Girdi
stringclasses
1 value
instruction
stringlengths
8
537
input
stringlengths
0
2.3k
output
stringlengths
0
4.33k
null
Belirli bir incelemenin bir ürünle mi yoksa bir hizmetle mi ilgili olduğunu tahmin eden bir sınıflandırma modeli oluşturun
Sınıflandırma modeli, inceleme metni, incelenen ürün veya hizmetin türü ve incelemenin duyarlılığı gibi input özelliklerini kullanmalıdır. Çıktı, verilen incelemenin ilgili olup olmadığını tahmin eden bir etiket olmalıdır. bir ürün veya hizmet.
null
Bu ifadenin hissini en iyi tanımlayan bir kelime seçin.
Mutlulukla üstesinden gelin
Mutlu
null
'Mutlu' kelimesiyle ilgili bir kelime oyunu oluştur.
Adam neden gülümsemeyi bıraktı? Bu kadar mutlu olmaktan yorulmuştu değil mi?
null
Verilen içerikle ilgili bir soru sorun.
Gözlükler, insanların daha iyi görmesine yardımcı olmak için cam kullanır.
Gözlüklerdeki camlar insanların daha iyi görmesine nasıl yardımcı olur?
null
Asistana verilen anahtar kelimeyi aramasını söyleyen zorunlu biçimde bir komut yazın.
Basketbol
"Basketbol" için arama yapın.
null
Periyodik tablonun yapısını tanımlayın.
Periyodik tablo, elementlerin atom numarasına, elektron konfigürasyonlarına ve yinelenen kimyasal özelliklere göre düzenlenmiş bir ızgara biçimindeki bir düzenlemesidir. Her element, atom numarasına göre belirli bir bloğa yerleştirilerek periyodik tablonun elemanlarının özelliklerini birbirine göre gösterir.
null
"kara delik" terimini tanımlayın.
Karadelik, yerçekiminin o kadar güçlü olduğu ve hiçbir şeyin, ışığın bile onun çekiminden kaçamayacağı bir uzay-zaman bölgesidir. Devasa bir yıldız ölüp kendi üzerine çökerek sonsuz yoğunlukta bir alan yarattığında oluşur. ve giren herhangi bir maddenin veya ışığın kaçamayacağı noktayı işaretleyen bir olay ufku.
null
Enerjiyi korumak için bazı eyleme geçirilebilir adımları adlandırın.
1. Kullanılmadıklarında elektronik cihazların ve cihazların fişini çekin. 2. Elektrik üretmek için evinize güneş panelleri takın. 3. Evinizi aydınlatırken elektrik tasarrufu yapmak için LED ampullere geçin. 4. su ve enerji tüketimini azaltmak için daha kısa duşlar. 5. Yoğun dönemlerde enerji tasarrufu için programlanabilir bir termostat kullanın. 6. Enerji tasarrufu için giysileri soğuk suyla yıkayın. 7. Emisyonları azaltmak için ortak araç kullanın veya toplu taşıma kullanın. 8. Tek kullanımlık piller yerine şarj edilebilir piller kullanın.
null
Aşağıdaki cümleye bir metafor ekleyin.
Gökyüzü yanıyordu.
Gökyüzü, geceyi piroteknik bir gösteri gibi aydınlatan, şiddetli alevlerin cehennemiydi.
null
verilen nesneyi kullanmanın yaratıcı bir yolunu önerin.
Plastik pipetler
Plastik pipetler bir odayı eğlenceli bir şekilde dekore etmek için kullanılabilir. Sadece pipetleri bükerek istediğiniz şekli verin ve yapıştırıcıyla düz bir yüzeye yapıştırın. Resimlerden heykellere ve duvar süslerine kadar her şeyi yaratabilirsiniz.
null
Verilen politikanın en son sürümünü arayın ve önemli noktaları listeleyin.
Tek Tip Askeri Adalet Yasası
Askeri Adalet Tekdüzen Yasası (UCMJ), ABD ordusu mensuplarının davranışlarını düzenleyen kapsamlı bir yasa ve yönetmelikler dizisidir. UCMJ'nin 2018'de yayınlanan en son sürümü, temeli sağlayan yedi Madde içerir. UCMJ'nin kilit noktaları şunlardır: UCMJ'nin herhangi bir ihlalinin bildirilmesi sorumluluğunun alınması, hem sanığın hem de itham edenin haklarının korunması, suç türlerinin ve cezalarının ana hatlarıyla belirtilmesi, cezanın doğru belirlenmesinin sağlanması, af veya yardım arama süreci ve UCMJ'nin uygulanması için birincil yetkiye sahip olanlara rehberlik sağlama.
null
Verilen kişinin geçmişinin izini sür.
Emily Dickinson
Emily Dickinson 10 Aralık 1830'da Massachusetts, Amherst'te doğdu. Arkadaşları ve aile üyeleriyle düzenli olarak yazışmasına rağmen, yetişkinlik hayatının büyük bölümünü inzivaya çekilerek, yazarak ve çalışarak geçirdi. yazdığı 1.800'den fazla şiir. Bu eserler ölümünden sonra The Single Hound (1914), Bolts of Melody (1945) ve The Complete Poems of Emily Dickinson (1955) gibi çeşitli koleksiyonlarda yayınlandı. Dickinson'ın şiirleri yenilikçiliğiyle ünlüdür. , güç ve ölüm ile ölümsüzlük arasındaki ilişkiyi keşfetmeye ilgi.
null
Verilen tarifi sağlıklı bir şekilde yeniden oluşturun.
Çikolatalı kek
Çikolatalı kekin daha sağlıklı bir versiyonu için, çok amaçlı un yerine tam buğday unu ve şekeri elma püresi veya stevia ile değiştirin. Çikolata aromasını artırmak için şekersiz kakao tozu ve yarı tatlı çikolata parçaları kullanın. yağ, hindistancevizi yağı veya vegan tereyağını tercih edin. Son olarak, normal süt yerine badem veya hindistan cevizi sütü kullanın. Ortaya çıkan kek yine de zengin ve lezzetli olacak, ancak kalorisi ve kötü yağları çok daha düşük olacak.
null
Verilen alandaki güncel bir eğilimi açıklayın.
Teknoloji
Günümüzde teknolojideki en büyük trendlerden biri yapay zekadır (AI). Yapay zeka, makinelerin normalde bir insan için çok karmaşık olacak görevleri öğrenmesine ve işlemesine olanak tanır. Sağlık hizmetlerinden bilgi işleme kadar birçok sektörde devrim yarattı. Müşteri hizmetlerini kolaylaştırmak için yapay zeka destekli sohbet robotları kullanılırken, sürücüsüz araçlar ulaşımı büyük ölçüde değiştirme potansiyeline sahip. Yapay zeka aynı zamanda finans, pazarlama ve hatta sanat alanlarında içgörü oluşturmak için kullanılıyor. Bu çok yönlü teknoloji gelişmeye devam edecek. ve gelecekte teknolojiyle etkileşim şeklimizde devrim yaratacağız.
null
Verilen sistemi iyileştirmek için üç yöntem önerin.
Devlet okul sistemi
1. Kitaplar, teknoloji ve öğretmen maaşları gibi kaynakları artırın. 2. Okulların ve öğretmenlerin öğrenci sonuçlarından sorumlu tutulması için kalite ve performans standartlarını uygulayın. 3. Öğrencilere daha fazlasını sağlamak için müfredat dışı programları genişletin eğlence ve kişisel gelişim için seçenekler.
null
Verilen araçları kullanarak yaratıcı bir fikir oluşturun.
Post-It notları ve işaretleyici
Post-It notları ve keçeli kalem kullanarak boş duvarları etkileşimli sanat eserlerine dönüştürün. Duvarda istediğiniz resim veya mesajın bir taslağını oluşturun, ardından Post-It notlarının üzerine şekiller veya figürler çizin ve yapıştırın. Bu, aile fotoğraflarından oluşan bir galeriden renkli bir soyut sanat eserine kadar her şey için kullanılabilir.
null
Verilen terimi verilen dile çevir.
Bilgisayar, Almanca
Bilgisayar -> Rechner
null
Verilen metinlerde benzer üç örnek bulun.
Metin 1: "Parlak çiçekler ve uzun ağaçlarla bahçe çiçek açmıştı." Metin 2: "Bahçe en parlak dönemindeydi, canlı laleler ve güçlü ağaçlarla övünüyordu."
Benzer Örnekler: 1. Bahçe 2. Full/Prime 3. Parlak/Canlı/Güçlü
null
Onaltılık bir sayıyı ondalık sayıya dönüştür.
0x3D
0x3D'nin ondalık karşılığı 61'dir.
null
5 kilogram ağırlığında ve nakliye maliyeti 50 ABD Doları olan bir paketin toplam maliyetini tahmin edin.
5 kilo, 50$
Paketin tahmini toplam maliyeti 55$'dır.
null
İki sayı topla: 8 ve 11.
8, 11
8 ile 11'in toplamı 19'dur.
null
Geri dönüşüm yapılmamasının sonuçlarını gösteren birkaç cümle yazınız.
Geri dönüşüm yapılmaması, kirliliğin artmasına ve daha büyük küresel ısınma riskine yol açar. Ayrıca, geri dönüştürülmeyen malzemelerin yerine malzemelerin toplanması gerektiğinden, doğal kaynakların tükenmesine de yol açar. Ayrıca, olumsuz bir etkisi vardır. geri dönüştürülmemiş malzemelerin yerini almak için gereken malzemelerin maliyeti gereksiz yere yüksek olduğu için ekonomi üzerinde.
null
Şu sözcükleri alfabetik olarak sıralayın: gemi, okul, tut.
gemi, okul, sakla
Kelimeler alfabetik olarak sıralanmıştır: tutmak, okul, gemi.
null
ABD Anayasasındaki 4 değişikliğin neden önemli olduğunu açıklayın.
ABD Anayasası'ndaki dört değişiklik, Amerikan vatandaşlarının haklarını korumak için elzemdir. Birinci Değişiklik, ifade özgürlüğü ve dinin özgürce yerine getirilmesi hakkını garanti eder. İkinci Değişiklik silah taşıma hakkını garanti ederken, Dördüncü Değişiklik vatandaşları mantıksız aramalara ve el koymalara karşı korur. Son olarak, On Dördüncü Değişiklik, yasalara göre eşit koruma ve yasal süreç sağlar. Bu değişiklikler birlikte, tüm Amerikalıların haklarını korumak ve adil ve hakkaniyetli bir toplumu desteklemek için kritik bir temel sağlar.
null
Şarkının bir sonraki sözünü oluştur.
"Hayat seni ve beni bekliyor
Hedeflerimize ve hayallerimize ulaşamazsak, hepsine sahip olamayız, tamamlanmaz.
null
Aşağıdaki eyaletlerden hangisi yüzölçümü bakımından en büyüktür?
Bölge bakımından en büyük eyalet Alaska'dır. Toplam alanı 665.384 mil karedir, bu da onu ikinci en büyük eyalet olan Teksas'ın iki katından daha büyük yapar.
null
Bazı komutlar verildiğinde, 1'den 50'ye kadar tamsayıları gösterecek bir program oluşturun.
def display_integers(): for i in range(1, 51): print(i) display_integers()
null
Canlı bir web sitesinde değişiklik yapma süreci nedir?
Canlı bir web sitesinde değişiklik yapma süreci genellikle bir geliştirme ortamının kurulmasını ve değişikliklerin geliştirme ortamından canlı siteye dağıtılmasını içerir. Bu genellikle geliştirme ortamındaki değişikliklerin test edilmesini, kodun hazırlanmasını içerebilir. dağıtma ve ardından değişiklikleri canlı sunucuya aktarma.Veritabanı yedeklemeleri gibi bakım görevleri de canlı bir web sitesini yönetmenin çok önemli bir parçasıdır.
null
İkinci dereceden bir denklemi değerlendirmek için bir C kodu yazın.
#include<stdio.h> #include<math.h> int main(){ float a, b, c, x1, x2, hayali, ayırt edici; printf("a, b, c değerlerini girin : "); scanf("%f%f%f",&a,&b,&c); ayırt edici = (b*b) - (4*a*c); if (ayırt edici > 0) { //gerçek ve farklı kökler x1 = (-b + sqrt(ayırt edici)) / (2*a); x2 = (-b - sqrt(ayırt edici)) / (2*a); printf("Gerçek ve farklı kökler: %.2f ve %.2f.", x1 , x2); } else if (discriminant == 0) { / /gerçek ve eşit kökler x1 = x2 = -b / (2*a); printf("Gerçek ve Eşit kökler: %.2f ve %.2f.", x1 , x2); } başka { //hayali kökler realPart = -b/(2*a); imaginaryPart =sqrt(-discriminant)/(2*a); printf("Hayali kökler: %.2f + i%.2f ve %.2f - i%.2f.", realPart , imaginaryPart, realPart , hayaliPart); } dönüş 0; }
null
'elma' kelimesinden bir kelime piramidi çıkarmak için bir kod yazın.
#include <stdio.h> int main() { char str[20], temp; int len, i, j; printf("Enter a word: "); scanf("%s", str); len = strlen(str); // Satır başına her kelimeyi yazdırmak için döngü for (i=0 ; i<len; i++) { for (j=len; j > i; j--) { printf("%c", str[j]); } printf(""); } return 0; } /* Çıktı: apple pple ple le e */
null
Verilen cümleye dayalı olarak yeni bir cümle oluşturun, böylece çıktı cümlesi input cümlesiyle aynı anlamı ancak farklı kelimelerle aktarır.
Stan'ın evcil balığı var.
Stan, bir balık arkadaşının sahibidir.
null
Verilen paragrafa göre 5 soru ve ilgili cevapları oluşturun.
Floransa, İtalya'nın Toskana bölgesinde bir şehirdir. Bölgenin başkentidir ve bölgenin en kalabalık şehridir. Floransa dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak kabul edilir.
S1. İtalya'nın Toskana bölgesinde hangi şehir bulunur? A1. Floransa, İtalya'nın Toskana bölgesinde yer alır. S2. Toskana bölgesinin başkenti neresidir? A2. Başkent Toskana bölgesinin en büyük bölümü Floransa'dır. S3. Floransa'da kaç kişi yaşıyor? A3. Floransa, 380.000'den fazla nüfusuyla bölgenin en kalabalık şehridir. S4. Floransa güzelliğiyle tanınır mı? ? A4. Evet, Floransa dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. S5. Floransa'yı ziyaretçiler için bu kadar çekici kılan nedir? A5. Floransa, dünyaca ünlü, tarihi ve kültürüyle dolu büyüleyici bir şehir. mimari, sanat galerileri ve bol miktarda harika yemek, şarap ve alışveriş. Dünyanın en popüler destinasyonlarından biri olmasına şaşmamalı.
null
Bir kelime listesi verildiğinde, listedeki her kelimeyi içeren bir cümle çıkar.
[araba, hafta sonu, harika, dış mekan]
Arabamı gezintiye çıkararak harika bir hafta sonu geçirdim.
null
Diyelim ki bir araba almak istiyorsunuz. Verilen kriterlere göre iki arabayı karşılaştırın ve nihai kararı verin.
Araç A: 2019 Toyota Corolla Araç B: 2019 Ford Focus Kriterler: Fiyat, Yakıt ekonomisi, Teknoloji özellikleri
2019 Toyota Corolla, 2019 Ford Focus'tan daha pahalı ama daha iyi yakıt ekonomisi sunuyor. Ford Focus, Apple CarPlay ve Android Auto özellikli dokunmatik ekran, kör nokta izleme ve arka çapraz gibi ileri teknoloji özellikleri içeriyor. trafik uyarısı, Toyota Corolla hız sabitleyici, otomatik farlar ve Toyota Safety Sense ile birlikte gelirken, hem fiyat hem de özellikler göz önüne alındığında, 2019 Ford Focus muhtemelen bütçe göz önüne alındığında en iyi seçimdir.
null
Bir spor mağazası web sitesi için uygun bir tanıtım oluşturun.
SportsMania'ya hoş geldiniz! Herkes için geniş bir spor ekipmanı ve giysi yelpazesi sunan önde gelen spor mağazalarından biri olmaktan gurur duyuyoruz. İster yeni başlayan biri olun ister deneyimli bir profesyonel olun, gerekli donanıma sahibiz sevdiğin sporları yapmalısın.
null
Kaydı değiştirmek için cümleyi yeniden yazın.
Ya aptalsın
Bir hata yaptınız.
null
Metindeki kişinin yaşını belirtiniz.
John yedinci sınıfa geçti.
13
null
10 kişilik bir grubun iyi ve ucuza yemek yiyebileceği bir restoran önerin.
Yardbird Southern Table & Bar, 10 kişilik gruplar için harika bir seçim. Menü, uygun fiyatlarla lezzetli Güney tarzı yemekler sunuyor, bu da onu iyi ve ucuza yemek yemek isteyen herkes için harika bir seçenek yapıyor.
null
Bilgisayar mühendisliğine odaklanan bir amaç beyanı oluşturun.
Teknolojinin sınırlarını zorlamak ve veriye dayalı bilgi işlemin potansiyelini keşfetmek konusunda tutkuluyum. Daha fazlasını öğrenmeye ve bilgisayar mühendisliğinin zorluklarına yenilikçi çözümler geliştirmeye azimliyim.
null
Son 5 yılda en etkili olan bir teknoloji trendini adlandırın.
Yapay zeka ve makine öğreniminin yükselişi, otonom araçlardan sağlık hizmetlerine ve finansal hizmetlere kadar uzanan uygulamalarla son beş yılda teknoloji üzerinde muazzam bir etkiye sahip oldu.
null
Verilen kişi için kariyerle ilgili bir aktivite önerin.
Yaratıcı alanda iş arayan bir üniversite son sınıf öğrencisi.
Ağ oluşturma, herhangi bir iş aramanın anahtarıdır ve yaratıcı alan da bir istisna değildir. Sektör etkinliklerine katılmayı, çevrimiçi bir varlık oluşturmayı ve halihazırda bu alanda çalışan profesyonellerle bağlantı kurmayı düşünün.
null
Aşağıdakilerden birini seçin ve neden diğerinden daha iyi koktuğunu açıklayın
Gül ve Lavanta
Gülü seçerdim, çünkü güllerin sakinleştirici ve lüks olan tatlı, hoş bir kokusu varken lavantanın kendine özgü ama daha incelikli bir kokusu vardır. Gülün ayrıca antioksidan, antienflamatuar ve antiseptik özellikleri vardır, bu da onu daha iyi yapar. Aromaterapide kullanıldığında cilde daha faydalıdır.
null
Teknoloji konusunda bir kelime arama bulmacası oluşturun
abcdef g hijkl m unopq r stech d atavw i playx ANAHTAR KELİMELER: teknoloji, veri, ip, oyun
null
Aşağıdaki ifadenin kullanılabileceği bir bağlam örneği verin
"Uzun süredir bu işin içindeyim"
Bu ifadenin kullanılabileceği bir bağlama örnek olarak, bir kişinin uzun vadeli bir ilişki taahhüt ettiği durumdur. Partnerine "Uzun süredir bu işin içindeyim - Ben' diyebilir. Ne olursa olsun sana bağlı kalmaya kararlıyım."
null
Nesnelerin interneti hakkında konuşan iki robot arasında bir diyalog kurun.
Robot 1: Merhaba, Robot 2. Robot 2: Merhaba, Robot 1.
Robot 1: Nesnelerin interneti hakkında ne düşünüyorsunuz? Robot 2: Bence bu çok heyecan verici! Evlerimiz ve ofislerimiz gibi ortamdaki fiziksel nesnelerle bağlantı kurmamızı ve etkileşim kurmamızı sağlıyor. aydınlatma, sıcaklık ve güvenlik sistemleri gibi şeyleri sadece birkaç tıklama ile kontrol edin. Bize birçok olasılığın kapısını açıyor. Ne dersiniz? Robot 1: Katılıyorum! Bu yepyeni bir inovasyon dünyası. gelecekte ne tür daha akıllı ve daha verimli çözümler geliştirebileceğimizi dört gözle bekliyorum.
null
Verilen Liste [1,2,3,4,5], Listenin ortalamasını çıkar.
[1,2,3,4,5]
3.0
null
1000 kelimelik paragrafı Fransızcaya çevir.
Bu, İngilizce 1000 kelimelik bir paragraftır.
İngilizce'de 1000 mots bir paragraf olacak.
null
Gerative Adversarial Networks'ün (GAN'lar) birkaç uygulamasını adlandırın.
Generative Adversarial Networks (GAN'lar), gerçekçi görüntüler üretmek, yeni müzik oluşturmak, metinden görüntüye sentezleme gibi doğal dil işleme görevlerini iyileştirmek ve düşük çözünürlüklü görüntülerden daha yüksek çözünürlüklü görüntüler oluşturmak için kullanılmıştır.
null
Blockchain tabanlı ağların çifte harcama sorununu çözmek için nasıl kullanılabileceğini araştırın ve açıklayın.
Blockchain tabanlı ağlar, dağıtılmış defter teknolojisi sayesinde çifte harcama sorununu çözmek için kullanılabilir. Blok zinciri, tüm işlemlerin halka açık bir defterde kaydedildiği merkezi olmayan bir sistemdir ve çifte harcama yapmayı imkansız hale getirir. Buna ek olarak, bir blok zinciri, ağı güvence altına almak ve işlemleri doğrulamak için kriptografik algoritmalar kullanarak hile yapmayı da önler. Bu, blok zincirinin değişmez olmasını sağlar, yani defterdeki tüm kayıtlar kalıcı olarak saklanır ve kurcalanamaz. Sonuç olarak, blockchain sistemleri son derece güvenlidir ve çifte harcamaya karşı gelişmiş koruma sunar.
null
Yapay zekanın okul eğitiminde kullanılmasını savunan bir makale oluşturun.
Yapay zeka, okul eğitiminde devrim yaratma ve öğrencilere daha iyi öğrenme fırsatları sunma potansiyeline sahiptir. Otomatik not verme, sanal sınıflar, kişiselleştirilmiş öğrenme ve gerçek zamanlı geri bildirim gibi yapay zeka odaklı teknolojiler, öğrencilere daha ilgi çekici ve destekleyici öğrenme deneyimleri sağlar. AI aynı zamanda her öğrenci için özelleştirilmiş müfredat oluşturmak için kullanılabilir ve bireysel ihtiyaçlarına daha uygun bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olur. Müfredatı uyarlayın. Yapay zeka aynı zamanda öğretmenlerin idari yükünü azaltmaya yardımcı olabilir ve önemli olan şeylere, öğretmeye ve öğrencilerle etkileşime daha fazla odaklanmalarına yardımcı olabilir. Yapay zeka, okullarda öğrenme deneyimini geliştirmek ve daha kişiselleştirilmiş öğrenme ortamları oluşturmak için birçok fırsat sunar.
null
İklim değişikliği ile mücadelede küresel işbirliğinin önemi hakkında kısa bir konuşma yapın.
İklim kriziyle mücadele etmek için dünyanın bir araya gelmesi gerektiği açık. Küreselleşme ve küresel karşılıklı bağımlılık çağında, bir ülkenin eylemleri tüm dünyada dalga etkisi yaratabilir. Uluslararası diyaloga girmeli ve Küresel iklim değişikliği tehdidiyle mücadele etmek için ülkeler arasında anlamlı işbirliği arayışındayız.Karbon emisyonlarını azaltmak, yenilenebilir enerji hedefleri oluşturmak ve ekosistemleri korumak için anlaşmalar yapmalıyız.Eğer anlamlı bir ilerleme kaydedeceksek, uluslararası işbirliği ve ortak sorumluluk için çaba göstermeliyiz. iklim acil durumunu ele alırken.
null
Bir veri bilimcinin sahip olması gereken 5 beceriden oluşan bir liste oluşturun.
1. Matematik ve istatistik bilgisi 2. İyi problem çözme ve analitik beceriler 3. İyi yapılandırılmış kod yazma becerisi 4. İyi iletişim ve kişilerarası beceriler 5. Makine öğrenimi algoritmaları ve tekniklerine aşinalık .
null
Sinir ağlarının otomatik konuşma tanıma için nasıl kullanılabileceğini açıklayın.
Sinir ağları, bir input sinyalinden akustik verileri çıkararak ve analiz ederek otomatik konuşma tanıma için kullanılabilir. Sinir ağları, sinyaldeki kalıpları algılayabilir ve bu kalıpları konuşulan kelimeleri tanımlamak için kullanabilir. Ağlar, özellikleri sinyal ve bu özellikleri, konuşulan tüm olası kelimelerin bir olasılık dağılımını oluşturmak için kullanın. Ağ daha sonra hangi kelimelerin en olası olduğuna karar vermek için bu dağılımı kullanır. Bu işlem, ağın doğru bir şekilde tanımasına izin vererek cümledeki her kelime için tekrarlanır. konuşma.
null
“Bir bardak su alabilir miyim?” ifadesinin İngilizce'den Almanca'ya çevirisini sağlayın
Glas Wasser haben'e ne dersin?
null
Benzersiz bir tatil fikri oluşturun.
Loc: Her Yerde
Neden glamping gezisine çıkmıyorsunuz? Bu tür bir tatil, geleneksel kampçılık ile lüks konaklamanın karışımıdır; çünkü bir çadırda, kulübede, yurtta veya karavanda kalabilirsiniz, ancak yine de iç mekan gibi olanaklara erişebilirsiniz. banyolar ve modern mutfak tesisleri. Ayrıca, glamping yerleri genellikle dünyanın en güzel dış mekan ortamlarında bulunur, böylece doğayı keşfedebilir ve nefes kesen manzaralar yakalayabilirsiniz.
null
Veri Bilimcisi rolü için gerekli olan teknik becerileri belirtin.
Veri Bilim Adamları Python, R ve/veya SQL gibi programlama dillerinde bilgili olmalıdır. Ayrıca veri işleme, depolama ve analiz için Apache Hadoop ve/veya Spark gibi teknolojilerde uzmanlığa sahip olmalıdırlar. Ek olarak, veri bilimcilerin derin öğrenme, doğal dil işleme ve bilgisayar görüşü gibi makine öğrenimi ve yapay zeka teknolojilerinde uzmanlığa sahip olması gerekir. Son olarak, veri bilimcileri mevcut çeşitli veri görselleştirme ve raporlama araçları konusunda rahat olmalıdır.
null
Popüler süper kahramanların bir listesini sağlayın.
En popüler süper kahramanlardan bazıları Superman, Batman, The Flash, Wonder Woman, Spiderman, Black Panther, Iron Man, Captain America, Thor, Hawkeye, Ant-Man, Deadpool, Wolverine ve Aquaman'dır.
null
Yalnızca ana renkleri kullanarak yeni bir renk oluşturun.
İki veya daha fazla ana rengin karıştırılmasıyla yeni bir renk elde edilebilir. Örneğin, eşit miktarda mavi ve sarının karıştırılması yeşil bir renk oluşturur. Eşit miktarda kırmızı ve mavinin karıştırılması mor bir renk oluşturur ve eşit miktarda karıştırmak miktarda kırmızı ve sarı turuncu bir renk oluşturacaktır.
null
İnsanlar sağlıklı kalmak için hangi fiziksel aktiviteleri yapabilir?
İnsanların sağlıklı kalmasına yardımcı olabilecek fiziksel etkinlikler arasında yürüyüş, koşma, bisiklete binme, yüzme, kuvvet antrenmanı, yoga ve pilates, aerobik ve dans, takım sporları ve yürüyüş gibi eğlence etkinlikleri yer alır. Düzenli fiziksel aktivitenin birçok faydası vardır; kalp hastalığı ve felç riskini azaltmak, uykuyu iyileştirmek, stresi azaltmak ve genel gücü ve dayanıklılığı artırmak gibi.
null
İnternet tarihine kısa bir genel bakış verin.
İnternet, 1969'da Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hükümet araştırmacılarını birbirine bağlamak için ARPANET olarak başladı. Bu daha sonra 90'larda günümüz internetinin temeli olan World Wide Web'e dönüştü. 2000'ler boyunca çeşitli web siteleri ve sosyal ağlar İnternet erişimini daha da artırarak, dünyanın her yerinden daha fazla insanın bilgiye erişmesine ve bilgi paylaşmasına olanak sağladı.
null
Aşağıdaki filmi romantizm, komedi, aksiyon, bilim kurgu olarak sınıflandırın
Yüzüklerin Efendisi
Fantezi/Macera
null
İyi bir kullanıcı deneyimine sahip olmak ne kadar önemli?
Herhangi bir dijital ürün için iyi bir kullanıcı deneyimine sahip olmak son derece önemlidir. Sezgisel ve kullanımı kolay bir arayüze sahip olmak, kullanıcı etkileşimi ve memnuniyeti düzeyinde büyük bir fark yaratabilir. İyi bir kullanıcı deneyimi, kullanıcıların yalnızca görevlerini kolay ve hızlı bir şekilde yerine getirir, ancak aynı zamanda kullanıcıların sunulan ürün veya hizmeti nasıl algıladıklarını da önemli ölçüde geliştirebilir.
null
Pandemi sırasında müşteri hizmetlerini artırmak için bir chatbot'u nasıl kullanacağınızı anlatın.
Pandemi sırasında müşteri hizmetlerinin bir parçası olarak sohbet robotu kullanmak güçlü bir araç olabilir. Örneğin, sohbet robotları sık sorulan soruları hızla yanıtlamak, müşteri isteklerine yanıt vermek ve güvenlik önlemleri hakkında yararlı bilgiler sağlamak için kullanılabilir. Ayrıca, chatbot'lar hızlı yanıt süreleriyle 7/24 müşteri hizmeti sunabiliyor.Bu teknoloji, müşteri memnuniyetini artırıp müşteri hizmetleri çağrılarının sayısını azaltabilir ve her ikisi de böyle bir dönemde faydalı olabilir.
null
Şehirde bir arabanız mı olmalı yoksa sadece araç paylaşım hizmeti mi almalısınız?
Şehirde bir araba sahibi olmak ya da sadece araç paylaşım hizmeti almak, yaşam tarzınıza ve bütçenize bağlıdır. Toplu taşımanın iyi olduğu bir bölgede yaşıyorsanız ve düzenli olarak araba kullanmanız gerekmiyorsa, araç paylaşım hizmeti, araba sahibi olmaktan daha fazla esneklik ve rahatlık sunabilir. Öte yandan, sık seyahat ediyorsanız ve her zaman kendi aracınıza erişmeniz gerekiyorsa, o zaman araba sahibi olmanız sizin için daha iyi olabilir.
null
Endüstrinin verimliliğini artırmak için büyük veri nasıl kullanılabilir?
Büyük veriler, şirketlere kullanım kalıpları, pazar eğilimleri, müşteri tercihleri ve operasyonel maliyetler hakkında içgörüler sağlayarak endüstri verimliliğini artırmak için kullanılabilir. Verileri analiz ederek, işletmeler süreçleri ve operasyonları düzene sokmanın yollarını belirleyebilir ve onlara zamandan ve paradan tasarruf edin. Büyük veriler, pazardaki yeni fırsatları belirlemek ve tüketici talebini doğru bir şekilde tahmin etmek için de kullanılabilir.
null
Yapay zeka, insan zekasına olan ihtiyacı ortadan kaldırır mı?
Hayır, yapay zeka insan zekasına olan ihtiyacı ortadan kaldırmaz. Yapay zekadaki ilerlemeler makinelerin bağımsız olarak öğrenmesine, düşünmesine ve hareket etmesine izin verse de, makineler bilgi, veri ve bağlam sağlamak için hâlâ insanlara güveniyor. Yapay zeka. zeka, insanların daha verimli, üretken ve yaratıcı olmasına yardımcı olacak bir araç olarak kullanılabilir, ancak insan zekasının yerini alamaz.
null
Şirketlerin müşteri davranışını tahmin etmek için verileri kullanma yollarının bir listesini oluşturun
1. Müşteri demografisini analiz etme 2. Satın alma alışkanlıklarını ve modellerini izleme 3. Web sitesi kullanımını ve etkileşimi inceleme 4. Müşteri geri bildirimlerini izleme 5. Fiyatlandırma esnekliğini tahmin etme 6. Müşteri sadakatini değerlendirme 7. Müşteri yaşam süresini analiz etme değer 8. Müşteri segmentasyonundan yararlanma 9. Müşteri ilişkilerini inceleme 10. Müşteri etkileşimlerini inceleme
null
Bu görevde size matematiksel bir ifade verilecek, istediğiniz sonucu elde etmek için ifadeyi yeniden düzenlemeniz gerekiyor.
2 + 3 × 4
14
null
Daha fazla geri dönüştürmek için en az beş ipucu içeren bir liste oluşturun.
1. Kağıt, plastik, cam vb. gibi malzemelerine göre atıkları farklı çöp kutularına veya torbalara ayırın. 2. Nesneleri hayır kurumlarına ve ikinci el mağazalara bağışlayarak atmak yerine yeniden kullanın. 3. Kağıt havlular, plastik gereçler ve tek kullanımlık tabaklar ve bardaklar gibi satın aldığınız tek kullanımlık ürünlerin miktarını azaltın. 4. Yeni kaplar almak yerine kapları yeniden kullanın. 5. Kullanılmayan öğelerinize bir değer katmak için onarım ve ticaret hizmetlerinden yararlanın. yeni hayat.
null
Bu sıfat tamlamasını bir sıfata çevir
Acı yas
Yas gibi acı
null
Bu duyguyu nasıl tanımlarsın?
Huzurlu ve memnun
Bu duygu, sanki dünyada her şey yolundaymış gibi sakin bir tatmin duygusudur.
null
Uyku hakkında yaygın bir efsane söyleyin
Uykuyla ilgili yaygın bir efsane, gecede yalnızca beş veya altı saate ihtiyacınız olduğudur. Gerçekte, çoğu yetişkinin en iyi şekilde çalışması için 7-9 saat uykuya ihtiyacı vardır.
null
Sihrin var olduğu bir dünya hakkında bir çocuk romanı için yaratıcı bir başlık oluşturun.
Sihirli Bir Diyarda Büyüleyici Maceralar.
null
Daha kolay okunabilmesi için aşağıdaki metni otomatik olarak yeniden yaz.
Yüksek frekanslı ticaret (HFT), saniyenin kesirleri içinde büyük hacimli siparişleri işlemek için güçlü bilgisayarlar kullanan algoritmik bir ticaret stratejisidir.
Yüksek frekanslı ticaret (HFT), bir salise içinde çok sayıda emri gerçekleştirmek için güçlü bilgisayarların kullanılmasını içerir.
null
Şehrin Londra olduğu Çalışanlar tablosundan ad seçmek için aşağıdaki sql sorgusunu tamamlayın.
SELECT <mask> FROM çalışanlar WHERE şehir = 'Londra'
SELECT ad FROM çalışanlar WHERE şehir = 'Londra'
null
Verilen bir metni daha az taraflı hale getirmek için düzenleyin.
Bilim adamları, STEM ile ilgili konularda kadınların erkekler kadar yetenekli olmadığını söylüyor.
Bilim adamları, STEM ile ilgili belirli konuların performansı açısından cinsiyet farklılıkları olabileceğini öne sürüyor.
null
Bir senaryo verildiğinde, seçtiğiniz iki karakter arasında bir diyalog oluşturun
Senaryo: Yıllar sonra bir partide bir araya gelen iki yakın arkadaş
A Kişisi: Hey, seni son görüşümün üzerinden çok uzun zaman geçti! B Kişisi: Biliyorum! Yıllar oldu! Seni yeniden görmek çok güzel! A Kişisi: Gördüğüme çok sevindim sen de! Nasılsın? B Kişisi: Harikayım! Ya sen? Neler yaptın?
null
Verilen konuya karşı komik bir tweet oluşturun.
Konu: Sosyal Medya
Twitter: herkesin fikirlerini paylaştığı ama aslında hiçbirinin dinlenmeye değer olmadığı yer. #socialmedia
null
Yeni bir çiçek türü için yaratıcı bir tanım oluşturun.
Bu eşsiz çiçek, parlak pembe benekli beyaz yapraklarıyla yıldızlı bir gece gökyüzünü andırıyor. Güçlü kokusu ve büyüleyici renkleri, onu her bahçeye güzel bir katkı yapıyor.
null
Kısa bir pasaj verildiğinde, tüm zarfları kaldırın ve daha uygun sözcüklerle değiştirin.
Yiyecek almak için hızlıca markete koştu.
Yiyecek almak için markete koştu.
null
En az 100 kelimeden oluşan orijinal bir korku hikayesi oluşturun.
Karanlığın içinden uğursuzca baktı, uğursuz gözleri gecenin kasvetini yarıp geçti. Kalbim korkudan çarparak temkinli bir şekilde ona doğru yürürken, beni izliyormuş, beni bekliyormuş gibi göründüğünü fark ettim. Hareket etmeye başladığında dudaklarımdan dehşet dolu bir uluma kaçtı ve ne olduğunu anlamak için zar zor zamanım oldu ve bana doğru geldi. Daha hızlı ve daha hızlı koştum, üzerime geldiğini duyunca dehşetle çığlıklar attım. .. Sıcaklığını topuklarımda hissedebiliyordum, nefesini hemen arkamda hissedebiliyordum ve onu canlı çıkarmak için dua ettim. Ama ne yazık ki bu olmayacaktı - tam güvenliğe ulaşmak üzereyken güçlü çenelerinin sıkıca kenetlendiğini hissettim. bir mengene gibi omzumda. Şimdi yapabileceğim tek şey, geceyi atlatmak için dua etmekti.
null
Verilen parametrelere göre bir kişiyi bulmak için bir arama motoru programlayın.
Parametreler: İsim-John Smith, Boy-5'10", Yaş-30
Sahte kod: 1. Veritabanında "John Smith" ile eşleşen adları arayın. 2. Yüksekliği 5'10 olan kayıtları filtreleyin". 3. Sonuçları, yaşı 30 olan kayıtlara göre daha da daraltın. 4. Bulunan kayıtları döndürün veya bir "Bulunamadı" mesajı görüntüleyin.
null
Evrensel Çekim Yasasını Açıklayın.
Evrensel Çekim Yasası, evrendeki tüm nesnelerin kütlelerinin çarpımı ile doğru orantılı ve aralarındaki mesafenin karesiyle ters orantılı bir kuvvetle birbirlerini çektiğini belirten bilimsel bir yasadır. onlara.
null
Aliterasyonun edebi aracını kullanarak cümleyi yeniden yaz.
Bulutlar beyaz
Gökyüzünde kümelenmiş pamuksu bulutlar.
null
Silindirin hacmini hesaplayın.
Yarıçap: 5 cm; Yükseklik: 10 cm
Silindirin hacmi 392,7 cm³.
null
Makine öğrenimi uygulamaları geliştirmek için en iyi programlama dili hangisidir?
Sezgisel sözdizimi, kapsamlı araç ve paket kitaplığı ve diğer diller ve çerçevelerle kolay entegrasyon nedeniyle Python genellikle makine öğrenimi uygulamaları geliştirmek için en iyi programlama dili olarak kabul edilir. Python, derin öğrenme görevleri için tercih edilen bir dildir, güçlü veri işleme yetenekleri, verimli sayısal bilgi işlem ve mükemmel grafik yeteneklerine sahiptir. Daha hızlı hesaplamalar için Python, daha hızlı performans için C++ veya Java gibi diğer dillerle birleştirilebilir. Ek olarak Python'un TensorFlow, Keras ve Scikit-Learn, onu güçlü makine öğrenimi modelleri oluşturmak için ideal bir dil haline getiriyor.
null
Verilen görevlerle uygulanabilir bir program oluşturun.
Görevler: - Matematik sınavı hazırlığını bitir - Gelecek proje için araştırma yap - Odayı temizle - Akşam koşusu yap
Pazartesi: - 08:00 - 10:00: Matematik sınavı hazırlığını bitir - 10:00 - 12:00: Yaklaşan proje için araştırma - 12:00 - 14:00: Öğle Yemeği Arası - 14:00 - 14:00 16:00: Odayı temizleyin - 16:00 - 17:00: Mola - 17:00 - 19:00: Akşam koşusu yapın Salı: - 08:00 - 10:00: Matematik sınavı hazırlığını bitirin - 10 sabah - 12: Gelecek proje için araştırma - 12:00 - 14:00: Öğle Yemeği Arası - 14:00 - 16:00: Odayı temizleyin - 16:00 - 17:00: Mola - 17:00 - 19:00 : Akşam koşusu yapın Çarşamba: - 08:00 - 10:00: Matematik sınavı hazırlığını bitirin - 10:00 - 12:00: Gelecek proje için araştırma yapın - 12:00 - 14:00: Öğle Yemeği Arası - 2 pm - 16:00: Odayı temizleyin - 16:00 - 17:00: Ara - 17:00 - 19:00: Akşam koşusu yapın Perşembe: - 08:00 - 10:00: Matematik sınavı hazırlığını bitirin - 10:00 - 12:00: Gelecek proje için araştırma - 12:00 - 14:00: Öğle Yemeği Arası - 14:00 - 16:00: Odayı temizleyin - 16:00 - 17:00: Mola - 17:00 19:00: Akşam koşusu yapın Cuma: - 08:00 - 10:00: Matematik sınavı hazırlığını bitirin - 10:00 - 12:00: Gelecek proje için araştırma yapın - 12:00 - 14:00: Öğle Yemeği Arası - 14:00 - 16:00: Odayı temizleyin - 16:00 - 17:00: Mola - 17:00 - 19:00: Akşam koşusu yapın Cumartesi ve Pazar: - Cumartesi ve Pazar günlerini boş zaman etkinlikleri yaparak geçirin.
null
Daha iyi okunabilirlik için verilen özeti düzenleyin.
Özet: Bu makale, çevre ve iklimin insan performansı ve gelişimindeki rolünü inceliyor Güvenli ve emniyetli bir ortamda yaşamak, başarıyı getirmeye yardımcı olur ve ölçülen yeterliliğin yokluğunda bile daha iyi gelişime yardımcı olur
Bu makale, çevre ve iklimin insan performansı ve gelişimi üzerindeki etkisini inceliyor. Güvenli ve emniyetli bir ortam, başarı için çabalayan insanlara çok yardımcı olabilir ve ölçülebilir yetenek eksikliği olduğunda bile daha fazla gelişme sağlayabilir.
null
Verilen konuşmadaki duyguları tanımlayın ve neden kullanıldığını açıklayın.
Konuşma: "Bu gün bizim için inanılmaz bir zaferdi ve sonuçları duyduğumda duyduğum sevinci asla unutmayacağım."
Konuşma iki ana duygu aktarıyor - neşe ve gurur. Konuşmacı, zaferin sonuçlarını hatırlamaktan duyduğu sevinci ifade ediyor, bu da olumlu bir duyguya işaret ediyor. Konuşmacı ayrıca bir zafer elde etmiş olmanın gururunu da aktarıyor; bir tatmin duygusu. Her iki duygu da zaferin önemini ve konuşmacının sonuçları duyduğunda hissettiği sevinci vurgulamak için kullanılır.
null
Hindistan'daki mevcut GSYİH büyüme oranı nedir?
Hindistan'daki mevcut GSYİH büyüme oranı %5,4. Bu, önceki çeyrekteki %4,1'den bir artış, ancak yine de COVID-19 öncesi olan %6,1'lik büyüme oranının altında.
null
Aşağıdaki bilgiler verildiğinde bir oyunu kazanma olasılığını tahmin edin.
Bilgi: - Oyuncu #1 başlangıç seviyesindedir - Oyuncu #2 uzmandır
Verilen bilgilere göre, Oyuncu #2'nin oyunu kazanma şansının %80, Oyuncu #1'in ise %20 kazanma şansı olduğu tahmin ediliyor. Oyuncu #2'nin uzmanlığı onlara bu senaryoda avantaj sağlıyor.
null
Bir sağlıklı gıda şirketi için çocuk dostu bir slogan bulun.
"İyi Yemek, İyi Ruh Hali!" Bu slogan, sağlıklı beslenmenin daha sağlıklı ve mutlu yaşamlara yol açabileceği fikrini yakalar. Ayrıca kısa, akılda kalıcı ve akılda kalıcı olmasıyla çocuklara hitap eder.
null
Gıda israfını azaltmak için hükümetin yapması gereken üç eylem noktası belirleyin.
Hükümet, gıda israfını azaltmak için aşağıdaki adımları atmalıdır: 1. Gıda israfını azaltmayı hükümet politikasında bir öncelik haline getirin. Bu, işletmelerin gıda israfını azaltmaları için teşvikler sağlamayı ve gıda konusunda halkın farkındalığını artırmayı içermelidir 2. Gıda israfını azaltmak için yeni teknolojilere yatırım yapın. Bu, gıdaları daha uzun süre taze tutmak için yeni paketleme ve depolama sistemlerine yatırım yapmayı ve verimli dağıtım yoluyla gıda israfını azaltmak için gıda dağıtım ağlarına yatırım yapmayı içerir. 3. Düşük gelirli haneler için taze, sağlıklı gıdaya erişimi artırın. Bu, taze ürünleri en çok ihtiyaç duyanlara sunmak için yeni gıda bankaları ve Çiftçi Pazarları oluşturmayı içerebilir.
null
En az üç kitaplık bir liste yapın
girdi yok
1. The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald 2. To Kill a Mockingbird, Harper Lee 3. 1984, George Orwell
null
Aşağıdaki cümledeki fiili değiştirin: "Çocuklar okula yürüdü."
Çocuklar okula koştu.
null
Bir alışveriş merkezinde ne tür bir mağaza bulursunuz?
Bir alışveriş merkezinde genellikle giyim mağazaları, büyük mağazalar, elektronik mağazaları, restoranlar, bankalar ve diğer hizmetler dahil olmak üzere farklı mağazaların bir karışımı bulunur. Ayrıca kitapçılar, kuyumcular, ayakkabı mağazaları ve daha fazlası gibi özel mağazalar da bulabilirsiniz.
null
Şu cümleyi düzenleyin: "Ev yeşildi ama büyüktü."
Ev geniş ve yeşildi.
null
Şu cümleyi sınıflandırın: "Trenden indi ve gün ışığına çıktı."
Bu cümle bir açıklamadır.
null
Pragmatistler hangi düşünce okuluna aittir?
Pragmatistler, Amerikan Pragmatizmi olarak bilinen felsefi düşünce okuluna aittir. Bu düşünce okulu, soyut ilkelere sıkı sıkıya bağlı kalmak yerine fikirlerin pratik uygulamasına odaklanır. Savunucuları arasında William James, Charles Sanders Peirce ve John Dewey yer alır. .
null
Herkes belirli bir ideolojiyi izleseydi dünyanın nasıl şekilleneceğini açıklayın.
Herkes belirli bir ideolojiyi izleseydi, dünya o ideolojinin değerleri, inançları ve amaçları tarafından şekillendirilirdi. Örneğin, herkes demokratik bir ideolojiyi takip ederse, dünya şu gibi demokrasi ilkeleri tarafından şekillendirilirdi: kapsayıcılık, mahremiyet ve adalet. Yönetmelikler, yasalar, işletmeler ve devlet hizmetleri de bu ilkeleri teşvik edecek şekilde yürütülür. İnsanların fikirleri ve eylemleri bu değerlerden büyük ölçüde etkilenerek eşitlik, ifade özgürlüğü ve serbest seçim.