instruction
stringlengths
27
149
input
null
response
stringlengths
56
973
Nilüfer Belediyesi'nin 2025-2029 Stratejik Planı'ndaki memnuniyet oranlarını belirtin.
null
İstek/Öneri ve Taleplerden Memnuniyet Oranı: %95,50 [1], Çalışan Memnuniyet Oranı: %80 [1], Vatandaşın Tanıtım Çalışmalarından Memnuniyet Oranı: %72 [1], Evsel Atık Toplama Hizmetlerinden Memnuniyet Oranı: %81 [2].
Nilüfer Belediyesi'nin 2025-2029 Stratejik Planı'nda belirtilen bazı sayısal verileri listeleyin.
null
Hazırlanan Yıllık Kentsel Tasarım Proje Sayısı: 12 [1], Tespit Edilen Kaçak Binaların Yıllık Yıkım, Kısmi Yıkım ve Kaldırma Sayısı: 95 [1], Dış Paydaşlara Yönelik Sivil Savunma, Deprem, Yangın ve Temel Afet Bilinci Eğitimi Verilen Yıllık Kişi Sayısı: 11086 [1], Yıl İçerisinde Bölgesel Kentsel Dönüşüm Proje Çalışması Yapılan Alan Büyüklüğü (hektar): 11500 [1], Yıl İçerisinde Halka Yönelik Sağlık Alanında Yapılan Bilinçlendirme Çalışmaları Sayısı: 70 [2], Yıl İçerisinde Kısırlaştırılan Hayvan Sayısı: 2750 [2], Kişi Başına Düşen Yeşil Alan Miktarı (m²/kişi): 6 [2], Sorumlu Üretim ve Tüketim Bilincinin Artırılmasına Yönelik Yıllık Yapılan Eğitim Sayısı: 11 [2], Sosyal Girişimcilik Algısının ve Girişimcilik Kültürünün Geliştirilmesine Yönelik Toplam Etkinlik Sayısı: 140 [2], Köy Yerleşik Alanı Belirlenen Mahallelerde Kırsal Planlama Yapılan Yıllık Mahalle Sayısı: 2 [3], Yapay Zeka, Artırılmış Gerçeklik ve Yazılım Konularında Yapılan Toplam Faaliyet Sayısı: 10 [3].
Nilüfer Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı'nın hazırlanma sürecini açıklayın.
null
Nilüfer Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun 9. maddesi ve 'Belediyeler için Stratejik Planlama Rehberi' doğrultusunda katılımcı bir anlayışla hazırlanmıştır [3]. Stratejik plan, stratejik yönetim ve planlama yaklaşımını kamu yönetiminin temel unsurlarından biri haline getirmektedir [3]. Planlama sürecinde paydaşların görüş ve beklentileri alınmıştır [4].
Stratejik Plan Koordinasyon Ekibi'nde kimler yer almaktadır?
null
Strateji Geliştirme Müdürü Gülşah AYZİT, Stratejik Yönetim ve Planlama Bürosu'ndan Aslıhan ÇÖPOĞLU, Mihriban MAKAM, Özden AYVALI, Nurten Eylül BALKU, Seda CEBECİ, Kalite Yönetim Sistemi Bürosu'ndan Adnancan KAYA, Ozan UYRUK, Ar-Ge ve İnovasyon Bürosu'ndan Ender ACEL, Merve HASRET, Buse SÖZER, Anıl ÇAKIR, Zeliha ÇÜRÜKSULU, Özlem POLAT [5].
Stratejik Plan Ekibi'nde hangi müdürlüklerden kimler görev almıştır?
null
Afet İşleri Müdürlüğü'nden Fatih IŞIK, Gülden TÜCCAROĞLU, Ebru SELAĞZI; Basın ve Yayın Müdürlüğü'nden Hasiye YİĞİTBAY AYDIN, Ali Cenk ALGÜN, Büşra EKİM GÜRBÜZ; Belediye Tiyatro Müdürlüğü'nden Kazım GÜÇLÜ, Hasan Bahadır GEÇEN, Emel ŞENGÜL; Bilgi İşlem Müdürlüğü'nden Mesut SOLAKLAR, Bülent YİĞİT, Uğur ÜNLÜER, Seçkin [5, 6]. Ayrıca Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi gönüllüleri de ekipte yer almıştır [6].
Strateji Geliştirme Kurulu'nda kimler bulunmaktadır?
null
Strateji Geliştirme Kurulu'nda Başkan, Başkan Yardımcıları, Meclis İhtisas Komisyon Başkanları ve Nilüfer Gençlik Meclisi'nden bir kadın ve bir erkek temsilci bulunmaktadır [6].
Stratejik planlama sürecine katılan doğal üyeler kimlerdir?
null
Kent Konseyi Genel Sekreteri Elifhan KÖSE ÇAL, Genel Sekreter Yardımcısı SUNA ACAR, Dayanışma ve Eşitlik Bürosu'ndan Ali SEVİLEN, Nehir MERİNOSLU ÖZDEMİR, Merve YALÇINKAYA, Özge ATALAY, Burcu TOSUN, Sağlık Hizmetleri Bürosu'ndan Halil DURMUŞ, Sağlıklı Kentler Bürosu'ndan Mehmet Can YILMAZ [7].
Stratejik planlama sürecinde hangi paydaşların görüşleri alınmıştır?
null
Meclis üyeleri, Nilüferliler, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve akademik odalar gibi kurum ve kuruluşların görüş ve beklentileri alınmıştır [4].
Stratejik plan hazırlık takvimindeki adımları listeleyin.
null
Hazırlık, Paydaş Analizi, Mevzuat Analizi, Üst Politika Analizi, İç Çevre Analizleri, SWOT Analizi, Planlama, Eğitim, Katılım [8, 9].
Durum analizi sürecinde hangi veriler kullanılmıştır?
null
Durum analizi çalışmalarında, müdürlüklere analizleri yaparken rehberlik etmesi için 'SP Hazırlık Ekibi için Durum Analizi Rehberleri' hazırlanmıştır [10]. Veriler dijital kanallar aracılığıyla toplanmıştır [10].
Nilüfer'in demografik yapısı hakkında bilgi verin.
null
Nilüfer'in 2023 yılı nüfusu 543.943'tür. Nüfusun %50,7'si kadın, %49,3'ü erkek, %19,2'si çocuk ve %22,4'ü gençtir. Son 10 yılda nüfus %52 artmıştır [11]. Nilüfer'in ilçe alanı kurulduğundan bu yana 6 kat, nüfusu ise yaklaşık 17 kat artmıştır [11].
Kentsel ve kırsal gelişim amaçları hakkında bilgi verin.
null
Kentsel ve kırsal gelişim amacı, pandemi sonrası yapılan stratejik plan revizyonunda kırsal alanların planlanması ile genişletilmiştir [12]. 2025-2029 Stratejik Planı'nda kent ve kırsal iki ayrı amaç olarak belirlenmiştir [12]. Kentsel gelişimde 'Sürdürülebilir, Dirençli ve Yaşanılabilir Kent' kavramı belirlenmiştir [12].
Mevzuat analizi sürecinde neler tespit edilmiştir?
null
Müdürlükler tarafından 76 Kanun ve Yönetmelik ile ilgili toplam 182 adet giriş yapılmış, 29 adet potansiyel sorun alanı ve 14 adet potansiyel gelişim alanı belirlenmiştir [13].
İmar Kanunu ile ilgili tespit edilen sorunlar nelerdir?
null
İmar mevzuatının karmaşık yapısı ve sık değişen düzenlemeler nedeniyle uygulama sürecinde aksaklıklar yaşanması, birçok kurumda plan yapım yetkisi olduğu için yetki çatışması ve kurumlar arası koordinasyon eksikliği [14].
Kamu İhale Kanunu ile ilgili tespit edilen sorunlar nelerdir?
null
İhalelerin belirli süreler içinde tamamlanması gerekliliği, teklif verme süreleri ve ihale komisyonlarının karar alma süreleri gibi konular ile ilgili kısıtlamalar ve ihale sürecinde herhangi bir usulsüzlük tespit edilmesi durumunda ihalenin iptal edilmesi ve sürecin baştan başlaması [15].
Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile ilgili tespit edilen sorunlar nelerdir?
null
Uygulama İmar Planları ve İmar Uygulamaları süreçlerinde kurumlar arası koordinasyon ve onay aşamalarında sıkıntılar yaşanması, komisyonlara havale edilen konuların ne kadar sürede sonuçlanması gerektiğine ilişkin bir madde bulunmaması [16].
Belediye Kanunu ile ilgili tespit edilen sorunlar nelerdir?
null
Belediye Kanunu'nda tanımlanan görev, yetki ve sorumluluklar kapsamında kurumlar arası yetki çatışmalarının yaşanması [16].
Mevzuat analizinde belirlenen diğer ihtiyaçlar nelerdir?
null
Nüfusu 100.000'in üzerinde olan belediyelerin kadın konuk evi açma zorunluluğunun olması, spor kulüplerinin dernek statüsünden çıkartılmasından dolayı ortak hizmet projesi yapılamaması, mevzuatlara göre yazılım programlarında değişiklik yapılması, kurumlar arası koordinasyonu artıracak ortak veri paylaşım platformlarının oluşturulması, kadın sığınma evinin yapılması, teknolojik ve dijital altyapının güçlendirilmesi [17].
Üst politika belgeleri analizi kapsamında neler yapılmıştır?
null
Belediyenin etkilendiği/etkilenebileceği tüm plan, program, strateji belgeleri araştırılarak arşiv oluşturulmuştur [18]. İlgili birimlerden uzman kişiler tarafından toplamda 22 adet üst politika belgesi incelenmiştir [18]. Bu çalışma sonucunda 117 adet belediyelere verilen görev tespit edilmiş ve 66 adet iyileştirme önerisi verilmiştir [18].
12. Kalkınma Planı'nın bilim, teknoloji ve yenilik bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Bilim ve teknolojiye ilgili gençlere teknoloji atölyelerinde ücretsiz eğitimler sağlanması, bilim ve teknoloji alanında fuarlar, yarışmalar düzenlenmesi ve üniversite işbirliğiyle teknoloji konseptli buluşmalar gerçekleştirilmesi [19].
12. Kalkınma Planı'nın bilgi ve iletişim teknolojileri bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Toplumda dijital okuryazarlık oranının artırılması [20].
12. Kalkınma Planı'nın eğitim bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kreşler açılarak çocukların kaliteli, ücretsiz ve okul öncesi eğitime erişimlerinde fırsat eşitliği sağlanması, kırsal mahallelerde analizler yapılarak politika üretilmesi [20].
12. Kalkınma Planı'nın sağlık bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Sağlıklı yaşam tarzı teşvik edilerek koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, personele diyetisyen hizmeti sunulması, sağlıkla ilgili dijital uyarı sistemleri geliştirilmesi, sağlık fuarı ve seminerler düzenlenmesi, KETEM işbirliği ile kanser tarama çalışmaları yapılması, mobil sağlık tarama hizmeti oluşturulması, üreme sağlığı konusunda farkındalık çalışmaları yapılması, gençlik sağlık merkezi kurulması ve evde sağlık hizmeti başlatılması [20].
12. Kalkınma Planı'nın engelli hizmetleri bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Engelli hizmetlerini yürüten personelin eğitimlerle desteklenmesi, engellilere sunulan eğitim sürecinin değerlendirilmesi, engelli bireylerin istihdam farkındalığının artırılması ve fiziksel çevre şartları, ulaşım hizmetleri, internet siteleri ve kamusal hizmetlerin engellilerin erişilebilirliğine uygun hale getirilmesi [21].
12. Kalkınma Planı'nın sosyal hizmetler, sosyal yardımlar ve yoksullukla mücadele bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Mevcut kişisel bakım hizmetine sağlık hizmeti eklenerek iyileştirme yapılması, sosyal hizmet ve yardımların bilinirliği sağlanarak gönüllülüğün özendirilmesi, tüm personele yönelik dönemsel eğitimlerin planlanması ve evde sağlık hizmetlerinin etkinliğinin artırılması [22].
12. Kalkınma Planı'nın yerel yönetimler bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kadın, genç, yaşlı ve engellilerin yerel yönetimlerdeki temsil ve karar alma süreçlerinde katılım mekanizmalarının güçlendirilmesi [23].
Orta Vadeli Program'ın istihdam bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Dijital ve yeşil dönüşüm sürecinde kadınların tam katılımını sağlamak için özel programlar geliştirilmesi, kadınlara ve kız çocuklarına girişimcilik, finansal okuryazarlık ve kooperatifçilik alanlarında programlar düzenlenmesi, bakım veren kişilerin işgücüne katılımını teşvik etmek amacıyla gündüz bakım merkezlerinin sayısının artırılması [23].
Orta Vadeli Program'ın yerel yönetimler bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kadın, genç, yaşlı ve engellilerin yerel yönetimlerdeki temsil ve karar alma süreçlerine katılım mekanizmalarının güçlendirilmesi [24].
Orta Vadeli Program'ın sağlık bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Bağımlılıkla mücadele kapsamında paydaşlara yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve evde sağlık ve bakım hizmetlerinin entegrasyonunun sağlanması [24].
Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nda hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kent sakinlerinin şehir ile ilgili verilen kararlarda söz sahibi olması için katılımcılık mekanizmalarının geliştirilmesi [24].
Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı'nda hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kamuda görev yapan personele engellilerin hakları konusunda eğitimler düzenlenmesi, işgücü piyasasında engelli bireylerin hakları konusunda bilinçlendirme yapılması ve engelli bireylerin farkındalığını artırmak üzere çalışmalar yapılması [25].
Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nda atık yönetimi konusunda hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Yerel yönetimlerde atık yönetimine ilişkin faaliyetlerin etkin bir şekilde planlanması ve akıllı şehir çözümleri kullanılarak yönetilmesi [26].
12. Kalkınma Planı'nın istihdam ve çalışma hayatı bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kadın istihdamını artırmaya yönelik kurumsal bakım olanaklarının ekonomik ve fiziki erişilebilirliğinin artırılması, gençlerin istihdamını artırmaya yönelik iş ve meslek edindirme programlarının sayısının artırılması [27].
12. Kalkınma Planı'nın sosyal hizmetler, sosyal yardımlar ve yoksullukla mücadele bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Sosyal yardım faydalanıcılarına yönelik iş arama desteği gibi uygulamaların yaygınlaştırılması [27].
12. Kalkınma Planı'nın yerel yönetimler bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Üretim ve pazarlamaya yönelik kurulacak yapılara destek sağlanması [28].
12. Kalkınma Planı'nın kırsal kalkınma bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kırsalda nüfus kaybını önlemek ve tersine göçü sağlamak için istihdam imkânlarının iyileştirilmesi ve ekonominin çeşitlendirilmesi [28].
12. Kalkınma Planı'nın tarım ve gıda bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Dijitalleşme, yapay zekâ ve veriye dayalı iş modelleriyle akıllı tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması [29].
12. Kalkınma Planı'nın turizm bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Tutarlı ve bütüncül turizm gelişiminin sağlanması, varış noktalarının özgün kimliklerinin oluşturulması ve yerel ekonomik döngüyü güçlendirmek üzere varış noktası yönetim örgütlerinin hayata geçirilmesi [29].
Orta Vadeli Program'ın büyüme bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin altyapıları ve kuluçka merkezleri desteklenerek yaygınlaştırılması, girişimcilik ekosistemi desteklenerek nitelikli danışman ve mentor havuzlarının oluşturulması ve tarım arazilerinin korunması [29].
Avrupa Gençlik Stratejisi'nde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Genç istihdamını teşvik edecek yeni nesil mesleklerin teşvik edilmesi [30].
Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi Eylem Planı'nda hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Belediyelerin gençlere yönelik eğitim ve kuluçka programlarının sayısının ve niteliğinin artırılması [30].
12. Kalkınma Planı'nın afet yönetimi bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Afet, tehlike ve risklerin mekânsal planlama aşamasında öncelikli olarak dikkate alınması, Marmara bölgesinde risk azaltma çalışmalarına devam edilmesi, afetlere hazırlık ve afet sonrası müdahale için yapı sağlığı izleme sistemlerinin kurulumunun yaygınlaştırılması [30].
12. Kalkınma Planı'nın kentsel dönüşüm bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kentsel dönüşüm alanlarının önceliklendirilmesine ilişkin analiz ve bölgeleme çalışması yapılması [31].
12. Kalkınma Planı'nın şehirleşme bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Şehirlerin planlamasında iklim değişikliği ve afetlere karşı dirençliliğin sağlanması, kamusal alanların erişilebilirlik ilkesi çerçevesinde oluşturulması ve akıllı şehir uygulamalarının yaygınlaştırılması [31].
12. Kalkınma Planı'nın kırsal kalkınma bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kırsal alanlarda yaşam kalitesinin artırılması amacıyla kamu hizmet sunumunun iyileştirilmesi [32].
12. Kalkınma Planı'nın inşaat, mühendislik-mimarlık, teknik müşavirlik ve müteahhitlik hizmetleri bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
İklime duyarlı, enerji verimli ve sürdürülebilir ahşap binaların kullanımının yaygınlaştırılması ve inşaat ekosisteminde dijitalleşmenin artırılması [32].
Orta Vadeli Program'ın büyüme bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Afet riski yüksek bölgelerde düşük yoğunluklu kentleşmenin teşvik edilmesi [32].
Orta Vadeli Program'ın afet yönetimi bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Afet riski taşıyan bölgelerde dirençli yaşam alanları planlanması, kentsel dönüşümün hızlandırılması ve afetlere dayanıksız yapı stokunun yeniden inşasının güçlendirilmesi [33].
Orta Vadeli Program'ın afet yönetimi bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Tüm illerde mikro ölçekte afet risk analizleri yapılması, afetlere karşı direnç artırıcı kurumsal ve yasal düzenlemeler yapılması ve afet ve acil durum müdahale kapasitelerinin teknik ve insan kaynaklarıyla güçlendirilmesi [33].
Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nda şehirleşme konusunda hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
İmar planlarının hazırlanmasında afet tehlike ve riskleri ile dirençliliğe dair analizlerde kullanılacak veri altyapısının oluşturulması ve üç boyutlu şehir ve bina modellerinin üretilmesi [34].
Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nda akıllı şehir mimarisi konusunda hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Akıllı şehir mimarisi hazırlık seviyelerinin ölçülmesi ve uygulama önerilerinde bulunacak dijital sistemlerin tesis edilmesi [34].
BEBKA Bölge Planı'nda mekansal gelişme konusunda hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Köy ve mahallelerde yapılaşma koşulları için tasarım rehberlerinin hazırlanması [35].
BEBKA Bölge Planı'nda altyapı ve ulaşım bağlantılarının geliştirilmesi konusunda hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Riskli binaların afetlere dayanıklılığının test edilmesi, köy ve kırsal mahallelere ulaşım sağlayan yollarda iyileştirmeler yapılması ve mera arazilerinin envanterlerinin oluşturulması [35].
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın stratejik planında hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Şehirlerde motorlu taşıtlardan arındırılmış bölgelerin oluşturulması ve her türlü mekânsal planlama sürecinde afet tehlikelerini dikkate alan güvenli alanların oluşturulması [36].
Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı'nda hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Engelli bireylerin şehir içinde güvenli dolaşımının iyileştirilmesi ve otoparkların erişilebilir hale getirilmesi [37].
Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı'nda konut hizmetleri konusunda hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Belediyelerin imar ve şehircilik birimlerine erişilebilir konut uygulamalarıyla ilgili eğitim ve teknik bilgi desteği sağlanması [37].
12. Kalkınma Planı'nın istikrarlı büyüme ve güçlü ekonomi bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Mahalli idarelerde yönetişim süreçlerinin geliştirilmesi, insan kaynağının niteliğinin artırılması ve mali sürdürülebilirliğin güçlendirilmesi [38].
12. Kalkınma Planı'nın maliye politikası bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kaynakların daha etkin kullanımının sağlanması, öz gelir paylarının artırılması ve yerel yönetimlere hizmetlerini aksatmayacak şekilde borçlanma imkânı sağlanması [38].
12. Kalkınma Planı'nın yerel yönetimler bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
İyi uygulama örneklerinin yer aldığı bir platform oluşturulması ve SKA'ların uygulanması konusunda yerel yönetimlerle işbirliği yapılması [39].
12. Kalkınma Planı'nın kamuda insan kaynakları bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kamu personelinin verimliliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılması ve tanıma takdir ödüllendirme sisteminin revize edilmesi [39].
12. Kalkınma Planı'nın çevrenin korunması bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Yeşil kamu alımları stratejileri geliştirilerek karbon ayak izinin düşürülmesi [40].
Orta Vadeli Program'ın büyüme bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Yapay zekâ, otonom sistemler, bulut bilişim ve büyük veri analitiği gibi dijital teknolojilerin yanı sıra yeşil teknolojilerin kullanılması [40].
Orta Vadeli Program'ın kamu maliyesi bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kamu harcamalarında yapısal değişikliklerle tasarruf sağlanması, verimsiz harcama alanlarının gözden geçirilmesi, kamu hizmetlerinin bütçe imkanları içinde sunulması, kamu taşıtlarının kullanımının gözden geçirilmesi, kamu gelirlerine yönelik tahsilat performansının artırılması [40].
Orta Vadeli Program'ın afet yönetimi bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kamu hizmetlerinin afetlere ve olağanüstü durumlara karşı hazırlıklı olması [41].
Orta Vadeli Program'ın dijital dönüşüm bölümünde hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kamu hizmetlerinde tasarruf için açık kaynak kodlu yazılım ve bulut bilişimi kullanılması, e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan belediye hizmetlerinin standardizasyonunun sağlanması [41].
2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Yerel yönetimlerin öz gelirlerinin güncellenmesi, borçlanma performanslarının incelenmesi, hizmetlerin standart bir şekilde sunulabilmesi ve İLBANK önderliğinde finansal destek mekanizmalarının geliştirilmesi [42].
Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'nde uluslararası iş birliklerini güçlendirmek konusunda hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Avrupa Birliği'nin çok yıllı finansal çerçeveleri öncelikli olmak üzere sınır ötesi projelere katılım sağlanması, yapay zeka alanında yapılan etkinliklere başvuru yapılması ve kurum içi eğitimlerle yapay zeka farkındalığı oluşturulması [43].
Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'nde yapısal ve iş gücü dönüşümünü hızlandırmak konusunda hangi görev ve ihtiyaçlar belirtilmiştir?
null
Kamu kurumlarında yapay zeka teknolojilerinin etkin kullanımına yönelik dönüşümün hızlandırılması ve yapay zeka temalı uluslararası hibe ve fon kaynaklarına başvurular hazırlanması [44].
Nilüfer Belediyesi'nin faaliyet alanları ve ürün/hizmetleri nelerdir?
null
Nilüfer Belediyesi'nin faaliyetleri kalite yönetim sistemi kapsamında tanımlanmıştır ve süreçlerde takip edilmektedir [45]. Süreçlerin sistematik yönetilmesi için Süreç Yönetim Sistemi oluşturulmuştur [45]. Stratejik yönetim, taşınmaz varlıkları değerlendirme gibi faaliyet alanları vardır [45, 46].
Paydaş analizi sürecinde neler yapılmıştır?
null
Stratejik planlama sürecine hangi paydaşın hangi araçlarla katılacağının planlanması, paydaşlardan geri bildirim alma araçlarının gözden geçirilmesi, öncelikli paydaşların belirlenmesi ve sürece aktif katılımları için yöntemlerin tasarlanması amacıyla Paydaş Analizi yapılmıştır [46]. 17 farklı kategoride toplam 305 adet paydaş grubu tespit edilmiştir [46].
Stratejik plan hazırlık atölyelerinde hangi konulara odaklanılmıştır?
null
Temel stratejik kavramlar paylaşılmış, grup çalışmaları yapılmış ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları odağında düşünülmesi sağlanmıştır [47].
Nilüfer Belediyesi'nin personel yapısı nasıldır?
null
Nilüfer Belediyesi'nde 455 memur, 64 kadrolu işçi, 36 sözleşmeli personel ve 2282 Nİlbel A.Ş. personeli olmak üzere toplam 2837 personel istihdam edilmektedir [48]. Çalışanların çoğunluğu lisans (%25) ve lise (%26) mezunudur [48].
Nilüfer Belediyesi çalışanlarının sendikal durumu nasıldır?
null
Memurların %99.7'si ve kadrolu işçilerin %100'ü sendikalıdır. Belediye, çalışanlar arasında sendikalaşmayı desteklemektedir [49].
Nilüfer Belediyesi'nde kaç engelli ve eski hükümlü personel çalışmaktadır?
null
2024 yılında 73 engelli ve 3 eski hükümlü personel çalışmaktadır [50].
Nilüfer Belediyesi'nin fiziki kaynakları nelerdir?
null
16 adet hizmet binası, 8 adet zabıta karakolu, 2 adet sivil savunma merkezi, 19 adet spor merkezi, 22 adet sağlık hizmeti amaçlı bina, 34 adet sosyal ve kültürel amaçlı bina, 5 adet kent konseyi binası, 37 adet muhtarlık binası, 27 adet mahalle iletişim merkezi, 11 adet kamu konutu, 559 adet dükkan ve işyeri, 2767 arsa ve 252 tarla bulunmaktadır [50].
Nilüfer Belediyesi'nin teknoloji ve bilişim altyapısı nasıldır?
null
Bilişim altyapısı 37 noktadan merkezi sisteme bağlı olarak çalışmaktadır. 56 sanal sunucu ve veri depolama sistemi kullanılmaktadır. Veriler, güvenlik duvarları ile korunmakta ve yedekleme sistemi bulunmaktadır. Sistemler ISO-27001 kapsamında denetlenmektedir [51].
Dış çevre analizi nasıl yapılmıştır?
null
Dış çevre analizi, geleneksel PESTEL analizine dayanarak 'Ekonomi, Toplum, Çevre, Kent ve Kurum' boyutları ele alınarak yapılmıştır [52].
Nilüfer için kentsel gelişim fırsatları ve tehditleri nelerdir?
null
Kentsel gelişim alanı olması ve planlı gelişmesi bir fırsattır. Akıllı kent uygulamalarının yaygınlaştırılması da fırsattır. Yüksek değerli arazi ve konut stoğu bir avantajdır. Ancak, kentin birinci derece deprem bölgesinde bulunması, kaçak yapılaşma, tarım arazilerinin imara açılması ve sanayi bölgelerinin konut alanlarına yakınlığı tehditlerdir [53].
Nilüfer için toplumsal fırsatlar ve tehditler nelerdir?
null
Üniversitenin ilçe sınırları içinde olması ve etkinlikleri takip eden bir kitlenin olması fırsattır. Ancak, katılımcı yaklaşımın benimsenmiş olması bir yandan fırsatken, diğer yandan iş gücü planlamasının etkili yapılamaması bir tehdittir [53, 54].
Nilüfer için kurumsal fırsatlar ve tehditler nelerdir?
null
Ulusal ve uluslararası düzeyde bilinirliğin ve tanınırlığın yüksek olması ve çok sayıda öncü uygulama yapılması fırsattır. Ancak, kurum içi iletişim ve koordinasyon eksikliği ile tanıtım ve duyuruların yeterince yapılamaması bir tehdittir [54].
Nilüfer için çevresel fırsatlar ve tehditler nelerdir?
null
Yaya ve bisiklet öncelikli yolların tasarlanması, çok sayıda park ve yeşil alanın olması, kentsel planlama süreçlerinin katılımcılıkla yürütülmesi ve bisiklet yollarının uzunluğu fırsattır. Ancak, dirençlilik ile ilgili çalışmaların yetersiz olması, kamulaştırmadan önce yerinde imalat yapılması ve nitelikli kamusal alanların eksikliği tehdittir [55].
Uygulamakta olan stratejik planın değerlendirilmesinde hangi bulgulara ulaşılmıştır?
null
Kurumsal performansın izlenerek değerlendirilmesine rağmen iyileştirmelerin sistematik bir yaklaşımla hayata geçirilmemesi, proje yönetim sisteminin birimler tarafından etkin kullanılmaması, tamamlanamayan önemli yatırım projelerinin olması, yönetişim mekanizmalarının etkililiğinin değerlendirilmemesi ve tanıtım çalışmalarının yeterince halka ulaştırılamaması [56].
Uygulamakta olan stratejik planın değerlendirilmesinde hangi ihtiyaçlar belirlenmiştir?
null
Hizmet sunumunu ve kurumsal süreçleri iyileştirmeye yönelik yaklaşımların gözden geçirilmesi, proje yönetiminin yaygınlaştırılması, kente değer katacak projeler için iş birliklerinin geliştirilmesi, katılımcılık mekanizmalarının geliştirilmesi ve tanıtım stratejilerinin gözden geçirilmesi [57, 58].
Mevzuat analizinde hangi sorunlar tespit edilmiştir?
null
İmar mevzuatının karmaşık yapısı ve sık değişen düzenlemeler, uygulama imar planları ve imar uygulamaları süreçlerinde kurumlar arası koordinasyon eksikliği ve birçok kurumda plan yapım yetkisi olması [59].
Üst politika belgeleri analizinde hangi çevresel ihtiyaçlar belirlenmiştir?
null
Sürdürülebilir üretim ve yeşil dönüşüm teknolojilerinin desteklenmesi, sahipsiz hayvanların sağlık ihtiyaçlarına yönelik yöntemlerin geliştirilmesi, yenilenebilir enerji kullanımının artırılması, toplumdaki enerji verimliliği farkındalığının geliştirilmesi, iklim değişikliğiyle mücadelede kapasitenin artırılması ve atık yönetiminde sıfır atık uygulamasının yaygınlaştırılması [60, 61].
Üst politika belgeleri analizinde hangi ekonomik ihtiyaçlar belirlenmiştir?
null
Girişimcilik ekosisteminde işbirliği kültürünün yaygınlaştırılması, üretim ve pazarlamaya yönelik yapıların desteklenmesi, kadın ve genç istihdamını artırmaya yönelik programların yapılması, kırsal kalkınma desteklerinin çiftçi odaklı olması ve akıllı tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması [61, 62].
Üst politika belgeleri analizinde hangi sosyal ihtiyaçlar belirlenmiştir?
null
Sokak hayvanları için daha fazla beslenme, bakım ve barınma desteği sağlanması, afetlere dirençli bir kent olmak için çalışmalar yapılması ve yol yapımı ve bakımı konusunda daha çok çalışma yapılması [63].
İnsan kaynakları yetkinlik analizinde hangi sorunlar tespit edilmiştir?
null
Öneri sisteminin saha personeline yayılımının zayıf olması, çalışanların maaş ve çalışma şekillerindeki farklılıkların olumsuz etkileri, teknik elemanlara yönelik mesleki eğitimin gerçekleştirilememesi, iş gücü planlamasının etkili yapılamaması ve çalışan motivasyonunun yeterli düzeyde sağlanmaması [63, 64].
İnsan kaynakları yetkinlik analizinde hangi ihtiyaçlar belirlenmiştir?
null
Öneri sisteminin iyileştirilmesi, çalışan özlük haklarının iyileştirilmesi, çalışanların gelişimini sağlayacak çalışmalar yapılması ve motivasyon çalışmalarının artırılması [64].
İnsan kaynakları yetkinlik analizinde dijitalleşme ile ilgili hangi ihtiyaçlar belirlenmiştir?
null
Dijital çağa uygun şekilde taleplerin iç iletişim sistemi üzerinden yapılmasını sağlayacak altyapının oluşturulması, dokümanların dijital imza ile onaylanması ve risk yönetiminin iç iletişim sistemine aktarılması [65].
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) analizinde hangi eksiklikler belirlenmiştir?
null
SKA'lara hizmet edecek çok sayıda proje ve faaliyet yürütülmesine rağmen bu konudaki mevcut duruma ilişkin bilgi sağlamak ve çalışmaları koordine etmek üzere gerekli yapıların olmaması ve iklim değişikliği ile ilgili uyum sağlayıcı ve önleyici stratejilerin eksikliği [65].
Sentez ve planlama sürecinde neler yapılmıştır?
null
Yapılan tüm analizler 'Kurum, Kent, Toplum, Çevre, Ekonomi' başlıkları altında kategorilendirilerek 'Sentez Çalıştayı'nda değerlendirilmiş ve öne çıkan konular belirlenmiştir. Belirlenen ihtiyaçlar, 'Geleceğe Bakış' çalıştayında paydaş beklentileri ile eşleştirilerek stratejik önceliklendirme yapılmıştır [66].
Stratejik Amaç 5'in hedefleri nelerdir?
null
İstihdama Katkıda Bulunmak, Sosyal Girişimcilik Algısının ve Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesine Katkı Sağlamak, Kırsal Turizmin Yaygınlaştırılması ve Kırsal Büyümeyi Yönlendirmek [67].
Stratejik Amaç 6'nın hedefi nedir?
null
Paydaşların Etkin Katılımı ile İnovasyon Algısının Geliştirilerek, Nilüfer'e Değer Katacak Sürdürülebilir ve Yenilikçi Hizmetler Sunulmasına Katkı Sağlamak [67].
PG.1.1.3. performans göster
null
null
README.md exists but content is empty.
Downloads last month
42