt dan gebruikelijk (hyperventilaties). Ze kunnen optreden met andere soorten aanvallen op de hersenen, zoals operatieve aanvallen op de hersenen (grand mal attacks), aanvallen op de hersenen, aanvallen op de hersenen, aanvallen op de hersenen, aanvallen op de hersenen, aanvallen op de hersenen, operaties op de hersenen, operaties op de borsten, operaties op de borst.
De meeste aanvallen duren slechts een paar seconden en gaan vaak gepaard met starende episodes.De afleveringen kunnen: - meerdere malen per dag voorkomen - weken tot maanden voorkomen voordat ze worden opgemerkt - school- en leerproblemen - worden verward met gebrek aan aandacht, dagdromen of andere wangedrag Onverklaarbare problemen op school en leerproblemen kunnen het eerste teken zijn van absenteïstische aanvallen.
We hebben een paar vragen en we hopen dat u ze kunt beantwoorden. Onze vragen zijn, kunt u vertellen of uw kind achondroplasia zal krijgen wanneer u zwanger bent? Wanneer komen er meestal mensen wanneer ze denken dat er iets mis is met hun kind? Wat zijn de ergere gevallen van achondroplasia die u ooit hebt gezien? Dank u bij voorbaat. oprecht,
Achondroplasia (Wanneer moet u contact opnemen met een arts): Als er een familiegeschiedenis van achondroplasia is en u van plan bent kinderen te krijgen, kunt u het nuttig vinden om met uw zorgverlener te spreken.
Als er een familiegeschiedenis van achondroplasie is en u van plan bent kinderen te krijgen, kunt u het nuttig vinden om met uw zorgverlener te spreken.
We hebben een paar vragen en we hopen dat u ze kunt beantwoorden. Onze vragen zijn, kunt u vertellen of uw kind achondroplasia zal krijgen wanneer u zwanger bent? Wanneer komen er meestal mensen wanneer ze denken dat er iets mis is met hun kind? Wat zijn de ergere gevallen van achondroplasia die u ooit hebt gezien? Dank u bij voorbaat. oprecht,
Achondroplasia (Causes): Achondroplasia behoort tot een groep van aandoeningen die chondroplasia worden genoemd, of osteochondroplasiae. Achondroplasia kan worden geërfd als een autosomale dominante eigenschap, wat betekent dat als een kind het defecte gen van 1 ouder krijgt, het kind de aandoening zal hebben. Als 1 ouder achondroplasia heeft, heeft het kind 50% kans op het erven van de aandoening. Als beide ouders de aandoening hebben, de kansen van het kind om getroffen te worden verhogen tot 75%. Echter, de meeste gevallen verschijnen als spontane veranderingen.
Achondroplasia kan worden geërfd als een autosomale dominante eigenschap, wat betekent dat als een kind het defecte gen van 1 ouder krijgt, het kind de kwaal krijgt. Als 1 ouder achondroplasia heeft, heeft het kind 50% kans om de kwaal te erven. Als beide ouders de kwaal hebben, neemt de kans op ziekte van het kind toe tot 75%. Echter, de meeste gevallen verschijnen als spontane veranderingen. Dit betekent dat 2 ouders zonder achondroplasia kunnen bevallen van een baby met de aandoening.
We hebben een paar vragen en we hopen dat u ze kunt beantwoorden. Onze vragen zijn, kunt u vertellen of uw kind achondroplasia zal krijgen wanneer u zwanger bent? Wanneer komen er meestal mensen wanneer ze denken dat er iets mis is met hun kind? Wat zijn de ergere gevallen van achondroplasia die u ooit hebt gezien? Dank u bij voorbaat. oprecht,
Achondroplasia (preventie): Genetische begeleiding kan nuttig zijn voor toekomstige ouders wanneer 1 of beide achondroplasia hebben. Echter, omdat achondroplasia zich het vaakst spontaan ontwikkelt, is preventie niet altijd mogelijk.
Genetische begeleiding kan nuttig zijn voor toekomstige ouders wanneer 1 of beide achondroplasia hebben. Echter, omdat achondroplasia zich meestal spontaan ontwikkelt, is preventie niet altijd mogelijk.
We hebben een paar vragen en we hopen dat u ze kunt beantwoorden. Onze vragen zijn, kunt u vertellen of uw kind achondroplasia zal krijgen wanneer u zwanger bent? Wanneer komen er meestal mensen wanneer ze denken dat er iets mis is met hun kind? Wat zijn de ergere gevallen van achondroplasia die u ooit hebt gezien? Dank u bij voorbaat. oprecht,
Achondroplasia (Outlook (Prognose)): mensen met achondroplasia bereiken zelden 1,5 meter hoogte. Intelligentie ligt in het normale bereik. Baby's die het abnormale gen van beide ouders krijgen, leven niet vaak na een paar maanden.
Mensen met achondroplasie bereiken zelden 1,5 meter hoogte, intelligentie ligt in het normale bereik, baby's die het abnormale gen van beide ouders krijgen, leven niet vaak na een paar maanden.
adrenoleukodystrophy Een kind waar ik mee moet werken is met deze aandoening gediagnosticeerd.Ik ben tot nu toe niet in staat om informatie over deze ziekte te vinden.
Wat is Adrenoleukodystrophy?: Adrenoleukodystrophy beschrijft een aantal nauw verwante aandoeningen die de afbraak van bepaalde vetten verstoren; deze aandoeningen worden overgedragen (erfgenamen) in gezinnen.
Adrenoleukodystrofie beschrijft een aantal nauw verwante aandoeningen die de afbraak van bepaalde vetten verstoren; deze aandoeningen worden overgedragen (geërfd) in gezinnen.
adrenoleukodystrophy Een kind waar ik mee moet werken is met deze aandoening gediagnosticeerd.Ik ben tot nu toe niet in staat om informatie over deze ziekte te vinden.
X-gebonden adrenoleukodystrophy (Summary): X-gebonden adrenoleukodystrophy (X-ALD) is een erfelijke aandoening die meestal voorkomt bij mannen. De aandoening heeft vooral betrekking op het zenuwstelsel en de bijnieren (kleine klieren bovenop elke nier). De patiënten met deze aandoening hebben vaak een progressieve vernietiging van de vetlaag (myeline) die zenuwen in de hersenen en het ruggenmerg insulaert. Ze kunnen ook een tekort hebben aan bepaalde hormonen veroorzaakt door schade aan de buitenste laag van de bijnierenklieren (adrenoleukodystrophy protein (ALDP). Een tekort aan dit eiwit leidt tot een abnormaal hoog gehalte aan vetmoleculen die zeer lang-ketenvetzuren (VLCFA) worden genoemd.
X-gebonden adrenoleukodystrofie (X-ALD) is een erfelijke aandoening die meestal voorkomt bij mannen. De aandoening treft vooral het zenuwstelsel en de bijnieren (kleine klieren bovenop elke nier) De patiënten met deze aandoening hebben vaak een progressieve vernietiging van de vetlaag (myeline) die zenuwen in de hersenen en het ruggenmerg insulaert... X-ALD wordt veroorzaakt door mutaties in het gen. Deze genmutaties veroorzaken een tekort (deficiëntie) van een eiwit dat adrenoleukodystrofie-eiwit (ALDP) wordt genoemd. Een tekort aan dit eiwit leidt tot een abnormaal hoog gehalte aan vetmolecules die zeer langketenvetzuren (VLCFA) worden genoemd om in het lichaam op te bouwen. Hoge niveaus van VLCFA kunnen toxisch zijn voor de bijnierschortex en myeline. Er zijn verschillende vormen van X-ALD, waaronder: een hersenschorsine (AMN) -type, en een bijnierschorsziekte.
adrenoleukodystrophy Een kind waar ik mee moet werken is met deze aandoening gediagnosticeerd.Ik ben tot nu toe niet in staat om informatie over deze ziekte te vinden.
Adrenoleukodystrofie: Adrenoleukodystrofie beschrijft een aantal nauw verwante aandoeningen die de afbraak van bepaalde vetten verstoren. Deze aandoeningen worden overgedragen (erfgenamen) in families. Adrenoleukodystrofie wordt gewoonlijk overgedragen van moeder op kind als een X-gebonden genetische eigenschap. Het treft meestal mannen, hoewel sommige dragers mildere vormen van de ziekte kunnen hebben. Het treft ongeveer 1 op de 20.000 mensen van alle geslachten. De aandoening van de huid leidt tot de opbouw van zeer langketenige vetzuren in het zenuwstelsel, de bijnierklier, en de testes. Dit verstoort de normale activiteit in deze delen van het lichaam. Er zijn 3 belangrijke categorieën van ziekten: - Kindheid van de hersenen - komt in het midden van de kinderen voor (van 4 tot 8 jaar) - Adrenomyelopathie - komt voor bij mannen in de leeftijd van 20 jaar of later in het leven - Verstoorde bijnierfunctie (het Addisonziekte of Addison-achtige fenotype) - de bijnier veroorzaakt niet voldoende steroïdische hormonen.
Adrenoleukodystrofie beschrijft een aantal nauw verwante aandoeningen die de afbraak van bepaalde vetten verstoren. Deze aandoeningen worden overgedragen (geërfd) in families.... De aandoening leidt tot de opbouw van zeer lange ketenvetzuren in het zenuwstelsel, de bijnier en de testes. Dit verstoort de normale activiteit in deze delen van het lichaam. Er zijn 3 belangrijke categorieën van ziekten: - Kindhersenen - komt voor in het midden van het kind (op leeftijd 4 tot 8 jaar) - Adrenomylopathie - komt voor bijnieren in de 20 jaar of later in het leven - Gestoorde bijnierfunctie (de zogenaamde Addisonziekte of Addison-achtige fenotype) - Bijnier kan niet voldoende steroïde hormonen produceren... Adrenale disfunctie kunnen worden behandeld met steroïden (zoals cortisol) als de bijnier niet voldoende hormonen produceert.
adrenoleukodystrophy Een kind waar ik mee moet werken is met deze aandoening gediagnosticeerd.Ik ben tot nu toe niet in staat om informatie over deze ziekte te vinden.
Wat is Adrenoleukodystrofie? X-gebonden Adrenoleukodystrofie (ALD) is een groep van genetische aandoeningen, de leucodystrofieën die schade aan de myelineschede veroorzaken, een isolatie membraan dat zenuwcellen omringt in de hersenen. Vrouwen hebben twee X-chromosomen en zijn de dragers van de ziekte, maar mannen hebben slechts één X-chromosoom en hebben geen beschermende werking van het extra X-chromosoom, zij kunnen ook ernstig worden aangetast. Mensen met X-ALD accumuleren hoge niveaus van verzadigde, zeer lange ketenvetzuren (VLCFA) in de hersenen en de bijnier cortex. Het verlies van myeline en de progressieve disfunctie van de bijnier zijn de primaire kenmerken van X-ALD. Terwijl bijna alle patiënten met X-ALD lijden aan bijnierinsufficiëntie, ook bekend als de aandoening van Addison, kunnen de neurologische symptomen beginnen in de kindertijd of de volwassenheid.
X-gebonden Adrenoleukodystrofie (ALD) behoort tot een groep van genetische aandoeningen, de leucodystrofieën die schade toebrengen aan de myelineschede, een isolatiemembraan dat zenuwcellen omringt. Vrouwen hebben twee X-chromosomen en zijn de dragers van de ziekte, maar omdat mannen slechts één X-chromosoom hebben en het beschermende effect van het extra X-chromosoom niet hebben, worden zij zwaarder getroffen. Mensen met X-ALD accumuleren hoge niveaus van verzadigde, zeer lange ketenvetzuren (VLCFA) in de hersenen en de bijnierschors. Het verlies van myel en de progressieve disfunctie van de bijnier zijn de primaire kenmerken van X-ALD. Terwijl bijna alle patiënten met X-ALD lijden aan bijnierstoornissen, ook bekend als de aandoening van Addison, kunnen de neurologische symptomen zowel in de kindertijd als in de volwassenheid beginnen.
Anal Fissure Ik heb misschien een paar anale fissures en ik wil graag met iemand praten om informatie en steun te krijgen.
Anale spleet (symptomen): Tekenen en symptomen van een anale spleet zijn onder andere: - pijn, soms ernstig, tijdens stoelgang - pijn na stoelgang die tot enkele uren kan duren - Helder rood bloed op de stoelgang - Jeuk of irritatie rond de anus - Een zichtbare scheur in de huid rond de anus - Een klein knobbeltje of huidlabel op de huid bij de anale spleet Wanneer naar een arts gaan als u pijn heeft tijdens stoelgang of bloed op de stoelgang.
Tekenen en symptomen van een anale breuk zijn onder andere: - pijn, soms ernstig, tijdens stoelgang - pijn na stoelgang die tot enkele uren kan duren - helder rood bloed op de stoelgang of het toiletpapier na een stoelgang - Jeuk of irritatie rond de anus - een zichtbare scheur in de huid rond de anus - een klein knobbeltje of huidlabel op de huid vlakbij de anale breuk
Anal Fissure Ik heb misschien een paar anale fissures en ik wil graag met iemand praten om informatie en steun te krijgen.
Anale fissure (levenswijze en huisremedies): Verschillende levensstijl veranderingen kunnen helpen verlichten ongemak en het bevorderen van de genezing van een anale fissuur, evenals voorkomen herhalingen: - Voeg vezels toe aan uw dieet. Eten van ongeveer 25 tot 30 gram vezels per dag kan helpen de stoelgang zacht te houden en te verbeteren fissaire heling. Vezelrijke voedingsmiddelen omvatten vruchten, groenten, noten en hele granen. U kunt ook een vezelsupplement nemen. Het toevoegen van vezels kan leiden tot gas en opgeblazen gevoel, dus verhoging van de inname geleidelijk. - Drink adequate vloeistoffen. Vloeistoffen helpen te voorkomen verstopping. - Regelmatige oefeningen. Verbindingen in 30 minuten of meer van matige lichamelijke activiteit, zoals wandelen, de meeste dagen van de week. Oefen bevordert regelmatige stoelbewegingen en verhoogt de bloedstroom naar alle delen van uw lichaam, die kan leiden tot het genezen van een anale fissure.
Verschillende veranderingen in de levensstijl kunnen helpen verlichten ongemak en het bevorderen van de genezing van een anale spleet, evenals het voorkomen van herhalingen: - toevoegen van vezels aan uw dieet.... Drink adequate vloeistoffen. Vloeistoffen helpen verstopping te voorkomen. - Regelmatige oefeningen. Beginnen in 30 minuten of meer van matige lichamelijke activiteit, zoals wandelen, de meeste dagen van de week....
Anal Fissure Ik heb misschien een paar anale fissures en ik wil graag met iemand praten om informatie en steun te krijgen.
Anale spleet (Complicaties): Complicaties van anale spleet kunnen bestaan uit: - Niet genezen. Een anale spleet die niet binnen zes weken geneest, wordt als chronisch beschouwd en kan verdere behandeling nodig hebben. - Herhaling. Als je eenmaal een anale spleet hebt ervaren, ben je gevoelig voor het hebben van een andere. - Een traan die zich uitbreidt tot de omliggende spieren. Een anale spleet kan zich uitstrekken tot de ring van de spier die je anus gesloten houdt (interne anale sluitspier), waardoor het moeilijker wordt voor je anale spleet om te genezen. Een niet-geneesde spleet kan een cyclus van ongemak veroorzaken die medicijnen of operaties nodig kan hebben om de pijn te verminderen en de breuk te herstellen of te verwijderen.
Een anale spleet die niet binnen zes weken geneest, wordt als chronisch beschouwd en kan verdere behandeling nodig hebben.... Zodra u een anale spleet heeft ervaren, bent u gevoelig voor een andere... Een anale spleet kan zich uitstrekken tot de ring van de spier die uw anus gesloten houdt (interne anale sfincter), waardoor het moeilijker wordt voor uw anale spleet te genezen. Een ongenezen spleet kan leiden tot een cyclus van ongemak die medicijnen of operaties nodig heeft om de pijn te verminderen en om de spleet te herstellen of te verwijderen.
Anal Fissure Ik heb misschien een paar anale fissures en ik wil graag met iemand praten om informatie en steun te krijgen.
Anale spleet (behandeling): Anale fissuren vaak genezen binnen enkele weken als u maatregelen neemt om uw stoelgang zacht te houden, zoals het verhogen van de inname van vezels en vloeistoffen. Zuigen in warm water gedurende 10 tot 20 minuten meerdere malen per dag, vooral na de stoelgang, kan helpen ontspannen van de sluitspier en de heling bevorderen. Als uw symptomen blijven bestaan, zult u waarschijnlijk een verdere behandeling nodig hebben. Niet-operatieve behandelingen Uw arts kan aanbevelen: - Externe toepassing van nitroglycerine (rectiv), om de bloedstroom naar de fissuur te helpen verhogen en om de anale sfincter te helpen ontspannen. Nitroglycerine wordt algemeen beschouwd als de medische behandeling van de keuze wanneer andere conservatieve maatregelen falen.
Anale fissuren vaak helen binnen enkele weken als u maatregelen neemt om de stoelgang zacht te houden, zoals het verhogen van de inname van vezels en vloeistoffen. Het wekenlange weken wekenlange malen in warm water wekenlang, vooral na de stoelgang, kan helpen bij het ontspannen van de sfincter en het bevorderen van de genezing.... Uw arts kan aanbevelen: - Extern aangebrachte nitroglycerine (Rectiv), om de bloedstroom naar de fisure te verhogen en de heling te bevorderen en om de anale sfincter te helpen ontspannen.... Topische verdovingscrème zoals lidocaïne hydrochloride (xylocaïne) kan nuttig zijn voor pijnbestrijding. - Bouline toxine type A (Botox) injectie, om de anale sphincterspier te verlammen en te ontspannen.
Anal Fissure Ik heb misschien een paar anale fissures en ik wil graag met iemand praten om informatie en steun te krijgen.
Anale breuken (risicofactoren): factoren die uw risico op het ontwikkelen van een anale breuk kunnen verhogen zijn onder andere: - Infancy. Veel baby's hebben een anale breuk tijdens hun eerste levensjaar; experts zijn er niet zeker van waarom. - Vergrijzen. Oudere volwassenen kunnen een anale breuk ontwikkelen, deels te wijten aan vertraagde bloedsomloop, wat leidt tot een verminderde bloedstroom naar het rectale gebied. - Constipatie. De training tijdens stoelgang en het passeren van harde stoelgang verhogen het risico op scheuren. - Kraamgeboorte. Anale scheuren komen vaker voor bij vrouwen na de bevalling. - De ziekte van Crohn. Deze inflammatoire darmziekte veroorzaakt chronische ontsteking van het darmkanaal, waardoor de binnenkant van het anale kanaal kwetsbaarder kan worden.
Tot de factoren die uw risico op het ontstaan van een anale breuk kunnen verhogen, behoren:... Vergrijzen. Oudere volwassenen kunnen een anale breuk ontwikkelen, deels ten gevolge van vertraagde bloedsomloop, wat leidt tot een verminderde bloedstroom naar het rectale gebied. - Constipatie. De training tijdens stoelgang en het passeren van harde stoelgang verhoogt het risico op scheuren.... de ziekte van Crohn. Deze inflammatoire darmziekte veroorzaakt chronische inflammatie van het darmkanaal, waardoor het slijmvlies van het anale kanaal kwetsbaarder wordt voor scheuren. - Anale geslachtsgemeenschap.
Anal Fissure Ik heb misschien een paar anale fissures en ik wil graag met iemand praten om informatie en steun te krijgen.
Als het mogelijk is, zal uw arts een digitaal rectaal onderzoek doen, waarbij u een vinger met een handschoen in uw anaalkanaal moet stoppen, of een korte, verlichte slang (anuscope) gebruikt om uw anale kanaal te onderzoeken, maar als dit te pijnlijk voor u is, kan uw arts een anale breuk alleen met waarneming diagnosticeren. Een acute anale breuk lijkt op een verse traan, een soort papiersnee. Een chronische anale breuk heeft waarschijnlijk de traan, evenals twee afzonderlijke klompjes of tags van de huid, een interne (sentiaalstapel) en een externe (hypertrofied papilla). De fissure locatie biedt klauwen aan de oorzaak. Een fissure die optreedt aan de kant van de anale opening, in plaats van de achterkant of de voorkant, is eerder een teken van een aandoening zoals de ziekte van Cohn.
Anale fissure (diagnose): Indien mogelijk zal uw arts een digitaal rectaal onderzoek uitvoeren, waarbij een vingerhandschoen in uw anale kanaal wordt ingebracht, of een korte, verlichte koker (anoscope) wordt gebruikt om uw anale kanaal te inspecteren, maar als dit te pijnlijk voor u is, kan uw arts een anale fissure alleen met observatie vaststellen. Uw arts kan u aanbevelen een aanvullende test te doen als hij of zij denkt dat u een onderliggende aandoening heeft.
Anal Fissure Ik heb misschien een paar anale fissures en ik wil graag met iemand praten om informatie en steun te krijgen.
Anale spleet: Een anale spleet is een kleine scheur in het dunne, vochtige weefsel (mucosa) dat de anus scheidt. Een anale breuk kan optreden wanneer u harde of grote stoelgangen overbrengt tijdens een stoelgang. Een anale breuk kan vaak leiden tot pijn en bloeden bij stoelgangen. U kunt ook last krijgen van spasmen in de spierring aan het einde van uw anus (anale sfincter). Een anale fissuur kan zeer vaak voorkomen bij jonge baby's, maar kan ook bij mensen van welke leeftijd voorkomen. De meeste anale fissuren worden beter met eenvoudige behandelingen, zoals verhoogde vezels of sitz-baden. Sommige mensen met anale fisssures kunnen medicijnen nodig hebben of af en toe een operatie ondergaan.
Een anale breuk is een kleine scheur in het dunne, vochtige weefsel (mucosa) dat de anus scheidt. Een anale breuk kan voorkomen wanneer u harde of grote stoelgangen doorbrengt tijdens een stoelgang. Een anale breuk kan meestal pijn en bloeden veroorzaken bij stoelgangen. U kunt ook last krijgen van spasmen in de spierring aan het einde van uw anus (anale sphincter)... U kunt vaak binnen enkele weken last krijgen van anale fissuren bij het genezen van uw lichaam, indien u de huid zacht houdt, zoals bij het verhogen van de inname van vezels en vloeistoffen. U kunt meerdere malen per dag, met name na de stoelgang, de huiduitslag helpen ontspannen en de genezing bevorderen. Als uw symptomen aanhouden, heeft u waarschijnlijk een aanvullende behandeling nodig.
Anal Fissure Ik heb misschien een paar anale fissures en ik wil graag met iemand praten om informatie en steun te krijgen.
Vaak voorkomende oorzaken van anale spleet zijn onder andere: - Doorsnijden van grote of harde stoelgang - Constipatie en belasting tijdens stoelgang - Chronische diarree - Ontsteking van de anorectale zone, veroorzaakt door de ziekte van Crohn of een andere inflammatoire darmziekte - Beval Minder voorkomende oorzaken van anale breuken zijn onder andere: - Anale kanker - HIV - tuberculose - Syfilis - Herpes
Vaak voorkomende oorzaken van anale spleet zijn onder andere: - Het passeren van grote of harde stoelgang - Constipatie en belasting tijdens stoelgang - Chronische diarree - Ontsteking van de anorectale zone, veroorzaakt door de ziekte van Crohn of een andere inflammatoire darmziekte - Bevalling Minder voorkomende oorzaken van anale breuken zijn onder andere: - Anale kanker - HIV - tuberculose - Syfilis - Herpes
Engelensyndroom: kan iemand met het Angelmansyndroom kinderen krijgen en zo ja, kan de kwaal worden overgedragen aan nakomelingen?
Angelman syndroom: Angelman syndroom is een genetische aandoening. Het veroorzaakt ontwikkelingsproblemen, neurologische problemen en soms aanvallen. Mensen met Angelman syndroom vaak glimlachen en lachen vaak, en hebben gelukkige, spannende persoonlijkheden. Ontwikkelingsachterstanden, tussen ongeveer 6 en 12 maanden, zijn meestal de eerste tekenen van Angelman syndroom. Slachtoffers vaak beginnen tussen de leeftijden van 2 en 3 jaar oud. Mensen met Angelman syndroom hebben de neiging om een normale levensduur te leven, maar de ziekte kan niet worden genezen. De behandeling is gericht op het behandelen van medische en ontwikkelingsproblemen. De symptomen van Angelman syndroom omvatten: - Ontwikkelingsachterstanden, waaronder geen krullen of gebabbel op 6 tot 12 maanden - Intellectuele invaliditeit - Geen spraak of minimale toespraak - Moeilijkheid wandelen, bewegen of evenwicht goed (taxie) - Frequent smiling en laughter - Happy, spannende persoonlijkheid Mensen met Angelman syndroom kunnen ook andere tekenen en symptomen hebben, waaronder:
Onderzoekers weten meestal niet wat de oorzaak is van de genetische veranderingen die leiden tot het syndroom van Angelman. De meeste mensen met het syndroom van Angelman hebben geen familiegeschiedenis van de ziekte. Soms kan het syndroom van Angelman worden geërfd van een ouder. Een familiegeschiedenis van de ziekte kan het risico van een baby op de ontwikkeling van het syndroom van Angelman verhogen.
Engelensyndroom: kan iemand met het Angelmansyndroom kinderen krijgen en zo ja, kan de kwaal worden overgedragen aan nakomelingen?
Wordt het syndroom van Angelman geërfd?: De meeste gevallen van het syndroom van Angelman worden niet geërfd, met name die welke worden veroorzaakt door een verwijdering in het moederchromosoom 15 of door een vaderlijke uniparental disomy. Deze genetische veranderingen treden op als willekeurige gebeurtenissen tijdens de vorming van reproductieve cellen (eicellen en zaadcellen) of in de vroege embryonale ontwikkeling. Getroffen mensen hebben doorgaans geen geschiedenis van de aandoening in hun familie. In zeldzame gevallen kan een genetische verandering die verantwoordelijk is voor het syndroom van Angelman worden geërfd. Bijvoorbeeld, het is mogelijk voor een besmetting in het gen UBE3A of in het nabijgelegen gebied van het DNA die de genactivatie regelt van de ene generatie op de volgende.
De meeste gevallen van het syndroom van Angelman worden niet geërfd, met name door een verwijdering in het moederchromosoom 15 of door een vaderlijke uniparental disomy. Deze genetische veranderingen treden op als willekeurige gebeurtenissen tijdens de vorming van reproductieve cellen (eicellen en zaadcellen) of in de vroege embryonale ontwikkeling. Getroffen mensen hebben doorgaans geen geschiedenis van de aandoening in hun familie. In zeldzame gevallen kan een genetische verandering die verantwoordelijk is voor het Angelman-syndroom worden geërfd.
Engelensyndroom: kan iemand met het Angelmansyndroom kinderen krijgen en zo ja, kan de kwaal worden overgedragen aan nakomelingen?
Angelmansyndroom (Risk factors): Angelmansyndroom is zeldzaam. Onderzoekers weten meestal niet wat de genetische veranderingen veroorzaakt die leiden tot het syndroom van Angelman. De meeste mensen met het syndroom van Angelman hebben geen familiegeschiedenis van de ziekte. Soms kan het syndroom van Angelman worden geërfd van een ouder. Een familiegeschiedenis van de ziekte kan het risico van een baby op het ontwikkelen van Angelmansyndroom verhogen.
Onderzoekers weten meestal niet wat de oorzaak is van de genetische veranderingen die leiden tot het syndroom van Angelman. De meeste mensen met het syndroom van Angelman hebben geen familiegeschiedenis van de ziekte. Soms kan het syndroom van Angelman worden geërfd van een ouder. Een familiegeschiedenis van de ziekte kan het risico van een baby op de ontwikkeling van het syndroom van Angelman verhogen.
Engelensyndroom: kan iemand met het Angelmansyndroom kinderen krijgen en zo ja, kan de kwaal worden overgedragen aan nakomelingen?
Het syndroom van Angelman: het syndroom van Angelman is een complexe genetische aandoening die in de eerste plaats het zenuwsysteem aantast. Karakteristieke kenmerken van deze aandoening zijn de vertraagde ontwikkeling, de intellectuele handicap, de ernstige aantasting van de spraak, de problemen met beweging en evenwicht (taxie) De meeste getroffen kinderen hebben ook terugkerende aanvallen (epilepsy) en een klein hoofd (microceel). Vertraagde ontwikkeling wordt merkbaar door de leeftijd van 6 tot 12 maanden, en andere gemeenschappelijke symptomen verschijnen gewoonlijk in de vroege kinderjaren. Kinderen met Angelmansyndroom hebben doorgaans een gelukkige, opwindbare vermomming met frequente smileringen, lachen en handflappingen. Hyperactiviteit, een korte aandachtsspanne, en een fascinatie met water zijn gebruikelijk. De meeste getroffen kinderen hebben ook slaapproblemen en hebben minder slaap nodig dan normaal.
De meeste gevallen van het syndroom van Angelman worden niet geërfd, met name door een verwijdering in het moederchromosoom 15 of door een vaderlijke uniparental disomy. Deze genetische veranderingen treden op als willekeurige gebeurtenissen tijdens de vorming van reproductieve cellen (eicellen en zaadcellen) of in de vroege embryonale ontwikkeling. Getroffen mensen hebben doorgaans geen geschiedenis van de aandoening in hun familie. In zeldzame gevallen kan een genetische verandering die verantwoordelijk is voor het Angelman-syndroom worden geërfd.
Vragend over harige cellen leukemie krijg ik verslag voor mijn vader uit het ziekenhuis zegt hij dat hij harige cellen leukemie ik ben hier om te vragen of deze dissease gevaarlijk en er is behandeling voor ook als degene die het heeft zal leven voor lang of niet? Mijn vader leeftijd is 55 We ontdekken de ziekte door bloedonderzoek
De meeste patiënten met haarcelleukemie hebben een behandeling nodig. Als uw haarcelleukemie tekenen en symptomen veroorzaakt, kunt u kiezen voor een behandeling met andere middelen. Er is geen behandeling voor haarcelleukemie. De meeste patiënten met haarcelleukemie kan worden behandeld, als uw haarcelleukemie veroorzaakt, kunt u kiezen voor een behandeling met andere middelen. De meeste patiënten met haarcelleukemie kan worden behandeld in combinatie met andere behandelingen. De meeste mensen ervaren volledige of gedeeltelijke remissie door middel van het gebruik van chemotherapie. Twee therapeutische middelen worden gebruikt in haarcelleukemie: - Cladribine. De behandeling voor haarcelleukemie begint meestal met clodribine. U krijgt een continue behandeling van de behandeling van het middel gedurende meerdere dagen.
Behandelen is niet altijd noodzakelijk voor mensen met harige celleukemie. Omdat deze kanker zich heel langzaam ontwikkelt en soms helemaal niet vooruit gaat, geven sommige mensen er de voorkeur aan te wachten om hun kanker alleen te behandelen als het tekenen en symptomen veroorzaakt.... Er is geen behandeling voor haarcellen leukemie. Maar behandelingen zijn effectief in het zetten van haarcellen leukemie in remissie voor jaren.... Artsen overwegen chemische geneesmiddelen de eerste lijn van behandeling voor haarcellen leukemie.... biologische therapie probeert kankercellen meer herkenbaar aan uw immuunsysteem te maken. Zodra uw immuunsysteem kan kankercellen identificeren als inbrekers, kan het instellen over het vernietigen van uw kanker. Twee soorten biologische behandelingen worden gebruikt in haarcellen leukemie... Hoewel het verwijderen van uw milt kan niet genezen haarcellen leukemie, kan het meestal herstellen van normale bloedtellingen.
Wat is de mening van artsen over de vraag of astma kan worden genezen en of er een artikel is waarin wordt besproken of astma kan worden genezen?
Astma (behandeling): De doelen van de behandeling zijn: - Controle van de zwelling van de luchtwegen - Blijf weg van stoffen die de symptomen veroorzaken - Help u om normale activiteiten te kunnen uitvoeren zonder astmaverschijnselen U en uw arts moeten als een team werken om uw astma te behandelen.Volg de instructies van uw arts met betrekking tot het innemen van geneesmiddelen, het verwijderen van astma-triggers, en controle symptomen. rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd rd
U en uw arts moeten samenwerken als een team voor het beheer van uw astma. volg de instructies van uw arts op met betrekking tot het gebruik van geneesmiddelen, het elimineren van astma-triggers, en het controleren van symptomen.... Ken de symptomen van astma om naar te kijken.... Weet welke triggers uw astma verergeren en wat u moet doen wanneer dit gebeurt. - Weet hoe u uw astma moet verzorgen wanneer u oefent. Astma-actieplannen zijn schriftelijke documenten voor het beheer van astma. Een astma-actieplan moet omvatten: - Instructies voor het gebruik van astma-middelen wanneer uw aandoening stabiel is - Een lijst van astma-triggers en hoe deze te vermijden - Hoe te herkennen wanneer uw astma erger wordt, en wanneer u uw provider moet bellen
Wat is de mening van artsen over de vraag of astma kan worden genezen en of er een artikel is waarin wordt besproken of astma kan worden genezen?
Astma (Hoe wordt astma behandeld?): Astma is een chronische ziekte, dit betekent dat het kan worden behandeld, maar niet genezen. Echter, sommige mensen zijn in staat om astma te behandelen, zodat symptomen niet meer voorkomen of zelden voorkomen. U kunt maatregelen nemen om astma te beheersen en problemen te voorkomen door:
Astma is een chronische ziekte, wat betekent dat het kan worden behandeld, maar niet genezen, maar sommige mensen zijn in staat om astma te behandelen, zodat symptomen niet meer voorkomen of zelden voorkomen.
Wat is de mening van artsen over de vraag of astma kan worden genezen en of er een artikel is waarin wordt besproken of astma kan worden genezen?
Astma (Outlook (Prognose)): Er is geen remedie tegen astma, hoewel de symptomen soms in de loop der tijd verbeteren. Met een goede zelfbehandeling en medische behandeling kunnen de meeste mensen met astma een normaal leven leiden.
Er is geen remedie tegen astma, hoewel de symptomen soms in de loop der tijd verbeteren, met een goede zelfbeheersing en medische behandeling kunnen de meeste mensen met astma een normaal leven leiden.
Wat is de mening van artsen over de vraag of astma kan worden genezen en of er een artikel is waarin wordt besproken of astma kan worden genezen?
Astma (Overzicht): Astma is een aandoening waarbij de luchtwegen vernauwen en zwellen en extra slijm produceren. Dit kan de ademhaling bemoeilijken en tot hoest, piepende ademhaling en kortademigheid leiden. Voor sommige mensen is astma een kleine overlast. Voor anderen kan het een groot probleem zijn dat de dagelijkse activiteit in de weg staat en kan leiden tot een levensbedreigende astma-aanval. Astma kan niet worden genezen, maar de symptomen kunnen worden gereguleerd. Omdat astma vaak in de loop van de tijd verandert, is het belangrijk dat u met uw arts werkt om uw klachten en symptomen op te sporen en de behandeling aan te passen.
Astma kan niet worden genezen, maar de symptomen ervan kunnen worden gereguleerd. Omdat astma vaak in de loop der tijd verandert, is het belangrijk dat u met uw arts samenwerkt om uw klachten en symptomen op te sporen en de behandeling zo nodig aan te passen.
Slechte adem, ik heb heel slechte adem en soms kan het mezelf en anderen ziek maken, ik heb advies nodig over wat ik moet doen.
Ademgeur (Causes): Slechte adem kan worden veroorzaakt door: - Abscesed Tooth - alcoholisme - Cavities - Deukjes - Het eten van bepaalde voedingsmiddelen, zoals kool, knoflook of ruwe uien - Koffie en slecht uitgebalanceerd dieet - Object in de neus (meestal gebeurt bij kinderen); vaak een witte, gele of bloederige afscheiding van één neusgat - Gastro-oesofageale refluxziekte (GED) - Gumziekte (gingivitis, gingivostomatitis) - Impacted Tooth - Lung-infectie - Slechte tandhygiëne - Sinus-infectie - Throat-infectie - Tabaksrokers - Vitamine-supplementen (met name in grote doses) - Sommige geneesmiddelen, met inbegrip van insulineschoten, triamtereen en paraldehyde Een aantal ziekten die kunnen leiden tot ademgeur zijn:
Slechte adem kan worden veroorzaakt door: - Abscesed Tooth - Alcoholisme - Caviteiten - Knobbeltjes - Eten van bepaalde voedingsmiddelen, zoals kool, knoflook of ruwe uien - Koffie en slecht uitgebalanceerd dieet... Gastro-oesofageale refluxziekte (GED) - Gumziekte (gingivitis, gingivitis) - Beïnvloedde tanden - Longinfectie - Slechte mondhygiëne - Sinus-infectie - Smoking - Vitamine-supplementen (met name in grote doses) - Sommige geneesmiddelen, waaronder insuline-opnames, triamtereen en paraldehyde Een aantal ziekten die kunnen leiden tot een luchtgeur van de adem zijn: - Acute necrotiserende ulceratieve gingivitis - Acute necrotiserende ulcerale mucositis - Acuut nierfalen - Bowerische obstructie - Bronchiëctase - Chronische nierfalen - Esofageale kanker - Maagkanker - Gastrojejunocolicolic fistela - Leveranemie - Diabetische ketoacidose - Longabces - Ozena, of een trofische aandoening - Periodenal disease - P
Slechte adem, ik heb heel slechte adem en soms kan het mezelf en anderen ziek maken, ik heb advies nodig over wat ik moet doen.
Ademgeur (Home Care): Gebruik een goede tandverzorging, vooral flossend. Vergeet niet dat mondwater niet effectief is in de behandeling van het onderliggende probleem. Verse peterselie of een sterke munt is vaak een effectieve manier om tijdelijke slechte adem te bestrijden. Vermijd roken. Anders, volg de instructies van uw zorgverlener om elke onderliggende oorzaak van slechte adem te behandelen.
Gebruik goede tandverzorging, vooral flossing. Let wel dat mondspoelen niet effectief zijn in de behandeling van het onderliggende probleem. Verse peterselie of een sterke munt is vaak een effectieve manier om tijdelijke slechte adem te bestrijden. Vermijd roken. Anders, volg de instructies van uw zorgverlener om elke onderliggende oorzaak van slechte adem te behandelen.
Slechte adem, ik heb heel slechte adem en soms kan het mezelf en anderen ziek maken, ik heb advies nodig over wat ik moet doen.
Wat is slechte adem?: Er zijn vele redenen waarom u slechte adem zou kunnen hebben. U kunt het krijgen als u niet regelmatig poetsen en flossen. Bacteriën die zich opstapelen in uw mond en tussen uw tanden produceren de slechte geur. Andere problemen in uw mond, zoals tandvleesziekte, droge mond of gaatjes, kan ook veroorzaken. Sinusitis of problemen met uw neus kan de schuld zijn. U kunt ook slechte adem hebben als u sommige voedingsmiddelen, zoals ruwe uien, knoflook of kool eten. En natuurlijk rook veroorzaakt zijn eigen slechte aroma. Sommige ziekten en medicijnen worden geassocieerd met een bepaalde ademgeur. Goede gebitstoestanden, zoals borstelen en flosten regelmatig, helpen tegen slechte adem. Mondspoelen, minten of kauwgum kan uw adem frisser maken. Als u een onderliggende stoornis heeft, behandelen kan helpen bij het elimineren van de ademgeur.
Er zijn veel redenen waarom u een slechte adem zou kunnen hebben. U kunt het krijgen als u niet regelmatig poetst en flost. Bacteriën die zich opstapelen in uw mond en tussen uw tanden produceren de slechte geur. Andere problemen in uw mond, zoals tandvleesziekte, droge mond of gaatjes, kan ook veroorzaken. Sinusitis of problemen met uw neus kan de schuld zijn. U kunt ook slechte adem krijgen als u sommige voedingsmiddelen, zoals ruwe uien, knoflook of kool eten. En natuurlijk rook veroorzaakt zijn eigen slechte aroma. Sommige ziekten en medicijnen worden geassocieerd met een bepaalde ademgeur. Goede gebitsgewoonten, zoals regelmatig borstelen en flossen, helpen tegen slechte adem. Mondspoelen, muntjes of kauwgum kan uw adem frisser maken. Als u een onderliggende aandoening heeft, kan behandelen kan het helpen bij het elimineren van de ademgeur.
Slechte adem, ik heb heel slechte adem en soms kan het mezelf en anderen ziek maken, ik heb advies nodig over wat ik moet doen.
Slechte adem (behandeling): Voor het verminderen van slechte adem, hulp bij het voorkomen van gaatjes en het verlagen van uw risico op tandvleesziekte, regelmatig goede mondelinge hygiëne. Verdere behandeling voor slechte adem kan variëren, afhankelijk van de oorzaak. Als uw slechte adem wordt gedacht te worden veroorzaakt door een onderliggende gezondheidstoestand, zal uw tandarts waarschijnlijk verwijzen naar uw primaire zorgverlener. Voor oorzaken die verband houden met de mondgezondheid, uw tandarts zal met u werken om u te helpen beter controleren van deze aandoening. Dentale maatregelen kunnen omvatten: - Mondspoelen en tandpasta. Als uw slechte adem te wijten is aan een opbouw van bacteriën (plaque) op uw tanden, kan uw tandarts aanbevelen een mondspoel die de bacteriën doodt. Uw tandarts kan ook een tandpasta aanbevelen die een antibacterieel middel bevat om de bacteriën te doden die een plaqueopbouw veroorzaken.
Om slechte adem te verminderen, helpen gaatjes te voorkomen en uw risico op tandvleesziekte te verlagen, altijd goede mondhygiëne te gebruiken. Verdere behandeling voor slechte adem kan variëren, afhankelijk van de oorzaak. Als uw slechte adem wordt gedacht te worden veroorzaakt door een onderliggende gezondheidstoestand, zal uw tandarts u waarschijnlijk doorverwijzen naar uw primaire zorgverlener. Dental maatregelen kunnen omvatten: - Mond spoelt en tandpasta....
Bipolaire en algemene angststoornissen lees ik over TMS-therapie. Weet u daar iets van? Heeft het succes gehad? Vraagt u zich ook af over ECT? Tenslotte is mij verteld dat acupunctuur kan helpen bij stemmingsstoornissen. Klopt dat voor gemengde bipolaire en algemene angststoornissen samen met medicijnen? Heeft u daar ooit van gehoord?
De oorzaak van GAD is onbekend. Stress kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van GAD. GAD kan een veel voorkomende aandoening zijn. Iemand kan deze aandoening ontwikkelen, zelfs kinderen. GAD komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De belangrijkste symptomen kunnen vaak worden veroorzaakt of de symptomen kunnen worden veroorzaakt door het lichaam, zelfs wanneer er weinig of geen duidelijke oorzaak is. Koorts lijken te zweven van het ene probleem naar het andere. Koorts kunnen ook betrekking hebben op familie, andere relaties, werk, school, geld en gezondheid. Zelfs als je weet dat bezorgdheid of angsten sterker zijn dan geschikt voor de situatie, heeft iemand met GAD nog steeds problemen bij het beheersen van deze problemen. Andere symptomen van GAD zijn onder andere:
Het doel van de behandeling is om u te helpen zich beter te voelen en goed te functioneren in het dagelijks leven. Talk-therapie of geneeskunde alleen kan nuttig zijn.... Een veel voorkomende en effectieve talktherapie is een cognitieve-gedragstherapie (CBT). CBT kan u helpen de relatie tussen uw gedachten, gedrag en symptomen te begrijpen. Vaak omvat CBT een bepaald aantal bezoeken. Tijdens CBT kunt u leren hoe u: - Begrijpen en krijgen van de controle van de vertekende meningen van stressoren, zoals andermans gedrag of levensgebeurtenissen. - Herkennen en vervangen paniekveroorzakende gedachten om u te helpen meer controle te krijgen. - Beherstellen van stress en ontspannen wanneer symptomen optreden. - Voorkomen dat kleine problemen zich ontwikkelen tot verschrikkelijke. Andere vormen van talktherapie kunnen ook nuttig zijn bij het behandelen van symptomen van angststoornissen.
Bipolaire en algemene angststoornissen lees ik over TMS-therapie. Weet u daar iets van? Heeft het succes gehad? Vraagt u zich ook af over ECT? Tenslotte is mij verteld dat acupunctuur kan helpen bij stemmingsstoornissen. Klopt dat voor gemengde bipolaire en algemene angststoornissen samen met medicijnen? Heeft u daar ooit van gehoord?
De twee belangrijkste behandelingen voor algemene angststoornissen zijn psychotherapie en geneesmiddelen. U kunt het meest profiteren van een combinatie van de twee. Het kan enige trial en fout om te ontdekken welke behandelingen het beste voor u werken. Psychotherapie Ook bekend als talktherapie of psychologische counseling, psychotherapie omvat het werken met een therapeut om uw angstverschijnselen te verminderen. Cognitieve behaviorale behandelingen kunnen de meest effectieve zijn voor de behandeling van algemene angststoornissen. In het algemeen is de behandeling op korte termijn, de therapeutische behandeling gericht op het onderwijzen van specifieke vaardigheden om direct uw zorgen te beheren en u te helpen geleidelijk terug te keren naar de activiteiten die u als gevolg van angst heeft vermeden.
De twee belangrijkste behandelingen voor algemene angststoornissen zijn psychotherapie en medicijnen. U kunt het meest profiteren van een combinatie van de twee.... Cognitieve gedragstherapie is de meest effectieve vorm van psychotherapie voor algemene angststoornissen. Over het algemeen is een kortdurende behandeling gericht op het leren van specifieke vaardigheden om uw zorgen direct te beheren en u te helpen geleidelijk terug te keren naar de activiteiten die u heeft vermeden vanwege angst.... Verschillende soorten geneesmiddelen worden gebruikt voor de behandeling van algemene angststoornissen... Antidepressiva, waaronder geneesmiddelen in de selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI) en serotonine- en norepinefrineheropnameremmers (SNRI) klassen, zijn de eerste behandelingen voor geneesmiddelen.
Bipolaire en algemene angststoornissen lees ik over TMS-therapie. Weet u daar iets van? Heeft het succes gehad? Vraagt u zich ook af over ECT? Tenslotte is mij verteld dat acupunctuur kan helpen bij stemmingsstoornissen. Klopt dat voor gemengde bipolaire en algemene angststoornissen samen met medicijnen? Heeft u daar ooit van gehoord?
Wat zijn de behandelingen voor algemene angststoornissen - zelfzorg?: Het nemen van medicijnen en het gaan praten met de therapie kunt u op weg naar een beter gevoel. Het kan u ook helpen zorgen voor uw lichaam en relaties. Om te helpen verbeteren van uw conditie: - Get genoeg slaap. - Eet gezonde voedingsmiddelen. - Houd een regelmatig dagelijks schema. - Ga elke dag het huis uit. - Oefening elke dag. Zelfs een beetje oefening, zoals een 15-minuten lopen, kan helpen. - Blijf weg van alcohol en straat drugs. - Praat met familie of vrienden wanneer u zich zenuwachtig of bang voelt. - Ontdek de verschillende vormen van groepsactiviteiten die u kunt ondernemen.
Wat zijn de behandelingen voor algemene angststoornissen - zelfzorg?: Het nemen van medicijnen en het gaan praten met de therapie kunt u op weg naar een beter gevoel. Het kan u ook helpen zorgen voor uw lichaam en relaties. Om te helpen verbeteren van uw conditie: - Get genoeg slaap. - Eet gezonde voedingsmiddelen. - Houd een regelmatig dagelijks schema. - Ga elke dag het huis uit. - Oefening elke dag. Zelfs een beetje oefening, zoals een 15-minuten lopen, kan helpen. - Blijf weg van alcohol en straat drugs. - Praat met familie of vrienden wanneer u zich zenuwachtig of bang voelt. - Ontdek de verschillende vormen van groepsactiviteiten die u kunt ondernemen.
Oorzaken van perifere neuropathie Welke informatie heeft de Nationale Geneeskundebibliotheek over de oorzaken van perifere neuropathie?
Perifere neuropathie (Overzicht): Perifere neuropathie, een gevolg van schade aan uw perifere zenuwen, veroorzaakt vaak zwakte, gevoelloosheid en pijn, meestal in uw handen en voeten. Het kan ook andere delen van uw lichaam beïnvloeden. Uw perifere zenuwsysteem stuurt informatie van uw hersenen en het ruggenmerg (centraal zenuwsysteem) naar de rest van uw lichaam. Perifere neuropathie kan het gevolg zijn van traumatische verwondingen, infecties, metabole problemen, erfelijke oorzaken en blootstelling aan gifstoffen. Een van de meest voorkomende oorzaken is diabetes mellitus. Mensen met perifere neuropathie beschrijven de pijn doorgaans als stekende, brandende of tintelingen. In veel gevallen verbeteren de symptomen, vooral als deze veroorzaakt worden door een behandelbare aandoening.
Perifere neuropathie kan het gevolg zijn van traumatische verwondingen, infecties, metabole problemen, erfelijke oorzaken en blootstelling aan gifstoffen.
Oorzaken van perifere neuropathie Welke informatie heeft de Nationale Geneeskundebibliotheek over de oorzaken van perifere neuropathie?
Perifere neuropathie (definiëring): Perifere neuropathie beschrijft schade aan het perifere zenuwstelsel, die informatie uit de hersenen en het ruggenmerg naar elk ander deel van het lichaam stuurt. Meer dan 100 soorten perifere neuropathie zijn geïdentificeerd, elk met zijn eigen kenmerkende set symptomen, patroon van ontwikkeling en prognose. Gestoorde functie en symptomen zijn afhankelijk van het type zenuwen -- motorische, zintuiglijke of autonome -- die zijn beschadigd. Sommige mensen kunnen tijdelijk gevoelloosheid, tintelingen en prik sensaties ervaren, gevoeligheid voor aanraking of spierzwakte. Anderen kunnen lijden aan meer extreme symptomen, waaronder brandende pijn (met name's nachts), spierverspilling, verlamming, of orgaan- of klierdisfunctie.
Meer dan 100 soorten perifere neuropathie zijn geïdentificeerd, elk met zijn eigen kenmerkende set symptomen, patroon van ontwikkeling, en prognose.... Perifere neuropathie kan worden geërfd of verworven. Oorzaken van verworven perifere neuropathie omvatten fysieke letsels (trauma) aan een zenuw, tumoren, gifstoffen, auto-immuunreacties, voedingsgebreken, alcoholisme, medische procedures, en vasculaire en metabole aandoeningen. Verkochte perifere neuropathieën worden veroorzaakt door systeemziekten, trauma's van externe middelen, of infecties of auto-immuunziekten die het zenuw weefsel aantasten. Erfelijke vormen van perifere neuropathie worden veroorzaakt door aangeboren fouten in de genetische code of door nieuwe genetische veranderingen.
Oorzaken van perifere neuropathie Welke informatie heeft de Nationale Geneeskundebibliotheek over de oorzaken van perifere neuropathie?
Perifere neuropathie (Causes): Geen enkele ziekte, perifere neuropathie is zenuwschade veroorzaakt door een aantal aandoeningen. Oorzaken van neuropathieën omvatten: - alcoholisme. Slechte voedingskeuzes gemaakt door mensen met alcoholisme kan leiden tot vitaminestoornissen. - Auto-immuunziekten. Deze omvatten Sjogren syndroom, lupus, reumatoïde artritis, Guillain-Barre syndroom, chronische inflammatoire demyeliserende polyneuropathie en necrotiserende vasculitis. - Diabetes. Meer dan de helft van de mensen met diabetes ontwikkelen een soort neuropathie. - Blootstelling aan giftige stoffen omvatten zware metalen of chemische stoffen. - Medicijnen. Bepaalde geneesmiddelen, met name die gebruikt worden voor de behandeling van kanker (chemotherapie), kunnen perifere neuropathie veroorzaken.
Niet een enkele ziekte, perifere neuropathie is zenuwschade veroorzaakt door een aantal aandoeningen. Oorzaken van neuropathieën omvatten: - alcoholisme... Auto-immuunziekten.... Diabetes. Meer dan de helft van de mensen met diabetes ontwikkelen een soort van neuropathie. - blootstelling aan gif. Toxische stoffen omvatten zware metalen of chemische stoffen. - Medicatie. Bepaalde geneesmiddelen, vooral die gebruikt voor de behandeling van kanker (chemotherapie), kunnen perifere neuropathie veroorzaken. - Infecties. Deze omvatten bepaalde virus- of bacteriële infecties, waaronder de ziekte van Lyme, gordelroos, Epstein-Barr virus, hepatitis C, leprosy, difterie en HIV. - Erfelijke aandoeningen.... Trauma of druk op de zenuw....
Lieve DR, alsjeblieft, ik heb een vriend die de bovengenoemde ziekte heeft... ik wil dat weten... want ik wil met haar trouwen...is het een besmettelijke ziekte, en kan het volledig genezen worden. En hoe kan ik haar helpen om dit te genezen... Alsjeblieft, ik heb echt dringend uw antwoord nodig.
Atypische pneumonie (behandeling): Om u beter te voelen, kunt u deze zelfverzorgingsmaatregelen thuis nemen: - Controleer uw koorts met aspirine, NSAID's (zoals ibuprofen of naproxen) of acetaminofen. Geef geen aspirine aan kinderen omdat het een gevaarlijke ziekte kan veroorzaken die het syndroom van Reye heet. - Neem geen hoestmiddelen zonder eerst met uw provider te praten. Hoestmiddelen kunnen het voor uw lichaam moeilijker maken om extra sputum op te hoestten. - Drink veel vloeistoffen om de afscheiding te helpen losmaken en flegm op te brengen. - Neem veel rust. Laat iemand anders huishoudelijke chores doen. Antibiotica worden gebruikt voor de behandeling van atypische pneumonie. - U kunt antibiotica via de mond thuis nemen. - Als uw aandoening ernstig is, zult u waarschijnlijk worden opgenomen in een ziekenhuis.
Controleer uw koorts met aspirine, NSAID's (zoals ibuprofen of naproxen), of acetaminofen.... Drink veel vloeistoffen om de afscheiding te verminderen en flegm op te wekken. - Neem veel rust. Laat iemand anders huishoudelijke taken doen. Antibiotica kunnen worden gebruikt voor 2 weken of meer. - Eindig alle antibiotica die u wordt voorgeschreven, zelfs als u zich beter voelt. Als u het middel te snel stopt, kan de longontsteking terugkeren en kan het moeilijker zijn om te behandelen.
Lieve DR, alsjeblieft, ik heb een vriend die de bovengenoemde ziekte heeft... ik wil dat weten... want ik wil met haar trouwen...is het een besmettelijke ziekte, en kan het volledig genezen worden. En hoe kan ik haar helpen om dit te genezen... Alsjeblieft, ik heb echt dringend uw antwoord nodig.
De meeste symptomen verminderen in enkele dagen of weken, maar het gevoel van moeheid kan een maand of langer aanhouden. De specifieke behandelingen zijn afhankelijk van het type en de ernst van uw longziekte, uw leeftijd en uw algemene gezondheid. De opties zijn: - Antibiotica. Deze geneesmiddelen worden gebruikt voor de behandeling van bacteriële longziekten.
De behandeling van pneumonie houdt in dat de infectie wordt genezen en complicaties worden voorkomen... Specifieke behandelingen zijn afhankelijk van het type en de ernst van uw pneumonie, uw leeftijd en uw algemene gezondheid. De opties omvatten: - Antibiotica. Deze geneesmiddelen worden gebruikt voor de behandeling van bacteriële pneumonie. Het kan tijd kosten om het type van de bacteriën die uw longontsteking veroorzaken te identificeren en om de beste antibiotica te kiezen om het te behandelen. Als uw symptomen niet verbeteren, kan uw arts u een ander antibioticum aanbevelen. - Hoestmiddel. Dit middel kan worden gebruikt om uw hoest te kalmeren, zodat u kunt rusten. Omdat hoest helpt bij het loslaten en verplaatsen van vocht uit uw longen, is het een goed idee om uw hoest niet volledig te elimineren. Bovendien moet u weten dat zeer weinig studies hebben gekeken of over-the-counter hoestmiddelen minder hoest veroorzaakt door pneumonie. Als u een hoestonderdrukmiddel wilt proberen, gebruik dan de laagste dosis die u helpt uit te rusten.
Lieve DR, alsjeblieft, ik heb een vriend die de bovengenoemde ziekte heeft... ik wil dat weten... want ik wil met haar trouwen...is het een besmettelijke ziekte, en kan het volledig genezen worden. En hoe kan ik haar helpen om dit te genezen... Alsjeblieft, ik heb echt dringend uw antwoord nodig.
Antibiotica behandelen dit type longinfectie niet. geneesmiddelen die virussen behandelen kunnen werken tegen sommige longziekten veroorzaakt door de griep en de herpes-familie van virussen. deze geneesmiddelen kunnen worden geprobeerd als de infectie vroegtijdig wordt gepakt. behandeling kan ook inhouden: - geneesmiddelen tegen coticosteroïden - verhoogde vloeistoffen - zuurstof - gebruik van vernederde lucht Een verblijf in een ziekenhuis kan nodig zijn als u niet voldoende kunt drinken en ademhalen als de zuurstofspiegel te laag is. mensen zijn meer kans om in het ziekenhuis opgenomen te worden als ze: - ouder zijn dan 65 jaar of kinderen zijn - niet in staat om thuis te zorgen, te eten of te drinken - nog een ernstig medisch probleem hebben, zoals een hart- of nierprobleem - thuis antibiotica hebben genomen en niet beter zijn - ernstige symptomen hebben, maar veel mensen kunnen thuis behandeld worden.
Deze geneesmiddelen kunnen worden geprobeerd als de infectie vroegtijdig wordt opgelopen. De behandeling kan ook bestaan uit: - geneesmiddelen tegen antibiotica - verhoogde vloeistoffen - Zuurstof - Gebruik van bevochtigde lucht Een ziekenhuisverblijf kan nodig zijn als u niet voldoende kunt drinken en als de zuurstofspiegel te laag is.... U kunt deze maatregelen thuis nemen: - Controleer uw koorts met aspirine, non-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's, zoals ibuprofen of naproxen), of acetaminen.... Neem geen hoestmiddelen zonder eerst met uw provider te praten. Hoevige geneesmiddelen kunnen het moeilijker maken voor uw lichaam om sputum op te hoestten. - Drink veel vloeistoffen om de afgifte van geneesmiddelen los te maken en flegm te brengen. - Neem veel rust.
Cushing, fybromyaglia, chronische vermoeidheid Mijn voornaamste zorg is geen behandeling en de muskus distrofee die mijn hart, benen, schouders, armen, enzovoort aantast.
De pijn van het lichaam, de pijn van het lichaam, het geheugen en de stemming. Onderzoekers menen dat fibromyalgie pijn in de longen versterkt wordt door de manier waarop uw hersenen pijnsignalen verwerken. De symptomen kunnen soms beginnen na een fysieke trauma, operatie, infectie of significante psychologische stress. In andere gevallen kunnen symptomen zich geleidelijk opstapelen in de tijd zonder enige triggering. Vrouwen hebben meer kans om fibromyalgie te ontwikkelen dan mannen. In de meeste gevallen heeft men last van fibromyalgie. In veel gevallen heeft men ook last van spanningsverschijnselen, van tempromandibular gewrichten (TMJ) -stoornissen, prikkelbare darmsyndroom, angst en depressie. Hoewel er geen behandeling is voor fibromyalgie, kan een verscheidenheid van geneesmiddelen ook helpen bij het behandelen van symptomen.
In het algemeen omvat de behandeling van fibromyalgie zowel medicijnen als zelfverzorging. De nadruk ligt op het minimaliseren van symptomen en het verbeteren van de algemene gezondheid. Geen behandeling werkt voor alle symptomen. Medicatiemiddelen kunnen helpen de pijn van fibromyalgie te verminderen en slaap te verbeteren. De gebruikelijke keuzes zijn: - pijnstillers. Over-the-counter pijnstillers zoals acetaminofen (Tylenol, anderen), ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen) of naproxen sodium (Aleve, anderen) kunnen nuttig zijn voor de behandeling van het lichaam. Uw arts kan een op voorschrift voorgeschreven pijnstiller zoals tramadol (Ultram) voorstellen. Verdovingen worden niet aanbevolen, omdat ze kunnen leiden tot afhankelijkheid en zelfs verergeren van de pijn in de loop der tijd. - Antidepressiva (Cymbalta) en milnacipran (Savalla) kunnen helpen de pijn en moeheid in verband met fibromyalgie verlichten.
Cushing, fybromyaglia, chronische vermoeidheid Mijn voornaamste zorg is geen behandeling en de muskus distrofee die mijn hart, benen, schouders, armen, enzovoort aantast.
Fibromyalgie (behandeling): In het algemeen kan de behandeling van fibromyalgie zowel medicijnen als zelfverzorging omvatten. De nadruk ligt op het minimaliseren van symptomen en het verbeteren van de algemene gezondheid. Niemand werkt voor alle symptomen. Medicatiemiddelen kunnen helpen bij het verminderen van de pijn van fibromyalgie en het verbeteren van de slaap. De gebruikelijke keuzes zijn: - pijnstillers. Over-the-counter pijnstillers zoals acetaminofen (tylenol, anderen), ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen) of naproxen sodium (Aleve, anderen) kunnen nuttig zijn. Uw arts zou kunnen voorstellen voor een voorgeschreven pijnstiller zoals tramadol (Ultram).
In het algemeen is de behandeling van fibromyalgie zowel medicijnen als zelfverzorging. De nadruk ligt op het minimaliseren van symptomen en het verbeteren van de algemene gezondheid. Geen enkele behandeling werkt voor alle symptomen. Medicatiemiddelen kunnen helpen de pijn van fibromyalgie te verminderen en de slaap te verbeteren. De gebruikelijke keuzes zijn: - pijnstillers. Over-the-counter pijnstillers zoals acetaminofen (tylenol, anderen), ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen) of naproxen sodium (Aleve, anderen) kunnen helpen. Uw arts kan een voorgeschreven pijnstiller zoals tramadol (Ultram) voorstellen. Verdovingen worden niet aanbevolen, omdat ze kunnen leiden tot afhankelijkheid en zelfs verergeren van de pijn in de loop der tijd. - Antidepressiva. Duloxetine (Cymbalta) en milnacipran (Savalla) kunnen de pijn en moeheid van fibromyalgie verlichten.
Kan een onbehandelde blaasinfectie op lange termijn helpen bij de oorzaak van baarmoederhalskanker en kan het feit dat mijn moeder baarmoederhalskanker heeft, mijn kans op baarmoederhalskanker vergroten?
De baarmoederhals is het onderste deel van de baarmoederhals (zwom) dat aan de bovenzijde van de vagina wordt geopend. Wereldwijd is cervicale kanker de derde meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Het is veel minder gebruikelijk in de Verenigde Staten vanwege het routinematige gebruik van Pap smears. De baarmoederhalskanker begint in de cellen op het oppervlak van de baarmoederhals. Er zijn 2 soorten van het lichaam van het lichaam dat kan voorkomen dat het lichaam van het lichaam, van het lichaam en van de collarar. De meeste cervicale kankers zijn afkomstig van squamouscellen. De meeste vrouwen die vandaag de dag met baarmoederhalskanker zijn gediagnosticeerd, hebben geen regelmatige Pap-uitstrijkingen gehad, of hebben geen afwijkende Pap-uitstrijkresultaten gehad.
De seksuele gewoonten en de seksuele gewoonten van een vrouw kunnen haar risico op het ontwikkelen van baarmoederhalskanker verhogen. risicovolle seksuele praktijken omvatten: - het hebben van seks op jonge leeftijd - het hebben van meerdere seksuele partners - het hebben van een partner of veel partners die deelnemen aan seksuele activiteiten met een hoog risico Andere risicofactoren voor baarmoederhalskanker zijn onder andere: - het niet krijgen van het HPV-vaccin - economisch benadeeld zijn - het hebben van een moeder die het middel diethylstilbestrol (DES) tijdens de zwangerschap in de jaren zestig nam om miskramen te voorkomen - het hebben van een verzwakt immuunsysteem.
Kan een onbehandelde blaasinfectie op lange termijn helpen bij de oorzaak van baarmoederhalskanker en kan het feit dat mijn moeder baarmoederhalskanker heeft, mijn kans op baarmoederhalskanker vergroten?
Het vaccin voorkomt de meeste HPV-besmettingen die cervicale kanker veroorzaken. Uw provider kan u vertellen of het vaccin geschikt is voor u. - Veiligere seks gebruiken. Condooms tijdens seks verminderen het risico voor HPV- en andere seksuele overdraagbare infecties (STI's). - Beperken van het aantal seksuele partners die u heeft. Vermijd partners die actief zijn in risicovolle seksuele gedragingen. - Haal Pap smears net zo vaak als uw provider aanbevelen. Pap smears kan helpen bij het opsporen van vroegtijdige veranderingen, die behandeld kunnen worden voordat ze in baarmoederhalskanker veranderen. - Haal de HPV-test indien aanbevolen door uw provider. Het kan samen met de Pap-test gebruikt worden om te testen op baarmoederhalskanker bij vrouwen van 30 jaar en ouder. - Als u rookt, stopt met roken.
Het vaccin voorkomt de meeste HPV-besmettingen die cervicale kanker veroorzaken. Uw provider kan u vertellen of het vaccin geschikt is voor u. - Veiligere sekspraktijken toepassen. Condooms tijdens seksgebruik verminderen het risico op HPV- en andere seksuele overdraagbare infecties (STI's). - Beperk het aantal seksuele partners dat u heeft. Vermijd partners die actief zijn op het gebied van hoogrisicoseksuele gedragingen. - Haal Pap smears zo vaak als uw provider aanbevolen heeft. Pap uitstrijkjes kunnen helpen bij het opsporen van vroegtijdige veranderingen, die behandeld kunnen worden voordat ze in baarmoederhalskanker veranderen. - Haal de HPV-test indien aanbevolen door uw provider. Het kan samen met de Pap-test gebruikt worden om te onderzoeken op baarmoederhalskanker bij vrouwen van 30 jaar en ouder. - Als u rookt, stopt.
Diabetes type 2 I test alvorens naar bed te gaan en de lezing is 94, maar als ik's morgens weer test, dan is het 165, hoe kan ik het verlagen? Ik eet rond 20.00 uur en niets tot de volgende morgen.
Diabetes type 2 - maaltijdplanning (function): uw voornaamste aandacht gaat uit naar het houden van uw bloedsuikerspiegel (glucose) in uw doelbereik. Om uw bloedsuiker te helpen beheren, volgt u een maaltijdplan dat bestaat uit: - voedsel uit alle voedselgroepen - minder calorieën - ongeveer dezelfde hoeveelheid koolhydraten bij elke maaltijd en tussendoortjes - gezonde vetten Samen met gezond eten, kunt u uw bloedsuikergehalte in het doel houden door een gezond gewicht te behouden. personen met type 2 diabetes zijn vaak overgewicht. voedingsmiddelen die u nodig heeft om uw diabetes beter te kunnen behandelen. voedingsmiddelen die u nodig heeft en actief kunnen blijven (bijvoorbeeld 30 tot 60 minuten wandelen per dag) kunnen u helpen bij het bereiken en het behouden van uw doel.
Om uw bloedsuikerspiegel te helpen beheren, volgt u een maaltijdplan met de volgende eigenschappen: - voedsel uit alle voedingsgroepen - minder calorieën - ongeveer dezelfde hoeveelheid koolhydraten bij elke maaltijd en tussendoortjes - gezonde vetten Samen met gezonde voeding kunt u uw bloedsuiker in het doelbereik houden door een gezond gewicht te handhaven. Mensen met type 2 diabetes zijn vaak overgewicht. Als u slechts 10 pond (5.5 kg) verliest, kunt u uw diabetes beter behandelen. Als u gezonde voedingsmiddelen eet en actief blijft (bijvoorbeeld 30 tot 60 minuten wandelen per dag) kunt u uw doel bereiken en uw gewichtsverlies behouden.... Carbohydraten in voedsel geven uw lichaam energie. U moet echter ook koolhydraten eten om uw energie te behouden.
Diabetes type 2 I test alvorens naar bed te gaan en de lezing is 94, maar als ik's morgens weer test, dan is het 165, hoe kan ik het verlagen? Ik eet rond 20.00 uur en niets tot de volgende morgen.
Diabetes: Diabetes is een chronische ziekte waarbij het lichaam de hoeveelheid suiker in het bloed niet kan reguleren. Insuline is een hormoon dat door de pancreas wordt geproduceerd om de bloedsuikerspiegel onder controle te krijgen. Diabetes kan worden veroorzaakt door te weinig insuline, weerstand tegen insuline, of beide. Om suikerziekte te begrijpen, is het belangrijk om eerst het normale proces te begrijpen waarbij voedsel wordt afgebroken en door het lichaam wordt gebruikt voor energie. Verschillende dingen gebeuren wanneer voedsel wordt verteerd: - een suikerstof, glucose, wordt vaak in de bloedbaan gebracht.
Type 2 diabetes kan worden omgekeerd door veranderingen in de levensstijl, vooral door het verliezen van gewicht met oefening en door het eten van gezondere voedingsmiddelen.... Als u overgewicht, het verlies van slechts 5% tot 7% van uw gewicht helpt zelfs. Sommige geneesmiddelen kunnen ook worden gebruikt om het begin van type 2 diabetes te vertragen of te voorkomen.
Diabetes type 2 I test alvorens naar bed te gaan en de lezing is 94, maar als ik's morgens weer test, dan is het 165, hoe kan ik het verlagen? Ik eet rond 20.00 uur en niets tot de volgende morgen.
Wat moet ik doen als ik mijn voeten controleer? Wat moet ik doen als ik ze controleer? Wat moet ik doen als ik mijn huid en pols in mijn voeten moet laten trimmen? Wie moet mijn teennagels trimmen? Is het goed als ik mijn voeten trim? - Hoe moet ik elke dag mijn voeten behandelen? Wat moet ik dan doen als ik een laag gevoel heb? Wat moet ik met een laag gevoel in mijn lichaam? Wat moet ik met een laag gevoel in mijn lichaam? Wat moet ik met een laag gevoel in mijn lichaam? Wat moet ik dan in mijn lichaam? Wat moet ik dan in mijn lichaam doen? Wat moet ik doen met een voetarts (podiatrist)? Wat moet ik bij het controleren van mijn bloedsuiker bij het traineren? Wat moet ik bij het traineren? Moet ik bij het traineren? Moet ik vóór of tijdens het traineren? Moet ik mijn medicijnen aanpassen wanneer ik een oefening heb? Wanneer moet ik een oogarts mijn ogen controleren?
Vraag aan uw provider over het krijgen van oefening: - Voordat ik begin, moet ik mijn hart laten controleren? Mijn ogen? Mijn voeten? - Wat voor soort oefeningsprogramma moet ik doen? Wat voor soort activiteiten moet ik vermijden? - Wanneer moet ik mijn bloedsuiker controleren wanneer ik train? Wat moet ik meenemen wanneer ik train? Moet ik voor of tijdens de oefening eten? Moet ik mijn medicijnen aanpassen wanneer ik train?... Vraag uw provider over een ontmoeting met een diëtist. Vragen voor de diëtist kunnen zijn: - Wat voedsel verhoogt mijn bloedsuiker het meest? - Wat voedsel kan ik doen met mijn gewichtsverliesdoelen?... Hoe vaak moet ik mijn bloedsuikerspiegel thuis controleren? Moet ik het op verschillende tijdstippen doen? Wat is te laag? Wat moet ik doen als mijn bloedsuiker te laag of te hoog is?... Vraag uw provider over symptomen die u heeft als ze niet zijn besproken.
Diabetes type 2 I test alvorens naar bed te gaan en de lezing is 94, maar als ik's morgens weer test, dan is het 165, hoe kan ik het verlagen? Ik eet rond 20.00 uur en niets tot de volgende morgen.
Wat moet ik doen wanneer ik mijn voeten moet controleren? Wat moet ik dan doen wanneer ik een suikerziekte heb, en wanneer moet ik mijn dieet ondergaan? Wat moet ik dan doen als ik een suikerziekte heb? Wat moet ik dan doen als ik een suikerziekte heb, als ik een suikerziekte heb, als ik een suikerziekte heb, als ik een suikerziekte heb? Wat moet ik dan doen als ik een suikerziekte heb? Wat moet ik dan doen als ik een suikerziekte heb? Wat moet ik dan doen als ik een suikerziekte heb? Wat moet ik dan doen als ik een suikerziekte heb? Wat moet ik dan doen als ik een suikerziekte heb? Wat moet ik met mijn suikerziekte, wat moet ik dan doen? Wat moet ik dan doen als ik mijn teennagels afknippen? Wat moet ik doen als ik mijn voeten behandelen? Wat moet ik dan doen als ik een dieetbehandeling moet ondergaan? Wat moet ik doen als ik een leverziektebehandeling nodig heb? Wat moet ik doen als ik aan een leverziektebehandeling?
U kunt veel doen om uw symptomen onder controle te krijgen, schade als gevolg van suikerziekte te voorkomen en uw leven beter te maken... Vraag uw provider over het krijgen van oefening: - Voordat ik begin, moet ik mijn hart laten controleren? Mijn ogen? Mijn voeten? - Wat voor soort oefeningsprogramma moet ik doen? Wat voor soort activiteiten moet ik vermijden? - Wanneer moet ik mijn bloedsuiker controleren wanneer ik train? Wat moet ik meenemen wanneer ik train? Moet ik voor of tijdens de oefening eten? Moet ik mijn medicijnen aanpassen als ik sport?... Vraag uw provider over een ontmoeting met een diëtist. Vragen voor de diëtist kunnen zijn: - Wat voedingsmiddelen verhogen mijn bloedsuiker het meest? - Welke voedingsmiddelen kunnen mij helpen met mijn gewichtsverliesdoelen?... Hoe vaak moet ik thuis mijn bloedniveau controleren?
Mijn neef is Leber Amaurosis. Ze heeft hulp nodig. Ik weet niet waar ik vandaan moet beginnen.
Leber congenitale amaurose: Leber congenitale amaurose is een oogziekte die in de eerste plaats het netvlies treft, dat is het gespecialiseerde weefsel aan de achterkant van het oog dat licht en kleur detecteert. Mensen met deze aandoening meestal ernstige visuele aantasting beginnen in de zwangerschap. De visuele verslechtering neigt stabiel te zijn, hoewel het kan verergeren zeer langzaam in de tijd. Leber congenitale amaurose is ook geassocieerd met andere gezichtsproblemen, waaronder een verhoogde gevoeligheid voor licht (fotofobie), onwillekeurige bewegingen van de ogen (nystagmus), en extreme vergezichten (hyperopie). De leerlingen, die gewoonlijk uitbreiden en samentrekken in reactie op de hoeveelheid licht die in het oog komt, reageren niet normaal op licht. In plaats daarvan breiden ze zich uit en gaan ze sneller dan normaal, of ze reageren niet op licht.
Leber congenitale amaurose is een oogaandoening die in de eerste plaats het netvlies treft, dat het speciale weefsel aan de achterkant van het oog is dat licht en kleur detecteert.... Mensen met deze aandoening hebben meestal een ernstige visuele handicap beginnende in de kinderschoenen. De visusverslechtering neigt stabiel te zijn, hoewel het kan verergeren zeer langzaam in de loop van de tijd. Leber congenitale amaurose is ook geassocieerd met andere gezichtsproblemen, waaronder een verhoogde gevoeligheid voor licht (fotofobie), onwillekeurige bewegingen van de ogen (nystagmus), en extreme verziendheid (hyperopie).
Mijn neef is Leber Amaurosis. Ze heeft hulp nodig. Ik weet niet waar ik vandaan moet beginnen.
Als u vragen heeft over welke behandeling voor u geschikt is, neem dan contact op met uw zorgverlener. Managementrichtlijnen GeneReviews bevat actuele, deskundige, peer-reviewed, full-text artikelen over de toepassing van genetische tests op de diagnose, het beheer en de genetische begeleiding van patiënten met specifieke erfelijke aandoeningen.
De middelen hieronder geven informatie over de behandelingsmogelijkheden voor deze aandoening. Als u vragen heeft over welke behandeling voor u geschikt is, praat dan met uw zorgverlener.
Kunt u mij vertellen wat de eerste symptomen zijn van ernstige krampen in mijn voeten die's nachts in een boog draaien, spierspasmen langzaam erger worden en mijn spieren in het bijzonder in mijn benen krimpen alsof iemand er een breinaald in geduwd heeft.'s Nachts begon ik er's nachts vandoor te gaan, maar nu gebeurt er ook door de dag dat mijn rug en de hals en de stembus zich voordoen en mijn borstruimte nu tot het punt van het beperken van mijn ademhaling tot heel ondiep, soms zie ik dat ik onwillekeurig door mijn lichaam heen rekken en dat dit steeds vaker voorkomt?
Ssp wordt gekenmerkt door wisselende spierrigiditeit in de romp en de ledematen en een verhoogde gevoeligheid voor stimuli zoals lawaai, aanraking en emotionele nood, waardoor spierspasmen kunnen optreden. Abnormale houdingen, vaak omgebogen en verstikt, zijn kenmerkend voor de aandoening. Ssp kan te worden uitgeschakeld om te lopen of te bewegen, of ze zijn bang om het huis te verlaten omdat straatgeluiden, zoals het geluid van een hoorn, kunnen spasmen en valpartijen veroorzaken. Ssp beïnvloedt twee keer zoveel vrouwen als mannen. Het wordt vaak geassocieerd met andere auto-immuunziekten zoals diabetes, thyroiditis, vitiligo, en pernicio-anemie.
SPS wordt gekenmerkt door schommelende spierrigiditeit in de romp en de ledematen en een verhoogde gevoeligheid voor stimuli zoals lawaai, aanraking en emotionele nood, die spierspasmen kan veroorzaken. Abnormale houdingen, vaak gebogen en verstikt, zijn kenmerkend voor de aandoening. Mensen met SPS kunnen te gehandicapten zijn om te lopen of te bewegen, of ze zijn bang om het huis te verlaten omdat straatgeluiden, zoals het geluid van een hoorn, spasmen en valpartijen kunnen veroorzaken. SPS treft twee keer zoveel vrouwen als mannen. Het is vaak geassocieerd met andere auto-immuunziekten zoals diabetes, thyritis, vitiligo, en pernicious anemie.... De aandoening wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd als Parkinson?s ziekte, multipele sclerose, fibromyalgie, psychosomyalische ziekte, of angst en fobobobia. Een definitieve diagnose kan worden gemaakt met een bloedtest die het niveau van glytaminezuur decarboxylase (GAD) antistoffen in het bloed meet.
Alstublieft, help me met mijn broer met het ingesloten syndroom van 3 jaar lang.
Locked-In Syndroom (Prognose): Hoewel in zeldzame gevallen sommige patiënten bepaalde functies kunnen herwinnen, zijn de kansen op motorisch herstel zeer beperkt.
Locked-In Syndroom (Prognose): Hoewel in zeldzame gevallen sommige patiënten bepaalde functies kunnen herwinnen, zijn de kansen op motorisch herstel zeer beperkt.
Alstublieft, help me met mijn broer met het ingesloten syndroom van 3 jaar lang.
Locked-in Syndroom (Trakting): Er is geen remedie tegen het locked-in syndroom, er is ook geen standaardbehandeling. Een therapie met de naam functionele neuromuscular stimulatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van elektroden om spierreflexen te stimuleren, kan helpen bij het activeren van een aantal verlamde spieren. Verschillende hulpmiddelen om communicatie te bevorderen zijn beschikbaar.
Locked-in Syndroom (Trakting): Er is geen remedie tegen het locked-in syndroom, er is ook geen standaardbehandeling. Een therapie die functionele neuromuscular stimulering heet, waarbij gebruik wordt gemaakt van elektroden om spierreflexen te stimuleren, kan helpen bij het activeren van een aantal verlamde spieren.
Ik heb zojuist vernomen dat deze aandoening waarschijnlijk de dood van mijn eerste kind in 1971 heeft veroorzaakt. Toen werd mij verteld dat het slechts een toeval was. Ik had geen trauma tijdens de volledige zwangerschap, en mijn man en ik waren toen in zeer goede gezondheid. Nu mijn zoon (van een andere echtgenoot) en zijn vrouw zouden in 2015 een broederlijke tweeling hebben. Betekent de term 'congenitale' dat het kon worden overgedragen aan een andere generatie? Ik wil mijn zoon en zijn vrouw niet ongerust maken. Ik wil alleen vertellen welke kinderarts voor deze baby's zorgt wat mijn ervaring betreft. Helaas zijn mijn zoon en ik vervreemd. En ik weet niet wie hun kinderarts is. Ik weet dat de CDH veel minder ernstige gevallen zijn die onopgemerkt zijn, tenzij er een reden is om te vermoeden van een dergelijke aandoening.
In 10 tot 15 procent van de getroffen individuen is de aandoening een kenmerk van een aandoening die veel lichaamssystemen aantast, een syndroom genoemd. Donnai-Barrow syndroom, Fryns syndroom, en Pallister-Killian mozaïek syndroom behoren tot een aantal syndromen waarbij een aangeboren diafragma hernia kan voorkomen. Sommige van deze syndromen worden veroorzaakt door veranderingen in één enkele genen, en andere worden veroorzaakt door chromosomale afwijkingen die verschillende genen treffen. Ongeveer 25 procent van de personen met een aangeboren diafragma hernia, die niet geassocieerd worden met een bekend syndroom, hebben ook afwijkingen van één of meerdere belangrijke lichaamssystemen.
Congenitale diafragma hernia heeft vele verschillende oorzaken. In 10 tot 15 procent van de getroffen individuen, de aandoening verschijnt als een kenmerk van een aandoening die veel lichaamssystemen treft, een syndroom genoemd.... Sommige van deze syndromen worden veroorzaakt door veranderingen in afzonderlijke genen, en anderen worden veroorzaakt door chromosomale afwijkingen die verschillende genen beïnvloeden.... Meer dan 80 procent van de individuen met aangeboren diafragma hernia hebben geen bekend genetisch syndroom of chromosomale afwijking. In deze gevallen is de oorzaak van de aandoening onbekend....
Ik heb zojuist vernomen dat deze aandoening waarschijnlijk de dood van mijn eerste kind in 1971 heeft veroorzaakt. Toen werd mij verteld dat het slechts een toeval was. Ik had geen trauma tijdens de volledige zwangerschap, en mijn man en ik waren toen in zeer goede gezondheid. Nu mijn zoon (van een andere echtgenoot) en zijn vrouw zouden in 2015 een broederlijke tweeling hebben. Betekent de term 'congenitale' dat het kon worden overgedragen aan een andere generatie? Ik wil mijn zoon en zijn vrouw niet ongerust maken. Ik wil alleen vertellen welke kinderarts voor deze baby's zorgt wat mijn ervaring betreft. Helaas zijn mijn zoon en ik vervreemd. En ik weet niet wie hun kinderarts is. Ik weet dat de CDH veel minder ernstige gevallen zijn die onopgemerkt zijn, tenzij er een reden is om te vermoeden van een dergelijke aandoening.
Congenitale middenhernia: Congenitale middenhernia is een defect in het middenrif. Het middenrif, dat bestaat uit spier en andere vezelige weefsel, scheidt de organen in de buik van de buik van de borst. Abnormale ontwikkeling van het middenrif voor de geboorte leidt tot afwijkingen, van een dunne zone in het middenrif tot de volledige afwezigheid. Een afwezige of gedeeltelijk gevormd middenrif resulteert in een abnormale opening (hernia) waardoor de maag en de darmen in de borstholte kunnen bewegen, waardoor het hart en de longen van het lichaam worden aangeraakt. Dit kan leiden tot onderontwikkeling van de longen (longhypoplasie), die mogelijk leiden tot ademhalingsproblemen die vanaf de geboorte zichtbaar zijn. In 5 tot 10 procent van de aangetaste individuen, tekenen en symptomen van de aangeboren middenhernia's komen later in het leven voor en kunnen onder andere ademhalingsproblemen of buikpijn van de darm in de borstholte voorkomen.
In vrijwel alle gevallen is er slechts één persoon in een gezin getroffen, wanneer de aangeboren middenrif hernia optreedt als een kenmerk van een genetisch syndroom of een chromosomale afwijking, kan het zich in gezinnen clusteren volgens het erfenispatroon voor deze aandoening.
Mijn vader heeft darmkanker en zei dat hij op tv een reclamespotje zag over een behandeling tegen darmkanker, maar hij kan zich daar niets meer van herinneren.
De meeste gevallen van colon kanker beginnen als kleine, niet-kankerachtige (benigne) klonters van cellen die adenomateuze poliepen worden genoemd. Na verloop van tijd sommige van deze poliepen kunnen colonkankers worden. Polypen kunnen klein zijn en symptomen veroorzaken. Daarom kunnen artsen regelmatig screeningtests aanbevelen om colonkanker te helpen voorkomen door het identificeren en verwijderen van poliepen voordat ze in kanker veranderen. Tekenen en symptomen van colonkanker zijn onder andere: - Een verandering in uw darmgewoonten, waaronder diarree of constipatie, of een verandering in de consistentie van uw ontlasting, die langer duurt dan vier weken - rectaal bloeden of bloed in uw stoelgang - Persistent abdominale ongemakken, zoals krampen, gas- of pijn - Een gevoel dat uw stoelgang helemaal leeg is - Zwakheid of moeheid - Verklaardeloosheid Veel mensen met colonale kanker ervaren geen symptomen in de vroege stadia van de ziekte.
Het type behandeling dat uw arts aanraadt, hangt grotendeels af van het stadium van uw kanker. De drie primaire behandelingsopties zijn operatie, chemotherapie en bestraling. Chirurgie voor colonkanker in het beginstadium Als uw colonkanker zeer klein is, kan uw arts u een minimaal invasieve behandeling aanbevelen, zoals: - Het verwijderen van poliepen tijdens een colonoscopie. Als uw kanker klein, gelokaliseerd en volledig in een polyp en in een zeer vroeg stadium, kan uw arts het lichaam verwijderen tijdens een colonoscopie.
Mijn vader heeft darmkanker en zei dat hij op tv een reclamespotje zag over een behandeling tegen darmkanker, maar hij kan zich daar niets meer van herinneren.
De behandelingswijze van uw arts hangt grotendeels af van het stadium van uw kanker. De drie primaire behandelingsopties zijn operaties, chemotherapie en bestraling. Chirurgie voor colonkanker in het beginstadium Als uw colonkanker zeer klein is, kan uw arts u een minimaal invasieve behandeling aanbevelen, zoals het verwijderen van poliepen tijdens een colonoscopie. Als uw colonoscopie klein, gelokaliseerd en volledig in een polyp en in een zeer vroeg stadium van de behandeling van uw colonografie is, kan uw arts het lichaam tijdens de behandeling van de colonokopie geheel verwijderen. - Endoscopische mucosale refractie. Het verwijderen van de grotere polypen kan ook nodig zijn om een kleine hoeveelheid colonale of rectum in te brengen in een procedure die genoemd wordt als een endoscopische muco-rection. - Polyps die niet verwijderd kunnen worden tijdens een colonokopie.
De behandelingswijze van uw arts hangt grotendeels af van het stadium van uw kanker. De drie primaire behandelingsmogelijkheden zijn operatie, chemotherapie en straling... Als uw kanker klein, gelokaliseerd en volledig in een poliep zit, kan uw arts het tijdens een colonoscopie volledig verwijderen... Polyps die niet verwijderd kunnen worden tijdens een colonoscopie kan verwijderd worden met behulp van een laparoscopische operatie... Als de kanker in of via het colon van uw lichaam wordt toegediend, dan kan uw chirurg de behandeling van deze stoffen in de vorm van een colonotherapie aanbevelen: - Gedeeltelijke colonotherapie. Tijdens deze procedure verwijdert de chirurg het deel van uw colon, dat de kanker bevat, samen met een deel van het normale weefsel aan beide kanten van de kanker.
In het weekend had ik ernstige diarree en hoewel mijn moeder paregorische middelen gebruikte, ging hij naar de drogist om wat te halen, zei hij dat ze het niet meer verkochten.
Diarree (behandeling): De meeste gevallen van diaree helder op hun eigen binnen een paar dagen zonder behandeling. Als u hebt geprobeerd levensstijl veranderingen en huisremedies voor diaree zonder succes, uw arts kan aanbevelen medicijnen of andere behandelingen. Antibiotica Antibiotica kan helpen bij de behandeling van diaree veroorzaakt door bacteriën of parasieten. Als een virus veroorzaakt uw diarree, antibiotica zal niet helpen. De behandeling om vloeistoffen te vervangen Uw arts zal u waarschijnlijk aanbevelen om de vloeistoffen en de zouten te vervangen. Voor de meeste volwassenen, dat betekent drinkwater, sap of bouillon. Als het drinken van vloeistoffen overstuurt uw maag of diaree veroorzaakt, kan uw arts aanbevelen om vloeistoffen door een ader in uw arm (intraveneus) te krijgen. Water is een goede manier om vloeistoffen te vervangen, maar het bevat niet de zout en elektrolyten - mineralen zoals natrium en kalium - u nodig heeft om de elektrische stromingen te behouden die uw hart laten kloppen.
De meeste gevallen van diaree helder op hun eigen binnen een paar dagen zonder behandeling. Als u hebt geprobeerd levensstijl veranderingen en huismiddeltjes voor diarree zonder succes, uw arts zou kunnen aanbevelen medicijnen of andere behandelingen.... Antibiotica kunnen helpen bij de behandeling van diarree veroorzaakt door bacteriën of parasieten. Als een virus is het veroorzaken van uw diarree, antibiotica zal niet helpen.... Uw arts zal u waarschijnlijk adviseren om de vloeistoffen en zout te vervangen. Voor de meeste volwassenen, dat betekent het drinken van water, sap of bouillon.... Bepaalde vruchtensappen, zoals appelsap, kan de diarree verergeren.