Girdi
stringclasses
1 value
instruction
stringlengths
8
537
input
stringlengths
0
2.3k
output
stringlengths
0
4.33k
null
Aşağıdaki kesirleri küçükten büyüğe sıralayın: 2/3, 1/9, 7/12.
1/9, 2/3, 7/12
null
Şu cümleyi başka kelimelerle ifade edin: "Bu örnekte tekrar bir noktaya değinmeye yardımcı olabilir."
Bu durumda, kendinizi tekrar etmek, söylemeye çalıştığınız şeyi vurgulamanıza yardımcı olabilir.
null
Verilen sayıların ortalamasını bulmak için sözde kod kullanarak bir algoritma tasarlayın.
2, 3, 5
Adım 1: X, Y ve Z üç değişkenini sırasıyla 2, 3 ve 5 değerleri ile bildirin. Adım 2: X, Y ve Z'yi toplayarak toplamı hesaplayın. Adım 3: Ortalamayı bölerek hesaplayın 3 ile toplayın (sayıların sayısı). 4. Adım: Sonucu yazdırın.
null
Verilen makaleyi özetleyin ve 120 kelimelik bir özet çıkarın.
Apple Inc. kısa süre önce yıllık iPhone etkinliğini düzenledi ve yeni iPhone serilerini duyurdu. Etkinlik, Cupertino'daki Steve Jobs Theatre'da düzenlendi ve iPhone 12, 12 dahil en yeni iPhone modellerini sergiledi. Pro, 12 Pro Max ve 12 mini. Apple ayrıca iPhone 12 modelleri için 5G teknolojisini piyasaya sürdü ve artık dünyanın ilk ve tek 5G cihazı olduğunu duyurdu.
Apple Inc. kısa bir süre önce yıllık iPhone etkinliğini düzenleyerek yeni iPhone serisini tanıttı - iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max ve 12 mini. Etkinlik, Cupertino'daki Steve Jobs Theatre'da düzenlendi ve öne çıktı Apple'ın kendi 5G teknolojisi. Bu, Apple'ı dünyanın ilk ve tek 5G cihazı yapıyor. 5G teknolojisi, güçlü bir A14 Bionic işlemci etrafında oluşturulmuştur ve el cihazları OLED Super Retina XDR ekranlarla birlikte gelir. Ek olarak, yeni kameralar ve iyileştirilmiş dayanıklılık, bunları bu hale getirir iPhone'lar şimdiye kadarki en iyilerden bazıları. Yeni iPhone serisi, kablosuz şarj için iOS 14 ve MagSafe'e güncellemeler ve geliştirilmiş pil performansı ekliyor. Apple, piyasaya sürülen en yeni iPhone'larıyla bir kez daha etkiledi.
null
Belirli bir bağlam ve input ile bir olay oluştur.
Bağlam: Bugün Cumartesi gecesi Giriş: Arkadaşlar
Cumartesi gecesi, bir grup arkadaş eğlenceli ve kahkaha dolu bir gecenin tadını çıkarmak için bir araya gelirler. Masa oyunları oynayabilir, film gecesi yapabilir veya mahallede yürüyüşe çıkabilirler. Bir şeyler atıştırmak isteyebilirler. favori bir restoranda akşam yemeğinde hikayeler paylaşın. Her ne ise, iyi bir arkadaşla eğlenceli bir akşam olacağı kesin!
null
Bir dizi karakter verildiğinde, sonraki 5 karakteri alfabetik sırayla bulun.
j
k, l, m, n, o
null
Verilen kavram hakkında gerçekçi bir hipotez varsayalım.
İklim Değişikliği
İklim değişikliğinin, kömür, petrol ve gaz yakma gibi insan faaliyetlerinin yanı sıra ormansızlaşma ve atık emisyonları nedeniyle küresel ortalama yüzey sıcaklığındaki artıştan kaynaklandığını varsayıyorum. Bu faaliyetler, Dünya'nın hassas iklim dengesini bozan küresel sıcaklıklardaki artış. Bu, insanlar ve ekosistemler üzerinde geniş kapsamlı etkileri olan aşırı hava olayları, atmosferik kirlilik ve okyanus asitlenmesi ile sonuçlandı.
null
Verilen aracın neden kullanılması gerektiğini açıklayın.
GitHub
GitHub, yazılım geliştiriciler ve projeler üzerinde işbirliği yapması gereken diğer birçok kişi için önemli bir araçtır. GitHub ile kodu depolamak, yedeklemek ve paylaşmak ve ayrıca aynı projede başkalarıyla kolayca işbirliği yapmak kolaydır. Sezgisel arabirimi sayesinde kullanıcılar, üzerinde çalışırken değişiklikleri izleyebilir ve kod sürümlerini karşılaştırabilir. Ek olarak, işin çoğu bulutta depolandığından, teknik maliyetlerin düşürülmesine yardımcı olur. Son olarak, GitHub'ın kapsamlı kitaplığı ile açık kaynak kodu ve kodu analiz etme yeteneği, herhangi bir geliştirici için paha biçilmez bir araçtır.
null
Verilen sahneyi anlatan kısa bir hikaye yazın.
Akşam kumsalda oynayan iki çocuk
Güneş ufukta batarken, iki çocuk kumsalda duruyor, kahkahalarının sesi yakınlarda yuvarlanan dalgaların hafif kükremesine karışıyor. Bir martı geçerken küçük kız şaşkınlıkla zıplıyor ve oğlan yakından takip eder, gelip giden dalgaları kovalar.İkisi koşar, oynar ve kıyıyı keşfeder, canlı neşeleri kararan gökyüzünü doldurur.İkisi gibi yıldızlar çıkar ve serin akşam havası etraflarını sarar. Çocuklar mükemmel bir yaz gününün son anlarının tadını çıkarıyor.
null
Verilen iki popülasyon arasında ayrım yapmak için verilen değerleri kullanın.
Bir at popülasyonu ve bir zebra popülasyonu. Yaş, cinsiyet, cins ve büyüklük özelliklerdir.
Atlar: Yaş: Yeni doğanlardan çok yaşlılara kadar değişebilir. Cinsiyet: Aygırlar, kısraklar, iğdiş edilmiş hayvanlar. Irk: Herhangi bir at türü. Boyut: 34 inç'in altında duran minyatür bir at kadar küçük ve en büyük kadar büyük olabilir. 17+ elde ekstra büyük bir at. Zebralar: Yaş: Yeni doğmuş taylardan çok yaşlılara kadar değişebilir. Cinsiyet: Aygırlar, kısraklar, iğdiş yavruları. Irk: Plains zebraları, Grants zebraları, Grevy's zebraları. Boyut: Şu kadar olabilir: omuzda 4,9 fit (1,5 m) ila 6,2 fit (1,9 m) kadar küçüktür. Atlar ve zebralar arasındaki temel fark, şeritlerdir. Atların farklı renklerde düz bir kürkü vardır, zebraların ise siyah ve beyaz çizgileri vardır. Ek olarak, iki hayvanın boyutu farklıdır, atlar genellikle daha büyüktür.
null
Belirtilen Milletvekilinin siyasi partisini tanımlayın.
Jim Murphy
Jim Murphy Birleşik Krallık'ta İşçi Partisi milletvekili. 2005'ten 2015'e kadar Avam Kamarası'nda Doğu Renfrewshire seçim bölgesini temsil etti.
null
Verilen posta kodu için nüfusu bulmak üzere mevcut web hizmetlerini çağırın.
94545
Amerika Birleşik Devletleri Sayım Bürosuna göre posta kodu 94545'in nüfusu 55.837'dir.
null
Belirtilen kullanıcı için yararlı olabilecek üç uygulama önerin.
Verimlilik uygulamaları arayan bir üniversite öğrencisi
Verimlilik uygulamaları arayan bir üniversite öğrencisi için şunları öneriyoruz: 1) Trello - Görevleri ve projeleri yönetmek için harika; 2) Evernote - Not almak ve bilgileri düzenlemek için mükemmel; ve 3) Todoist - Takip etmek için mükemmel ödevler ve görevler.
null
Bir şarkı adı ve şarkının 3 satırlık açıklamasını oluştur.
Şarkı Adı: A Day for New Beginnings Güneş doğuyor ve içimiz umutla doluyor Yollarımızda bir ışık parlıyor ve biz derin bir nefes alıyoruz Yeni bir gün geldi, umut dolu ve cesaret.
null
Şu ifadeye bir yanıt oluşturun: "Stresli hissediyorum."
Bu anlaşılabilir bir durum. Senin için strese neden olan ve hakkında konuşmak istediğin belirli şeyler var mı? Ya da istersen, daha sakin hissetmene yardımcı olacak bazı gevşeme teknikleri önerebilirim.
null
Haber medyasının neden bu kadar güçlü olduğunu açıklayın.
Haber medyası, gerçekleri ve bilgileri belirli bir şekilde sunarak kamuoyunu şekillendirme gücüne sahiptir. İnsanların günlük yaşamda düşünme, oy kullanma ve karar alma biçimlerini etkileyebilir. Ayrıca, haber medyası bir izleyicileri arasında aciliyet duygusu, harekete geçme olasılıklarını artırıyor. Bu güç, vatandaşların bilinçli kararlar almak için doğru bilgi arayışında gayretli olmalarının nedenidir.
null
Aşağıdaki cümleleri daha resmi ve kibar bir dille yeniden yazınız.
Hey, naber?
Merhaba, nasılsın?
null
Amazon'un bugünkü hisse senedi fiyatının ne olduğunu öğrenin.
Son verilere göre, Amazon'un hisse senedi fiyatı 18 Aralık 20 itibariyle 2.997,62 USD
null
Verilen metni bir türe ait olarak sınıflandır.
Roman, zengin bir ailenin tek otelin sahibi olduğu küçük bir sahil kasabasında geçiyor.
Verilen metin gerçekçilik kurgu türüne aittir.
null
Verilen cümleyi doğru gramere sahip olacak şekilde yeniden düzenleyin.
Köpek takip ediliyordu.
Köpek onu takip ediyordu.
null
Gelecekteki varsayımsal bir olayı tanımlayın.
Gelecekte, insanlar ilk kez uzak galaksilere seyahat edebilecek ve yabancı dünyaları keşfedebilecek. Pek çok yeni ve büyüleyici tür keşfedecek ve evrenin sırlarını açığa çıkaracaklar.
null
Verilen metnin ana özelliklerini listeleyin.
Roman, eve dönüş yolunu bulmaya çalışan genç bir kadının tehlikeli bir çölde yaptığı yolculuğu anlatıyor.
Romanın temel özellikleri şunlardır: genç bir kadın kahraman, tehlikeli bir çöl ortamı, tehlikelerle dolu bir yolculuk ve eve dönüş arayışı.
null
Verilen kelime için orijinal bir zıt anlamlı oluştur.
Arkadaş canlısı
Dostça değil
null
Aşağıdaki cümleyi olumlu bir cümleden soruya çevirmek için yeniden yazın.
Bu özellik kullanıcıya daha fazla seçenek sunar.
Bu özellik kullanıcıya daha fazla seçenek sunuyor mu?
null
Bir bilgisayarın parolasını sıfırlamak için adımların bir listesini oluşturun.
- Bilgisayarı açın - Açılış ekranının görünmesini bekleyin - ‘Başlat’ ve ‘Denetim Masası’'u seçin - ‘Kullanıcı Hesapları’'u seçin - ‘Seçin Windows şifresi’ - Mevcut şifreyi girin - Yeni şifreyi girin - Yeni şifreyi onaylayın - ‘Şifreyi değiştir’'u seçin - Bilgisayara bağlı diğer şifreleri güncelleyin - Tüm hesaplardan çıktı yapın - Yeni şifreyi kullanarak hesaba tekrar input yapın
null
Cevap olarak görüş gerektiren bir soru oluştur.
Bir liderin sahip olması gereken en önemli kalite sizce nedir?
null
Bu konumda hangi iki kişinin buluştuğunu tahmin edin.
<bir tren istasyonunun görüntüsü>
Bu konumda tanışmış olabilecek iki kişi muhtemelen bir gezgin ve bir istasyon görevlisidir.
null
Bana ifadenin iyi bir şey mi, kötü bir şey mi yoksa ne iyi ne de kötü olup olmadığını söyle.
Bireyler aşılanıyor.
İyi bir şey
null
Bu soruna iki farklı olası çözüm için beyin fırtınası yapın.
Öğrencilerin çalışmalarını yönetmek için daha verimli yollar bulmaları gerekiyor.
- Tüm görevler ve planlar için ayrıntılı bir günlük/haftalık yapılacaklar listesi oluşturun. - Araştırmayı yönetmenize yardımcı olması için video konferans, çevrimiçi notlar/bildiriler, sanal çalışma grupları ve dijital takvimler gibi çevrimiçi teknolojilerden yararlanın , ders çalışmak ve yazmak.
null
İnsanların belirli bir şehre taşınmaları için 3 neden sıralayın.
Berlin
- Sanat galerileri, müzeler ve tiyatro salonları dahil olmak üzere çok sayıda kültürel cazibe merkezi var. - Çeşitli kafe, restoran ve barlar yerel ve uluslararası yemekler sunuyor. - Yüksek gelirli uygun fiyatlı bir şehir. yaşam kalitesi ve mükemmel toplu taşıma.
null
Bir hayvan listesi verildiğinde, hangilerinin memeli olduğunu belirleyin.
At, fare, kertenkele
Memeliler: At, fare. Memeli olmayanlar: Kertenkele.
null
Aşağıda verilen eşyaları "Mobilya" veya "Giyim" olarak sınıflandırın.
Kanepe, gömlek
Mobilya: Kanepe. Giyim: Gömlek.
null
İklim değişikliği ile ilgili bir araştırma makalesi için 5 anahtar kelime oluşturun.
İklim değişikliği üzerine bir araştırma makalesinin anahtar sözcükleri: küresel ısınma, karbondioksit emisyonları, iklim modelleri, deniz seviyesinin yükselmesi, biyolojik çeşitlilik kaybı.
null
Gerçekleri temsil eden ifadeleri belirleyin.
Kruvasanlar Fransız hamur işleridir. Gökyüzü mavidir.
Gerçekler: Kruvasan Fransız hamur işleridir. Gökyüzü mavidir.
null
Cümleyi dilbilgisi açısından düzelt ve düzeltilmiş cümleyi bana ver.
Bu film gerçekten gerçekten gerçekten gerçekten çok çok iyiydi
Bu film gerçekten etkileyiciydi.
null
Kolayca büyüyen beş bitkiyi listeleyin.
- Maydanoz - Kekik - Nane - Fesleğen - Biberiye
null
"Bir zamanlar sessiz bir kuş varmış." cümlesiyle başlayan bir hikaye oluşturun
Bir zamanlar, kendini karanlık bir ormanda bulan sessiz bir kuş varmış. Kuş kendini çok yalnız ve korkmuş hissetti ve ormanın mutlak sessizliği korkusunu yalnızca artırdı. Bir gün , kuş başka bir kuş sürüsüyle karşılaştı. Şaşırmış ve rahatlamış bir şekilde, bu kuşlar mutlu bir şekilde cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl. bu yüzden onlarla birlikte şarkı söyledi. Sürü sessiz kuşu çevreledi ve seslerinin yükselip alçalmasıyla ona şarkı söylemeyi öğretti. Sessiz kuş her cıvıltı ve trilde birlikte şarkı söyleyene kadar daha fazla özgüven kazandı. diğerleri kadar yüksek sesle. O zamandan beri, sessiz kuş, yeni evlat edindiği ailesinden ayrılamaz ve şarkısını neşe ve şevkle yaymaya devam ediyor.
null
Aşağıdaki paragrafı farklı ama eşdeğer bir dil kullanarak yeniden yazın
Dizüstü bilgisayarımdaki ekran koruyucu, 3 aylıkken beni tutan büyükannem Rose.
Dizüstü bilgisayarımın ekran koruyucusu, büyükannem Rose'un ben 3 aylıkken beni kucaklarken çekilmiş dijital bir resmi.
null
Bir web sayfası başlığı yazın.
Emeklilik Planlaması 101
Emekliliğinize Hemen Hazır Olun: Bilmeniz Gereken Emeklilik Planlamasının Temelleri
null
Aşağıdakileri asidik karakter açısından en güçlüden en zayıfa doğru sıralayın.
Limon suyu, sirke, kahve
Limon suyu > Sirke > Kahve
null
Bir sosyal medya kampanyası oluşturmak için üç adımın ana hatlarını çizin.
1. Hedefleri Tanımlayın: Öncelikle, sosyal medya kampanyası için hedeflerinizi tanımlamanız gerekir. Hangi hedeflere ulaşmak istediğinizi ve hangi metrikleri izlemek istediğinizi düşünün. 2. Platformları seçin: Bir kez Hedeflerinizi belirlediyseniz, kampanyanızı yürütmek için doğru platformları seçmeniz gerekiyor. Paylaşmak istediğiniz içeriğin türünü, hedef kitlenizin demografisini ve mevcut marka varlığınızı göz önünde bulundurun. 3. İçerik Oluşturun: Bir kez Platformlarınızı ve hedeflerinizi belirlediyseniz, bu platformlara uygun içerik oluşturma zamanı. Bu içerik ilgi çekici olmalı ve markanızın imajını ve üslubunu yansıtmalıdır.
null
Kâr amaçlı ve kâr amacı gütmeyen bir şirket arasındaki farkları açıklayın
Kâr amaçlı ve kâr amacı gütmeyen bir şirket arasındaki temel fark, kurulma amacıdır. Kâr amaçlı şirketler, sahipleri veya hissedarları için kâr elde etme amacıyla kurulurken, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar Topluma veya belirli bir amaca fayda sağlamak için oluşturulur. Kâr amaçlı kuruluşlar genellikle kârı en üst düzeye çıkarmaya dayalı kararlar alır ve genellikle kârı doğrudan hissedarlara dağıtırken, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar bağış veya hibe alabilir ve bunları dağıtmak yerine misyonlarını desteklemek için kullanabilir. hissedarlara kar. Ayrıca, kar amacı gütmeyen kuruluşlar genellikle belirli vergileri ödemekten muaftır.
null
Aşağıdaki soruyu kompozisyon formatında cevaplayın.
Teknolojinin toplumumuza olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir?
Teknolojinin toplumumuz üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkileri var. Olumlu tarafı, teknolojideki gelişmeler hayatımızı çok daha kolay ve rahat hale getirdi. Teknoloji, dünyadaki insanlarla gerçek zamanlı iletişim kurmamızı sağladı. , her yerde olan haberlerden haberdar olun, harika araçlar ve cihazlar yaratın ve benzeri görülmemiş eğitim fırsatlarından yararlanın. Öte yandan teknolojinin toplumumuz üzerinde de bazı olumsuz etkileri oldu. dikkat dağıtma seviyeleri, yüz yüze etkileşimde azalma ve fiziksel aktivite ile fiziksel etkileşimde azalma. Ek olarak, teknolojinin yükselişi siber suç, veri gizliliği ve güvenlik sorunları düzeylerinin artmasına neden oldu. Genel olarak, teknolojinin toplumumuz üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkileri olduğu açık.Teknolojiyi sorumlu bir şekilde kullandığımızdan emin olmamız ve kullandığımız teknolojinin bizi kontrol etmesine izin vermek yerine onu kontrol altına almamız bizim için önemli.
null
Yeni bir başarı hakkında bir durum güncellemesi oluştur.
İlk işimi yeni aldım.
İlk işimi aldığımı paylaşmaktan çok heyecanlıyım!
null
Bir arkadaşınıza hatırlatma göndermek için bir e-posta hazırlayın.
Merhaba Bill, Projemde bana yardım edip edemeyeceğini merak ediyordum.
Merhaba Bill, Umarım iyisindir. Bu hatırlatıcıyı, projemde bana yardımcı olmak için müsait olup olmadığını kontrol etmek için gönderiyorum. Varsa bana haber ver. sohbet etmek için biraz boş zaman. Teşekkürler, [Adınız]
null
Verilen noktaları kullanarak bir film incelemesi yazın.
Konu: iyi, Müzik: zayıf, Özel Efektler: mükemmel
Geçenlerde bir film izledim ve bazı ilginç kıvrımları ve dönüşleri olan harika bir konusu vardı. Ne yazık ki müzik eşit değildi ve biraz hayal kırıklığı yarattı. Öte yandan, özel efektler çarpıcı ve çok etkileyici. Sonuç olarak, ona 7/10 veriyorum.
null
Ekipmansız egzersiz yapmanın 3 yolunun bir listesini yapın.
1. Şınav 2. Koşu 3. Ağız kavgası
null
Yeni keşifle ilgili bir haber makalesini yakalamak için bir başlık oluşturun.
Amazon'un uzak bir ormanında yeni bir böcek türü keşfedildi
Uzak Amazon Ormanlarında Yeni Böcek Türleri Keşfedildi
null
Bu ifadeyi olumlu bir onaylamaya dönüştür.
Ben başarısız değilim.
Ben başarılıyım.
null
Bu cümleyi yeniden düzenleyin ve uygun noktalama işaretlerini ekleyin
latte içtik
Bir latte içtik.
null
Temel bir HTML sayfası oluşturmak için gereken adımları yazın.
1. Bir metin düzenleyici (örn. Notepad veya TextEdit) açın ve yeni bir boş dosya oluşturun. 2. HTML Doctype bildirimini ve dosyanın üstüne açılış <html> etiketini, ardından <head >, <title> ve <body> etiketleri. 3. Metin, resimler ve diğer multimedya gibi ilgili içeriği sayfanın gövdesine yazın, ardından </body> ve </html> etiketlerini kapatın. 4. Çalışmanızı .html uzantılı bir metin belgesi olarak kaydedin. 5. Sonuçları görmek için dosyayı bir web tarayıcısı ile açın.
null
Müşteri kayıt sistemi için bir veritabanı tablosu yapısı oluşturun.
Müşteri_Kayıtları Tablosu: id (int, birincil anahtar, otomatik artış) ad (dize) adres (dize) telefon_numarası (dize) email (dize) doğum tarihi (tarih) created_at (zaman damgası) modified_at (zaman damgası)
null
Sağlıklı beslenmenin faydalarından bazılarını sayın.
Sağlıklı beslenmek, gelişmiş enerji seviyeleri, kilo kaybı, güçlendirilmiş bağışıklık, daha iyi kalp sağlığı ve azalan kronik hastalık riski gibi çok sayıda fayda sağlayabilir. Sağlıklı beslenme aynı zamanda insanların dengeli bir beslenmeyi sürdürmelerine yardımcı olarak gerekli olan temel besinleri sağlar. vücudumuzun düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu besinler ve mineraller. Dengeli beslenmek ayrıca ruh halini iyileştirmeye, stresi azaltmaya ve depresyon ve kaygı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
null
Şu ifadeyi sınıflandırın: "Bu kahve içmek için çok sıcak."
Bu ifade bir fikirdir.
null
Verilen olayın/olanın neden önemli/önemli olduğunu açıklayın.
Aya iniş
Ay'a iniş, insanlık tarihinde önemli bir olaydı, çünkü bu, bir insanın başka bir gök cismine ilk kez ayak basmasıydı. Uzay araştırmalarında dikkate değer bir adımı simgeliyordu ve dünyanın dört bir yanındaki insanlara ilham veriyordu. iddialı olun ve yıldızlara ulaşın. O dönemde mevcut olan teknolojinin sınırlarını zorladı ve aynı zamanda bir uluslararası işbirliği ruhunu ve uzayın geleceği için ortak bir vizyonu teşvik etti. Mirası bugüne kadar devam ediyor.
null
Belirtilen kategoride dikkate değer bir başarı elde etmiş bir kişiyi adlandırın.
Moda tasarımcıları
Tom Ford, kariyeri boyunca dikkate değer başarılar elde etmiş ünlü bir moda tasarımcısıdır. Gucci, Yves Saint Laurent ve adını taşıyan moda evi Tom Ford'un kreatif direktörüdür. Council dahil olmak üzere birçok ödül kazanmıştır. Amerika'nın Moda Tasarımcıları Uluslararası Ödülü'nü aldı ve klasik tasarımlara modern yaklaşımıyla övgü aldı.
null
Verilen şehrin/bölgenin yaklaşık nüfusunu bulun.
Moskova
Moskova'nın yaklaşık nüfusu 12,16 milyon, bu da onu Avrupa'nın en kalabalık şehirlerinden biri yapıyor.
null
Verilen görev için gereken süreyi hesapla.
1000 metrekarelik bir ev inşa et
1000 metrekarelik bir evin inşa edilmesi, tasarımın karmaşıklığına, yerel inşaat düzenlemelerinin karmaşıklığına ve vasıflı işgücünün mevcudiyetine bağlı olarak yaklaşık 4-5 ay sürecektir.
null
Verilen soruyu cevaplamak için uygun bir alıntı bulun.
Başarısız olduğumuzda ne olur?
"Tek gerçek hata, hiçbir şey öğrenmediğimiz hatadır." - John Powell
null
Verilen ortamdaki farklı hayvan türlerinin bir listesini yapın.
Orman
- Maymunlar - Goriller - Filler - Kaplanlar - Leoparlar - Gergedan - Yılanlar - Kuşlar - Kertenkeleler - Geyik - Yaban Domuzu - Tembel Hayvanlar - Antilop - Jaguarlar - Yarasalar - Kelebekler
null
Bir sonraki hastaya tavsiyede bulunun
Anksiyete belirtileri gösteren 17 yaşında bir kişi
17 yaşında kaygı hissetmek normaldir ve bunu yönetmek için adımlar atmak önemlidir. Gerektiğinde derslerinize veya diğer yükümlülüklerinize ara vermeli ve stres seviyenizi düşürmeye yardımcı olacak etkinliklere odaklanmalısınız, fiziksel aktivitelere katılmak ve güvenilen arkadaşlar ve aile ile vakit geçirmek gibi. Ek olarak, bir danışman veya terapistle konuşmak, kaygınızla başa çıkmanın daha etkili yollarını bulmanıza yardımcı olabilir.
null
Aşağıdaki durumu anlatan bir şarkı belirleyin
Uzun bir ayrılığın ardından barışan bir aile
"Hikaye", Brandi Carlile.
null
Aşağıdaki Disney parkını tasarla
Geziler ve cazibe merkezleriyle eksiksiz bir sualtı temalı park
Dev bir akvaryum, Deniz Altı Atlıkarıncası ve denizaltı gezintileri gibi ilgi çekici yerlerin bulunduğu su altı temalı bir Disney parkı tasarlayın. Parkta ayrıca mercan resifi şeklinde bir hız treni, etkileşimli bir denizaltı simülatörü ve “Tökezleyen Deniz” ziyaretçilerin ” okyanusun dibinde yürüyebileceği” bir yere gidin.
null
"The Catcher in the Rye" kitabını yazan yazarın adını bulun.
JD Salinger
null
1, 2 ve 3 rakamları kullanılarak oluşturulabilecek maksimum üç basamaklı sayı sayısını hesaplayın.
1, 2 ve 3 rakamları kullanılarak oluşturulabilecek maksimum üç basamaklı sayı sayısı altıdır: 123, 132, 213, 231, 312 ve 321.
null
Bilgisayar ile tuğlayı ilişkilendiren bir benzetme kurun.
Bir bilgisayar, her ikisinin de inşaat için bir araç olarak kullanılabileceği anlamında bir tuğla ile karşılaştırılabilir, ancak bir tuğla fiziksel olarak bir yapı inşa etmek için kullanılırken, bir bilgisayar dijital modeller ve projeler oluşturmak için kullanılabilir. .
null
Güçlü bir fırsatı tanımlayan bir cümle düşünün.
Altın bir fırsat.
null
Bazı pazarlama içeriği verildiğinde, şirketin temel değerlerini yakalayan bir logo tasarlayın
Müşteri sorunlarını çözmek için yenilikçi çözümler sunma konusunda tutkulu bir şirketiz.
"Yenilikçi Çözümler" metnini içeren bir ampul içeren bir logo, şirketin temel değerlerini yakalayan güçlü bir sembol olacaktır.
null
Aşağıdaki cümleyi birinci şahıstan ikinci şahıs olarak değiştirin: "Bilinmeyenden korkuyorum."
Bilinmeyenden korkuyorsunuz.
null
Mavi rengin insanlarda neyi çağrıştırdığını açıklayınız.
Mavi, insanlarda genellikle dinginlik, güvenilirlik ve güvenilirlik duygularını çağrıştırır. Aynı zamanda sadakat, sükunet ve huzuru temsil edebilir. Bazı durumlarda yatıştırıcı ve sakinleştirici olarak da görülebilir.
null
AI kavramlarıyla ilgili en az 5 kitap listeleyin.
1. Yapay Zeka: Stuart Russell ve Peter Norvig'den Modern Bir Yaklaşım 2. Ian Goodfellow, Yoshua Bengio ve Aaron Courville'den Derin Öğrenme 3. Aptallar için Makine Öğrenimi, John Paul Mueller ve Luca Massaron 4 . Yapay Zekayı Yeniden Düşünmek: Yapay Zeka Dünyasında İnsanlığı Korumak, Grant Philpott 5. Süper Zekâ: Yollar, Tehlikeler, Stratejiler, Nick Bostrom
null
Aşağıdaki cümleyi aynı anlama gelecek şekilde yeniden yazın: "Bunu yapan tek kişi oydu."
O tek başına yaptı.
null
Fransız tostu yapma sürecini açıklamak için bir akış şeması oluşturun.
[Malzemeleri toplama, yumurta karışımını çırpma, ekmeği ıslatma, Fransız tostunu pişirme ve servis etme dahil olmak üzere Fransız tostu yapma adımlarını gösteren akış şeması.]
null
Kullanıcıların teslimat için tercih ettikleri yemekleri sipariş etmelerini sağlayan bir mobil uygulama için bir tel kafes tasarlayın.
[Etkileşimli öğeler ve gezinme seçenekleriyle yemek seçmek, özelleştirmek ve sipariş etmek için farklı ekranları gösteren mobil uygulamanın tel kafesi.]
null
Aşağıdaki JSON verilerini bir Python sözlükleri listesine işleyin.
[ { "name": "John Doe", "yaş": 25, "konum": "New York City" }, { "ad": "Jane Doe", "yaş": 28, "konum": "Los Angeles" } ]
[ {"ad": "John Doe", "yaş": 25, "konum": "New York City"}, {" isim": "Jane Doe", "yaş": 28, "konum": "Los Angeles"} ]
null
Kuantum hesaplama problemlerini çözmek için en iyi yaklaşım nedir?
Kuantum hesaplama problemlerini çözmek için en iyi yaklaşım, kuantum mekaniğinin ilkelerinden yararlanmaktır. Bu, kuantum algoritmaları, kuantum kapılarının uygulanması ve kuantum durumlarını oluşturmak ve manipüle etmek için kuantum dolaşıklığının kullanılması gibi yöntemleri içerir. En etkili kuantum hesaplama problem çözme stratejileri, kuantum sistemlerinin benzersiz niteliklerinden yararlanmak için farklı teknikleri birleştirmeyi içerir.
null
Lise sonrası eğitim kurumlarına beş örnek veriniz.
- Harvard University - Massachusetts Institute of Technology (MIT) - University of California, Berkeley - Stanford University - Yale University
null
Agresif bir yatırım stratejisine sahip bir yatırımcı için bir finansal portföy tasarlayın.
[Vadeli işlemler, türevler ve uluslararası hisse senetleri gibi yüksek getiri potansiyeline sahip değişken yatırımlarda uzmanlaşmış, en azından bir hisse senedi ve tahvil dengesine sahip portföy.]
null
Bir yazılım mühendisinin hayatını anlatan bir çizgi roman oluşturun.
[Kod yazmaktan hata ayıklamaya, son teslim tarihleriyle uğraşmaya ve toplantıları yönetmeye kadar bir yazılım mühendisinin hayatının farklı aşamalarını anlatan bir çizgi roman.]
null
a = 30 derece olduğunda sin(a) + cos(a) değerini radyan cinsinden hesaplayın.
radyan cinsinden a = 30 derece olduğunda sin(a) + cos(a) = 1,4012583.
null
Bana Schlieffen Planı'nın 1. Dünya Savaşı'nın başlamasına nasıl katkıda bulunduğunu anlat
Schlieffen Planı, iki cephede bir savaş çıkması durumunda Fransa ve Rusya'ya karşı hızlı ve kesin bir zafer sağlamak için 1905'te Alman askeri liderleri tarafından geliştirilen bir strateji önerisiydi. Fransa'yı hızlı bir şekilde yenmek için, aynı zamanda Rusya'ya karşı doğu cephesinde savunma pozisyonunu korurken, Almanya'nın Belçika'nın tarafsızlığını ihlal etmesine yol açtığı için, uygulanması I. karşılığında İngiltere'nin Almanya'ya savaş ilan etmesine neden oldu.
null
Su döngüsünde yer alan üç adımı listeleyin.
Su döngüsünde yer alan üç adım, buharlaşma, yoğuşma ve çökelmedir. Buharlaşma adımında, dünyanın yüzeyindeki su güneş tarafından ısıtılır ve atmosfere yükselen buhara dönüşür. Yoğuşma buhar soğuduğunda ve bulutları oluşturduğunda meydana gelir. Yağış adımında bulutlar suyu yağmur, dolu, sulu kar veya kar şeklinde serbest bırakır ve sonunda yeryüzüne geri düşer.
null
Aşağıdaki şekli matematiksel adını kullanarak tanımlayın.
<img src="https://i.imgur.com/p7fRaMv.png" width="200px"/>
Şekil bir paralelkenardır.
null
İki kişi arasında birkaç cümlelik diyalog oluşturun.
John: Hey, bir dakikan var mı? Bir konuda fikrine ihtiyacım var. Samantha: Tabii, nedir? John: Pekala, bu yatırımdan emin değilim. Düşünüyorum. Ne düşünüyorsun? Samantha: Bir bakayım. Ne kadar para yatırmayı düşünüyorsun?
null
Verilen kalın kelimeleri değiştirmek için uygun eşanlamlıları bulun.
Kuşların garip maskaralıkları bilim adamlarının kafasını karıştırdı.
Bilim adamları, kuşların tuhaf davranışları karşısında şaşkına döndüler.
null
Verilen makaleyi özetleyen bir rapor oluşturun.
Makale, Arktik bölgesindeki iklim değişikliğinin etkilerini araştırıyor.
Bu makale, iklim değişikliğinin Kuzey Kutbu bölgesi üzerindeki etkisini inceliyor. Kuzey Kutbu'nun, deniz buzunun hızla erimesine neden olan ısınma sıcaklıklarının yanı sıra iklim değişikliği ile dünyanın en çok etkilenen bölgelerinden biri olduğunu buluyor. okyanus kimyası ve biyoçeşitlilik.Bu makale, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve Kuzey Kutbu'nun ekosistemini korumak için daha fazla araştırma ve politika çözümlerine ihtiyaç duyulduğu sonucuna varıyor.
null
Bu soruyu tam bir cümle şeklinde cevaplayın.
Hindistan'ın başkenti neresidir?
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'dir.
null
Maroon 5'in "Memories" şarkısını analiz edin.
Maroon 5'in "Memories" anıların gücü hakkında nostaljik ve canlandırıcı bir şarkı. Şarkı, kalp kırıklığının acısını ve zor zamanlardan geçerken anıların nasıl en büyük rahatlık kaynağı olabileceğini yansıtıyor. mısra hatıraları ilerlemenin bir yolu olarak kullanmaktan bahsederken, koro güzel zamanları kutlamaktan ve onları başkalarıyla paylaşmaktan bahsediyor. Şarkının enstrümantalinde melankolik bir hava var, hatıraların nasıl acı-tatlı olabileceğini ama nihayetinde izin vermeye yardımcı olabileceğini vurguluyor. geçmişe git.
null
"Mağazaya yiyecek almaya gidiyorum" cümlesi gramer açısından doğru mu?
Evet, "Mağazaya yiyecek almaya gidiyorum" cümlesi dilbilgisi açısından doğru.
null
Uzak bir gezegene zorunlu iniş yapan bir uzay aracı hakkında bir hikaye oluşturun.
Uzay aracı aylardır seyahat ediyordu, ta ki bir gün aniden büyük bir uzay fırtınasıyla karşılaşana kadar. Astronotların yiğit çabalarına rağmen, uzay aracı güçlü rüzgarlar tarafından hırpalandı ve sonunda uzak bir yere zorunlu iniş yaptı. ve gizemli gezegen.Enkaz gezegenin çorak yüzeyine yayıldı, tek yaşam belirtisi birkaç bükülmüş ağaç ve ürkütücü turuncu bir gökyüzü.Kazadan sağ kurtulanlar, iniş yaptıkları garip toprağı keşfetmeye ve sırlarını ortaya çıkarmaya kararlıydı.
null
Fransızca konuşanların en çok olduğu üç ülkeyi adlandırın.
Ana dili en çok Fransızca olan üç ülke Fransa, Kanada ve Belçika'dır. Çok sayıda Fransızca konuşan diğer ülkeler arasında İsviçre, Madagaskar, Lüksemburg, Cezayir ve Haiti bulunmaktadır.
null
Örnek bir finansal veri verildiğinde, toplam aylık harcamaları hesaplayın.
Konut: 1.500$, Yiyecek: 600$, Ulaşım: 250$, Eğlence: 400$
Aylık toplam gider 2.650$.
null
Bir sporcu için olumlu bir onay oluşturun.
Güçlü ve kararlıyım ve büyük başarılara imza atabilecek kapasitedeyim.
null
"tatlım" yanıtıyla çözülebilecek bir bilmece oluştur.
Tatlı olan ama kalorisi olmayan nedir? Cevap bal!
null
Verilen cümleyi çağrışımları açısından analiz edin.
Vahşi kaz kovalamacası
"Yaban kazı kovalamacası" ifadesi tipik olarak beyhude ve zaman alıcı bir çabayı tanımlamak için kullanılır. Aynı zamanda, kişinin asla bulamayacağı bir şeyi bulmaya çalışmak genellikle görülmediği için bir beyhudelik duygusunu da çağrıştırabilir. zaman ve enerjinin değerli bir kullanımı olarak. Ek olarak, ifadenin kendisi kaybolan bir ödülle bir çöpçü avına atıfta bulunduğundan, bir kafa karışıklığı duygusunu ima eder.
null
En pahalı 3 ürünü azalan sırayla seçmek için bir sorgu yazın.
SELECT * FROM ürünler ORDER BY fiyat DESC LIMIT 3;
null
Aşağıdaki cümleleri soruya çevir.
Mağazaya gidiyor.
Nereye gidiyor?
null
İzlediğiniz bir film verildiğinde filmin kısa bir özetini veriniz.
Yenilmezler: Oyunsonu
Avengers: Endgame, Yenilmezler'in yolculuğunun doruk noktasıdır ve Sonsuzluk hikayesine bir son verir. Thanos'un yıkıcı darbesinden sonra Yenilmezler, kaotik durumu geri almak için Çılgın Titan'a karşı son bir direnişte bir araya gelmelidir. evreni kurtarmak için geçmişin yıkıcı olayları ve eski ve yeni müttefiklerinin yardımıyla, Thanos'un eylemlerini geri almak ve galaksiye dengeyi geri getirmek için ihtiyaç duydukları kaynakları toplamak için zaman ve uzayda seyahat ederler. İntikamcılar, düzeni ve barışı yeniden sağlamaya çalışırken şimdiye kadarki en çetin düşmanlarıyla yüzleşirken, duyguların inişli çıktılı hız treni.Yol boyunca, aynı zamanda güçlü olmanın ne anlama geldiği hakkında çok şey öğreniyorlar ve nihai fedakarlığı yapma cesaretine sahipler. Sonunda kahraman olmanın sahip oldukları güçle değil, büyük zorluklar karşısında gösterdikleri cesaretle ilgili olduğunu öğrenirler.
null
Metni daha özlü hale getirmek için input alanındaki metni düzenleyin.
Rock grubu Metallica dört yetenekli müzisyenden oluşuyor. Bu müzisyenler James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett ve Robert Trujillo.
Metallica dört müzisyenden oluşan bir rock grubudur: James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett ve Robert Trujillo.
null
DNA'nın ne olduğunu en fazla 4 cümle ile açıklayın.
DNA veya deoksiribonükleik asit, tüm canlılarda bulunan genetik materyaldir. Çift sarmal bir yapı halinde birbirine sarılan iki sarmaldan oluşur ve tekrar eden dört temel bileşenden (nükleotit) oluşur. belirli bir dizi. DNA dizisi her birey için benzersizdir ve organizmanın özelliklerini belirleyen genetik bilgiyi depolar. Bu nedenle DNA, tüm canlıların gelişimini, büyümesini ve aktivitesini yönlendiren plan görevi görür.