Girdi
stringclasses
1 value
instruction
stringlengths
8
537
input
stringlengths
0
2.3k
output
stringlengths
0
4.33k
null
Bana şu kurgu karakter için bir senaryo ver - New York'ta genç bir kadın girişimci.
Priyanka, New York'tan 23 yaşında bir iş kadını. Başlangıç şirketini başarılı kılmak için çok çalışıyor ama yine de büyük şehirde yolunu bulmaya çalışıyor. Boş olduğu günlerde dünyayı keşfetmeyi seviyor. Başkalarına yardım etme konusunda tutkulu ve topluma geri vermenin yollarını arıyor, ancak henüz nasıl olduğundan emin değil. Yakında bir yol bulmayı umuyor.
null
Randevu gecesi için etkinliklerin bir listesini yapın.
Randevu Gecesi Etkinlikleri: - Patlamış mısır veya atıştırmalıklarla bir film izleyin - Bir kaçış odası deneyin - Aşçılık kursuna katılın - Bowlinge gidin - Bir müzik konserine katılın - Piknik yapın - Bir sanat galerisini ziyaret edin - Yerel bir şehir merkezinde gezintiye çıkın - Bir müzeyi ziyaret edin - Dans kursuna katılın - Balonla gezintiye çıkın - Bir geziye çıkın bisiklete binmek - Kano gezisine çıkın - Lunapark gezintisine çıkın - Açık hava restoranında yemek yiyin - Bir oyun veya müzikal izleyin - Açık havada bir film gecesine gidin - Git kaya tırmanışı - Vahşi yaşamı izlemek için yakındaki bir göle veya gölete göz atın
null
Mağaradaki bir macera hakkında bir fantezi hikayesi oluşturun.
Yaşlı bir adam, anlatılmamış mucizelerle gizli bir mağara hakkında gevezelik ederek kasabaya gelene kadar krallıkta tipik bir gündü. Krallık şüpheciydi, ancak merak galip geldi ve bir grup cesur maceracı, gizemli olanı bulmak için gönderildi. mağara. Günlerce aradıktan sonra, bir yer altı labirentine açılan küçük bir inpute rastladılar. Garip yaratıklar, parıldayan kristaller ve gizli hazinelerle doluydu. Grup, yaşlı adamın neden paylaşmaya bu kadar istekli olduğunu kısa sürede anladı. sırrı - mağara, tehlike ve gizemle dolu büyülü bir alemdi. Sonunda, bir dizi bulmaca ve tehlikeli savaştan sonra, kahramanlar yolculuklarından daha zengin ve daha akıllı bir şekilde mağaranın girdisine geri dönmeyi başardılar.
null
Verilen metni daha özlü hale getirmek için temizleyin.
Modern dünyada teknoloji, insanların daha önce elde edilemeyecek birçok şeyi yapabilmesini mümkün kıldı.
Teknoloji, önceden imkansız olan birçok görevi ulaşılabilir hale getirdi.
null
Bir bilgisayar programının bir görevi tamamlaması için bir dizi instruction yazın.
Bir restoran faturası için bahşiş hesaplamak üzere bir hesap makinesi oluşturun.
Bahşiş Hesaplama Programı için Talimatlar: 1. Kullanıcıdan toplam fatura tutarını girmesini isteyin 2. Kullanıcıdan bırakmak istediği bahşiş yüzdesini (örn. %10) girmesini isteyin 3. Bahşiş tutarını hesaplayın (fatura tutarı x yüzde) 4. Ödenecek toplam tutarı hesaplayın (fatura + bahşiş) 5. Bahşiş tutarını ve ödenecek toplam tutarı ekranda görüntüleyin.
null
Aşağıdaki cümleyi düzenleyin: “I don’t herhangi bir hata”.
Hata yapmak istemiyorum.
null
Verilen açıklamadan bir teknoloji ürünü için yeni bir ad oluşturun.
Kullanıcı etkinliğini izleyen ve işletmeler için akıllı analitik sağlayan bir cihaz.
DataRadar Analizi.
null
Daha resmi ve profesyonel bir ton vermek için verilen isme iki sıfat ekleyin.
çözümler
verimli ve ölçeklenebilir çözümler.
null
Yazarın edebiyat üzerindeki etkisine göre aşağıdaki kitapları sıralayın.
Little Women, Louisa May Alcott, The Catcher in the Rye, JD Salinger, Things Fall Apart, Chinua Achebe
1. Chinua Achebe'den Things Fall Apart 2. JD Salinger'dan The Catcher in the Rye 3. Louisa May Alcott'tan Küçük Kadınlar
null
Hangi ifadenin en güçlü olduğuna karar verin.
A Bildirimi: Ürünümüz piyasadaki en iyisidir. Bildirim B: Ürünümüz en güvenilir seçimdir.
Bildirim B: Ürünümüz en güvenilir seçimdir.
null
İki kanalı birleştiren yeni bir ürün için bir pazarlama stratejisi geliştirin: e-posta ve sosyal medya
İlk lansman için stratejimiz, e-posta kampanyaları ve sosyal medya etkileşimleri yoluyla bir vızıltı yaratmaya odaklanmalıdır. Daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmak için etkileyicilerden de yararlanabiliriz. her birinin güçlü yönleri ve ürünümüzün ana özellikleri ile avantajları vurgulanıyor. Bu, mesajımızı geniş çapta yaymamıza ve ürünümüzün bilinirliğini artırmamıza yardımcı olacak.
null
Belirli bir şirketin hisse senedi fiyatlarını tahmin edebilen bir algoritma ile gelin.
Gelecekteki hisse senedi fiyatlarını tahmin etmek için şirket hakkındaki geçmiş verileri ve finansal bilgileri kullanan bir algoritma oluşturabiliriz. Algoritma, şirketin son kazançları, ürün lansmanları, haberler, sektör trendleri ve pazar talebi gibi verileri kullanmalıdır. tahmine dayalı bir model oluşturmak için Model daha sonra tüketici duyarlılığı ve dış ekonomik göstergeler gibi ek veri noktaları dahil edilerek daha fazla test edilebilir ve geliştirilebilir.
null
Microsoft Word'ü sıfırlama işlemi nedir?
Microsoft Word'ü sıfırlama işlemi, kullandığınız yazılımın sürümüne bağlıdır; ancak, Word'ün en yeni sürümleri ortak bir işlemi paylaşır. Microsoft Word'de, Dosya > Seçenekler > Gelişmiş'i tıklatarak Word tercihlerinizi sıfırlayabilirsiniz. seçeneklerinizi ve ayarlarınızı sıfırlamak için bir bölüm bulacaksınız. Sıfırlamayı onaylamak için Sıfırla'yı tıklayın.
null
Döviz bozdurma ayrıntılarını özetleyin.
Döviz değişimi, ticaret, yatırım veya diğer finansal amaçlar için bir para birimini diğerine dönüştürme işlemidir. Döviz kurları, her para biriminin arz ve talebine ve her para biriminin göreli değerlerine göre belirlenir. Döviz kurları sürekli olarak değişir. ve bir para birimini diğeriyle değiştirmek için aldığınız gerçek oran, reklamı yapılan orandan farklı olabilir.
null
Bir akıl sağlığı başa çıkma stratejisi oluşturun.
Bir akıl sağlığı başa çıkma stratejisi, derin nefes alma, meditasyon ve yoga gibi farkındalık uygulamalarını içerebilir. Bilişsel yeniden yapılandırma ve günlük tutma gibi bilişsel davranışçı terapi teknikleri ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite gibi yaşam tarzı değişiklikleri de vardır. ve yeterli uyku almak.
null
Lütfen bir İtalyan salatasının ana malzemelerini belirtiniz.
Bir İtalyan salatası tipik olarak marul, zeytin, domates, soğan, pepperoncini, enginar göbeği, salam, mozzarella peyniri ve İtalyan sosu gibi malzemeleri içerir.
null
Sanal bir sanal bahçe dikin.
Sanal bir bahçe dikmek için PlantSnapp, Garden Plan Pro veya myGarden gibi bir sanal bahçe kurma platformu seçmeniz gerekecek. Bir platform seçtikten sonra kendi sanal bahçenizi tasarlayabileceksiniz. Sanal bahçenizi beğeninize göre özelleştirmek için çeşitli bitkiler, kayalar ve diğer bahçe öğeleri arasından seçim yapabilirsiniz.
null
Harcamalarınızı bütçelemek için beş yol önerin.
1. Harcamaları kategoriye göre takip edin. 2. Bir bütçe elektronik tablosu oluşturun. 3. Sıfır tabanlı bir bütçe oluşturun. 4. Birikim için belirli bir miktar para belirleyin. 5. Birikimlere transferleri otomatikleştirin.
null
Beş veri yapısı örneği listeleyin.
1. Diziler 2. Bağlantılı Listeler 3. Yığınlar 4. Kuyruklar 5. Ağaçlar
null
Linux'taki farklı izin düzeylerini açıklayın.
Linux'ta izinler üç düzeye ayrılır - kullanıcı, grup ve diğerleri. Kullanıcı düzeyi dosyanın sahibi olan kullanıcıyı, grup düzeyi kullanıcının ait olduğu grubu ve diğerleri düzeyi temsil eder. diğer tüm kullanıcıları temsil eder. Her düzeyin dosyayı okuma, yazma ve yürütme izinleri vardır ve bunlar, her kullanıcıya gerekli erişimi vermek için ayrı ayrı ayarlanabilir.
null
Lütfen bir tez önerisinin yapısını sağlayın.
Bir tez önerisi tipik olarak bir başlık sayfası, özet, input, literatür taraması, metodoloji, sonuçlar, sonuç ve referanslardan oluşur. Teklif ayrıca projenin tamamlanması için bir zaman çizelgesi ve gerekli kaynaklar için bir bütçe içermelidir. .
null
Yakın tarihli bir bilimsel keşfi tanımlayın.
Son zamanlarda, bilim adamları Proxima Centauri yıldızının yörüngesinde dönen yeni bir ötegezegen keşfettiler. Bu, Güneş'e en yakın yıldızdır ve ötegezegene Proxima Centauri b adı verilir. Dünya'dan yaklaşık 4,24 ışıkyılı uzaklıkta yer alır ve kabaca Dünya büyüklüğünde ve muhtemelen kayalık bir gezegen. Bilim adamları, yıldızının yaşanabilir bölgesinde olduğu için bu ötegezegenin yaşamı sürdürme potansiyeline sahip olabileceğine inanıyor.
null
5 yaygın su bitkisini adlandırın.
Yaygın su bitkileri arasında nilüfer, hornwort, eelgrass, su mercimeği ve su sümbülü bulunur.
null
Aşağıdaki cümleyi farklı bir anlamı olacak şekilde yeniden yazın: Drakula bir vampirdir.
Drakula bir vampirdi.
null
Aşağıdaki cümleyi daha resmi olacak şekilde düzenleyin: "Harika bir deneyimdi".
Gerçekten olağanüstü bir deneyimdi.
null
Şu cümleyi açıklayın: "Toplu taşıma, hava kirliliğini azaltmaya yardımcı olur"
Toplu taşıma araçlarını kullanmak hava kirliliğinin azalmasına katkı sağlıyor.
null
Sıfır gün saldırısının ne olduğunu açıklamak için bir analoji bulun.
Sıfır gün saldırısı, hiçbir kanıt izi bırakmadan bir eve giren bir hırsız gibidir. Ev sahibi şüpheli bir şey fark etse de, ne olduğunu ve gelecekteki saldırıları nasıl önleyeceğini anlamaları biraz zaman alır.
null
Rahatsızlık olarak kabul edilen bir hayvanı adlandırın.
Rakunlar, yiyecek aramak için evlere, bahçelere ve çöp tenekelerine girebildikleri, hasara yol açabildikleri ve ortalığı dağıtabildikleri için genellikle bir baş belası olarak kabul edilirler. Rahatsız edici olarak kabul edilebilecek diğer hayvanlar arasında sincaplar, geyikler, kazlar ve sığırcıklar bulunur. .
null
Kelebek ile ilgili bir kısa hikaye oluşturun.
Bir zamanlar, dünyayı keşfetmeyi özleyen güzel bir kelebek varmış. Kozasından dış dünyaya dair küçük anlar görmüştü ve uçma ve ötesindeki tüm harikaları keşfetme hayallerinin peşinden gitmeye kararlıydı. . Bir gün büyük bir kararlılıkla kozadan çıkmayı başardı. Güneş ışığından sersemlemiş ve şaşkına dönerek çevresini keşfetmeye başladı. Hafif esintide süzülen çiçekleri ve bitkileri ziyaret etti. Sonunda güzel bir çayıra geldi ve orada başka bir kelebekle karşılaştı. Koyu yeşildi, kaplan çizgileri ve inci gözleri vardı ve onun güzelliğine kapılmıştı. O gece karşılıklı hikayeler paylaştılar ve çok geçmeden bir aşk filizlendi. arasında. Dünyayı keşfederken birlikte uçarak daha fazla anı yarattılar. Sonunda kelebek, yoldaşında bulduğu aşk sayesinde dünyanın harikalarını keşfetme hayalini gerçekleştirmeyi başardı. .
null
İkna edici bir argüman verin.
Tarih çalışmak için argüman
Bugünü anlamak ve geleceği tahmin etmek için tarihi incelemek çok önemlidir. Güncel olaylar için önemli bir bağlam sağlar ve bize geçmiş olaylar ve bunların sonuçları hakkında bilgi verir. Geçmişin hatalarından öğrenebilir ve bu bilgiyi kullanabiliriz. gelecekte daha iyi kararlar almak için. Tarih aynı zamanda bize farklı kültürler, onların gelenekleri ve inançları hakkında bilgi verir – Bunların tümü günümüz dünyasını anlamada çok önemlidir. Son olarak, bize farklı siyasi sistemler ve bunların hayatlarımızı nasıl etkilediği hakkında bilgi verir. Bugün.
null
Aşağıdaki cümlenin kaç kelime içerdiğini sayın.
Cümle: Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üzerinden atlar.
Cümlede dokuz kelime var.
null
Noktalama işaretlerine 3 tane örnek veriniz
Nokta (.), virgül (,) ve ünlem işareti (!) noktalama işaretlerine örnektir.
null
Mağazadaki alışveriş deneyimini anlat.
Mağaza kalabalıktı ve insanlarla doluydu.
Mağaza hareketliydi, müşterilerle doluydu ve konuşma sesleriyle ve ara sıra arkadaş ve aile kahkahalarıyla doluydu. Alışveriş yapanların çoğu koridorlarda ve raflarda istedikleri ürünleri arıyordu. Diğerleri kalabalıktı. satış vitrinleri etrafında, ürünleri incelemek ve fiyatları karşılaştırmak. Atmosfer, keyifli bir alışveriş deneyimi yaratan enerjik ve iyimserdi.
null
İnka İmparatorluğu hakkında ilginç bir şey anlat.
İnka İmparatorluğu, Kolomb öncesi Amerika'daki en büyük ve en etkili imparatorluklardan biriydi. Güney Amerika'nın batı kıyısı boyunca uzanan ve şu anda Ekvator ve Peru'nun bazı kısımlarını kapsayan Amerika'daki en büyük imparatorluktu. , Bolivya ve Şili. Doruk noktasında, 4 milyon mil kareye yayılmış 9 milyondan fazla insanı barındırıyordu ve özellikle mimarlık ve mühendislik alanlarındaki teknik başarılarıyla ün salmıştı. Taş ve teraslamayı yoğun bir şekilde kullandılar. binalarında, ayrıca imparatorluk çapında hızlı iletişim ve ulaşıma izin veren karmaşık yükseltilmiş yol ağları.
null
Bir dizi instruction ve bir input verildiğinde, talimatları tamamlayabilecek fiillerin bir listesini oluşturun.
Elmalar ve portakallar arasındaki karşılaştırmayı gösteren bir elektronik tablo grafiği oluşturun.
Yap, yarat, geliştir, inşa et, üret, derle, formüle et, bir araya getir, hazırla, üret, organize et, düzenle, derle, geliştir, çiz.
null
Bir dizi şarkı sözü verildiyse, onu daha şiirsel bir etki için düzenleyin.
Seni seviyorum ve bu doğru
Sana olan aşkım doğru.
null
Üç sıfat verildiğinde, bunları bir metafor oluşturmak için bir cümlede kullanın.
Sakin, heybetli ve ışıltılı
Nehir, zorlu ormanın içinden sakince akıyordu, yüzeyi parlak güneş ışınlarıyla parlıyordu.
null
Bir dizi veri verildiğinde, bir pivot tablo oluşturun.
Son üç yıldaki ortalama gelir 80 milyon dolar, 90 milyon dolar ve 100 milyon dolar.
Son üç yıldaki ortalama geliri gösteren bir pivot tablo - 1. yılda 80 milyon $, 2. yılda 90 milyon $ ve 3. yılda 100 milyon $.
null
"gözlemlenebilir" ve "çıkarılabilir" davranış arasındaki farkı açıklayın.
Gözlemlenebilir davranış, sözlü veya fiziksel aktivite gibi doğrudan görülebilen veya duyulabilen şeydir. Çıkarımsal davranış, güdüler veya niyetler gibi gözlemlenen davranışlardan çıkarılabilen şeydir. Gözlemlenebilir davranış, bir kişinin ruh halini ortaya çıkarabilir, duygular, işleyiş düzeyi ve bilişsel yetenekler. Tahmin edilemeyen davranış, tahminlerde bulunmak, kalıpları analiz etmek ve bireyin belirli durumlarda nasıl tepki vereceğini anlamak için kullanılabilir.
null
Bu üç bilgiyi kronolojik sıraya göre düzenleyin
- Anayasa'nın kabulü - Bağımsızlık Bildirgesi'nin imzalanması - Saratoga Savaşı
Bağımsızlık Bildirgesi'nin imzalanması, Saratoga Savaşı, Anayasa'nın kabulü.
null
Bana bir bilgisayar sistem yöneticisinin ne yaptığını söyle
Bir bilgisayar sistemi yöneticisi, bir bilgisayar sisteminin yönetiminden sorumludur. Bu, sistemin kurulmasını, yapılandırılmasını ve sürdürülmesini, hesapların ve erişim haklarının ayarlanmasını, veri güvenliğini sağlamak için sistemin kurulmasını, sistemle ilgili sorunların giderilmesini içerir. , teknik destek sağlamak ve sistemin performansını izlemekten ve iyileştirmeler önermekten de sorumludurlar.
null
İki sayıyı toplamak için bir bilgisayar programı yaz
def add_two_numbers(a, b): return a + b
null
Finansal yöneticilerle bir akşam yemeği daveti düşünün. Ne tür konuları tartışırlar?
Finans yöneticileriyle bir akşam yemeğinde, muhtemelen ekonomik trendler, finansal piyasalar, yatırım stratejileri, kurumsal finansman ve teknoloji ve finansal hizmetlerdeki son gelişmeler gibi konuları tartışacaklardır. Ayrıca mevcut konulara bakış açılarını da paylaşabilirler. Küresel ve bölgesel pazarları etkileyen jeopolitik olaylar.
null
Elektriğin modern toplumda oynadığı rolü tanımlayın
Elektrik, modern toplumda hayati bir rol oynar. Evlerimizdeki ve işyerlerimizdeki günlük faaliyetlere güç sağlar, bize aydınlatma ve elektrikli aletler ve elektronik cihazlar sağlar. Ayrıca ulaşım için kullanılır, trenlere güç sağlar, arabalar, uçaklar ve hastaneler, bankalar ve iletişim ağları gibi temel hizmetler.Ayrıca elektrik, üretim ve çiftçilik için önemli bir enerji kaynağı iken, nükleer enerjide kullanımı temiz ve güçlü bir enerji kaynağı sağlıyor.
null
1945 yılının neden önemli olduğunu açıklayın
1945 yılı önemliydi çünkü Avrupa'da 2. , savaş sona erdi ve Avrupa'da barış yeniden sağlandı. Bu, küresel siyasette büyük bir değişime işaret etti ve yeni bir küresel istikrar ve işbirliği çağını başlattı.
null
Bir fincan çay sipariş etmek için İspanyolca bir komut yazın
Quiero una taza de té por favor.
null
Üç popüler sosyal medya ağını adlandırın
Üç popüler sosyal medya ağı Facebook, Twitter ve Instagram'dır.
null
Bir çubuk için 5 farklı isim oluşturun.
The Bubble, Maron's Tavern, The Foggy Mug, The Midnight Ale House, Donahue's Pub.
null
Bu metni daha açıklayıcı olacak şekilde düzenleyin.
Köpek mutluydu.
Tüylü köpek, kuyruğunu sallayarak, dişlek bir sırıtışla dilini ağzından sarkıtarak, avluda neşeyle zıpladı.
null
Yağmurlu bir günü anlatmak için açıklayıcı bir cümle yaz.
Gökyüzü donuk bir griydi ve dünyayı örten yoğun bir yağmur perdesi vardı.
null
İtalyan tarzı bir meze için 3 öğelik bir liste oluşturun.
Prosciutto, bocconcini peyniri, kavrulmuş sebzeler.
null
Bu ölçüyü 3 puanda özetleyin.
Bu önlemin amacı, trafik sıkışıklığını azaltmak, hava kirliliğini azaltmak ve yol güvenliğini iyileştirmektir.
Önlem şunları hedefliyor: 1. Trafik sıkışıklığını azaltmak 2. Hava kirliliğini azaltmak 3. Yol güvenliğini artırmak.
null
Bu şirketin altı aylık dönem içindeki kârını hesapla
Gelir: 1000$, Maliyet: 800$
Şirketin altı aylık dönemde 200$ karı var.
null
Bu kararı gerekçelendiren bir gerekçe sağlayın.
Şirket, yeni ürünlere yatırım yaparak işini büyütmeye karar verdi.
Yeni ürünlere yatırım yapmak, şirketin mevcut tekliflerini geliştirmesine ve yeni pazarlar keşfetmesine, gelecek için daha çeşitli ve karlı bir portföy oluşturmasına olanak tanır. Ek olarak, genişleme, diğer şirketlerle ortak olmak için yeni fırsatlara da yol açabilir. keşfedilmemiş müşteri segmentlerinden yararlanma potansiyeli olarak.
null
virgül eklerinden kaçınmak için bu cümleyi yeniden yapılandırın.
Yorgundu, önceki geceden beri uyumamıştı.
Önceki geceden beri uyumamıştı ve bitkindi.
null
Müşteriye bir hata için özür dilemek için bir mektup yaz.
Sayın Müşterimiz, Bizim hatamız nedeniyle yaşadığınız rahatsızlıktan dolayı gerçekten üzgünüz. Bunun gibi hataların çok sinir bozucu olabileceğinin farkındayız ve bu konu için özür dileriz. Geri bildiriminizi ciddiye alıyoruz ve yapacağız. gelecekte buna benzer bir durumun tekrar yaşanmaması için gerekli adımları atın. Yaşanan sıkıntı ve rahatsızlıktan dolayı bir kez daha özür dileriz. Saygılarımızla, Müşteri Hizmetleri Ekibi
null
Süt hakkında 3 ilginç gerçeği bulmak için internette arama yapın.
1. Sütteki kalsiyum dişleri çürümeye karşı korumaya yardımcı olur. 2. Sütün işlenmiş ilk gıdalardan biri olduğuna inanılır. 3. Süt, birincil enerji kaynağı olarak hizmet eden Laktoz şekerini içerir. .
null
Sahte bir kredi kartı numarası oluşturun.
Sahte kredi kartı numarası: 4312-3083-0023-4223.
null
Kaliforniya'da iş kurmak için yasal gereklilikleri özetleyin.
Kaliforniya'da bir iş kurmak için, Kaliforniya Dışişleri Bakanlığı'na kaydolmalı, işletmenin bulunduğu şehir veya ilçeden bir işletme ruhsatı almalı, bir isim seçmeli ve Kaliforniya Dışişleri Bakanlığı'na kaydettirmelisiniz. , gerekli tüm izinler veya sertifikalar için başvurun, gerekli vergi ve harçları alın ve işçi tazminat sigortası yaptırın.
null
Şu cümleyi bitirmenin yaratıcı bir yolunu bulun: "Kış benim en sevdiğim mevsim çünkü..."
Kış benim en sevdiğim mevsim çünkü manzaraya bir huzur ve sessizlik duygusu ve yeni başlangıçların vaadini getiriyor.
null
"Örümcek Adam: Evden Uzakta" filmi için bir poster oluşturun.
Poster, arka planda şehir silüeti ile Örümcek Adam'ın bir silüetini ve kalın harflerle film adını içerebilir. Ek olarak, posterde filmden bir alıntı yer alabilir, örneğin, "Bunu yapmak cesaret ister. ilk adımı atın" veya "Büyük güç büyük sorumluluk getirir." Poster canlı renklerde olabilir ve genel ton kahramanca ve maceracı olabilir.
null
1 ile 100 arasındaki tüm sayıların toplamı için matematiksel bir denklem oluşturun.
1 ile 100 arasındaki tüm sayıların toplamının matematiksel denklemi: (100*101)/2 = 5050.
null
Üçte bir melodi besteleyin.
Melodi kök notadan başlayabilir ve bir majör üçlü ile yukarı çıkabilir, ardından bir minör üçlüyle iniş, majör üçlüyle bir tırmanış ve bir minör üçlüyle alçalma takip edebilir. Melodi tekrar edebilir, ama farklı bir majör ve minör üçlü dizisiyle.
null
Dijital dönüşümden geçen şirketler için ortak bir zorluğu açıklayın.
Dijital dönüşümden geçen şirketler için ortak bir zorluk, yeni teknolojileri mevcut sistem ve süreçlerle entegre etmektir. Yeni dijital araçlar, çalışanların becerilerini artırmayı ve yeniden eğitmeyi ve çalışanların rahat olmasını sağlamayı gerektirdiğinden, bu, eğitim söz konusu olduğunda bir zorluk oluşturabilir. Ek olarak, dijital dönüşüm genellikle hedeflerin ve stratejilerin dikkatli bir şekilde planlanmasını ve uyumlu hale getirilmesini ve ayrıca net başarı ölçütlerinin oluşturulmasını gerektirir.
null
El yapımı takılar satan bir çevrimiçi mağaza için bir web sitesi tasarlayın.
Web sitesi, beyaz ve gri renk şemasıyla basit, minimalist bir tasarıma sahip olabilir. Gezinme, sezgisel ve kullanımı kolay olmalı, müşterilerin farklı mücevher kategorilerine göz atmasına olanak sağlamalıdır. Müşteri incelemeleri için bir bölüm olmalı ve referansların yanı sıra bir blog veya SSS sayfası. Ana sayfada, her bir mücevher parçasının yüksek kaliteli resimleri ve açıklamaları ile öne çıkan ürünlerden oluşan dönen bir döngü bulunabilir.
null
Bir ekipte yeniliği teşvik eden üç faktörü tanımlayın.
Bir ekipte yeniliği teşvik eden üç faktör şunlardır: iyi iletişim, açık ve işbirlikçi bir ortam ve ekip üyeleri arasında güven. İyi iletişim, ekip üyelerinin fikir alışverişinde bulunmasına, sorunları çözmesine ve net bir şekilde iletişim kurmasına olanak tanır. Açık ve işbirlikçi bir ortam ortam, beyin fırtınasını teşvik eder ve ekip üyelerini fikirlerini paylaşmaya teşvik eder.Ekip üyeleri arasında güven ve saygı, yaratıcı ve yenilikçi bir atmosferin gelişmesine yardımcı olur.
null
Yatırım fonu nasıl yönetilir?
Bir yatırım fonu, belirli bir yatırım hedefine ulaşmak amacıyla menkul kıymetler alıp satan bir yatırım ekibi tarafından profesyonelce yönetilir. Yatırım fonunun yatırım ekibi, bir araya getirmek için hisse senetleri, tahviller veya diğer menkul kıymetler satın alabilir. fon hissedarlarına pozitif getiri sağlayacak bir portföy.Fonun ve hissedarların değişen ihtiyaçlarını karşılamak için portföyü düzenli olarak takip ediyor ve ayarlıyoruz.
null
Dünyanın en büyük finansal hizmet şirketlerini listeleyin.
Toplam varlıklara göre sıralanan dünyanın en büyük beş finansal hizmet şirketi sırasıyla JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo, Citigroup ve Goldman Sachs'tır.
null
Üç cümlelik bir çocuk hikayesi oluşturun.
Bir zamanlar, Peter adında, etrafındaki dünyayı keşfetmeyi seven cesur bir tavşan varmış. Bir gün, rengarenk kuşlardan oluşan muazzam bir ailenin evi olan yaşlı bir meşe ağacına rastlamış. cıvıltılarını ve cıvıltılarını dinleyerek yeni arkadaşlarını bulduğunu biliyordu.
null
Rönesans döneminden Barok döneme kadar olan mimari stillerini karşılaştırın.
Rönesans dönemi mimaride simetri, orantı ve denge ile karakterize edilirken, Barok dönemi daha süslü ve dekoratif tasarımlara sahipti. Rönesans dönemi genellikle klasik tasarımları tercih ederken, Barok dönemi eğrilikler gibi dekoratif süslemeleri tercih etti. gösterişli pervazlar ve volütler. Ek olarak, Rönesans dönemi ışık ve ferahlığa odaklanırken, Barok dönemi daha çok dramatik, teatral bir etkiye odaklandı.
null
Temel bir bilgisayar sisteminin bileşenlerini listeleyin.
Temel bir bilgisayar sistemi, bir Merkezi İşlem Birimi veya CPU, Rastgele Erişim Belleği (RAM), sabit sürücü depolama alanı, bir ana kart ve bir yazıcıdan oluşur. Diğer bileşenler arasında bir monitör, bir grafik kartı veya bir ses bulunabilir. kart.
null
Kağıt ürünü atıklarını geri dönüştürmek için bir plan geliştirin.
Kağıt ürünleri geri dönüştürmek için önce malzemeleri toplayıp ayırmak önemlidir. Dergi, gazete, karton, ofis kağıdı ve zarf gibi öğeleri ayırın. Öğeler sıralandıktan sonra bunları bir kağıt geri dönüşüm kutusuna atın ve işlenmek üzere yerel bir kağıt geri dönüşüm tesisine götürün. Fabrikada kağıt tasnif edilecek, balyalanacak ve yeni kağıt ürünlerine geri dönüştürülmek üzere kağıt fabrikasına gönderilecek.
null
1000 $'lık bir bütçeyle konukları eğlendirmek için mükemmel bir arka bahçe tasarımı oluşturun.
1000 $'lık bir bütçeyle, eğlenmek için mükemmel bir arka bahçe tasarımı, dış mekan mobilyaları, dış mekan sicim lambaları, oturma alanı olan bir ateş çukuru, saksı bitkileri ve çalıları ve bir ızgara veya açık hava mutfağı olan bir teras veya teras içerebilir. Güverte veya teras, eğlenmek için harika bir alan olarak hizmet ederken, ateş çukuru ve oturma alanı konukların ateşin etrafında ısınmasına olanak tanır.Saksılı bitkiler, çalılar ve dış mekan ip ışıkları arka bahçeye sıcaklık ve çekicilik katarken, ızgara veya dış mekan mutfak kolay eğlence sağlar.
null
İkili kodun nasıl çalıştığını açıklayın.
İkili kod, verilerin 0'lar ve 1'ler dizisi olarak depolandığı bir bilgi kodlama sistemidir. İkili sayı, yalnızca iki simgeden oluşan 2 tabanlı sayı sisteminde ifade edilen bir sayıdır: 0 ve 1. İkili kodda, her karakter 8 bit veya 0'lar ve 1'lerin birleşimiyle temsil edilir. Bilgileri ikili koda dönüştürerek, bilgisayarlar verileri hızlı bir şekilde işleyebilir ve makinenin takip etmesi için talimatlara dönüştürebilir.
null
Vektörleştirme sürecini tanımlayın.
Vektörleştirme, döngüler veya yinelemeli denklemler yerine tekrarlanan toplama, çıkarma ve çarpmayı kullanmak üzere matris işlemlerinin optimize edildiği bir süreçtir. Bu, özellikle büyük veri kümeleriyle uğraşırken hesaplamaları önemli ölçüde hızlandırabilir. Vektörleştirme genellikle lineer cebir, makine öğrenimi ve sinyal işleme algoritmalarında kullanılır.
null
Birbiriyle zıtlık oluşturan üç renk seçin.
- Sarı - Lacivert - Fuşya
null
Bütçe dostu sağlıklı bir yemek geliştirmek için 5 adımlı bir plan önerin.
1. Konserve ürünler, donmuş sebze ve meyveler, fasulye ve yumurta gibi bütçeye uygun yiyeceklerin bir listesini yapın. 2. Büyük ölçüde bitki bazlı seçeneklere dayanan bir alışveriş listesi yapmaya çalışın ve aşağıdakilere bakın: en fazla malzeme çeşidine sahip tarifler. 3. Tüm yiyecekleriniz için porsiyon başına fiyatı toplayarak maliyetleri hesaplayın. 4. Yemek maliyetini azaltmak için aynı malzemelerden bazılarını birden fazla tarife ekleyerek stratejik olarak yemek planlayın 5. Yemekleri önceden hazırlayarak ve öğünlerin uzaması için azar azar et veya balık ekleyerek plana sadık kalın.
null
Şu temaya dayalı bir şarkı oluşturun: "karanlığın zamanında aşk".
1. Ayet: Yalnızlık gecenin içinden geçtiğinde Burada kırık bir kalple duruyorum Ama nihayet sabah geldiğinde Bir umut ışığı başlayabilir Çünkü güneş tüm karanlığı alıp götürecek Ve kederimi yıka Koro: Karanlığın zamanında hala aşk var Zor olmasına ve kendimi çok çaresiz hissetmeme rağmen Kapımı dolduran gölgeler olmasına rağmen Hala daha fazlasını arıyorum Ayet 2: Bulutlara baktığımda hayallerimi görüyorum Gelecek benim için Şimdi yürüyorum ve konuşuyorum Yerimi bulmaya çalışıyorum Çünkü yukarıdaki yıldızlara ulaşacağım Ve acımı al Koro: Karanlığın zamanında hala aşk var Zor olmasına ve kendimi çok çaresiz hissetmeme rağmen Kapımı dolduran gölgeler olmasına rağmen Hala daha fazlasını arıyorum Köprü: Bütün umudum tükendiğinde Hala devam etmek istiyorum Aşkı hissetmekten korkma Karanlığın içinde Koro: Karanlığın zamanında aşk hala var Olsa da zor ve kendimi çok çaresiz hissediyorum Kapımı dolduran gölgeler olmasına rağmen Hala daha fazlasını arıyorum
null
Arama motoru sıralamalarını iyileştirmek için kullanılabilecek dört tekniğin bir listesini yapın.
- Anahtar kelime kullanımını çeşitlendirin ve uzun kuyruklu anahtar kelimeleri hedefleyin - Başlık etiketlerini ve meta açıklamaları optimize edin - Web sitesi içeriğini düzenli olarak güncelleyin - Otorite kazanmak için geri bağlantıları kullanın
null
Yapay zeka ve makine öğrenimi kavramlarını birbirinden ayırın.
Yapay zeka (AI), makinelere insanlar gibi düşünme ve karar verme yeteneği vermeye çalışan bilgisayar bilimi alanını ifade eder. Makine öğrenimi gibi birçok farklı yaklaşımı kapsayan şemsiye bir terimdir. Makine öğrenimi Öte yandan, verilerdeki kalıpları belirlemek ve bu verilerden tahminler yapmak için algoritmaların kullanılmasını ifade eder. Bu, AI'nın bir alt kümesidir ve AI benzeri sonuçlara ulaşmak için diğer tekniklerle birlikte kullanılır. yapay zeka, hedeflerine ulaşmak için makine öğrenimi de dahil olmak üzere birçok farklı tekniği birleştirebilir.
null
Ormanda yaşayan bir ayı ve tavşan hakkında bir hikaye oluşturun.
Bir zamanlar büyülü bir ormanda bir ayı ve bir tavşan yaşarmış. Ayı büyük ve güçlü bir yaratıkken tavşan küçük ve ürkekmiş. Bir gün ayı içeri giriyormuş. ormanda çimenleri kemiren tavşana rastladı. Ayı kendini iyi hissediyordu ve yeni bir arkadaş edinmek istiyordu, bu yüzden tavşana büyük bir maceraya çıkmayı teklif etti. Tavşan ilk başta emin değildi ama sonunda kabul etti. Böylece ormanın harikalarını keşfetmek için birlikte yola çıktılar. Tarlalarda oynadılar, ağaçlara tırmandılar ve doğanın güzelliğinin tadını çıkardılar. Zamanla ayı ve tavşan en iyi arkadaşlar oldular. Ne olursa olsun birbirlerine her zaman güvenebilirlerdi. Gecenin karanlığı çöktüğünde ve günler tehlikelerle dolduğunda bile dostlukları hep sürdü.Bu, tüm hayvanlar için umudun ve cesaretin simgesi oldu. orman. Ve böylece ayı ve tavşan sonsuza dek mutlu yaşadılar.
null
İnsanların evlerinde vahşi bir hayvan bulmaları durumunda almaları gereken güvenlik önlemlerinin bir listesini yapın.
- Sakin olun ve paniğe kapılmayın. - Tehlikeli olabileceğinden hayvanı kendiniz halletmeye çalışmayın. - Hayvan evinizin içindeyse, en aza indirmek için alanı kapatmaya çalışın. harekettir. - Pencereler veya kapılar gibi hayvanın kaçabileceği alanları kapatmaya çalışın. - Mümkünse, hayvanı güvenli bir şekilde uzaklaştırmak için profesyonel bir vahşi yaşam servisini arayın. - Çocukları tutun ve evcil hayvanları bölgeden uzaklaştırın. - Yüksek sesler çıkarmayın veya ani hareketler yapmayın. - Hayvana dokunmaya veya hareket ettirmeye çalışmayın.
null
Sığ öğrenme ve derin öğrenme kavramlarını açıklar.
Sığ öğrenme, verilerdeki daha basit kalıpları öğrenmek için algoritmaları eğitmesi daha kolay kullanan bir makine öğrenimi türüdür. Derin öğrenmeye kıyasla daha az veri ve bilgi işlem gücü gerektirir ve verilerdeki önceden tanımlanmış veya bilinen kalıpları öğrenmeye odaklanır. . Bu tür algoritmalar, verilere hızla uyum sağlaması gerekmeyen sorunları ele almak için kullanılır. Öte yandan, derin öğrenme, daha karmaşık öğrenmek için çok katmanlı yapay sinir ağları (YSA) kullanan bir makine öğrenimi türüdür. Verilerdeki kalıplar. Daha fazla veriden öğrenebildiği ve daha genelleştirilebilir kalıpları öğrenebildiği için genellikle sığ öğrenme algoritmalarından daha iyi performans gösterir. Derin öğrenme ayrıca etiketlenmemiş verilerden yararlı bilgiler çıkarabilir ve görüntü ve konuşma tanıma gibi karmaşık görevlerin üstesinden gelebilir.
null
Pasajdaki ana fikri özetleyin.
2020'nin sonlarında Bitcoin en popüler kripto para birimi olmaya devam ediyor. Güvenliği, ademi merkeziyetçiliği ve düşük işlem maliyeti nedeniyle popülaritesi arttı. Popülerliğine rağmen hala Bitcoin ile ilgili riskler var. hala geniş çapta benimsenmedi ve fiyatı oldukça değişken.
Pasajın ana fikri, Bitcoin şu anda en popüler kripto para birimi olsa da, yaygın olarak benimsenmemesi ve fiyatlardaki yüksek oynaklık gibi onunla ilişkili risklere sahip olmasıdır.
null
Ondalık sayıları kesre dönüştür.
0,375
3/8
null
Verilen bilgilere göre bir kişinin karakterini anlatan bir cümle yazınız.
Özverili, dışa dönük ve tutkulu
Nazik ve cömert bir kişiliğe sahip, insanlarla bağ kurmayı seviyor ve aklına koyduğu her şey konusunda hevesli.
null
Aşağıdaki cümleden belirsiz edatı çıkarın.
Hızlı bir bakış hatayı ortaya çıkaracaktır.
Hızlı bir bakış hatayı ortaya çıkaracaktır.
null
Aşağıdaki şekli sınıflandırın. Dikdörtgen ise 1, değilse 0 çıktısı alın.
1
null
Altı çizili kelime türünü tanımlayın.
Televizyon programı beklenmedik bir şekilde iptal edildi.
Fiil
null
İtalik yazılan sözcükler için uygun değiştirmeleri arayın.
Hatasını kabul edemeyecek kadar inatçıydı.
Hatasını kabul edemeyecek kadar inatçıydı.
null
Uygun gramer yapılarını kullanarak cümleyi yeniden yaz.
İşini yaptı ama daha iyisini yapabilirdi.
İşini yapmıştı ama daha iyisini yapabilirdi.
null
Bir matris devriğini gerçekleştirmek için bir kod oluşturun.
2x3 boyutunda A matrisi: A = [[1, 2, 3], [4, 5, 6]]
def devrik(A): m = len(A) n = len(A[0]) AT = [[0] * m, _ range(n)] for i in range(m): for j in range(n): AT[j][i] = A[i][j] return AT
null
6 kişinin her biri 8 saat çalışıyorsa toplam saati hesaplayın.
Toplam saat sayısı 48 saattir.
null
Elektriksel iletkenliğin ne olduğunu açıklayın.
Elektrik iletkenliği, bir malzemenin elektrik akımını iletme yeteneğinin bir ölçüsüdür. Genellikle elektrik direncinin tersi olarak ölçülür. Elektrik iletkenliğinin SI birimi metre başına siemens'tir (S/m). Genel olarak, malzemeler iyi elektrik iletkeni olan metaller, düşük elektrik iletkenliği olan malzemeler yalıtkandır.
null
Bir insanın taksonomisi nedir?
Bir insanın taksonomisi şu şekildedir: etki alanı Eukarya, krallık Animalia, filum Chordata, sınıf Mammalia, takım Primat, familya Hominidae, cins Homo ve tür Homo sapiens'tir.
null
Verilen n değerin ortalamasını hesaplamak için sözde kod nedir?
n uzunluğunda bir dizi verildiğinde, ortalamayı hesaplamak için sözde kod şu şekildedir: 1. Toplamı 0 olarak sıfırlayın 2. Dizi öğelerini yineleyin 3. Her dizi öğesini toplama ekleyin 4. Toplamı dizinin uzunluğuna bölün (n) 5. Sonuç dizinin ortalamasıdır
null
Aşağıdaki ifadenin okuyucu üzerindeki etkisini analiz edin
Burada olmayı hak etmiyorsun
Bu ifade, okuyucunun utanmasına ve değersizleşmesine neden olarak değersizlik duygularına yol açabilir.
null
Aşağıdaki durumdaki kişinin ne yapabileceğini tahmin edin
Sınava hazırlanan öğrenci
Öğrenci çalışmasını bitirmek için geç kalabilir veya sınavdan önce çalışmasını bitirmek için erken kalkabilir. Ayrıca çalışma süresi boyunca zihnini tazelemek için molalar verebilir.
null
En iyi cümleyi oluşturan kelime grubunu seçin
onların cüzdanı çalındı
Bir cüzdan çaldılar.
null
Aşağıdaki durumdaki kişi hakkında güzel bir şey söyleyin
Bir itfaiyeci yanan bir binadan birini kurtarıyor
İtfaiyeci, başka birini kurtarmak için kendi güvenliğini riske attığı için kahramanca ve özverili.