Girdi
stringclasses
1 value
instruction
stringlengths
8
537
input
stringlengths
0
2.3k
output
stringlengths
0
4.33k
null
Yiyecek dağıtım hizmeti için yaratıcı bir ad önerin.
Foodies Express.
null
Evinizin çevresel ayak izini azaltmak için bir yöntem belirtin.
Yeniden kullanılabilir malzemeler ve ambalajlar kullanarak, enerji tasarruflu cihazlar ve aydınlatma seçerek ve su tüketimini azaltarak evinizin çevresel ayak izini azaltın.
null
"Acele israf eder" atasözünün anlamını açıklayın.
"Acele israf eder" atasözü, görevler veya etkinlikler arasında acele etmenin genellikle dikkatsiz hatalara ve kötü sonuçlara yol açtığını vurgulamak için kullanılır. Kalite ve doğruluğu sağlamak için yavaşlamanız ve zaman ayırmanız gerektiğini hatırlatır.
null
Makale hakkında görüş bildiren özetleyici bir paragraf oluşturun.
Bu makale, adayların, sendikaların ve şirketlerin harcamaya istekli oldukları büyük miktarda parayı belirterek ve bunun 2008 seçim döngüsü için siyasi ve sorun-savunuculuk reklamlarının beklenen maliyetlerine dair iyi bir genel bakış sunuyor ve bunun olacağını vurguluyor. TNS Media Intelligence/Campaign Media Analysis Group tarafından yapılan tahminlerden, 2008 seçimlerini etkilemeye çalışmanın maliyetinin öncekinden çok daha yüksek olacağı ve bazı ilginç değişikliklere yol açacağı açıktır. Bunun seçimi nasıl etkilediğini ve sonuçta seçmenlerin daha bilinçli olmasını sağlayıp sağlamadığını görmek ilginç olabilir.
null
Aşağıdaki instruction için bir input örneği verin: "Küresel ısınmanın etkilerini açıklayın".
Küresel ısınma, deniz seviyelerinin yükselmesine, yağış modellerinde değişikliklere, yağışın zamanlamasını ve yoğunluğunu etkilemesine, sıcak dalgaları, kuraklıklar, seller gibi daha sık ve şiddetli hava olaylarına ve daha güçlü bir kasırga mevsimine, artan okyanus asitlenmesine neden oldu. , Kuzey Kutbu ve Antarktika buzunun erimesi ve daha fazlası.
null
Cümleyi geçerli bir cümle haline getirecek şekilde yeniden düzenleyin: "bir çuval tahıla mal oldu
Bir torba tahıl ona çok pahalıya mal oldu.
null
"Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üzerinden atladı" bu input dizesi verildiğinde, "yüksek sesle" kelimesini dizenin uygun bölümüne ekleyin
Hızlı kahverengi tilki yüksek sesle tembel köpeğin üzerinden atladı.
null
Bu cümledeki konuyu tanımlayın: "Mike okula giden otobüse yetişti"
Cümlenin öznesi 'Mike'.
null
Büyülü bir yaratıkla karşılaşan bir insan hakkında bir hikaye yaz.
Bir zamanlar, sabah koşusuna çıkan bir kişi vardı. Birdenbire kendini uçabilen kanatları ve uhrevi bir ışıkla parlayan gözleri olan büyülü bir yaratıkla yüz yüze buldu. Işık. Kişi ilk başta korkmuş ama sonra yaratık onunla konuşmuş ve dünyaya bir umut mesajı iletmek için gönderildiğini ortaya çıkarmış.
null
En az beş farklı hayvan türünün bir listesini yapın.
Aslan, Kaplan, Fil, Zürafa, Zebra.
null
Üçgenin türünü aşağıdaki açılara göre belirleyin: 30°, 60°, 90°.
Üçgen bir dik üçgendir.
null
Bir üçgenin yedi özelliği nedir?
Bir üçgenin yedi özelliği, üç kenarı, üç açısı ve çevresidir.
null
Bir haber makalesi için aşağıdaki yapıyı inceleyin.
Title: Şişirilmiş hava yastığı fiyatları otomobil endüstrisini kızdırdı Subtitle: Yeni güvenlik düzenlemelerinin yürürlüğe girmesinden bu yana hava yastığı fiyatları keskin bir şekilde arttı
Makale, yeni güvenlik düzenlemelerinin uygulanmasından bu yana hava yastıklarının fiyatındaki artışa dikkat çekiyor. Otomobil endüstrisinin, yüksek fiyatın haklı olup olmadığı belirsiz olduğundan, yüksek fiyatlardan bıktığını öne sürüyor. Makale açıkça bir şeyi ifade ediyor. Otomobil endüstrisinin yüksek fiyatlara kızdığı ve ek paranın nereye gittiğini sorguladığı bakış açısı.
null
Küresel ısınmanın gezegeni nasıl etkilediğini özetleyin.
Küresel ısınma gezegenin ısınmasına neden olarak deniz seviyelerinin yükselmesine, buzulların ve kutup buzullarının kaybolmasına ve daha sık ve yoğun aşırı hava olaylarına neden oluyor. Ayrıca okyanus asitliğinin, mercan resiflerinin artmasına da yol açıyor. doğal yaşam alanlarının yok edilmesi ve bozulması. Küresel iklim krizi nedeniyle birçok tür artık yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.
null
“Merhaba Dünya” mesajını 10 kez yazdırmak için bir python betiği oluşturun.
for _ in range(10): print("Merhaba Dünya")
null
Şu cümleyi başka kelimelerle ifade edin: "Zamanım yok."
Vaktim yok.
null
Bir asistandan yanıt oluşturmak için GPT bilgilerinin nasıl kullanılacağını açıklayın.
GPT (Generative Pre-trained Transformer), yanıt oluşturmak için kullanılan doğal bir dil işleme modelidir. Çok sayıda metin verisi üzerinde eğitildiğinden, bağlamı anlayabilir ve anlamlı yanıtlar üretebilir. Bir yanıt oluşturmak için, üretilen çıktının uzunluğunu da belirtirken GPT sistemine ilgili girdiyi sağlamanız gerekir. Ardından, sistem verilen girdileri istenen uzunlukta uygun bir yanıt oluşturmak için kullanır.
null
İki elektrik yalıtkanını adlandırın.
İki elektrik izolatörü cam ve plastiktir.
null
Bu cümleyi karmaşık gramerle yeniden yaz.
Bugün Çarşamba.
Bu gün, Çarşamba, şu anda zamanın bu noktasına hakim olan gündür.
null
Dünya gezegeninin kaç uydusu var?
Dünya gezegeninin bir ayı vardır.
null
Bir ağaç adı oluştur.
Sekoya Ağacı
null
Aşağıdaki metni okuyun ve üç türden birine göre sınıflandırın: Fantezi, Bilim Kurgu veya Korku.
Kadın gölgelerin arasından çıkan karanlık figüre bakmak için döndü. Figürün insan olmadığını anlayınca dehşet içinde baktı.
Korku
null
Daha doğal hale getirmek için diyaloğa bir ifade ekleyin.
John: Olanlar için çok üzgünüm
John: Olanlar için çok üzgünüm, hepsi benim hatam.
null
Bu cümleyi uygun gramer kurallarına uyacak şekilde düzenleyin.
Mağazaya gitti.
Mağazaya gitti.
null
İklim değişikliğinin etkisi hakkında bir blog gönderisi için bir başlık oluşturun.
İklim Değişikliğinin Yıkıcı Etkisi: Küresel Bir Felaket Sorunu.
null
Doğal bir ışık kaynağı söyleyin.
Güneş doğal bir ışık kaynağıdır.
null
Bir veri şifreleme yöntemini adlandırın.
Veri şifreleme yöntemlerinden biri Gelişmiş Şifreleme Standardıdır (AES).
null
Her biri için en az 2 olası havaalanı olan 3 benzersiz uçuş rotası oluşturun.
1. Los Angeles'tan New York'a, Chicago ve Las Vegas duraklarıyla. 2. San Francisco'dan Tokyo'ya, Vancouver ve Şangay duraklarıyla. 3. Londra'dan Cape Town'a, Madrid ve Nairobi duraklarıyla .
null
İnsanların neden sağlıklı yiyecekler yemeye başlamaları gerektiğini açıklayan bir makale yazın
Girdi yok
Sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmek için sağlıklı yemek yemek çok önemlidir. Piyasada artan sayıda işlenmiş ve sağlıksız yiyecek bulunduğundan, daha sağlıklı seçimler yapmak zor olabilir. Sağlıklı yemek yemek, güçlü bir yaşam sürdürmenize yardımcı olur. Bağışıklık sistemi, iyi bir sindirimi teşvik eder ve belirli hastalıklara karşı korur. Ayrıca sağlıklı bir kiloyu korumaya yardımcı olur, ayrıca depresyon duygularını azaltmaya, iştahı önlemeye ve genel enerji seviyelerini yükseltmeye yardımcı olur. Sağlıklı yemek yemek, daha fazla taze eklemeyi içerebilir. meyve ve sebzeleri kişinin diyetine eklemesi, daha yağsız protein kaynakları yemesi ve çeşitli kepekli tahıllara sahip olması. Çeşitli sağlıklı yiyeceklerden oluşan dengeli bir diyet yemek, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için yapılabilecek en önemli şeydir.
null
Başarılı girişimcilerin paylaştığı 10 önemli özelliğin bir listesini oluşturun
Girdi yok
1. Esnek kalma ve değişen koşullara uyum sağlama becerisi 2. Yüksek motivasyona sahip ve başarmak için azimli 3. Olumlu bir tavır ve coşkuya sahip 4. Açık fikirli ve risk alabilen 5. Büyük sorun çözücü 6. Mükemmel iletişimci ve dinleyici 7. Görevleri devretme ve ekipleri yönetme yeteneği 8. Sürekli öğrenmeye odaklanır 9. Yüksek düzeyde organize 10. Güçlü bir özgüven duygusu
null
Aşağıdaki matematik görevini yürütmek için bir kod yazın
3 ile 12 arasındaki tüm sayıların toplamını hesapla
(3,13) aralığındaki i için toplam = 0 : toplam +=i print(toplam) # Çıktı = 78
null
Aşağıdaki sıcaklığı Celsius'tan Fahrenheit'e dönüştürmek için bir program oluşturun
32°C
celsius = 32 fahrenheit = (celsius * 9/5) + 32 print(fahrenheit) # Çıktı = 89,6°F
null
Pandeminin Hindistan'daki insanlar üzerindeki ekonomik etkisini tanımlayın
Girdi yok
Covid-19 salgınının Hindistan'daki insanlar üzerindeki ekonomik etkisi şiddetli ve geniş kapsamlı oldu. Birçok işletme kepenk indirerek milyonlarca insanı işsiz bıraktı, aynı zamanda gıda gibi temel ihtiyaç malzemelerinin karşı karşıya olduğu artış talep ve azalan arz, fiyatların artmasına neden oldu.Ekonomik açıdan bakıldığında, işsizlik önemli ölçüde arttı, pandemiden önce bankacılığa erişimi olmayan birçok kişi, hükümetin yardım fonlarından yararlanamadı ve birkaç büyük proje, kısa vadede kayıplara yol açabilecek bir durma noktasına gelebilir.Uzun vadede ise piyasada talepte azalma, devletten gelen yatırımlarda azalma ve yoksullukta artış olabilir.
null
Bireyin her zaman cebinde bulundurması gereken 10 maddelik bir liste oluşturun
Girdi yok
1. Nakit 2. Kimlik 3. Telefon 4. Anahtarlar 5. Şarj Cihazı 6. Küçük Defter 7. Kalem veya Kurşun Kalem 8. Acil Durum Bilgileri 9. Kartvizitler 10. Madeni Para
null
En çok işlem yapan ilk 5 kullanıcıyı belirlemek için bir SQL sorgusu oluşturun
Girdi yok
SELECT kullanıcılar.ad, COUNT(transactions.id) AS total_transaction FROM kullanıcılar INNER JOIN işlemler kullanıcılar.id = işlemler.user_id GROUP BY kullanıcılar.ad ORDER BY işlemler DESC LIMIT 5;
null
Homer tarafından bestelenen epik şiirin adı nedir
Girdi yok
Homer tarafından bestelenen epik şiirin adı İlyada'dır.
null
Sanal asistan kullanmanın faydalarının bir listesini sağlayın
Girdi yok
Sanal asistan, maliyet tasarrufu, gelişmiş verimlilik, zamanlı programlama, uzmanlığa erişim, ölçeklenebilirlik, esneklik ve uzaktan çalışma fırsatları gibi çeşitli avantajlar sunar. daha yaratıcı ve yenilikçi projeler.Ayrıca sanal yardım, işletmelerin daha fazla proje üstlenmelerine ve faaliyetlerini organik olarak büyütmelerine olanak tanıyor.
null
Verilen veri setine dayanarak, veri setinin amacını, eğilimleri ve analizi tartışan bir araştırma makalesi yazın
Veri seti, 2020-2021 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki eyaletlere göre Covid-19 vakalarının sayısı hakkında bilgi içerir.
Bu araştırma makalesi, pandeminin etkisini ve verilerdeki eğilimleri anlamak için 2020-2021 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Covid-19 vakalarının veri kümesini eyaletlere göre analiz ediyor. Veri kümesinin amacı, nasıl Pandemi farklı bölgeleri etkiliyor ve Covid-19 vakalarıyla ilgili olarak eyaletler arasında hangi eğilimlerin görülebileceği bu raporda, verilere bakıldığında görülebilecek farklı eğilimler ve analizlerin yanı sıra olası çıkarımlar tartışılacak. Ayrıca veri kümesinin sınırlamalarını tartışacağız ve pandeminin etkisinin anlaşılmasını geliştirmek için olası yöntemler önereceğiz.
null
Ruh sağlığının önemi üzerine bir makale için üç alternatif konu başlığı oluşturun
"Ruh Sağlığı: Dengeli Bir Yaşam İçin Gereklilik", "Ruh Sağlığını Görmezden Gelmenin Bedeli", "Günlük Yaşamda Akıl Sağlığı Neden Öncelik Olmalıdır"
null
Bir havayolu web sitesinin maketini oluşturun
![Bir havayolu web sitesinin maketi](https://i.imgur.com/RxAFgfm.jpg)
null
Gün batımını anlatan 8-10 mısralık bir şiir yaz
Gökyüzü canlı bir renk tonuyla parlıyor, Geceyi bir rüya gibi boyayan renkler. Güneş ayrılırken ufuk parlıyor, Son ışık ışınları denizde dans ediyor. Dağlar, ağaçlar ve kum birbirine karışıyor, Ilık akşam meltemi havayı keyifle dolduruyor. Gökyüzünde yıldızlar beliriyor, gece elmas gibi parlıyor, Cırcır böceklerinin cıvıltısı eşliğinde her şey yolunda görünüyor. Ay, günün yerini almak için yükseliyor, Her şey durağan, keyifli bir dizi. Öyle güzel, öylesine saf ve parlak bir manzara ki, Büyülü görüntüde tüm endişeler uçup gidiyor.
null
Şu cümleyi açıklayın: "Çimler her zaman diğer tarafta daha yeşildir"
Diğer tarafta meralar daha yemyeşil.
null
Bu cümleyi üçüncü şahıs bakış açısıyla yeniden yazın: "Dükkana elma almaya gittim"
Elma almak için markete gitti.
null
Notaları kullanarak bu şarkı için bir melodi oluşturun
Şarkının adı "Beni İnandır"
A4 B4 D4 E4 G4 A4 B4 D4 E4 G4 A4 D4 E4 F4 A4 B4 D4 E4 G4 A4 B4 D4 E4 G4 A4.
null
2020'de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Covid-19 vakalarının sayısını gösteren bir tablo oluşturun
![Covid-19 Vakalarını Gösteren Tablo](https://i.imgur.com/3hFA7kQ.png)
null
Bu diyaloğa mizahi bir unsur ekleyin
Müşteri: Siparişimi kontrol etmem gerekiyor Temsilci: Tabii. Sipariş numaranızı verebilir misiniz?
Müşteri: Siparişimi kontrol etmem gerekiyor Temsilci: Tabii, nereye koydun? Arka cebine mi?
null
Bu cümleyi gelecek zamanda yeniden yazın: "Mağazaya gidiyorum"
Mağazaya gideceğim.
null
Bir otel profili verildiğinde, genel derecelendirmesini sınıflandırın
Bu otel modern tesislere, harika müşteri hizmetlerine sahiptir ve elverişli bir konumdadır.
Mükemmel
null
Bu cümleyi daha akıcı hale getirmek için uygun geçiş kelimelerini girin: "Parka gittik ama çok kalabalıktı "
Parka gittik ama maalesef çok kalabalıktı.
null
Bu ifadenin yapıcı sonuçlarını bulun.
İnsanlar bir çocuğun hayal gücünü asla hafife almamalıdır.
Bu ifadenin çok sayıda yapıcı anlamı vardır. İlk olarak, insanlar bir çocuğun hayal gücünü geliştirmek ve beslemek için çalışmalıdır çünkü bu yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme ve duygusal zekaya yol açabilir. Ek olarak, çocuklar hayal güçlerini bir şeyler yapmak için kullanabilirler. çevrelerini keşfedin, yeni şeyler keşfedin ve etraflarındaki dünyaya daha fazla güven kazanın.Ayrıca, çocukların hayal güçlerini keşfetmelerine izin vermek bir oyun biçimidir ve onlara yaratıcılık, iletişim ve işbirliği gibi önemli becerileri öğretir.Son olarak, bir çocuğun hayal gücü, heyecan verici gelecek yeniliklere ve endüstrilere öncülük ediyor.
null
Bu öğeyi nerede bulabilirsin?
Pinot Grigio
Pinot Grigio tipik olarak herhangi bir bakkalda, şarap dükkanında ve birçok restoranda bulunabilir. Genellikle beyaz şarap reyonunda bulunur.
null
Bu politikanın neden getirildiğini açıklayın.
Birleşik Krallık'ta tek kullanımlık plastik azaltma politikası
Birleşik Krallık'ta tek kullanımlık plastik azaltma politikası, çevreyi korumak amacıyla atığın azaltılmasına yardımcı olmak için başlatıldı. Aynı zamanda üretilen ve atılan plastik miktarının azaltılmasına yardımcı olması ve sonuçta iklim değişikliğini etkilemesi amaçlanıyor. Bu politika, plastik atıkların çevre üzerindeki etkileri konusunda artan kamuoyu bilincinin bir parçasıdır ve daha sürdürülebilir alternatiflerin kullanımını artırmayı amaçlamaktadır.
null
Bir akşam yemeği partisi için bir mutfak türü seçin.
İtalyan mutfağı bir akşam yemeği partisi için mükemmel bir seçim olacaktır. Hazırlanması kolay ve lezzet dolu bir rahat yemektir. Zeytinyağı gibi taze, basit malzemelerle çeşitli yemekler yapabilirsiniz. domates, taze otlar ve peynir. Lazanya, bruschetta ve tiramisu gibi bazı geleneksel İtalyan yemeklerini de birleştirebilirsiniz.
null
Bu uygulama tasarımını eleştirin.
Uygulama, kullanıcının istekleri ve yorumları görüntülemek için uygulamanın farklı bölümlerine tıklayabileceği basit bir düzene sahiptir
Bu uygulamanın tasarımı oldukça basit görünüyor, ancak iyileştirme için yer var. Kullanıcıların istekleri ve yorumları görüntülemek için bölümleri tıklaması gerektiğinden, mevcut düzen tamamen kullanıcı dostu ve kolayca gezinilebilir olmayabilir. kullanıcıların uygulamada gezinmesini kolaylaştırmak için sayfanın üst kısmına bir gezinme çubuğu eklemek faydalı olabilir. Ayrıca, kaydırmayı en aza indirmek için açılır menüler dahil edilerek olası daha derin içerik düzeyleri dahil edilebilir.
null
Tema ile ilgili 4 farklı kelime oluştur.
Ağır, belirsiz, esrarengiz, tarihi.
null
Bu alıntıdaki sembolizmi yorumlayın.
"Büyüme sancılıdır. Değişim acı vericidir. Ama hiçbir şey ait olmadığın bir yerde sıkışıp kalmak kadar acı verici değildir."
Bu alıntı, kişinin konfor alanını terk edip yeni bir meydan okumaya girdimenin zorluğu ve acısıyla ilgilidir. Altta yatan mesaj, rahatsız edici ve zor olabilse de, daha yüksek hedeflere ulaşmak ve büyümek için değişim ve büyümenin gerekli olduğudur. Aynı şekilde yaşamanın, aynı şeyleri yapmanın ve kısa vadede rahat hissettirebilecek aynı durumlarda kalmanın gerçek anlamda yaşamak olmadığını ve nihayetinde tamamlanmamış bir hayata yol açacağını hatırlatıyor.
null
Bu işlemi açıklamak için bir model oluşturun.
Bir restoranda yemek siparişi verme süreci
Bir restoranda yemek siparişi vermek için bir model aşağıdaki adımları içerir: İlk olarak, müşteri restorana girer ve oturur. İkinci olarak, müşteri menüyü inceler ve istediği yemeği ve miktarını seçer. Üçüncüsü, müşteri sipariş etmek istediği ürünleri garsona bildirir.Dördüncüsü, garson siparişi mutfağa gönderir ve sonunda yemek müşterinin masasına servis edilir.Müşteri son adım olarak yemeğin ücretini öder. .
null
Bunun ne zaman kullanılabileceğine dair bir örnek verin.
Yapay zeka odaklı müşteri desteği
Yapay zeka güdümlü müşteri desteği, insan müşteri hizmetleri temsilcisi olmasa bile müşterilere 7/24 yardım sağlamak için kullanılabilir. Örneğin, bir müşteri bir web sitesindeki hesabıyla ilgili sorunlar yaşayabilir veya ihtiyaç duyabilir. bir ürün veya hizmet hakkında bir şeyler bilmek. Yapay zeka odaklı müşteri desteği, müşterinin bireysel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış hızlı, akıllı müşteri hizmetlerini hızlı ve doğru bir şekilde sağlamak için kullanılabilir.
null
Washington DC'ye uçak bileti ve yemek ve gezi masrafları dahil olmak üzere dört kişilik bir aile için bir tatilin maliyetini tahmin edin
Uçak bileti ve yemek ve gezi masrafları dahil olmak üzere dört kişilik Washington DC'ye basit bir aile tatili genellikle yaklaşık 5.000 ABD dolarına mal olur. Bu, seçilen belirli etkinliklere ve konaklama yerlerine bağlı olarak değişebilir.
null
İyi bir röportaj yanıtı örneği verin ve bunun neden iyi olduğunu açıklayın.
İyi bir mülakat yanıtı, dürüst, işle alakalı ve pozisyon için heyecan uyandıran bir yanıttır. Örneğin, önceki rollerle ilgili bir sorunun yanıtı, "Bir Perakende Müdürü olarak sorumluluk sahibiydim. mağaza operasyonlarını denetlemek ve personel ve müşterilerin güvenliğini sağlamak için. Son pozisyonumun zorluğundan gerçekten keyif aldım ve kariyerimi şirkette benzer bir rolde büyütmek istiyorum." Bu yanıt dürüst, alakalı ve role duyduğum coşkuyu gösteriyor.
null
Bir birincil araştırma çalışmasının amacını tanımlayın.
Birincil araştırma çalışmasının amacı, anketler, görüşmeler veya odak grupları gibi kaynaklardan orijinal veriler toplamaktır. Birincil araştırma, bireylerden doğrudan geri bildirim toplayarak belirli bir konu veya pazarın daha iyi anlaşılmasına yardımcı olur. veya o alanda deneyime sahip gruplar. Bu bilgiler, kararları bilgilendirmeye veya pazarlama ve iş stratejilerini şekillendirmeye yardımcı olabilir.
null
14 + 29'un cevabı nedir?
14 + 29'un cevabı 43'tür.
null
Kendinizin yaratıcı bir biyografisini yazın.
Girdi yok
Yeni fikirleri, teknolojileri ve kültürleri keşfetmeye ilgi duyan hevesli bir öğreniciyim. Bilgiye susadım ve yaşam boyu öğrenmeye şiddetle inanıyorum. İster basit bir web sitesi ister karmaşık bir şey olsun, bir şeyler yaratma konusunda tutkuluyum. 3D animasyon. Nihai hedefim, dünyada olumlu bir etki yaratmak ve kalıcı bir izlenim bırakacak bir şey yaratmak için yaratıcılığımı kullanmak.
null
1-25 arasındaki sayıların karelerini listele
Girdi yok
1, 4, 9, 16, 25
null
Verilen şehirde turizmi tanıtan bir poster için bir tasarım oluşturun
Paris
Fransız bayrağının renkleri ve "Visit Paris: The City of Romance" sözcükleriyle vurgulanmış, arka planda şehir silüeti ile Eyfel Kulesi'ni tasvir eden bir poster tasarımı.
null
"rain" kelimesi için zekice bir kelime oyunu oluştur
Girdi yok
Kedi köpek yağmuru yağıyor - ya da benim deyimimle mırıltı mevsimi!
null
AB ve CD düz çizgilerinin oluşturduğu açının türünü belirleyin
AB dikeydir ve CD yataydır
Oluşturulan açı dik açıdır.
null
Verilen cümle başlatıcıyı kullanarak 50 kelimelik bir hikaye oluşturun.
Bir zamanlar
Bir zamanlar, Sarah adında genç bir kız yaşardı. İyi kalpli ve nazikti ve etrafındakilere yardım etmeye her zaman hevesliydi. Ne yazık ki karşılaştığı insanların çoğu nezaketsiz ve nankördü. Emeklerinden ötürü.Bir gün, hoş karşılanacağı ve takdir edileceği bir yer aramaya karar verdi.Günlerce yürüdükten sonra dağların arasında küçük bir köy buldu.İnsanlar onu kollarını açarak karşıladılar ve Sarah hayatında ilk kez orada gerçek bir yuva buldu. Kendini hiç bu kadar memnun ve tatmin olmuş hissetmemişti.
null
Sonucu 4 olacak matematiksel bir ifade oluşturun.
2+2 = 4
null
Dünyadaki en büyük nüfusa sahip ülke hangisidir?
Çin, 1,4 milyardan fazla insanla dünyanın en büyük nüfusuna sahiptir.
null
Haşlanmış yumurta pişirmek için ortalama süreyi tahmin edin.
Bir tencerede suyu kaynatmak genellikle yaklaşık 5-7 dakika, ardından yumurtanın pişmesi 6-8 dakika daha sürer.
null
Kas geliştirmek için en iyi egzersiz türü hangisidir?
Ağırlık kaldırmak, kas geliştirmek için en iyi egzersiz türüdür.
null
-100'e 150 ekleyecek bir denklem oluşturun.
-100 + 150 = 50
null
Boston metropol alanıyla hangi alan kodu ilişkilidir?
Boston metropol alanıyla ilişkili alan kodu 617'dir.
null
"mutlu" kelimesini içeren bir palindrom cümle oluşturun.
Mutlu yıllar, Eve mutlu, ha?
null
Hayvan popülasyonundaki azalma için üç neden belirtin.
Hayvan popülasyonundaki azalmanın üç nedeni şunlardır: 1. Arazi kullanımındaki değişiklikler, ormansızlaşma ve kentleşme nedeniyle habitat kaybı. 2. Kuraklık, sel ve yükselme gibi aşırı olaylara yol açan iklim değişikliği 3. Kirlilik ve yerel olmayan türlerin ortaya çıktı.
null
Doğal dil işlemenin (NLP) gerçek dünyadaki bir sorunu çözmek için nasıl kullanıldığına dair bir örnek verin?
Müşteri hizmetleri sistemlerini otomatikleştirmek için doğal dil işleme kullanıldı; örneğin, müşteri destek sorgularını tahmin etmek, müşteri sorgularını önceden tanımlanmış konulara göre sınıflandırmak, metin analizine dayalı olarak müşteri tarafından önerilen yanıtları sağlamak ve daha fazlası. Ek olarak, NLP kullanıldı Bir ürün veya markaya yönelik tüketici duyarlılığını daha iyi anlamak için pazarlama ekiplerinin duygu analizi kollarında. Tıbbi kayıtları özetleyerek, hastalıkların ilerleyişini tahmin ederek ve daha doğru bir Teşhis.
null
Bir yazılım mühendisi rolü için olası iş gereksinimlerinin bir listesini oluşturun.
1. Bilgisayar bilimi, yazılım mühendisliği veya ilgili alanda lisans derecesi 2. Yazılım geliştirmede kanıtlanmış deneyim 3. Java, C++, C#, Python, JavaScript vb. dillerde yeterlilik. 4. Nesne yönelimli tasarım ve geliştirme ilkeleri hakkında derinlemesine bilgi 5. Veritabanı ve bilgi sistemi mimarilerini anlama 6. Sezgisel, verimli kod ve algoritmalar yazabilme 7. Güçlü proje ve zaman yönetimi becerileri 8. Mükemmel iletişim, işbirliği ve problem çözme becerileri 9. Çevik geliştirme metodolojisi bilgisi 10. Kod için otomatikleştirilmiş testler oluşturma ve sürdürme becerisi 11. Amazon Web Services, Microsoft Azure ve Google Cloud gibi bulut bilgi işlem platformları hakkında bilgi
null
Havuç içeren bir fıkra yaz.
Şarkıcı olmak isteyen bir havuca ne denir? A “Vee-g havuç!”
null
Taze meyveleri saklamanın en iyi yolunu açıklayın.
Taze meyveleri saklamanın en iyi yolu, lezzetlerini ve dokularını korumaya yardımcı olacağından buzdolabında tutmaktır. Bunları saklarken, meyvelerin tek kat halinde, düz olmayan bir kap üzerine yerleştirildiğinden emin olun. kağıt havlular Meyveler çabuk bozulma eğilimindedir, bu yüzden onları satın aldıktan sonraki birkaç gün içinde kullanmak en iyisidir.
null
Bilgisayarda oluşturulmuş bir hikaye için iyi bir fikir formüle edin.
Bilgisayarla oluşturulmuş bir hikaye, fütüristik bir şehirde bir dizi cinayeti araştıran robotik bir dedektif hakkında olabilir. Bir AI ortağı, dedektife bulmacaları çözerken, beklenmedik müttefikler ve düşmanlarla tanışırken ve yavaş yavaş arkasındaki gerçeği ortaya çıkarırken eşlik eder. gizemli cinayetler.
null
bazı anahtar sözcükler verildiğinde, bir film özeti yazın.
uzay macerası, korkusuz robot
Galaksinin en ücra köşesinde geçen heyecan verici bir bilim kurgu macerasında, korkusuz bir robot cesur bir göreve çıkar. Görevi, gelişmiş bir uzaylı türünü yok olmaktan kurtarmaktır. sadece uzaylıların tehdit altındaki varoluşunun sırrı değil, aynı zamanda kendi gizemli geçmişi. Acımasız düşmanlar ve korkunç engellerle savaşırken, cesur robot evrende barış ve sükunetin hüküm sürmesi için günü kurtarabilecek mi?
null
Nöral ağları doğal dil işleme için kullanmanın avantaj ve dezavantajlarını karşılaştırın
Nöral ağları doğal dil işleme için kullanmanın avantajları arasında, bilgileri öğrenme ve depolama yetenekleri, dil semantiğini anlamadaki doğrulukları, kalıpları tanıma yetenekleri ve nispeten düşük hesaplama maliyetleri yer alır. Nöral ağların doğal dil için dezavantajları işleme, kara kutu doğasını, eğitim için büyük veri kümelerine olan ihtiyacı ve nispeten yavaş eğitim sürelerini içerir.
null
İnsanların dışarı çıkabileceği bir yer söyleyin.
Bir park, bir kafe, bir bar, bir sinema salonu, bir müze, bir alışveriş merkezi, bir plaj, bir konser salonu, bir bowling salonu, bir su parkı, bir lunapark, bir hayvanat bahçesi, bir kütüphane, golf sahası, restoran, gece kulübü, sanat galerisi.
null
Aşağıdaki iddiayı desteklemek için bir argüman geliştirin: sağlığımızı iyileştirmek için şekeri diyetimizden çıkarmak gerekir.
Sağlığı iyileştirmek için birçok nedenden dolayı diyetimizden şekeri çıkarmak gerekir. Şeker, zamanla kilo alımına yol açabilecek boş kalori kaynağıdır ve ayrıca kalp hastalığı ve diyabet gibi belirli durumların riskini artırabilir. Ek olarak, boşluklara yol açabilir ve zihinsel netliğimizi etkileyebilir. İlave şekerler yerine doğal şeker içeren yiyecekler yemek tavsiye edilir çünkü doğal şekerler, kan şekeri seviyelerimizi düzenlemeye yardımcı olabilecek önemli besin maddeleri ve lif sağlar. Bu, genel olarak daha iyi sağlığın geliştirilmesine yardımcı olur. .
null
Aşağıdaki görev için bir eğitim önerin: Çevrimiçi film akışı yapın.
Çevrimiçi Film Akışı Nasıl Yapılır - Adım Adım Eğitim.
null
Bir GPT modelinin bir insan kullanıcıdan daha doğru olabileceği bir durum örneği verin.
Bir GPT modeli, büyük bir veri kümesini incelemek ve uygun şekilde özetlemek veya ondan değerli içgörüler çıkarmak gibi veri işleme bağlamında bir insan kullanıcıdan daha doğru olabilir. Bunun nedeni, GPT modelinin büyük miktarları işleyebilmesidir. önceden eğitilmiş parametrelerinden yararlanarak verilerin hızlı ve doğru bir şekilde işlenmesini sağlarken, bu görevin tamamlanması bir insan kullanıcının saatlerce sürebilir.
null
Bir GPT modelinin cevaplayabileceği beş sorudan oluşan bir liste oluşturun
1. Fransa'nın başkenti neresidir? 2. ABD'nin şu anki nüfusu nedir? 3. Dünyanın en büyük beş ülkesi hangileridir? 4. Fransa'da en sık konuşulan dil nedir? Asya? 5. Bir GPT modelinin beş ana bileşeni nedir?
null
Cümlenin düzeltilmesi gereken kısmını belirleyin.
Kedi hızlı ve dikkatli bir şekilde çitin üzerinden atlıyordu.
Kedi hızlı ve dikkatli bir şekilde çitin üzerinden atlıyordu.
null
Bir eşsesli sözcük kullanarak iki cümle yaz.
Dün gece ağaçların arasından uğuldayan rüzgarı duydum. Topu etkileyici bir şekilde arkadaşıma fırlattım.
null
Yağmur sırasında yağmur ormanının sesini tanımlayın.
Bir sağanak sırasında yağmur ormanının sesi gök gürültüsü gibidir, yağmur ağaçların yapraklarına vurur ve yerden yükselen buhar aynı anda hem canlandırıcı hem de sakinleştirici bir atmosfer yaratır. .
null
Başka bir dünyaya seyahat eden ve bir süper güç kazanan bir kişi hakkında bir hikaye oluşturun.
John, ayrılmaya karar vermeden önce iki yıl boyunca bir reklam firmasında çalıştı. Hayatından giderek daha fazla sıkılmaya başladı ve sıradan rutinden kaçmak istedi. Haftalarca düşündükten sonra, başka bir şirkete gitmek için cüretkar bir karar verdi. Dünyaya vardığında, bir süper güç kazanma potansiyeline sahip olduğunu söyleyen bir büyücüyle tanıştı. Heyecanlı olan John sıkı çalıştı ve sonunda ateşi kontrol etme yeteneği kazandı. Kısa süre sonra yeni keşfettiği gücünü baskıcı bir tirana karşı savaşmak için kullandı ve sonunda dünyayı kurtar. Yeni keşfettiği özgüven, ona hayatının kontrolünü nihayet geri almak için ihtiyaç duyduğu gücü ve cesareti verdi.
null
Bir 401 (k) planı oluşturmanın faydalarından birini belirtin.
Bir 401(k) planı oluşturmanın bir yararı, katkı ve kazançlar üzerindeki vergileri geri çekilene kadar erteleyerek federal gelir vergisi yükümlülüğünüzü azaltma potansiyelidir. Bu, uzun vadede kazançlar gibi yararlı olabilir. geri çekilene kadar vergiden muaf büyümek. Ek olarak, bir işveren 401(k) planına kendi katkı paylarını sağlayabilir veya kendi katkı paylarını sağlayabilir. Bu, temelde emeklilik için bedava para olduğu için çalışanlar için faydalıdır.
null
Sonbahar/Kış 2020 sezonu için on popüler moda trendinden oluşan bir liste oluşturun.
Sonbahar/Kış 2020 için En İyi 10 Moda Trendi: 1. Ekose ve Kareli – Bu zamansız desen, çeşitli renk ve dokularla gücünü hâlâ koruyor. 2. Trikolar – Rahat örme kazaklar, hırkalar ve tulumlar kış aylarının vazgeçilmezidir. 3. Güçlü Takımlar ve Terzilik – Güncellenen kesimler ve silüetlerle iş dünyasından ilham alan görünümler burada kalacak. 4. Şık Eldivenler ve Maskeler – Maskeler, yüz siperlikleri ve eldivenler sezonun olmazsa olmaz aksesuarları. 5. Deri – Deri parça katmanları her görünüme incelik ve keskinlik katar. 6. Yumuşak Suni Kürkler – Boydan boya suni kürk mantolar ve yeleklerle sıcak kalın. 7. Örme Elbiseler – Bu rahat ve şık giysi, çizmeler veya topuklu ayakkabılarla harika bir şekilde eşleşiyor. 8. Cesur Çizmeler – Cesur tasarımlar, canlı renkler ve dikkat çekici şekillerle öne çıkın. 9. Cargo Everything – birden fazla cepli eşya ile faydacı trend. 10. Renk Engelleme – Parlak renkler, her kıyafete şık bir hava katar.
null
Bu cümleyi Fransızcaya çevir: "O dünyanın en iyisidir".
Il est le meilleur au monde.
null
Polinomların ne olduğunu açıklayın.
Bir polinom, değişkenlerin toplama, çıkarma, çarpma ve negatif olmayan tamsayı üsleri gibi işlemleri içeren bir ifadedir. Bir polinom, artı ve eksi işaretleri ile ayrılan terimlerden oluşur. Her terim bir katsayı içerir. (bir sayı), değişmez bir kısım (bir değeri temsil eden bir harf veya sembol) ve bir üs (bu, değişmezin kaç kez kullanıldığını gösterir). Örneğin, 4x^3 + 6x + 9x^2 ifadesi üç terim içerir ve 3 derecelik bir polinomu temsil eder. Polinomlar, matematik, bilim ve mühendislikteki birçok fonksiyon ve denklem türünü modellemek için kullanılabilir.
null
Aşağıdaki cümleyi profesyonel bir e-postaya uygun hale getirin.
Hey, naber?
Merhaba, nasılsın?
null
Birinin ilk beş ABD Başkanının adını hatırlamasına yardımcı olacak bir anımsatıcı cihaz oluşturun.
George Washington, John Adams, Thomas Jefferson, James Madison ve James Monroe, anımsatıcı cihaz “Gotta Jog Jammin’ To Monroe ile hatırlanabilir.”
null
İnsanların yapıp da robotların yapamadığı 10 şeyi söyleyin.
1. Empati ve şefkat gösterin 2. Duyguları hissedin 3. Sanat ve müzik yaratın 4. Dini inanca sahip olun 5. Ahlaki yargılarda bulunun 6. Sevgi ve arkadaşlığı deneyimleyin 7. Anlaşmazlıkları uzlaştırın 8. Hayal gücünüzü gösterin 9. Doğanın soyut güzelliğini takdir edin 10. Bir kelime oyunu yapın.
null
Aşağıdaki paragrafı belirli bir kitleye uyarlayın.
Yeni bir araba aldım ve çok heyecanlıyım!
Yeni arabamı yakın zamanda satın aldığım için heyecanlıyım ve onu uzun yıllar kullanmak için sabırsızlanıyorum.