filename
stringlengths
14
23
language
stringclasses
1 value
main_topic
stringclasses
15 values
other_topic
sequence
text
stringlengths
0
18.6k
economy_ua_2_11.txt
ua
economy
[ "гривні", "курс", "євро" ]
Офіційний курс американської валюти у перший день тижня подорожчав. Ціна несуттєво, але виросла вгору. Щодо євро, то вартість курсу не змінилася.Офіційний курс 12 лютого. За даними Нацбанку, офіційний курс 12 лютого становив 37,62 гривні за долар. Вартість долара виросла на 5 копійок проти 9 лютого. Щодо євро, то на сьогодні його ціна становила 40,41 гривні. Вартість не змінилася. Який буде офіційний курс долара та євро 13 лютого: долар – 37,89 гривні, євро – 40,80 гривні. Курс на готівковому ринку. На ранок 12 лютого долар становить: У банках купівля становить 37,60 гривні, а продаж – 38,10 гривні. В обмінниках: купівля – на рівні 37,77 гривні, а продаж – 38,15 гривні. На чорному ринку: купівля – 38,08 гривні, а продаж – 38,18 гривні. Який курс буде цього тижня. За прогнозами банкіра Тараса Лєсового, з яким він поділився з 24 Каналом, формування курсів на готівковому ринку залежатиме від курсів міжбанку. Це триває протягом всього періоду дії режиму "керованої гнучкості". Тарас Лєсовий Начальник департаменту казначейства Глобус Банку Цього тижня можливі часті та різнобічні курсові коливання, але ринок до цього вже пристосувався. Зауважте, Міжбанк – на рівні 37,5 – 38,5 гривні за долар та 40 – 42 гривні за євро, а на готівковому ринку – 37,8 – 39 гривень за долар та 41 – 43 гривні за євро. WhiteBIT зберігає 96% цифрових активів на холодних гаманцях. Криптобіржа також використовує Web Application Firewall (WAF) для виявлення та блокування хакерських атак.
smachnonews_ua_1_18.txt
ua
smachnonews
[ "грамів", "філе", "тіста" ]
Перекус може стати смачним та збалансованим прийомом їжі. Поєднання курки, тонкого тіста та шпинату викличе захват та наситить посеред робочого дня.Куряче філе в листковому тісті відмінно підійде в якості закуски для сімейної вечірки або в компанії друзів. Це смачна, пікантна та вишукана страва, яка точно засмакує усім.Рецепт курячого філе у тісті. Час: 50 хвилин Порцій: 2Інгредієнти: – 300 грамів курячого філе; – 200 грамів шпинату; – 2 зубчики часнику; – 100 грамів в'ялених помідорів; – 100 грамів сиру фета; – 300 грамів листкового тіста; – 2 столові ложки оливкової олії; – спеції: сіль, перець.Приготування: Курку помийте, обсушіть, очистіть від плівок і наріжте на дрібніші шматочки. На сковороді з оливковою олією обсмажте м’ясо, часник і шпинат. Додайте подрібнену фету та нарізані в’ялені помідори та ретельно перемішайте. Розділіть листкове тісто на менші частини та на кожну з них покладіть частину начинки. Загорніть його в косу або будь-яку іншу форму. Готові закуски помістіть в духовку і випікайте близько 20 хвилин при 180 градусах. Коли все просто: як приготувати смачні млинці з бананом.
realestate_ua_4_28.txt
ua
realestate
[ "кольорів", "барвистий", "будинок" ]
Барвистий будинок у жвавому районі міста Баффало, штат Нью-Йорк, одразу привертає увагу. Зазирнувши всередину, ви побачите ще більше яскравих кольорів, і ще одну особливу кімнату.Цікаво, що це житло збудували ще в 1909 році, і раніше воно було звичайним, як усі. Проте після кількох капітальних ремонтів різних власників будинок став справжньою химерою. Його, до речі, продають за досить бюджетну ціну – 200 тисяч доларів.Від кольорів може запаморочитися в голові. У будинку є спальня, ванна кімната, кухня, їдальня та вітальня, а також ще одна особлива кімната – люкс для собак. Інтер'єр настільки барвистий, що може засліпити.Єдиною нейтральною кімнатою, де можна відпочити від безлічі кольорів і візерунків, є ванна. Мабуть, у людей відбувався дивний шок, коли вони жили в будинку перші дні.Будинок для тих, хто обожнює усе яскраве / Фото Three Sixty"Дизайн інтер'єру та екстер'єру є відображенням яскравої особистості поточного власника. Коли ви входите в дім, ви відчуваєте сонячну енергію – ніби ви перебуваєте в клубі Каліфорнії чи Флориди, але з затишною атмосферою", – каже агентка з продажу.Нинішній власник придбав нерухомість у 2019 році за 60 700 доларів. Протягом кількох років він справді попрацював над дизайном житла й вклав в оновлення багато коштів, відтак і ціна тепер значно вища. До речі, для чоловіка було важливо переробити другу спальню на кімнату для собак, адже в нього є аж три улюбленці.
fun_ua_4_1.txt
ua
fun
[ "ріка", "гурт", "друга" ]
Український рок-гурт "Друга Ріка" у травні потішить своїх шанувальників у Великій Британії та Ірландії унікальним туром. Це буде перший тур музикантів по Британії. Гурт створив спеціальну комбіновану концертну програму з ексклюзивною презентацією пісень з майбутнього альбому.Як повідомили організатори у релізі 24 Каналу, гурт не обмежиться одним форматом, а втілить концепцію "ІНША РІКА" в новій інтерпретаціїВідомо, що частину виступу складатимуть найкращі хіти "Другої Ріки", представлені як у вже відомому акустичному форматі, так і в повноформатному аранжуванні. Також у межах нової програми гурт вперше презентує наживо декілька пісень зі свого майбутнього альбому.Оскільки для нас це буде перший тур по Великій Британії та Ірландії, ми вирішили зробити цей виступ особливим. Ми розглядали можливість зіграти акустичну програму "ІНША РІКА", але вирішили піти далі. Таким чином, окрім пісень в акустичному звучанні, ми вперше представимо декілька композицій з нашого майбутнього альбому, – коментує фронтмен гурту Валерій Харчишин.Зверніть увагу! Цим туром гурт продовжить підтримку Збройних сил України – частина прибутку буде передана на потреби військових. Додамо, що від самого початку вторгнення Росії в Україну "Друга Ріка", як і багато їхніх колег по сцені, взяли на себе благочину місію. Проведення благодійних концертів в Україні та за кордоном вже стало традиційним для музикантів. Завдяки підтримці своїх шанувальників, гурт вже зібрав понад 13 мільйонів гривень для допомоги українській армії."Ми розуміємо, що українці, які зараз перебувають за кордоном, можуть бути виснажені матеріально, але водночас ми маємо робити все можливе і неможливе, щоб підтримати Збройні сили України в цей важкий час", – зазначає гурт.Концерт гурту "Друга Ріка" / Фото Анни Завийбороди Крім того, "Друга Ріка" закликає всіх бажаючих долучитися до благодійних аукціонів, щоб підтримати Збройні сили України, які невтомно працюють на захист незалежності та майбутнього України. Під час туру в кожному місті відбудуться аукціони унікальних концептуальних лотів, які стануть цінними спогадами для переможців торгів.Виступи відбудуться за таким графіком 18 травня – Манчестер 19 травня – Лондон 20 травня – Глазго 21 травня – ДублінКвитки можна придбати на сайті.
zakordon_ua_4_17.txt
ua
zakordon
[ "швеції", "вони", "роботодавці" ]
Українські біженці поскаржилися на невиплату зарплати у Швеції. Вони наголошують, що іноземним працівникам систематично недоплачують.Українські біженці підняли проблему невиплати обіцяних зарплат на зустрічі профспілок у Стокгольмі. Вони заявили, що роботодавці часто недоплачують українським працівникам у різних сферах.Українців ошукали роботодавці у Швеції. Минулого тижня понад 100 іноземних працівників шведських компаній зібралися на профспілкову зустріч. Близько третини учасників були українцями. Вони обговорили порушення умов оплати праці та трудову експлуатацію.Світлана Потинг, одна з українок, приїхала до Швеції зі своїм сином після початку війни в Україні. Вдома жінка працювала юристом, а у Швеції знайшла роботу в страховій компанії. Світлана пропрацювала у Швеції кілька місяців, але її бос не виплатила працівниці повну зарплату. Тепер жінка хвилюється, що кошти вона не отримає.Дуже важко, коли хочеш заробити на життя, а тебе відверто обманюють. Щомісяця чекаю зарплату, але належної суми не отримую. Я тут сама з сином, мені потрібні гроші, щоб купити їжу та заплатити за оренду. У мене немає підтримки, – розповіла українка.Багато з тих, хто приходить на профспілкові зустрічі, є будівельниками та прибиральниками, які працюють на шведські компанії. Найчастіше вони потребують допомоги, бо їх експлуатують роботодавці. Більшість із них скаржаться, що не отримують обіцяних окладів.Ще одна українка Ніна Кричун мала роботу в кількох клінінгових компаніях у Швеції. Вона нарікає, що далеко не всі роботодавці виплачували їй повну зарплату.Коли бачиш цю несправедливість, Швеція вже не виглядає такою привабливою, – зізналась жінка.Проблема стосується не лише українців, мігранти з інших країн також повідомляють, що їм не платять за деякі години, відпрацьовані у Швеції.Українські біженці у Швеції просять владу країни змінити одне важливе правило. Вони хочуть отримувати номер соціального страхування нарівні зі шведами. Це має суттєво допомогти українцям облаштуватися у Швеції.Не виплачують зарплату за кордоном: що робити. Раніше ми писали, як діяти, якщо не виплачують зарплату в Польщі. Найважливіший момент у тому, щоб не погоджуватися на нелегальну роботу. Адже тоді українцям дуже складно юридично довести свої права.Трудовий договір потрібно укладати в письмовій формі. Всі пункти мають чітко регламентувати права та обов'язки як працівника, так і роботодавця. Уважно прочитайте всі пункти. Зверніть особливу увагу на оплату понаднормової праці.Якщо роботодавець не виплачує зароблені кошти, потрібно звертатися до Державної інспекції праці в Польщі або до суду.
health_ua_3_10.txt
ua
health
[ "віруси", "учені", "кишківнику" ]
Ми звикли вважати, що віруси - це погано. Однак, тепер учені заявили, що віруси, які живуть в кишківнику людини, можуть допомогти у боротьбі зі стресом.Зокрема, дослідники виявили підгрупу вірусів, які "мешкають" у кишківнику і можуть грати ключову роль у регулюванні стресу.І якщо раніше вчені зосереджували свою увагу на бактеріях, які живуть у кишківнику, не приділяючи уваги вірусам. То наразі фокус дослідження вирішили змінити.Увагу вчених привернли бактеріофаги – віруси, які інфікують бактерії.Вірус і контроль стресу: який зв'язок. Учені уже встигли підтвердити свої здогадки у експериментах із мишами. Вони виявили, що соціальний стрес впливає на склад вірусів і бактерій у кишківнику тварин.Під час дослідження учені провели трансплантацію вірусів зі звичайних мишей до пригнічених. Учені зафіксували, що у них знизився рівень гормонів стресу та покращився психічний стан.Це дає усі підстави вважати, що маніпуляції з кишковими вірусами можуть мати терапевтичний ефект.Перспектива відкриття. Отримані дані є доказом того, що кишкові віруси впливають на реакцію на стрес і є потенційно корисними для людей. В майбутньому це може дати поштовх до розробки персоналізованих методів лікування розладів, пов'язаних зі стресом.
smachnonews_ua_1_9.txt
ua
smachnonews
[ "страви", "багато", "зайця" ]
Українська кухня багато дивовижними рецептами, які ми мусимо передати наступним поколінням. Один з них – це "заєць", який готували ще з давніх-давен.Автентичні українські страви – це завжди безпрограшний варіант. Це не лише данина нашій культурі та збереження особливого кулінарного мистецтва, а й особливий смак, в якого вкладено багато турботи та любові.Цікаво, що подібні до "зайця" страви популярні в Європі та США. Французький аналог цієї страви називається террін та більше нагадує паштет, а от в Америці його готують майже як у нас, використовуючи як основу м'ясний фарш.Рецепт м'ясного "зайця". Час: 1,5 годиниПорцій: 8 Інгредієнти: – 1 кілограм свинини; – 500 грамів яловичини; – 3 цибулини; – 100 грамів панірувальних сухарів; – молоко для розведення сухарів; – сіль, перець, суміш спецій – до смаку; – кетчуп – покрити верх.Приготування: М'ясо пропускаємо на м'ясорубці. Цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо в олії до м'якості. Панірувальні сухарі розводимо в молоці, в ідеалі пропорція повинна бути один до одного. Повинна вийти така собі "кашка". Додаємо її до фаршу. Цибулю також додаємо до фаршу. Солимо, перчимо, приправляємо спеціями. Добре усе вимішуємо. Викладаємо м'ясо у прямокутну форму для кексу. Якщо форми немає – формуємо хлібець руками та викладаємо на деко. Випікаємо 1 годину при температурі 180 градусів. Якщо підгоратиме, краще накрити фольгою. Після зазначеного часу виймаємо хлібець, змащуємо його кетчупом та повертаємо у духовку, поки кетчуп не перетвориться на хрустку скоринку.
financy_ua_5_16.txt
ua
financy
[ "золото", "золота", "року" ]
Ринкова вартість золота в листопаді перетнула важливу психологічну позначку. Йдеться про вартість вище 2 тисяч доларів за тройську унцію. При цьому не виключено, що незабаром дорогоцінний метал може оновити рекорд 2020 року.Як сьогодні використати підйом котирувань та заробити на вкладеннях у цей дорогоцінний метал – розповідаємо у матеріалі 24 Каналу.Нові висоти для золота. Не виключено, що вже до кінця поточного року або на початку 2024 року вартість золота може оновити рекорд, який зафіксували у серпні 2020 року. Тоді котирування досягли позначки на рівні 2072 долари за тройську унцію. Далі – більше! На думку експертів, цілком можливо тенденція на подорожчання буде тривати. Зокрема, вказують, що золото може протестити ціну на рівні 2500 доларів за унцію.Таку динаміку підтримує поточна політика Федеральної резервної системи США щодо ключової ставки. Востаннє американський регулятор підвищував ставку ще в липні поточного року – до 5,25 – 5,5% річних, що є максимумом з 2001 року. Відтоді ставку не змінювали.Наступне засідання Федерального резерву щодо ставки – останнє цього року – відбудеться 12 – 13 грудня. Найімовірніше, центробанк знову утримається від збільшення цього індикатора. Таке рішення буде позитивним для ринкової ціни золота, оскільки послабить позиції долара на світовому ринку та призведе до зниження прибутковостей державних облігацій США. Крім того, золото традиційно є "захисним" активом, на який звертають більше уваги під час кризових періодів. Очевидно, що наразі у світовій геополітиці все дуже складно. Тож попит на актив явно збережеться.Інвестиції в золото: які є варіанти. Зростання ринкових котирувань золота до нових максимумів створює прекрасну нагоду для тих, хто має на меті капіталізувати цей дорогоцінний метал. Однак при цьому постає питання: "Як це зробити?".Перш за все, на думку спадає опція з купівлею золотих злитків у банку. Проте цей спосіб інвестування в дорогоцінний метал має низку недоліків: По-перше, купивши фізичне золото, потрібно буде подбати про його зберігання. Залишити злитки вдома – серйозний ризик. Для прикладу, їх можуть вкрасти. З іншої сторони, зберігати золото в банку потягне за собою витрати на оплату цієї послуги; Крім того, під час купівлі та продажу доведеться заплатити комісію банку, яка найчастіше нівелює зростання вартості дорогоцінного металу.Ще один варіант вкладення коштів у золото – це металеві рахунки (назва для групи банківських операцій, пов'язаних з банківськими металами). Однак для того, щоб відкрити такий рахунок, потрібно буде обов'язково йти до банку. До того ж при такому способі інвестування не буде можливості оперативно розпоряджатися своїм капіталом, адже щоб відкрити та закрити рахунок потрібен час.Один із найбільш зручних варіантів інвестування у золото – це використання інструментів CFD (контрактів на різницю), що дозволяє отримувати прибуток від коливання котирувань без фактичного володіння активом. По-перше, почати інвестувати у золото на фінансовому ринку можна, навіть маючи невеликий капітал. По-друге, реально оперативно управляти власними коштами та отримувати додатковий дохід не лише на зростанні вартості золота, а й на його зниженні.Ба більше, є можливість провести усі необхідні операції, які пов'язані з інвестиціями у золото, через інтернет. Зокрема, скориставшись торговою платформою Libertex, яку створила компанія ForexClub. У Libertex доступно понад 300 різних активів, з якими також реально вивести інвестиції на прибутковий рівень.До теми! Тоді як для управління капіталом підійде як комп'ютер, через вебзастосунок, так і мобільний телефон за допомогою застосунків на iOS та Android.Як почати працювати із золотом. Вагомі переваги платформи Libertex – зручність та доступність. Тому почати інвестувати, зокрема, в золото та отримати можливість заробляти не складно. Потрібно зробити лише декілька кроків: Відкрити та поповнити рахунок в Libertex; Обрати потрібний актив; Визначитися із сумою та направленням інвестиційної угоди; Натиснути кнопку "у зростання" або "у зниження" обраного інструмента. Вибір залежить від того, якої динаміки очікує інвестор; Обрати напрямок інвестиції допоможуть вбудовані у платформу інструменти технічного аналізу та стрічка фінансових новин.Понад 2,9 мільйона новачків та досвідчених інвесторів з усього світу вже обрали Libertex для інвестицій та заробітку. Приєднуйтесь до успішних інвесторів та отримуйте прибуток на коливаннях золота разом із Libertex від Forex Club.Важлива примітка! Торгівля фінансовими інструментами є ризикованою діяльністю і може приносити як прибуток, так і збитки. Розмір можливих збитків обмежений сумою депозиту.
education_ua_3_5.txt
ua
education
[ "залужний", "захистив", "дисертацію" ]
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний здобув науковий ступінь доктора філософії. Він захистив дисертацію з права в Національному університеті "Одеська юридична академія". Датою захисту вказано 16 грудня.На сайті Одеської юридичної академії немає окремої новини про цей захист. Утім, є дані в NAQA.Svr – це інформаційна система Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Проте деталей небагато, адже дисертація й анотація до неї становлять державну таємницю у сфері оборони, державної безпеки та охорони правопорядку.Про що дисертація Залужного. Вочевидь, тема роботи стосується дотримання дисципліни у війську та дисциплінарних стягнень. Серед ключових слів, указаних в NAQA.Svr, – військова дисципліна, бойовий імунітет, військова юстиція та дисциплінарний статут ЗСУ. Залужний захистив дисертацію і став доктором / Скриншот 24 КаналуКожен аспірант, працюючи над дисертацією, має опублікувати низку статей. У них головком указаний аспірантом кафедри адміністративного, цивільного та господарського права і процесу Академії Державної пенітенціарної служби. Вона розташована у Чернігові.Статей шість, переглянути можна лише п'ять. Вони побачили світ у виданнях "Право та державне управління", "Право і суспільство", "Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції", "Юридичний бюлетень", Juris Europensis Scientia, "Південноукраїнський правничий часопис".Три статті вийшло 2022 року і ще три – у 2023-му. В них ідеться про військово-дисциплінарну відповідальність і її засади, військово-дисциплінарні проступки та військову дисципліну загалом.
kino_ua_1_28.txt
ua
kino
[ "року", "нову", "категорію" ]
Американська академія кінематографічних мистецтв і наук вперше за більше ніж 20 років внесла нову категорію до номінацій на премію Оскар. З початку 2026 року статуетку вручатимуть кастинг-директорам за найкращий підбір акторів.Протягом десятиліть режисери кастингу наполягали на введенні цієї категорії, стверджуючи, що їхня робота має ключове значення для успіху будь-якого фільму. До цього часу організатори Оскара відмовляли їм, утім, врешті змінили думку.Нову номінацію на Оскар внесуть у 2026 році. Нова категорія буде впроваджена для фільмів, що вийшли у 2025 році, тобто прихильники не побачать статуетки за кастинг до 2026 року. Правила відбору кандидатів будуть визначені у квітні 2025 року. Останній раз нову категорію додали у 2001 році – це "Найкращий повнометражний анімаційний фільм", яку отримав мультфільм "Шрек".У США "Шрека" визнали національним надбанням і внесли до відповідного реєстру. А нову категорію довго не хотіли створювати через консервативність організаторів премії та тривалість церемонії, яка минулого року була три з половиною години.Церемонія нагородження 96-ї премії Оскар уже зовсім скоро. Нагородження Оскара відбудеться у ніч на 11 березня традиційно у театрі "Долбі" в Лос-Анджелесі. Ведучим церемонії стане американський комік Джиммі Кіммел. Для нього це вже четвертий раз, оскільки він вже проводив церемонії вручення у 2017, 2018 та 2023 роках.
fashion_ua_1_22.txt
ua
fashion
[ "старчак", "журавлі", "дизайнерки" ]
Дизайнерка Марія Старчак присвятила колекцію "Журавлі" своєму другу Дмитру Пащуку, який загинув захищаючи країну. Речі вручну прикрашалися бісером, а колекцію довершували сукні-апсайклінг та крафтові прикраси.2 грудня у Львівській національній галереї мистецтв відбулась презентація нової арт-колекції українського sustainable-бренду одягу STARCHAK. Її головним символом стали журавлі."У західній та східній культурах у цих красивих птахів багато символічних значень: вірність, любов до батьківщини, вічне життя. Для мене особисто цей птах нагадує про мого друга Дмитра Пащука, який загинув захищаючи країну. Дмитро був творчою людиною і серед його записів ми знайшли малюнок журавля – так з’явилась ідея присвятити колекцію журавлям та Дмитру", –розповіла Марія Старчак.За її словами – це світла присвята, без скорботи і плачу. Тепла згадка про людину, якої з нами вже немає. Дизайнерка розділила свою колекцію на дві капсули – мистецьку, з речами-маніфестами та повсякденну, що піде у продаж. Цього разу у арт-частині Старчак рефлексувала на тему життя, яке продовжують жити тисячі українців, що сьогодні зазнали втрат. Ці роздуми втілені у апсайклінг-спідниці та архітектурного крою пальто, зшитих з десятків різних шматків.Наше життя розірвано на шматки, але ми намагаємось зібрати його знов на новому місці і рухатись далі, як би боляче нам не було. Ці речі про нашу крихкість і про нашу незламність. Їх не буде в продажі, але вони важливі для мене, як висловлювання, – розповіла Марія.Також в колекції представлено два арт-об’єкти, що за задумом дизайнерки символізують земне на небесне: жакет зі шкіряним корсетом, що повторює жіноче тіло, та жакет у "хмарі" з металевого дроту та кольорового бісеру. Бренд STARCHAK було засновано у Львові влітку 2019 року, після того, як дизайнерка Марія Старчак перемогла на регіональному етапі конкурсу молодих дизайнерів одягу "Погляд у майбутнє".Ще одна унікальна річ з арт-частини колекції — рясно розшита бісером сукня. Цей образ було створено спеціально для співачки та бандуристки Марини Круть.Бісер для мене асоціюється з українською етнікою: з давніх-давен наші предки розшивали ним святковий одяг і робили різноманітні прикраси. Тому коли я працювала над костюмами для кліпу Круть "Пряля", спеціально для Марини ми створили сукню з бісерними квітами. Результат був вражаючий і я закохалась в цю техніку. Тому після зйомок я вирішила створити цілу колекцію з вишитими бісером елементами. Уся вишивка – ручної роботи, – зазначила дизайнерка. Колекція "Журавлі" дизайнерки Марії Старчак / Фото Анастасії КудашківоїПрезентація колекції пройшла під музику Krutь, Rebeka Mikhaeli, а також Павла Гоца та Ярослава Яровенко з гурту Nazva.Речі з повсякденної частини колекції оздоблені бісером: вишивка прикрашає піджаки та болеро. Не забули і про бахрому з бісеру – впізнаваний символ бренду, за який його цінують українські та світові зірки, серед яких Джамала, Юлія Саніна та Франк Пітер Вільде. Також доступні для покупки деконструйовані спідниці та сукні-жакети, шкіряні топи, корсети та брюки, а також крафтові прикраси у формі журавликів.Колекція "Журавлі" бренду STARCHAK. Колекція "Журавлі" дизайнерки Марії Старчак / Фото Анастасії КудашківоїКолекція "Журавлі" дизайнерки Марії Старчак / Фото Анастасії КудашківоїКолекція "Журавлі" дизайнерки Марії Старчак / Фото Анастасії КудашківоїКолекція "Журавлі" дизайнерки Марії Старчак / Фото Анастасії КудашківоїКолекція "Журавлі" дизайнерки Марії Старчак / Фото Анастасії КудашківоїКолекція "Журавлі" дизайнерки Марії Старчак / Фото Анастасії Кудашківої
health_ua_2_12.txt
ua
health
[ "олександра", "розповіли", "здоров" ]
Олександра Рибак перемогла гострий лімфобластний лейкоз і у 25 стала мамою. Її історія приклад жаги до життя, надії на одужання.Історію українки розповіли в Міністерстві охорони здоров'я України. Там наголосили, що рак не перешкода для материнства.Три роки боротьби з недугою. У відомстві розповіли, що про те, що у неї рак Олександра дізналась не відразу."Вона завжди була активною, багато займалася плаванням. У якийсь момент дівчина почала відчувати біль у ребрах і значну втому", – ідеться у повідомленні.Уже, коли стало відомо про хворобу, розпочалась боротьба, шлях одужання тривав три роки: півтора року лікування в лікарні та ще півтора – прийом сухої хімії у формі таблеток.Дівчина відчувала підтримку. Сама Саша розповіла, що з самого початку була налаштована боротися і не дозволяла думати, що щось може піти не так."Однак були й хвилини відчаю. Коли довелося обрізати волосся і я довго не могла дивитися в дзеркало, на вулицях ловила на собі погляди інших людей", – поділилась дівчина.Олександра розповіла, що відчувала сильну підтримку в стінах лікарні серед лікарів, волонтерів, медсестер.Рак не перешкода материнству. Разом із Сашею лікувалися й інші дівчата. Наразі вони стали подругами, адже постійно спілкуються, підтримують одна одну. Усі стали мамами – ще один доказ того, що навіть рак не перешкоджає материнству.Я б сказала, що боротьба з онкохворобою – це як плавання у відкритому океані. Поки ти гребеш – ти на плаву. А ще дуже важливо – мріяти, любити, посміхатися, – каже Олександра.Дівчина наголошує, що кожному важливо дбати про своє здоров'я, а тому закликала вчасно обстежуватися, адже час у лікуванні раку – є вирішальним фактором.
smachnonews_ua_1_19.txt
ua
smachnonews
[ "салат", "капусти", "буряк" ]
Цей салат – неймовірно красивий і смачний. Він ідеально пасує до будь-яких м'ясних страв, каш чи картоплі.Якщо ви маєте хвильку часу, скористайтеся цим рецептом. З ним можна створити справжній кулінарний шедевр зі звичайного буряка, моркви та половини капустини.Салат з капусти та буряка. Час: 20 хвилин Порцій: 4Інгредієнти: – половинка білоголової капусти; – 1 буряк; – 1 морква; – 250 грамів консервованої червоної квасолі; – 2 столові ложки лимонного соку; – 2 столові ложки оливкової олії Extra Virgin; – чорний мелений перець до смаку; – чверть чайної ложки солі.Приготування: Нашаткуйте половину капустини. Покладіть її в глибоку миску та залийте водою. Посоліть і лишіть на 1 хвилину. Потім злийте воду. Вимийте, очистьте та натріть на грубій терці буряк і моркву. Приготуйте заправку: вимийте лимон, розріжте навпіл і вичавіть з однієї половинки сік. Змішайте його з оливковою олією, чорним перцем та дрібкою солі. Додайте до капусти квасолю, а також натерті буряк і моркву. Полийте салат заправкою та перемішайте. Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати смачний та бюджетний салат з печінкою.
kino_ua_4_29.txt
ua
kino
[ "дивіться", "вони", "онлайн" ]
В кіно, як і в реальному житті, взаємини між закоханими не завжди прості, іноді доводиться подолати багато випробувань, щоб знайти свою людину та побудувати у парі гармонію для міцних стосунків.Тому дивіться в матеріалі 24 Каналу добірку фільмів, у яких головні герої яких не здаються і борються за свою любов. Обирайте стрічку та будуйте міцні стосунки, які зроблять вас щасливими.Фільми, які замінять похід до психолога. "Близькість". У письменника Дена вистачає таланту лише на написання некрологів для газет. Одного разу він зустрічає чарівну та привабливу стриптизерку Еліс, і вони миттєво закохуються один в одного. Проте пристрасть до Еліс втрачає свою інтенсивність, і Ден закохується в модного фотографа Анну. Одного разу, зовсім не підозрюючи, він представляє її лікарю, на ім'я Ларрі. Починається складний любовний чотирикутник між ними, з якого не так вже й просто вибратися…"Близькість": дивіться онлайн трейлер фільму"Більше, ніж любов". Сім років тому, під час польоту до Нью-Йорка, Олівер і Емілі познайомилися. На той момент між ними не виникло іскри, але доля ставила їх один проти одного рік за роком. Незабаром їх відносини переросли в дружбу. Олівер закохувався в інших дівчат, Емілі спілкувалася з іншими хлопцями, ділячись своїми переживаннями. Це тривало, поки вони не зрозуміли, що щастя протягом всіх цих років було поруч з ними."Більше, ніж любов": дивіться онлайн трейлер фільму"Валентинка". Дін і Сінді перебувають у шлюбі кілька років, і з кожним днем їх сімейне життя стає все більше схожим на неприємний сон. Коли вони познайомилися, їхнє кохання було глибоким, але з часом вони втомилися від цих почуттів. Чи зможуть вони зберегти та оживити ті крихкі почуття кохання та пристрасті, що залишилися в їхньому серці?"Валентинка": дивіться онлайн трейлер фільму"Минулої ночі в Нью-Йорку". Майкл і Джоанна, молода пара, красиві та успішні, але лише одна ніч може поставити під сумнів їхні взаємини. Джоанна починає відчувати, що Майкл зацікавлений у своїй новій співробітниці, з якою вони мають відправитися у відрядження. Це викликає у неї певні сумніви, тому на наступний день, зустрівши свого колишнього коханого, вона приймає його запрошення на вечерю без вагань. Так розпочинається ніч, яка стане випробуванням вірності в шлюбі."Минулої ночі в Нью-Йорку": дивіться онлайн трейлер фільму"Бруклін". Чарівна молода жінка, Ейліш Лейсі, залишає своє рідне ірландське село та переїжджає до Америки, маючи на меті знайти стабільну роботу. Поступово вона адаптується до нового життя далеко від дому і насолоджується відчуттям свободи. Ейліш закохується в привабливого хлопця, але трагічні події змушують її повернутися в рідну країну, де з'являється інший чоловік. Тепер Ейліш стає перед важливим вибором."Бруклін": дивіться онлайн трейлер фільму
tech_ua_6_6.txt
ua
tech
[ "apple", "також", "toolbox" ]
Дослідник безпеки, який допомагав Apple виявляти вразливості в її програмному забезпеченні, вирішив сам скористатися однією привабливою лазівкою та надурити компанію.Добро переходить на темну сторону. Замість того, щоб повідомити про знайдену вразливість, Ноа Роскін-Фрейзі, який працює в ZeroClicks Lab, скористався нею, щоб виманити подарункові картки та продукти на суму близько 2,5 мільйонів доларів. Найцікавіше, що колись він отримав "особливу подяку від Apple за допомогу в усуненні вразливостей у WiFi", а також є автором численних звітів про інші вразливості.Як повідомляється, Роскін-Фрейзі знайшов вразливість у внутрішній системі Apple, відомій як Toolbox. Це система, за допомогою якої компанія ставить замовлення в режим очікування, під час якого їх можна редагувати.404Media повідомляє, що він з допомогою колеги-дослідника Кіта Латері використав ескалаційну атаку, щоб залізти в систему. Обоє застосували інструмент для скидання пароля, щоб отримати доступ до облікового запису співробітника компанії, описаній лише як "Компанія B", але яка, як видається, є сторонньою фірмою, що надає послуги з підтримки клієнтів Apple.Цей обліковий запис був використаний для доступу до інших облікових записів у цій же компанії, один з яких надавав доступ до її VPN-серверів. Саме звідти, як повідомляється, вони змогли отримати доступ до системи Toolbox компанії Apple. У звіті йдеться, що вони розміщували замовлення під вигаданими іменами, а потім використовували Toolbox, щоб змінити суму до сплати на 0 доларів, а також додавали до замовлень додаткові пристрої, "такі як телефони і ноутбуки", без будь-яких додаткових платежів. Інші замовлення, вартість яких було змінено на нуль, стосувалися подарункових карток, які потім можна було використати для покупок в магазинах Apple або перепродати за високий відсоток від їхньої номінальної вартості. Хоча для товарів використовувалися фальшиві імена та адреси доставки, один з двох обвинувачених також використав систему для продовження контракту AppleCare для себе і своєї сім'ї. Найцікавішим моментом у цій історії є те, що лише через два тижні після арешту Ноа, Apple подякувала обвинуваченому в оновленні безпеки, згадавши його, як людину, що допомогла виправити діру в безпеці.
fun_ua_1_20.txt
ua
fun
[ "рекордів", "гіннеса", "вежу" ]
Француз Рішар Плауд захотів побити світовий рекорд, зробивши Ейфелеву вежу з понад 700 000 сірників. Він присвятив цьому майже 10 років свого життя.Однак чоловік був у розпачі, коли Книга рекордів Гіннеса відхилила його рекорд.Сам 47-річний чоловік був обурений таким рішенням. Судді Книги рекордів Гіннеса винесли свій вердикт, не побачивши мою вежу в реальному житті. Це досить дивно і насправді досить дратує. Не зовсім чесна гра, – наголосив чоловік.Чому роботу Плауда не зарахували. Виявилося, що єдина крихітна деталь призвела до того, що роки роботи Плауда залишилися непоміченими."Як зазначено в рекомендаціях: сірники, що використовуються, повинні бути комерційно доступними. Доказ цього має бути надано. Оскільки сірники не були комерційно доступними і не були визнані сірниками, спроба була дискваліфікована", – зазначив він. Чоловік 8 років будував Ейфелеву вежу із сірників / Фото ladbible.comВтім, представники Книги рекордів Гіннеса сказали, що, можливо, переглянуть свої правила."Робота нашої команди з управління записами – ретельно та скрупульозно перевіряти докази, щоб гарантувати рівні умови для всіх, хто намагається здобути титул Книги рекордів Гіннеса. Схоже, ми трохи перебрали з цим додатком", – зазначив директор Центральної служби документації Марк МакКінлі.Раніше ми писали про Стіва Куені зі США, який може похвалитися незвичним рекордом. Він виростив величезний гарбуз і сплавлявся річкою, перетворивши його на човен.
realestate_ua_1_21.txt
ua
realestate
[ "будиночок", "становить", "славському" ]
У Славському продають будиночок з гарним сучасним ремонтом, який збудували близько 2 років тому. Він розташований на горі Погар, тож казкові краєвиди в будь-яку пору гарантовані.Власники збудували це житло для себе, але його можна також здавати в оренду, бо кажуть, що буде дуже прибутково. Це ідеальне місце для тих, хто хоче усамітнитись в горах та відпочити на природі від міської метушні. Вартість котеджу становить 138 тисяч доларів, передає 24 Канал, посилаючись на дані з OLX.Сучасний гірський котедж у Славському. Загальна площа двоповерхового будинку становить 70 квадратних метрів. Усередині є дві спальні, кухня-вітальня та ванна кімната. Котедж розрахований на комфортне проживання чотирьох дорослих."Мінімалістський інтер'єр, велика тераса, панорамні вікна, з яких відкривається чудовий краєвид. Ви зможете повністю розслабитись та насолоджуватись природою", – зазначають в оголошенні.Інтер'єр справді затишний / Фото OLXНа території є місце для паркування авто. Хоч будиночок розташований на горі, до центру селища та залізничної станції йти 15 хвилин. Трикутний будиночок у Верховині. У карпатському селі, що є осередком гуцульської культури, у продажі з'явився цікавий дерев'яний будиночок А-подібної форми. Це також житло сучасного типу з двома кімнатами, кухнею, вітальнею і ванною.Площа унікального житла становить 70 квадратних метрів, а вартість – 79 тисяч доларів. Погляньте на інтер'єр.
kino_ua_2_41.txt
ua
kino
[ "новорічна", "шкереберть", "серіал" ]
Новий український чотирисерійний серіал про те, що усі випадковості – не випадкові. "Новорічна шкереберть" уже підкорює серця українців та перші місця у трендах YouTube.Дізнайтесь в матеріалі 24 Каналу, хто зіграв ролі у новому серіалі, про що стрічка, та як реагують українці на цю кінокартину."Новорічна шкереберть": хто зіграв ролі. Андрій Ісаєнко – військовий ЗСУ. Боєць ЗСУ Валера, який їде з передової до кордону, щоб відмовити дружину від розлучення. Він розуміє, що уже не кохає цю жінку, утім вона – єдине, що нагадує йому про минуле, довоєнне життя. Тому Валера так прагне зустрітись з дружиною, утім, схоже новорічна ніч має на нього свої плани. І лише справжня мрія може врятувати його та витягнути із цього замкненого кола.Анастасія Цимбалару – волонтерка Таня. Волонтерка Таня не надто вдало намагається зібрати гроші на партію дронів і поспішає на митницю. Вона думає лише про те, як врятувати життя українським військовим і зовсім не очікує, що серед лісу, снігу і пригод, її кохання самотужки знайдеться. Тані ж доведеться просто зізнатись у цьому, у першу чергу – собі. Лише тоді відбудеться справжнє диво.Остап Ступка – власник готелю Іван. Іван – власник готелю, де у новорічну ніч робились справжні дива. А ця магія відбувалась, в першу чергу, через те, що цей чоловік, який давно мріяв відкрити готель, вирішив нажитися на людях, які долею випадку опинились в цьому місці та в цей час.Олена Олейникова – блогерка Ліза. Ліза, блогерка, яка мріє насолоджуватися своїм безтурботним та веселим життям, як до війни. Здається, в неї усе вдалося, адже перебуваючи в готелі "Незабудка", вона точно не має часу, щоб нудьгувати.Сергій Івушкін – депутат Петрович. Все, про що думав Петрович, перебуваючи у готелі – це, як швидше дістатися кордону та втекти з України, маючи мільйони доларів у валізі та не маючи ніякого бажання залишатись тут. Але історія, у яку він потрапив, зіграє з ним у злий жарт."Новорічна шкереберть" підкорює серця українців: про що серіал. Захоплива історія про кількох незнайомців, які випадково застрягли в просторі й часі в невеликому готелі в Карпатах, отримала визнання від глядачів. Перші дві серії чотирисерійної стрічки від Мирона Латика швидко потрапили до першої десятки трендів на YouTube. За три дні серіал посів передову позицію в трендах і вже набрав загалом 1 мільйон переглядів. Ось, як на цю історію реагують українці: "Мабуть, неправильна назва. Скоріш за все, це "Жіночий лікар" різдвяні серії." "Нарешті Олена та Михайло знову десь разом." "Настя й Андрій так один одному підходять, що якби Настя не була заміжня, я б навіть подумала що її реальний чоловік – Андрій." "Абсолютно нічого не зрозуміла!" "Цікавий, та вкінці набридли повторення сценарію. Хотілося швидшого вирішення." "Я дивилася фільм заради Насті та Андрія. Аж заплакала, коли побачила, що вони й там разом грають""Новорічна шкереберть": дивіться онлайн трейлер серіалу
fun_ua_1_26.txt
ua
fun
[ "якщо", "мотивує", "мети" ]
Кожен із нас має внутрішні стимули, які спонукають нас рухатися вперед, долати труднощі та досягати мети. Цей психологічний тест допоможе вам глибше зрозуміти, що саме вас мотивує.Дізнайтеся, що вас мотивує за допомогою психологічного тесту від 24 Каналу.Роздивіться зображення нижче, яке символізує шлях до самовідкриття та досягнення мрій. Зосередьтеся на тому, що викликає у вас найсильніші відчуття та асоціації. Психологічний тест за картинкою / Зображення згенероване штучним інтелектом за допомогою DALL-EРозшифровка результатів. Якщо вас надихає світанок або світло на горизонті: Вашою мотивацією може бути надія та прагнення до нових починань. Ви прагнете до розвитку та готові зустріти нові виклики. Якщо ви зосередились на шляху або дорозі: Ви цінуєте подорож та сам процес досягнення мети. Ваша наполегливість і витримка є вашою головною мотивацією. Якщо вам сподобалися елементи природи (наприклад, дерева або квіти): Вас мотивує гармонія та зв'язок із природою. Ви шукаєте внутрішню рівновагу та спокій. Якщо ви помітили людину або фігуру, що дивиться на горизонт: Вас мотивує самовдосконалення та прагнення досягти особистісного зросту. Ви прагнете розуміння себе та свого місця у світі.
smachnonews_ua_4_26.txt
ua
smachnonews
[ "день", "національний", "вересня" ]
З приходом осені кортить чогось солодкого і теплого, можливо трішки зігріваючого. У вересні на нас чекають нові смачні події. Ми матимемо додаткові підстави потішити себе та родину, скажімо, лаймовим тартом чи гарячим яблучним сидром.9 вересня – Національний день перцевого стейка в США. Національний день шніцеля по-віденськи в США. Національний день кави в Коста-Ріці.10 вересня – День напівфабрикатів в США.11 вересня – День пряних булочок з хрестом в США.12 вересня – Національний день молочно-шоколадного коктейлю в США.13 вересня – Американський день шоколаду. Національний день алкогольного напою кашаса в Бразилії. Національний день арахісу в США.Кашаса – міцний алкогольний напій, що отримується шляхом дистиляції чистого екстракту цукрової тростини – 39-40 градусів. У деяких країнах називається Бразильський ром. 14 вересня – День пончиків з кремом. День сендвіча "Субмарина" в США. Сендвіч Субмарина / Фото CD Kitchen15 вересня – Національний день подвійного чизбургера. День м'ятного лікеру. День лінгуіні в США. Національний день сирних тостів в СШАЛінгуіні або Лінгвінетте – класичні італійські макаронні вироби великого формату родом з регіону Кампанія. 16 вересня – Національний день Гуакамоле. Національний день хліба з корицею і родзинками в США. Міжнародний день Гренаш.17 вересня – День яблук в тісті і Національний день сендвіча Монте-Крісто у США. Міжнародний день іспанського лайма.18 вересня – Національний день чизбургера в США.19 вересня – Національний день кави в Ірландії. День карамельного пудингу в США.20 вересня – Національний день кави в Монголії. Національний день ромового пуншу в США. Національний день піци з пепероні в США. Національний день ґьодза або День японських смажених пельменів у Великобританії.21 вересня – Національний день соняшнику в ПАР. День печива з пеканом в США. Печиво з пеканом / Фото Spatulla Desserts22 вересня – День білого шоколаду. Національний день морозива в конусі в США. Міжнародний день змішаних ягідних мафінів.23 вересня – Національний день морозива в Бразилії. День гастрономії у Франції.24 вересня – Національний день вишневого трайфлу в США.25 вересня – День карі за 10 єн у Японії.26 вересня – Національний день млинців в США. Національний день пирога з лаймом в США. Національний день пельменів в США.27 вересня – Національний день шоколадного молока в США. Національний день тушкованої яловичини в США.28 вересня – Національний день кави у Швейцарії. Національний день полуничного кремового пирога. Міжнародний день поке.29 вересня – Національний день кави (Сполучені Штати, Канада, Англія, Австралія, Австрія, Бельгія, Ефіопія, Угорщина, Ісландія, Індія, Індонезія, Малайзія, Мехіко, Нова Зеландія, Норвегія, Філіппіни, Шотландія, Румунія, Словаччина, Південна Африка, Швеція, Тайвань).30 вересня – Національний день жувальної гумки в США. День гарячого яблучного сидру зі спеціями в США. День оливкової олії Extra Virgin. День німецького бутерброда.
financy_ua_3_14.txt
ua
financy
[ "потрібно", "інвестиції", "тому" ]
Правила ефективного управління власними коштами та примноження збережень – це вміння, які вкрай важливі у сучасному світі. Насправді існує чимало опцій, але залишається питання, як розібратися у всіх аспектах та зробити правильний вибір.Нове джерело прибутку повинно йти в ногу з інноваціями, приносити кошти, але пасивно, а найголовніше, – зацікавити саме вас. Відтак, складаючи усі фактори разом, можна зробити висновок, що найкраще як для додаткового, так і для основного заробітку на сьогодні підходять розумні інвестиції.24 Канал поговорив з Оленою Стаховою, учасницею проекту Ladies Invest Club в Україні та авторкою курсу "Інвестиції й трейдинг від А до Я", яка розповіла про те, чому кожному варто звернути увагу на інвестиції та трейдинг.Світ нових можливостей для кожногоНаше суспільство звикло, що у бізнесі можуть бути лише чоловіки, але стать давно перестала визначати успішність. Тому дуже показово, що про інвестиції та трейдинг можуть розповідати жінки, адже це є нормою. З чого ви починали та як ви дійшли до такого рівня успішності?Для того, щоб починати будь-яку справу, потрібно розуміти її переваги, потрібно собі чітко ставити цілі. Я завжди розуміла, що інвестиції та трейдинг – це про перспективу. Понад 17 років тому, коли я почала лише знайомитися з цією сферою, не у кожного був ще інтернет вдома, але я усвідомлювала, що за цією сферою майбутнє.Для того, щоб розуміти, в чому перевага і що буде розвиватися, потрібно дивитися на країни, які уже успішні. 70 років тому у США вже процвітало інвестування, до нас воно тільки зараз приходить. Якщо порівнювати жінок і чоловіків, то так, жінки в цій сфері також успішні, але завдяки тому, що це незрозуміла сфера і її потрібно вивчати, вони дуже обережно до цього ставляться.Мені ж допомогла віра в те, що я буду тут отримувати хороші прибутки, адже я ніколи не хотіла ходити на роботу з 9 до 18, щоб отримувати лише заробітну платню. Я завжди прагнула знайти ту можливість, де від моїх знань буде залежати рівень мого заробітку.Особисто знайома з людьми, які ставляться до інвестицій та трейдингу в Україні з упередженнями та побоюваннями, бо вірять лише у традиційні способи заробітку. Втім, історії успіху про суттєве збільшення капіталу осіб, які працюють та показують чималі здобутки у цій сфері, не можна обійти стороною. Чому виникають такі негативні думки про інвестиції та трейдинг та як розвінчати стереотипи щодо цього?Нас завжди лякає те, чого ми не розуміємо, а інвестиції й трейдинг – це щось з цієї категорії. Також є багато шахрайських схем, які користуються тим, що люди чогось не розуміють.Для того, щоб у своє життя привести нову сферу, потрібно починати з її вивчення, а не сліпо довіряти комусь, хто обіцяє надприбутки. Надприбутки завжди бувають у пастці, як кажуть. Тут варто ставити на ваги ваші переконання: що це вам потрібно, і час, який ви будете виділяти для вивчення, ну і результат. Результат тут може бути дуже гарним.Ми живемо в дуже складні часи. На нашу долю припала пандемія коронавірусу, (повномасштабна, – ред.) війна й через ці життєві ситуації тільки зараз ми почали усвідомлювати, що робота може бути віддаленою, що потрібно залежати не лише від одного виду прибутку.Нові можливості для кожного / Фото ShutterstockЯкщо ми залишаємося без роботи, бажано мати пасивний дохід. Хоч невеликий, але краще, щоб він був. І тому зараз дуже багато людей починають цікавитися детальніше інвестиціями, трейдингом. Зокрема, з точки зору правильного підходу до цього питання: спершу щось дізнатися, а потім починати робити перші кроки.До речі, одним із найпростіших "стопів" для роботи у галузі інвестицій є думка про те, що це зможуть зробити лише професіонали, які займаються цим багато років. Як пояснити, що такі твердження далекі від правди?Вчитися потрібно, так, це правда. Вчитися в університеті 5 років – ні, не потрібно. Достатньо пройти курс навчання, який триває, як правило, не більше як місяць або два. Завдяки цьому вдасться зрозуміти базові поняття, як рухатися в цих напрямках. Тому що інвестиції на фінансових ринках дуже різноманітні.Найпростіший спосіб інвестування – це портфель легендарного інвестора Воррена Баффета, який у публічному доступі. Ви бачите, в які акції інвестує Баффет. Нічого ж не заважає брати та копіювати досвід успішних інвесторів.Від найпростішого до найскладнішого: що варто знати про інвестиції та трейдингМи розуміємо, що будь-яку сферу потрібно опановувати, вивчати та досліджувати. Йдеться навіть про найлегшу галузь. Що потрібно робити, аби почати свій шлях у сфері трейдингу та інвестицій?По-перше, потрібно прийняти рішення, що ви хочете в цьому розібратися. І повірте, в цей момент для вас відкривається світ нових можливостей. Як тільки почнете ставити навіть тому ж Google правильні питання, як-от: "Що таке інвестиції?", "Як на цьому заробляти?", – ви знайдете безліч інформації та відповідей.З іншої сторони, в "гуглі" справді можна знайти, для прикладу, всі закони України, але чомусь все ж таки люди звертаються до юристів, які допомагають розв'язувати необхідні юридичні питання.Певною мірою схожий принцип діє й з інвестиціями та трейдингом, адже для того, щоб швидше опанувати цю сферу, бажано пройти збалансований курс навчання, який побудований від найпростішого до найскладнішого. Але, знову ж таки, якщо ви ставите для себе ціль, що вам це цікаво, то всі відповіді на ці питання реально безплатно знайти в інтернеті.Нові можливості для кожного / Фото ShutterstockРозкажіть більше про заняття, які можуть допомогти, які курси можуть додати впевненості у своїх можливостях, дати більше практики, ніж теорії, та допомогти звичайним людям заробляти?Я займаюся інвестиціями більш як 17 років, працюю на реальних рахунках понад 15 років. Увесь свій досвід я вклала в курс навчання "Інвестиції і трейдинг від А до Я". На цьому курсі ми опановуємо все від найпростішого до найскладнішого.Він і називається інвестиції та трейдинг, тому що людина не може зразу відповісти собі на питання: "А хто я: трейдер чи інвестор?". Для того, щоб дати ці відповіді, потрібно знати всі можливості, які пропонують фінансові ринки. Тому ми вивчаємо, як дуже швидку торгівлю, високоризиковану, так і як складати інвестиційні портфелі.На курсі також є інформація про те, як працює економічна модель Гаррі Марковица, завдяки якій він отримав Нобелівську премію з економіки, як обирати акції у портфель. Ба більше, курс "Інвестиції й трейдинг від А до Я" охоплює різноманітні спрямування: і криптовалютний ринок, і фондові ринки, і валютний ринок, і сировинні ринки. За 7 тижнів людина розуміє, в якому напрямку рухатися далі, і вже починає отримувати свої перші результати.Чи одразу потрібно інвестувати великі суми, якщо на початку шляху людина не має багато коштів для цього? Якщо ні, то як краще це робити?Кожна людина самостійно ухвалює рішення, яка сума для інвестицій в неї є. Бажано, щоб сума ваших збережень була поділена на три частини: Перша частина – кошти, які мають завжди бути під рукою. Тобто у будь-якій ситуації їх можна використати; Друга частина – гроші, які людина готова вкласти в інвестиції; Третя частина – це кошти, які можна вкласти у ще якісь фінансові інструменти.Не потрібно всі гроші нести на фінансові ринки, це неправильно. Гроші повинні працювати в різних напрямках. Тож, яка сума повинна бути для того, щоб інвестувати на фінансових ринках? По-перше, ці кошти має бути страшно втратити. Неправильний підхід – інвестувати у те, що мені не шкода. Якщо вам цього не шкода, то ймовірність втратити гроші буде дуже висока, оскільки сприйняття цього буде несерйозним. Сума повинна бути комфортна у переоцінці у товари та послуги. Якщо людина звикла витрачати в місяць понад 1000 доларів, а з інвестицій буде заробляти 20 доларів на місяць, то, скоріш за все, вона не буде займатися цією справою. Тому початок депозиту повинен бути адекватним саме для вас.Ризики, варіанти та розрахункиЩе одне питання, яке виникає, коли мова заходить про інвестиції – це ризики та втрати. Проте і тут існує чимало спекуляцій. Тож, на які моменти, пов'язані з ризиками, варто звернути увагу, а на які – ні?Варіантів, як балансувати між ризиками та прибутками, також дуже багато. Можна з 20 доларів заробити 200 доларів, але потрібно розуміти, що у перерахунку у відсотки це дуже великий надвідсоток. А це свідчить про порушення правил управління капіталом. Тобто йдеться про великий ризик.Якщо відносно суми у 2000 доларів заробіток на місяць становить 200 доларів, то варто враховувати, що при цьому й ризики набагато менші. Зокрема, на вище згаданому курсі, в першу чергу, навчають балансувати між прибутками та ризиками.Ця діяльність також дуже сильно пов'язана з психологічним ставленням до грошей. Якщо людина нормально ставиться до грошей, не готова грати, як в казино, мовляв, закрити очі й витратити всю суму, то у вас обов'язково усе це вийде.Люди завжди хочуть швидко та багато. Тому їх нерідко цікавить питання, за скільки часу у сфері інвестицій можна отримати бажаний результат?Я щойно відповідала про ризики, й тут знову вони перетинаються. Ви можете за місяць зробити 100%, але це й 100% ризик. Якщо казати про портфелі, складання портфелів і поступове збільшення, то цей інструмент може приносити до 30% річних, ну, може, 50% річних. При цьому це будуть помірні ризики. Якщо ви хочете взагалі мінімальні ризики та заробляти 10% річних, що більше, ніж банківський депозит, тоді портфель буде менш ризикований.Інвестувати та займатися онлайн-трейдингом можна все життя, адже вікових рамок тут немає. Таким чином можна зробити висновок, що цілком реально вже у 35 – 40 років вийти на пенсію. Чи правда це?Дуже багато зараз розповідають: попіклуйтесь про пенсію, нумо накопичувати тощо. Але необхідно розуміти кілька важливих моментів. Коли ви інвестуєте в портфель, це не так, як ви здаєте квартиру і щомісячно отримуєте орендну плату.Ви інвестуєте в портфель, він починає працювати, але це не означає, що щомісяця вдасться отримувати однаковий дохід. В цьому місяці це може бути плюс 3%, в іншому місяці – мінус 5%, а ще через місяць – плюс 20%. Тому розраховувати на постійний відсоток заробітку з місяця в місяць тут не можна.Нові можливості для всіх, хто цікавиться інвестиціями та трейдингом / Фото ShutterstockТут більше підходить така формула: ваші гроші будуть зростати щорічно на певний депозит. І підбивати підсумки щорічно щодо того, скільки принесли вкладені кошти. Якщо починати інвестувати в цінні папери та утримувати позиції десятиліттями, то акція, яка коштує сьогодні 200 доларів, я вам даю 100% гарантію, 10 років тому коштувала набагато менше. Ось так тут працює все. Якщо готові почати свій шлях до фінансової незалежності – приєднуйтесь до нашого блогу Ladies Invest Club. Там ви зможете бути в курсі новин на яких можна заробляти та зможете отримувати актуальні інвестиційні ідеї.
sport_ua_7_9.txt
ua
sport
[ "успішний", "покерний", "регуляр" ]
Успішний покерний регуляр і тренер виділив фундаментальні акценти, які допоможуть вийти на плюсову гру. Також Бенджамін Ролле розповів, як "не згоріти"на роботі.
smachnonews_ua_4_18.txt
ua
smachnonews
[ "пирога", "юнеско", "пиріг" ]
У вівторок, 27 вересня, з нагоди Всесвітнього дня туризму, у Львові відбувся гастровечір присвячений популяризації Яворівського пирога з метою входження його до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО."Гастроспадщина Львівщини – шлях до ЮНЕСКО" – це захід організований управлінням туризму та курортів ЛОДА, на меті якого популяризувати відомі страви галицької кухні, серед яких Яворівський пиріг. Гостям гастровечора пощастило не тільки скуштувати кулінарні шедеври шеф-кухарів заходу Петра Сподарика та Ореста Хоркавого, а й насолодитися компанією дослідника української кухні Всеволода Поліщука.Яворівський пиріг – давня страва української кухні, якій за попередніми даними понад 170 років. Ця популярна страва галицької кухні є справжньою спадщиною та частиною нашої культури, як відомий всім борщ та сирник. На жаль, Яворівський пиріг не до кінця розкритий у гастрокультурі України, його можна назвати буквально – недооціненим. А дарма!Головним меседжем заходу "Гастроспадщина Львівщини – шлях до ЮНЕСКО" був новий погляд на давню страву, популяризація Яворівського пирога не тільки серед українців, а й серед туристів та гостей наших міст на ресторанному рівні.Дегустаційне меню "Гастроспадщина Львівщини – шлях до ЮНЕСКО". Гастровечір розпочався з одного з варіантів Яворівського пирога "зі вчора". Це той самий пиріг, який ми приготували, але вчора. Він вже встояний та обсмажений на топленому маслі.Шеф-кухарі подали його порційними шматочками зі скибками печеного язика, хрумким поп-корном з гречки та цвіклями з буряка. Доповнили страву ароматною зеленою олією та склянкою запашного українського узвару. Яворівський пиріг зі вчора / Фото Богданни РибакТакий варіант Яворівського пирога чудово вписується в популярну кулінарну течію безвідходного виробництва, адже страва, яку банально не з'їли вчора набуває нових смаків та фарб сьогодні. Ми впевнені, що такий варіант пирога прийде до душі не тільки поціновувачам класичної української кухні, а й сучасної.Наступними стравами від талановитих шеф-кухарів були картопляні зрази за галицьким рецептом (з м'ясом птиці) та чесна часникова зупа зі шматочками обсмаженого бекону. Фото презентацій страв на заході "Гастроспадщина Львівщини – шлях до ЮНЕСКО":Презентації страв (зрази, часникова зупа, яворівський пиріг насвіжо, рогалики) / Фото Рибак БогданнаПеред дегустацією Яворівського пирога насвіжо, Всеволод Поліщук розповів трішки історії самої страви. Згодом гості змогли переглянути відеоролик про створення пирога руками Петра Сподарика.На десерт заходу "Гастроспадщина Львівщини – шлях до ЮНЕСКО" подали солодкі рогалики з ружою. Презентація та подача не залишила байдужими жодного гостя гастровечері. Тільки уявіть високі вази наповнені бутонами ружі та сухим льодом. Крізь його пару видніється таріль наповнений рогаликами у тонкому шарі цукрової пудри. Всеволод Поліщук, Петро Сподарик, Орест Хоркавий, Наталя Табака / Фото Рибак БогданнаНа завершення, публіка радо аплодувала всім причетним та із захватом ділилася враженнями від смаків та презентацій.Яворівський пиріг – страва, яка без сумніву має бути внесеною до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Організатори та кухарі показали, що така проста, на перший погляд, страва з картоплі, гречки та тіста, може стати справжньою окрасою не тільки буденного столу, а й подаватися у вишуканих ресторанах, у кожному куточку України.
financy_ua_4_22.txt
ua
financy
[ "binance", "чжао", "доларів" ]
Найбільша у світі криптобіржа Binance проходить турбулентний період. Річ у тому, що очільник компанії покидає пост генерального директора та визнав себе винним у порушенні законів США. І Чанпен Чжао, і Binance зобов'язані сплатити штрафи.Чанпен Чжао не просто покидає посаду, але й визнав себе винним у відмиванні грошей. На цей крок бізнесмен пішов, аби врятувати криптобіржу Binance. Таким чином, компанія зможе й надалі працювати. Глава Binance йде з посади та визнав себе винним у відмиванні грошей. У результаті Binance має заплатити штраф у розмірі 4,3 мільярда доларів. Водночас для США це стане одним із найбільших штрафів у кримінальних справах, пов’язаних із криптовалютою. Проти криптобіржі США висунули такі звинувачення: Відмивання грошей; Ведення неліцензованого бізнесу з переказу грошей; Порушення санкцій США.Ба більше, компанія Binance визнала, що через її платформу проводили транзакції, які пов'язані з ХАМАС та іншими терористичними організаціями. Крім того, повідомляють, що, криптобіржа дозволила провести через свої системи, щонайменше, 1,1 мільйона транзакцій на понад 898 мільйонів доларів між клієнтами зі США та Ірану.Тоді як особисто Чанпен Чжао зобов'язаний сплатити 50 мільйонів доларів у форматі штрафу, що є часткою угоди, згідно з якою він йде з посади генерального директора Binance, проте він зберіг у себе контрольний пакет акцій свого дітища, за даними WSJ. Сторонами цієї угоди також виступили такі американські відомства: Міністерство юстиції США, Міністерство фінансів та Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами США.Таким чином, у США завершили розслідування щодо діяльності найбільшої криптобіржі у світі, яке тривало багато років. Наразі Чжао загрожує до 10 років ув'язнення. Проте вважають, що завдяки вище згаданій угоді, він отримає не більше 18 місяців. Додають, що справу бізнесмена буде розглядати федеральний суд в Сіетлі, де Чжао має визнати свою вину. За даними Forbes, особистий капітал Чжао наразі становить 10,2 мільярда доларів. Цікаво, що у 2022 році його статки оцінювали у 65 мільярдів доларів. Новина про угоду між Чжао та регуляторами США сколихнула ринок криптовалют. Курс біткойна впав на 1,5%, а Ethereum подешевшав на 2,5%. Тоді як Binance Coin втратив в ціні 6,3%, повідомляє WSJ.
sport_ua_4_11.txt
ua
sport
[ "його", "після", "років" ]
У суботу, 10 лютого, у німецькому Оберхаузені вбили 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова. Його партнер по команді 18-річний Артем Козаченко отримав тяжкі ножові поранення та наразі перебуває в лікарні.Трагічна подія сталася близько 8 години вечора, коли наші земляки їхали в автобусі з торговельного центру до головного залізничного вокзалу. Звідти вони мали пересісти на потяг до свого будинку в Дюссельдорфі, де вони проживали після початку повномасштабного вторгнення.Що відомо про підозрюваних. Після того як українці вийшли з автобуса, на них було скоєно озброєний напад. Підозрюваними стали два підлітки 14 та 15 років. Завдяки даним з камер спостереження їх вдалося оперативно затримати, проте згодом одного з них довелося відпустити.Повідомляється, що головним підозрюваним є 15-річний школяр турецького походження з Гельзенкірхена, який став ініціатором конфлікту. Він завдав українцям дев'ять ножових поранень у груди та живіт. Після чого залишив вокзал непоміченим.Виявилося, що у свої 15 років він є серйозним правопорушником та вже скоїв не один напад та пограбування. Йому загрожує до 10 років ув'язнення, адже, за німецьким законодавством, повна кримінальна відповідальність настає з 14 років.Іншим підозрюваним, якого спочатку заарештувала німецька поліція, є 14-річний німець грецького походження з Херне, він також уже порушував закон, проте його довелося відпустити через недостатню кількість доказів.Федерація баскетболу України 11 лютого оголосила про збір для батьків загиблого спортсмена. Підтримати його рідних можна, переказавши кошти на картку: 5375414113406887 (Геннадій Єрмаков, батько).
zakordon_ua_2_28.txt
ua
zakordon
[ "польщі", "дітей", "році" ]
У Польщі демографічна криза продовжує загострюватися, однак зараз нація спостерігає небувалий сплеск народжуваності серед іноземок. Останні статистичні дані показують, що за минулий рік ця кількість подвоїлася до 16 711 тисяч новонароджених.Торік в Польщі було зареєстровано 305 132 новонароджених, що є історично низьким рівнем народжуваності. Цей показник можна порівняти з тим, який спостерігався під час періоду Другої світової війни. Тривогу експертів викликало те, що цей значний спад привів країну до гострої демографічної кризи.Скільки українських дітей народилося у Польщі у 2022 році. Втім, рівень народжуваності серед іноземок у Польщі досяг безпрецедентного рівня. У 2022 році 5,5% дітей, народжених у країні, були від матерів, які на постійній основі проживали в іншій країні. Ця статистика показує, що кожна двадцята дитина в Польщі минулого року було міжнародного походження, що підкреслює зростальну різноманітність населення країни.В останньому звіті стало відомо, що на статистику народжуваності значно вплинуло прибуття біженців з України. Дані показують, що 82% іноземних жінок, які народили, були громадянками України – 13 748 дітей. На білорусів припадало 4,4% (741 дитина) у статистиці пологів; На росіянок – 1,5% з 244 новонародженими.Саме у 2022 році кількість пологів серед іноземок у Польщі значно зросла. Згідно з останніми даними, хоча у 2021 році ця цифра становила 8 970 дітей, у країні відбулося значне зростання до 16 711 пологів. У 2022 році число пологів українок, які постійно проживають у Польщі, удвічі більше, ніж у 2021 році та майже у 20 разів вище порівняно із 2015, – зазначається у звіті Статистичного управління Польщі.Скільки українських дітей народилося у Польщі минулого року​ / Фото UnSplashЯкі цифри були у попередні роки?У попередні роки показники народжуваності матерями з-за кордону були значно нижчі: 2022 рік – 8 970 дітей; 2019 рік – 6 425 дітей; 2017 рік – 4 061 дітей; 2015 рік – 1 736 дітей.Ще до напливу біженців Польща відчувала безпрецедентний рівень імміграції, який був одним із найвищих у Європі. За останні років країна видала більше дозволів на перше проживання іммігрантам з-за меж Європейського Союзу, ніж будь-яка інша держава блоку.
economy_ua_2_22.txt
ua
economy
[ "фінансування", "україна", "транш" ]
У Єврокомісії анонсували, що Україна отримає свій перший транш із виділених 50 мільярдів євро у лютому. Усі інші виплати залежатимуть від прогресу реформ в країні.Перший транш фінансування. Єврокомісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї повідомив, що фінансування може надійти вже на початку березня цього року. Він додав, що Україні зараз як ніколи потрібні гроші з огляду на затримку у Конгресі США.Таким чином ми повернемося на правильний шлях і допоможе їм впоратися з їхніми фінансовими труднощами, – сказав він.Після цієї виплати у ЄС перейдуть до формату "гроші за реформи", який буде узгоджений між Києвом і Брюсселем. Таким чином Україна отримуватиме кошти щокварталу, але натомість проводитиме необхідні реформи.Зверніть увагу! Україна нині знаходиться у статусі країни-кандидата у ЄС, тож мовиться про реформи, які необхідні для потенційних членів блоку.Наше фінансування – це не просто допомога. Наше фінансування засноване на умовах і результатах. Отже, по суті, зараз нам потрібно побачити план, що заслуговує на довіру, план реформ з боку України. По суті, все майже готове, – додав Варгеї.До слова, ЄС ще 1 лютого ухвалив допомогу у розмірі 50 мільярдів євро у рамках програми Ukraine Facility на 2024 – 2027 роки.
zakordon_ua_1_4.txt
ua
zakordon
[ "польщі", "українців", "найбільше" ]
У Польщі продовжується знижуватися народжуваність. У 2023 році там з'явилося на світ найменше дітей ще від часів закінчення Другої світової війни.Загалом на території Польщі народилися понад 270 тисяч малят. З них 15 тисяч – немовлята-іноземці.Серед дітей іноземців найбільше у Польщі народилося українців – 13,7 тисячі. Окрім того, у Польщі народилися: 775 білорусів; 188 в'єтнамців; 161 грузин; 160 індійців; 141 росіянин; 111 молдаванів.ЗМІ нагадують, що дитина, яка народилася у Польщі, може отримати громадянство лише в одному випадку: якщо батько або мама має польський паспорт. З яких областей найбільше українців приїхало до Польщі. У Польщі повідомили, що наприкінці 2023 року кількість офіційно працевлаштованих українців становила 750 000 від 1 125 000 усіх працівників-іноземців. Міжнародне агентство із працевлаштування Gremi Personal опублікували дані, з яких областей українці приїхали на територію Польщі. Статистика така: Дніпропетровська – 9,82%; 
 Хмельницька – 6,8%;
 Івано-Франківська – 6,3%;
 Львівська – 6,05%; 
 Волинська – 5,79%;
 Рівненська – 5,79%;
 Харківська – 5,29%;
 Житомирська – 5,29%;
 Вінницька – 4,53%. 

Історично склалося, що найбільше у Польщі працювало українців із західних регіонів країни. Початок війни вніс зміни в цю традицію, адже багато людей були змушені виїхати зі східних та південних регіонів з міркувань безпеки, – заявили у Gremi Personal.У 2022 році до Польщі приїхало найбільше українців саме з областей, розміщених у близькості до бойових дій.
education_ua_3_17.txt
ua
education
[ "отримала", "математики", "катерина" ]
Українка Катерина Пожарська здобула міжнародну премію Joseph F. Traub Information-Based Complexity Young Researcher Award 2023 з математики. Її присудили за "внесок у теорію інформаційної складності".Цю премію присуджують щороку. При цьому лише одному молодому науковцю, якому ще не виповнилось до 35 років, у галузі математики.Катерина Пожарська отримала міжнародну премію з математики. Катерина отримала як нагороду 1000 доларів та пам'ятну табличку. В університеті кажуть: команда, в якій вона працює, займається дослідженням сучасних задач теорії наближень та розробкою алгоритмів для зменшення інформаційної складності, що знаходять застосування у машинному навчанні. Що відомо про Катерину Пожарську Вона закінчила Волинський національний університет імені Лесі Українки. Зараз працює науковою співробітницею відділу теорії функцій Інституту математики Національної академії наук України. Також Катерина є постдокторською дослідницею у місті Хемніц (Німеччина).Українська математикиня Марина В'язовська отримала медаль Філдса.. 2022 року найпрестижнішу математичну нагороду отримала Марина В'язовська. Її українці вручили за розв'язок задачі про пакування куль у восьмивимірному просторі. В'язовська стала другою жінкою в історії премії, яка отримала медаль. До слова, медаль Філдса отримують математики віком до 40 років. Раз на 4 роки нагороду вручають за видатні досягнення у науці. Науковиця працює на кафедрі теорії чисел у Швейцарському федеральному технологічному інституті Лозанни.
financy_ua_1_27.txt
ua
financy
[ "купувати", "нафти", "завод" ]
Індія – це країна, яка попри повномасштабне вторгнення Росії в Україну активно купувала нафту агресора. Проте потужний нафтопереробний завод в країні нещодавно "змінив" рішення щодо російської сировини.Загалом повідомляють, що все менше покупців прагнуть купувати найвідомішу марку російської нафти – Urals. Проте індійське підприємство відмовилося купувати інший сорт сировини з Росії. Найбільший нафтопереробний завод Індії не купує російську нафту. Йдеться про нафту марки "Сокол", яку відмовився купувати найбільший нафтопереробний завод BPCL. Головна причина – банки-посередники не хочуть проводити платежі. Додають, що у світі більше немає охочих купувати цю марку нафти. Представники заводу заявили, що атаки у Червоному морі не вплинули на постачання російської нафти до Індії. Також у компанії BPCL заявили, що готові купувати сировину з будь-яких фінансово вигідних джерел. Зокрема, завод розглядав можливість придбання нафти з Венесуели, але їх не влаштували умови. Мовляв, знижка має бути приблизно 10 доларів. Нагадаємо, що наприкінці грудня стало відомо, що судна з російською нафтою застрягли біля берегів Індії. Усе через те, що виникли проблеми з оплатою у банках ОАЕ. Цікаво, що російський чиновник розповів про зміну географії ринків збуту для нафти за останні 2 роки. За його словами, на сьогодні майже 90% сировини Росія продає лише до двох країн: Китаю та Індії.
zakordon_ua_5_21.txt
ua
zakordon
[ "перебувають", "подати", "українців" ]
Біженці, які перебувають у Литві, можуть отримати бізнес-субсидії. Подати заявку необхідно до середини лютого.Вільнюське бюро Міжнародної організації міграції запрошує усіх охочих українців подати заявки. Ейтвідас Бінгяліс – глава МОМ – зауважив, що метою проєкту є надати людям знання та підтримку. Ті (українці – 24 Канал), які тривалий час перебувають у Литві, працюють і успішно беруть участь у житті литовського суспільства. Зрозуміло, що створити все спочатку непросто, тому ми запрошуємо вас подати заявки, отримати підтримку і створити для себе роботу, – наголосив Бінгяліс.Скільки заявок оберуть. Глава Міжнародної організації міграції пояснив, що з усіх заявок оберуть 20 найкращих. Ці люди отримають до 3 тисяч євро, а також – можливість відвідати три індивідуальні менторські сесії. У МОМ Литви наголосили: наразі на території країни перебувають понад 30 тисяч українців, які працюють. Упродовж 2022 року вони сплатили майже 60 мільйонів євро податків. У МОМ прогнозують, що у 2023 році ця цифра була ще вищою.Окрім того, Литва продовжує активно підтримувати українців у їхній боротьбі за свою свободу.
business_ua_3_22.txt
ua
business
[ "доларів", "фото", "škoda" ]
Сьогодні у світі діють сотні відомих та фінансово успішних компаній в абсолютно різних сферах. Їхній приклад часто надихає на відкриття власної справи, адже навіть знамениті бізнесмени стартували не з мільйонного капіталу.Інколи на старті вони мали в кишені всього кілька тисяч доларів та прагнення втілити свої бізнес-ідеї. 24 Канал за підтримки Škoda розповідає про те, яким був стартовий капітал знаменитих на весь світ компаній..Apple. Apple створили зі стартовим капіталом у 1350 доларів / Фото Getty ImagesНа сьогодні компанія Apple є найдорожчою у світі. У 1975 році Стів Джобс та Стів Возняк поклали початок справжній революції у технологічній галузі, заснувавши цей бренд. Першим офісом Apple був гараж батьків Стіва Джобса, а перші інвестиції склали всього 1350 доларів. У перерахунку з врахуванням інфляції йдеться про суму у розмірі 7318 доларів. Поточна капіталізація техгіганта становить 3,05 трильйона доларів.Nike. Nike – один з найуспішніших спортивних брендів / Фото PexelsІсторія популярного бренду спортивних товарів почалася у 1964 році, але з іншою назвою – Blue Ribbon Sports. Компанію заснували Білл Боуерман, який обіймав посаду тренера з легкої атлетики в Університеті Орегону, разом зі своїм колишнім студентом Філом Найтом.Спершу фірма спеціалізувалася на імпорті кросівок з азійських ринків та перепродажу їх у США. Через 2 роки вони відкрили перший магазин, а у 1971 році з'явився бренд Nike, під яким випустили футбольні бутси. На сьогодні це один із лідерів своєї галузі. Але усе починалося зі стартового капіталу у розмірі 1200 доларів (зараз це 11 286 доларів), тоді як поточна ринкова капіталізація Nike досягла позначки у 165,5 мільярда доларів.Meta. Розробками Meta користуються мільйони людей / Фото PexelsМарк Цукерберг почав свій шлях у реальному бізнесі з гучного скандалу, який був пов'язаний зі створення соціальної мережі Facebook та розподілом прав на неї. Й варто сказати: причина для цього була досить значною, якщо говорити про грошовий еквівалент.Річ у тому, що всього через кілька місяців після створення Facebook отримав перші інвестиції. Йдеться про суму у розмірі 500 тисяч доларів від американського бізнесмена та інвестора Пітера Тіля. Однозначно Цукерберг зумів максимально правильно використати ці кошти, адже актуальна ринкова вартість компанії становить 770,5 мільярда доларів.SpaceX. Ілон Маск вклав у Space X 100 мільйонів доларів / Фото UnSplashЗараз Ілон Маск найбільш відомий завдяки трьом компаніям, якими він володіє: Tesla, SpaceX та Twitter. Проте це не перший його досвід у бізнесі. Ба більше, зокрема, завдяки успіху попереднього проєкту Маск зробив перший крок до своєї мрії. Йдеться про платіжну систему Pay Pal, яку бізнесмен разом із партнерами продав наприкінці 2002 року.Його частку оцінили у 165 мільйонів доларів, а 100 з них він вклав у створення космічної компанії SpaceX. Згідно з даними CNBC, оцінка космічного бізнесу Маска становить майже 150 мільярдів доларів. З комфортом до амбітних мрій. Усім, хто відкриває власну справу, варто пам'ятати, що бізнес – це рух та розвиток. Розв'язувати сотні завдань та проблем легше з допомогою автомобіля, що поєднує зручність та комфорт. Як-от кросовер Škoda Kamiq.Це компактне авто можна припаркувати практично будь-де, адже кліренс у 18 сантиметрів дозволяє виїхати на бордюр чи без страху стати поруч із високим тротуаром. Разом з тим розміри автомобіля гарантують, що ви легко будете маневрувати за будь-яких умов.Škoda Kamiq – прекрасний "партнер" для розвитку бізнесу / Фото ŠkodaАвтомобіль Škoda Kamiq також захоплює рівнем комфорту. Просторий салон та висота у метр на задньому сидінні – не просто переваги, а можливість насолоджуватися навіть під час тривалих поїздок. Багажник у 400 літрів дозволить забути про обмеження щодо кількості речей, які туди можна помістити.Власників Škoda Kamiq неабияк потішить і мотор автомобіля, в якого є аж три опції з "механікою" та "автоматом". Двигун 1,5 TSI може розігнати авто до 213 кілометрів на годину, що є рідкістю для цього класу. Проте навіть на такі потужності можна не витрачати всі гроші світу. На малих обертах працює лише один циліндр, який споживає 2 – 3 літри замість звичних для інших автомобілів 6 літрів.
sport_ua_5_20.txt
ua
sport
[ "ястремська", "даяна", "даяни" ]
В австрійському Лінці стартував тенісний турнір WTA500 Upper Austria Ladies Linz. Українка Даяна Ястремська стартувала з основної сітки змагань.Даяна Ястремська (Україна) – Еріка Андрєєва 2:1 (7:6(4), 3:6, 6:2). Першою суперницею Даяни Ястремської стала "нейтральна" росіянка Еріка Андреєва. У рейтингу WTA вона займає 111-те місце, пише 24 Канал.Вольова перемога Ястремської. Суперниці вдруге зустрічалися на тенісному корті. Перша зустріч тенісисток завершилася перемогою українки (6:3, 6:4). Той матч проходив в рамках кваліфікації Вімблдона-2023.Другий поєдинок не став легкою прогулянкою для Даяни. Очевидно, що багато сил відібрав Відкритий чемпіонат Австралії, який нещодавно завершився.У першому сеті Ястремська дотиснула росіянку на тайбрейку. У наступній партії Андреєва взяла реванш, перемігши 6:3.Доля матчу вирішилася у наступному сеті. На початку партії росіянка вела з рахунком 2:1. Проте Даяна зуміла переломити хід зустрічі та виграла чотири поспіль розіграші.У підсумку Ястремська здобула перемогу з рахунком 2:1. Виснажливий матч тривав 2 години 28 хвилин.Нагадаємо, що Даяна Ястремська створила справжню сенсацію на Australian Open-2024, дійшовши до півфіналу турніру серії Grand Slam.Відеоогляд матчу Ястремська – АндреєваВажливо! Наступною суперницею Даяни у другому колі турніру в Лінца стане третя ракетка турніру Донна Векич з Хорватії.
sport_ua_5_25.txt
ua
sport
[ "ален", "мене", "катаріна" ]
Катаріна Завацька віддала своє серце Алену Авідзбі, який народився в Сочі та має російське громадянство. Втім дівчина не бачить у цьому проблеми.Наприкінці 2023 року українська тенісистка Катаріна Завацька оголосила про заручини зі своїм бойфрендом. Ним став тенісист з Росії Ален Авідзба.Пара зустрічається вже більше шести років, але до Катаріни виникло багато запитань щодо національності її нареченого. Проте тенісистка пояснила свій вибір та зауважила, що не вважає Авідзбу росіянином."Ми вже зустрічаємося 6,5 років, тому для мене це нормально. Якщо люди думають, що я переймаюся через те, що всі таблоїди облетіла новина, що я заручена не з українцем, то це не так. Можливо, раніше я про це замислювалася, але я виходжу заміж за людину, яку кохаю. Не за національність, не за паспорт чи ще щось. Для мене тут не існує нічого іншого, окрім кохання. І як соціум на це реагує, мене не торкається. Ален – з Абхазії. Багато хто каже, шо руський. Але він не росіянин, він з Абхазії. Це маленька та водночас велика деталь, про яку чомусь забувають. Ми часто обговорюємо цю ситуацію. Він так само, як і я, переживає ці скрутні часи. Турбується, як моя родина, як я. Він спілкується з моїми батьками та бабусею, у нас немає проблем. Це страшна війна, він це знає, бачить і йому дуже прикро, що це відбувається на моїй землі. Все, що він може — це підтримати мене та мою родину. Якби він цього не робив, я би не прийняла пропозицію, – розповіла Завацька.Відзначимо, що 23-річна Катаріна є уродженкою Луцька. За свою кар'єру вона виграла вісім титулів ITF, а також тричі виходила в основну сітку турнірів Grand Slam.Що відомо про Алена Авідзбу хлопець народився в російському Сочі та має абхазьке походження. у 14 років Ален став переможцем юніорського турніру Christmas Cup. у червні 2018 року Авідзба виграв турнір серії ITF Futures у Тулузі найвищий рейтинг ATP у нього був наприкінці квітня 2019 року – 380 місце останній раз він виходив на корт ще в жовтні 2021-го Авідзба довго не міг висловитись про повномасштабну війну, але у квітні 2022-го опублікував пост із закликом до миру, уникнувши будь-якого засудження Росії Ален зробив Катаріні пропозицію на Мальдівах
sport_ua_1_12.txt
ua
sport
[ "баварія", "лаціо", "цього" ]
Мюнхенська Баварія не вразила у гостьовому матчі проти Лаціо. Мюнхенці програли "орлам" у першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів через грубу помилку захисника.Лаціо – Баварія 1:0. Гол: Іммобіле, 69 (пен)Цього тижня в Лізі чемпіонів 2023-2024 стартувала стадія плей-оф. На середу був призначений матч за участю одного з фаворитів турніру Баварії, яка поїхала в гості до Лаціо, пише 24 канал.Команда Томаса Тухеля поки не вражає цього сезону. Мюнхенці поступились у лобовій битві за чемпіонство Баєру і тепер відстали від леверкузенців на 5 очок. Крім того, Баварія ганебно вилетіла з Кубка Німеччини від Саарбрюкена з третього дивізіону.Додає тренеру проблем і кадрова ситуація, адже через травми не були доступні Коман, Гнабрі, Девіс та Лаймер. Але попри це саме німці були фаворитом у парі проти Лаціо.Проте Баварія грала доволі інертно і не була налаштована прибити римлян якомога швидше. Мюнхенці часто били в бік воріт Проведеля, але всі удари були повз ствір.А ось Лаціо свій шанс дочекався в середині другого тайму. Упамекано у власному майданчику грубо зіграв проти Ісаксена, наступивши данцю прямою ногою на ахілл.Суддя був безжалісний до француза – червона картка та пенальті. Вирок впевнено виконав Чіро Іммобіле. Команди після цього провели низку замін, а Баварія кинулась відіграватися.Проте приціл у Кейна та компанії цього вечора явно був не налаштований. Удари летіли повз або блокувались захисниками. Це дозволило Лаціо відсвяткувати сенсаційну перемогу.А ось Баварія близька тепер ще і до провалу на євроарені. Якщо 5 березня Тухель не візьме реванш у Лаціо на власному полі, є велика ймовірність дострокового звільнення Томаса з мюнхенського клубу.
porady_ua_3_4.txt
ua
porady
[ "питання", "якщо", "обов" ]
Подати резюме на вакансію – пів справи, а от як успішно пройти співбесіду? Якщо вас незабаром чекає розмова з HR-спеціалістом чи іншими керівними особами, спробуйте розібратися в основних моментах, які допоможуть вам легко та без проблем сподобатися роботодавцю.Співбесіда – це обов’язковий етап прийому на роботу. Якби ви її не боялися, вам все одно доведеться поспілкуватися з роботодавцем, який захоче вам краще дізнатися.Як досягнути позитивного результату на співбесіді розповіла тренерка проєкту з профорієнтації жінок "Успішна" від "Фонду Маша", HR-спеціалістка Яна Даценко.Підготовка до співбесіди. Зберіть якомога більше інформації про роботодавця та компанію. Вам треба бути обізнаними в тому, чим займається компанія. Ви зможете поставити питання, які вас цікавлять та й загалом покажете себе впевненим кандидатом.Проаналізуйте перед співбесідою опис вакансії та відзначте ті вимоги, в яких ви маєте досвід. Пригадайте про успішні результати роботи, якими можете поділитися.Будьте готовими до того, що вам будуть ставити питання. Не обов’язково знати відповіді на всі питання, але відповісти на базові треба обов’язково. Співбесіду можна пройти успішно / Фото ElleЯкі запитання можуть прозвучати на співбесіді. Що спонукало вас залишити попередню роботу? Чи конфліктна ви людина? Який формат та графік роботи вам зараз підходить? Коли востаннє навчалися чогось нового? Чим вас приваблює компанія та які очікування від роботи? Які ваші сильні сторони? Що вас мотивує та демотивує? Які зарплатні очікування?Щодо зарплати – називайте чітку суму, бо якщо скажете "від і до", то роботодавець зрозуміє, що вас менша зарплатня також влаштовує. Якщо рекрутер поставить питання, а ви не будете знати відповіді, то чемно скажіть, що просто не стикалися з цим на практиці.Перед співбесідою ви можете потренуватися з самопрезентації. Вдома вголос проговоріть інформацію про себе або ж запишіть відео, яке потім можна буде переглядати. Завдяки цій практиці ви зможете чітко і влучно подати свій досвід, аби з вами точно захотіли працювати далі.
education_ua_2_8.txt
ua
education
[ "школах", "навчання", "оцінки" ]
В Україні немає напрацьованої системи зарахування оцінок учнів-біженців, які вони отримали у закордонних школах. Тому батьки не знають, чи не знівелюють результати навчання їхніх дітей.Натомість віцепрем'єрка Ірини Верещук наголосила, що оцінки українських дітей у закордонних школах повинні зараховувати в Україні. Чи зарахують учням-біженцям оцінки після повернення в Україну. У Міносвіти при цьому пояснили, що 2023 року МОН розробило відповідні методичні рекомендації. У них роз'яснюють окремі питання навчання у школах в умовах воєнного стану.Так, діти, які через війну виїхали за кордон і там вчилися у школах, після повернення додому мають бути зараховані до своїх навчальних закладів. При цьому дитина може обрати для навчання іншу школу, аніж ту, у якій здобувала освіту свого часу. Для зарахування потрібна заява одного з їхніх батьків чи інших законних представників.Згідно з рекомендаціями, всі оцінки, отримані за кордоном, після повернення перезараховують. Для цього достатньо надати інформаційну довідку, до якої прикріпити: витяг оцінок, отриманих за кордоном; довідку про систему оцінювання, яку застосовують у країні перебування.За кордоном діти можуть вивчати лише навчальні предмети українознавчого компонента. Це можливо як дистанційно в українських школах, так і на базі Міжнародної української школи (МУШ).Йдеться про українську мову та літературу, історію України, основи правознавства, географію, громадянську освіту, захист України та предмет "Я досліджую світ" (у частині громадянської й історичної освітньої галузі). Це дає змогу уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській і закордонній школах, – зазначили у міністерстві. Зверніть увагу! Дистанційна школа "Оптіма" має можливість підтвердити оцінки, отримані в іншому закладі освіти, та видати дитині український документ про освіту державного зразка на підставі складених контрольних робіт.Раніше ми також повідомляли, що перешкоджає зарахуванню оцінок, отриманих за кордоном, у школах України.
realestate_ua_1_27.txt
ua
realestate
[ "будинок", "доларів", "штат" ]
Немає нічого затишнішого взимку, ніж А-каркасний будинок. Це житло з крутим кутом даху, що нагадує першу літеру алфавіту або трикутник. У США такі будинки коштують дорого, але місцеві рієлтори відшукали п'ять гарних варіантів, що є найбюджетнішими на ринку.Хоча трикутні будиночки існують вже дуже давно, у США вони стали популярними під час Другої світової війни. Люди будували їх, бо це було бюджетно, і такі помешкання не вимагали особливого догляду. Потім ці будинки вони здавали в оренду відпочивальникам, з чого отримували непоганий дохід.Трикутні будиночки дуже популярні й досі, тому бюджетних варіантів мало, якщо шукати помешкання в гарному житловому стані. Найдешевший з добірки коштує 285 тисяч доларів, усі інші – за ціною до 400 тисяч.Гемптон, штат Теннессі. Ціна: 324 900 доларів Трикутний будиночок оливкового відтінку з металевим дахом / Фото RealtorЦей будинок з двома житловими кімнатами та новою кухнею розташований у горах. Площа житла становить 335 квадратних метрів. Серед додаткових переваг – велика тераса, садовий сарай і паркувальне місце.Ґордонвіль, штат Техас. Ціна: 285 тисяч доларів Чарівний дерев'яний будиночок на природі / Фото RealtorЦе чудовий будинок площею 90 квадратів вміщує велику спальню з ванною і гардеробною, а також кухню. Та родзинками власності є критий ґанок і басейн зі спа.Веллінгтон, штат Огайо. Ціна: 329 900 доларів Трикутний будинок у маленькому мальовничому селищі / Фото MLS NowУ цій "сільській резиденції" є чотири спальні, затишна вітальня, простора сільська кухня та обідня зона з місцем для зберігання речей. Також до власності належить великий сарай та гараж на два авто.Лун-Лейк, штат Вашингтон. Ціна: 399 тисяч доларів Будиночок у лісі з терасою / Фото RealtorДивовижний A-подібний будинок, що розташований посеред лісу біля озера. В оголошенні зазначили, що всередині є спальня на мансарді та вітальня. Поруч розміщене додаткове окреме житло для ночівлі.Конвей, штат Нью-Гемпшир. Ціна: 315 тисяч доларів Усамітнений будинок на природі / Фото RealtorЗатишний будинок у маленькому містечку вміщує дві спальні, вітальню та кухню. Наразі житло здають в оренду, бо зимою це дуже популярне місце для відпочинку.
realestate_ua_4_20.txt
ua
realestate
[ "ножі", "кухні", "якщо" ]
У наших домівках є сотні речей, які ми купуємо один раз і забуваємо їх періодично замінювати. Проте деякі предмети на кухні потребують регулярного оновлення, особливл якщо вони пов'язані з приготуванням їжі.Зрештою, покращити вигляд кухні – це не одразу замінити шафи та змінити планування. Оновлення кількох девайсів чи посуду також дуже багато вирішує. Обов'язково замініть ці три предмети на кухні, якщо досі цього не робили або ж це було дуже давно.Ножі. "Інвестиції в найкращі кухонні ножі не лише полегшують нарізання овочів і приготування обіду. Це також турбота про власну безпеку", – каже професійний шеф-кухар Тіффані Свон.Вам не потрібно купувати дорогий набір шеф-кухаря за великі кошти. Достатньо, щоб ножі були гострими і зручними.Що стосується догляду, то ножі треба завжди мити вручну й ніколи не класти в посудомийну машину. Високі температури, хімічні речовини та тиск посудомийки затуплюють гострі краї. Шеф-кухарі заточують свої ножі приблизно 1 раз на тиждень і віддають їх на професійне заточування 1 раз на рік.Обробні дошки. Навіть якщо ви навчитеся правильно доглядати за дерев'яними обробними дошками, вони все одно з часом зіпсуються. Обробні дошки треба замінювати кожні кілька років, щоб їжа, яку ви нарізаєте, не вбирала бруд і поганий запах.Якщо ви користуєтеся пластиковими дошками, то "негайно припиніть", наголошують фахівці. Коли ви нарізаєте продукти, то заглиблюєтеся в цей матеріал ножем, і переносите залишки пластику в їжу.Дерево – найкращий матеріал для кухонних дощок / Фото PexelsКухонні ваги. "Старі аналогові кухонні ваги та мірні чашки корисні, але вони не такі хороші, як сучасні цифрові. Ця проста інвестиція не тільки полегшує приготування їжі, але й може покращити смак став – ви почнете додавати точну кількість інгредієнтів", – кажуть професійні кухарі.Найкраще обирати грамові ваги, які вимірюють з точністю до десятої грама і мають місткість щонайменше п'ять кілограмів. Ви зможете точно зважити миску, наповнену борошном.
realestate_ua_1_18.txt
ua
realestate
[ "житла", "єоселя", "якщо" ]
Раніше за пільговою іпотекою, що передбачала держпрограма "єОселя", можна було купити лише квартири. Тепер дозвіл розширили на будинки, таунхауси та дуплекси.Проте є певні умови для придбання житла за пільговою іпотекою, яких обов'язково варто дотримуватися. Про зміни в держпрограмі розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.Що змінилося в умовах держпрограми "єОселя". Якщо ви хочете придбати будинок, таунхаус чи дуплекс, "вік" житла має бути не більш ніж 3 роки. Площа розраховуватиметься так: 62,5 метра квадратного для однієї людини та додатковий 21 квадрат на кожного члена сім'ї.Окрім того, розширили можливості для ветеранів війни, учасників бойових дій, людей з інвалідністю через війну та членів їхніх сімей.Тепер ці категорії громадян зможуть купити квартиру в Києві та обласних центрах, якщо багатоквартирному будинку не більше ніж 10 років. Раніше було обмеження до трьох років. Якщо вирішили купувати в інших населених пунктах – без обмежень щодо "віку", – зазначив Федоров.Міністр зазначає, що ставка для військовослужбовців за контрактом та силовиків, педагогів, медиків і науковців становить 3% річних. Для учасників бойових дій, ветеранів, ВПО та всіх інших українців без власного житла – 7%.Коротко про "єОселю". Державна програма почалася в жовтні 2022 року. Вона дає змогу українцям придбати власне житло з мінімальним початковим внеском у 20% і кредитуванням терміном до 20 років. Програму реалізовують Мінекономіки спільно з Мінцифри та "Укрфінжитло". Податися на програму "єОселя" можна через Дію. З початку її впровадження кредитами на купівлю житла скористалися вже 6 916 українських родин.
realestate_ua_4_9.txt
ua
realestate
[ "спальні", "спальня", "фото" ]
Меблі до спальні слід підбирати дуже уважно, щоб вони були зручні, стильні та підходили під визначений стиль. Цьогоріч стали популярними три цікаві тенденції, на які дизайнери радять звернути увагу.Кімната, в якій ми проводимо більшу частину свого часу – спимо, готуємось до дня чи навіть працюємо вдома – заслуговує на те, щоб її час від часу оновлювали. Дізнайтесь, які типи меблів зараз у тренді, щоб створити не лише затишний, а й сучасний простір.Ліжка з інтегрованими узголів'ями. Сучасна спальня з вбудованим узголів'ям / Фото Sarah Winchester StudiosЗараз все популярнішими стають ліжка з вбудованими узголів'ями, особливо якщо вони довгі чи широкі варіанти. Інтегроване узголів'я обрамлює всю спальню, створюючи ефектний вигляд. Це тренд, який говорить про бажання людей зробити спальні вишуканими.Меблі з темного дерева. Сучасна спальня з темною деревною обробкою і такою ж тумбою / Фото Sarah Winchester StudiosТемні деревні тони символізують відхід від мінімалістського скандинавського декору, який заполонив наші оселі на багато років. Такий тренд свідчить про те, що люди вже втомилися від обмежень у дизайні, і хочуть створити спальню з атмосферою тепла та розкоші. До речі, найчастіше зараз обирають меблі з темного горіха.Меблі з прихованими технологіями. Спальня з прихованим телевізором біля основи ліжка / Фото Jennifer RobinНавіть якщо ви не знаєте, чи хочете ставити телевізор у спальні, чи ні, у вашому просторі обов'язково буде якась техніка. Зараз усі хочуть, щоб вона була максимально непомітно, адже спальня – це місце для відпочинку та розслаблення.На фото можна розгледіти ледь помітний контур на основі в другому кінці ліжка. Там прихований телевізор, що дуже зручно, адже пристрій і багато кабелів разом із ним не псують естетику спальні.
smachnonews_ua_3_3.txt
ua
smachnonews
[ "філе", "відбивні", "курячого" ]
Відбивні з курячого філе – це чудове доповнення до картопляного пюре чи іншого гарніру. Готувати його легко та просто, а універсальність дозволяє поєднувати його з будь-якими іншими інгредієнтами.Відбивні в паніровці виходять особливо соковитими і подобаються навіть дітям. Обов'язково спробуйте цей рецепт та смажте відбивні саме так, як вказано у порадах щодо приготування. Рецепт відбивних. Час: 20 хвилин Порцій: 4Інгредієнти: – 600 грамів курячого філе; – 2 яйця; – 60 грамів панірувальних сухарів; – 80 мілілітрів олії; – спеції: сіль, перець.Приготування: Розріжте куряче філе на менші шматочки. Потовчіть їх молотком для м'яса. Приправте сіллю і перцем. Збийте яйця в мисці. На тарілку висипте панірувальні сухарі. Змочіть філе в яйці, а потім обсипте їх сухарями. На сковороді розігрійте олію і обсмажте котлети до золотистого кольору з двох сторін. Подавайте готові відбивні теплими з улюбленим гарніром. Дізнайтеся, як правильно: чи потрібно знімати піну з бульйону.
fun_ua_1_25.txt
ua
fun
[ "тест", "майбутнє", "може" ]
Життя – це таємниця, повна непередбачуваних поворотів та можливостей. Цей психологічний тест використовує загадкове та містичне зображення, що допоможе вам заглянути у майбутнє та розкрити те, що доля може мати в запасі для вас.Пройдіть тест від 24 Каналу, щоб дізнатися більше.Як проходити тест. Уважно подивіться на зображення. Дозвольте своїй уяві вільно інтерпретувати символи та образи, які ви бачите. Психологічний тест за картинкою / Зображення згенероване штучним інтелектом за допомогою DALL-EРозшифровка результатів. Якщо вас привабили зірки або небесні тіла: Ваше майбутнє може бути пов'язане з новими починаннями або відкриттям несподіваних можливостей. Зірки символізують надію та мрії, що збуваються. Якщо вашу увагу привернула дорога або шлях: Ви, можливо, стоїте на порозі важливого рішення або переходу у своєму житті. Шлях символізує вашу життєву подорож та вибори, які ви робите. Якщо ви зосередилися на місяці або нічному небі: Ваше майбутнє може бути пов'язане з внутрішнім прозрінням та розумінням глибоких істин. Місяць часто асоціюється з інтуїцією та підсвідомістю. Якщо вас зацікавили ефірні мотиви або абстрактні форми: Ваше майбутнє може відкривати безмежні можливості для творчості та самовираження. Абстрактні форми можуть символізувати вашу унікальність та оригінальність.
zakordon_ua_1_2.txt
ua
zakordon
[ "латвії", "території", "країни" ]
Росіянам у Латвії приготували приємний "сюприз" до Дня Святого Валентина. Вже від завтра на території країни конфіскуватимуть автомобілі із російськими номерами.Нововведення набуде чинності вже 15 лютого 2024 року. Відтоді на території Латвії буде заборонено рухатися автомобілям із російськими номерами. Відповідне рішення сейм країни ухвалив ще у листопаді минулого року. Тоді власникам автомобілів дали шанс переєструвати своїх "залізних коней". Дедлайн – 14 лютого 2024 року. Хто вирішив не дотримуватися правил, може втратити авто. Окрім того, доведеться сплатити штраф. Місцевих жителів закликають повідомляти про порушників.Якщо у водіїв немає доказів того, що вони проїжджають через Латвію транзитом, який необхідно зареєструвати у системі CSDD, і який не може тривати понад 24 години, їхній транспортний засіб конфіскують, – мовиться у повідомленні.Рішення – солідарність з Україною. Латвія з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну потужно підтримує українців у їхній боротьбі за життя та свободу. Зокрема, Латвія регулярно оголошує про нові пакети підтримки для України. Окрім того, на території країни знайшли прихисток тисячі українців, які постраждали від війни.Влада Латвії наголошує: рішення про конфіскацію автомобілів із російськими номерами – черговий вияв солідарності з Україною. Є шанс, що, зрештою, конфісковані автомобілі передаватимуть в Україну.
sport_ua_5_9.txt
ua
sport
[ "еліна", "світоліна", "після" ]
Перша ракетка України Еліна Світоліна повідомила хороші новини. Тенісистка вже відновила тренувальний процес після проблем зі спиною.Українська тенісистка відчула гострий біль у спині під час матчу 1/8 фіналу Australian Open-2024. Через який Еліна Світоліна була вимушена знятись ще у першому сеті зустрічі проти чешки Лінди Носкової.Світоліна повернулась до роботи. Українка покидала корт зі сльозами на очах. Після поєдинку Світоліна розповіла, що відчула ніби хтось вистрілив їй у спину. Після чого Еліна взяла час на відновлення та відпочинок.9 лютого перша ракетка України виклала фото та відео із тренажерного залу, де вже активно готується до повернення на корт. Це чудова звістка для прихильників Світоліної, яка востаннє виходила на корт якраз у Мельбурні.Повертаємося до роботи, – підписала тенісистка.Тренування Еліни Світоліної: дивіться відеоНа Відкритому чемпіонаті Австралії Еліна заробила понад 253 тисяч доларів. У Мельбурні українка здобула три перемоги – над австралійкою Тайлою Престон, Вікторією Томовою із Болгарії та швейцаркою Вікторією Голубіч.Нагадаємо, що Світоліна обіймає 20-ту позицію у світовому рейтингу WTA, маючи у своєму активі 2212 балів.
health_ua_3_14.txt
ua
health
[ "довголіття", "років", "вони" ]
Довголіття цікавить учених уже давно. Вони намагаються віднайти нові точки розуміння цього процесу, аби зрозуміти, як впливати на організм таким чином, щоб продовжити життя.Дослідження, опубліковане в GeroScience, виявило, що в крові довгожителів є деякі загальні біомаркери, включаючи рівні холестерину та глюкози.Насправді, у нашу епоху довголіття не є чимось дуже унікальним. Ледь не щотижня ми бачимо новини про те, як люди святкують 100 років і діляться секретами. Вони викликають не просто захоплення, але й інтерес у науковців, які намагаються віднайти ключ, який допоможе людству перетнути звичний рубіж тривалості життя.Учені наголошують, що у цьому контексті важливий не тільки спосіб життя людини, але і взаємодія низки факторів генетики, а також те, як вони впливають один на одного.Довідка. Довгожителями вважаються люди, які досягли певного віку (від 85 і більше) та продовжують вести активне життя.Біомаркери крові можуть вказувати на довголіття. Вчені вивчили профілі біомаркерів, а також порівняли ці показники серед людей, які потрапляють під категорію довголіття їх однолітків, які мали коротке життя.Усього дослідження охоплює дані 44 тисяч шведів, які пройшли оцінку стану здоров'я у віці 64 – 99 років.Учені спостергіали за учасниками упродовж 35 років. З них 2,7% (1224 людей) дожили до 100 років, переважна більшість (85%) столітніх людей були жінки.Вчені проаналізували 12 біомаркерів крові, які пов'язані із запаленням, метаболізмом, функцією печінки та нирок, а також потенційним недоїданням і анемією. Зробили це тому, що попередньо ці біомаркери пов'язували зі старінням або смертністю.Учені виявили ще один біомаркет – сечову кислоту – продукт життєдіяльності в організмі, який продукується унаслідок перетравлення певної їжі. Вона була фактором запалення.Що виявили вчені. Ті учасники, які дожили до свого сторіччя, як правило, мали нижчі рівні глюкози, креатиніну та сечову кислоту, починаючи з 60 років.І попри те, що середнє значення для більшості біомаркерів у тих хто прожив до 100 років суттєво відрізнялися від тих, хто живше значно менше, довгожителі рідко демонстрували надзвичайно високі або низькі значення. Тобто, суттєвої кореляції все ж виявити не вдалось.
sport_ua_5_18.txt
ua
sport
[ "ястремська", "даяна", "векич" ]
Українська тенісистка Даяна Ястремська не змогла пробитися до чвертьфіналу турніру WTA 500 в австрійському Лінці. Виступ на Відкритому чемпіонаті Австралії забрав багато сил у нашої тенісистки.Даяна Ястремська (Україна) – Донна Векич (Хорватія) 0:2 (1:6, 1:6). Даяна Ястремська стартувала на турнірі у Лінці з непростої перемоги над росіянкою Ерікою Андреєвою. У другому колі українці дісталася в суперниці хорватка Донна Векич, пише 24 Канал.Ястремська поступилася третій сіяній на турнірі. Даяна проводила матч на тлі великої втоми. Очевидно, що феєричний виступ на Australian Open та перемога над Андреєвою забрали багато моральних та фізичних сил. Також дався взнаки важкий переліт з Австралії до Австрії. Одеситка виглядала виснаженою під час матчу з Векич.У першому сеті Даяна виграла лише перший гейм, віддавши шість наступних. Після цього Ястремська взяла паузу. Проте це не допомогло нашій тенісистці. Друга партія пройшла за повної переваги Векич та завершилася з рахунком 6:1 на її користь.Зазначимо, що матч тривав лише одну годину та шість хвилин. На жаль, Даяна Ястремська завершила виступ на турнірі, вибувши після другого кола.Додамо, що Ястремська зазнала третьої поспіль поразки у шести очних поєдинках проти Донни Векич. У чвертьфіналі хорватська тенісистка зіграє проти француженки Клари Бюрель.
realestate_ua_1_6.txt
ua
realestate
[ "житло", "придбали", "також" ]
За перший місяць дії послуги "єВідновлення" нові оселі придбали кілька сотень українських родин. Під час розрахунку люди скористалися житловими сертифікатами, які вони отримали в рамках цієї держпрограми.Цікаво, що ще в середині січня житло за сертифікат придбали 95 українських родин, але вже під кінець місяця це число суттєво зросло до 500 сімей.Де найчастіше українці купували житло за сертифікати. Середня сума одного сертифіката – 2,2 мільйона гривень. Найбільше нерухомості придбали Києві та області, а також у Харківській, Миколаївській та Чернігівській областях. З 500 придбаних осель переважають квартири. Приватні будинки – близько сотня зі загальної кількості. Статистика за січень / Фото МінінфраструктуриЗагалом на сьогодні маємо вже 2,5 тисячі сформованих сертифікатів з 9,3 тисячі поданих заяв. Сподіваємося, що найближчим часом всі ці громадяни також оберуть собі нове житло, – пишуть у Мінінфраструктури.До слова, що за житлові сертифікати можна придбати квартиру, будинок, або зробити інвестицію у житло в процесі будівництва. Сертифікат діє протягом 5 років.На скільки зросли продажі житла в Україні за минулий рік. Державні та приватні нотаріуси засвідчили, що протягом 2023-го в Україні зросла кількість договорів купівлі-продажу житла в 1,7 раза. Якщо у 2022 році їх зафіксували 100 710, то минулого року ця кількість становила 172 628 договорів. Зростання за рік становить близько 71%. Також у 2023 році вдалося укласти 231 881 договір купівлі-продажу земельних ділянок. Це майже на 74% більше, ніж у перший рік війни.
fun_ua_4_12.txt
ua
fun
[ "фільму", "дивіться", "відео" ]
З 18 по 24 січня 2024 року українські кінотеатри пропонують отримати гострі враження та захоплення завдяки прем'єрам тижня!Якщо ви досі не знаєте, чим зайнятися на вихідних, читайте матеріал 24 Каналу."Бідолашні створіння". Жанри: фантастика, мелодрамаЩоб врятуватися від жорстокого чоловіка, Белла Бакстер наклала на себе руки, втопившись у річці. Ексцентричний вчений вирішує врятувати Беллу, і пересаджує їй мозок її ж ненародженої дитини.Трейлер фільму "Бідолашні створіння": дивіться відео"Залізний кіготь". Жанри: драма, байопік, спортНеймовірна історія, заснована на реальних подіях, про сімейне прокляття, яке переслідувало сім'ю найбільших реслерів на шляху від стрімкого злету до повного краху.Трейлер фільму "Залізний кіготь": дивіться відео"Іа". Жанр: драмаІа – це ім'я зірки пересувного цирку, допитливого сірого віслюка з сумними очима. Незабаром після закриття цирку починається його велика подорож Європою. На своєму шляху Іа стикається з різними людьми – добрими та злими. Це і солідна графиня, і молодий італійський священик і буйна польська футбольна команда.Трейлер фільму "Іа": дивіться відео"Загублені серед зірок". Жанри: комедія, детектив, криміналДружина головного героя таємниче зникає під час поїздки на курортний острів на честь весілля. Зневірений чоловік шукає її всюди, але раптово з'являється жінка, яка стверджує, що вона і є зникла дружина. Коли за справу береться відомий адвокат, починають слідувати нові страшні секрети, але для вирішення цієї загадки залишилося лише чотири дні.Трейлер фільму "Загублені серед зірок": дивіться відео"На землі святих і грішних". Жанр: трилерУ віддаленому ірландському селі постраждалий Фінбар намагається спокутувати гріхи, якими було сповнене все його життя. Проте, яку ціну він готовий заплатити? На землі святих і грішних від деяких гріхів не відкупишся.Трейлер фільму "На землі святих і грішних": дивіться відео"На рахунок три". Жанри: драма, комедіяДрузі дитинства, Вел та Кевін, вирішили звести рахунки з життям. Кевін навіть намагався зробити це раніше, але не розрахував дозу таблеток. І ось одного разу вони стануть один навпроти одного, приціляться один одному між очима, скажуть "Люблю тебе, ти найкращий" - і вистрілять. І все одно залишаться живими. Тому що одного з них ще щось тримає в цьому житті.Трейлер фільму "На рахунок три": дивіться відео
sport_ua_4_19.txt
ua
sport
[ "україни", "команди", "кожен" ]
Виконком Федерації баскетболу України ухвалив рішення щодо покарання гравців. Порушникам загрожує покарання у вигляді дискваліфікації на два роки.Йдеться про гравців, які без поважної причини не прибудуть у розташування збірної України. За таке рішення загрожує відсторонення від баскетболу до двох років.Що відомо про нововведення. "Зокрема, у разі систематичного (2 та більше разів) невиправданого неприбуття гравця на виклик ФБУ для проходження медичного обстеження та/або участі в тренувальних й інших заходах з підготовки до змагань та/або в міжнародних офіційних змаганнях у складі збірної команди України, окрім зазначених в цій частині санкцій, до гравця може бути застосована санкція у вигляді дискваліфікації терміном від 1 до 2 років", — йдеться на сайті ФБУ.Інші зміни. Також на голосування Виконкому ФБУ був винесений цілий ряд зміни у правилах проведення чемпіонату та Кубку України серед чоловічих команд, які наберуть чинності в сезоні-2024/2025.Зокрема, додали пункти про те, що кожен клуб Дивізіону А та Дивізіону В повинен утримувати юнацькі групи з баскетболу із забезпеченням цілорічного навчально-тренувального процесу (або мати договір про співпрацю з місцевою ДЮСШ).Ці команди повинні мати не менше ніж дві команди, що беруть участь у змаганнях Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги (ВЮБЛ), а клуби Суперліги ще й не менше ніж дві команди дівчат у змаганнях ВЮБЛ .Також кожен клуб Дивізіону А повинен мати у своїй структурі команду-учасницю змагань Вищої, або Першої чи Молодіжної ліги, а кожен клуб Дивізіону В повинен мати у своїй структурі команду Молодіжної ліги. Цей пункт регламенту був обов'язковим у довоєнні сезони, зараз ФБУ впроваджує його знову.Разом з тим, кожен гравець клубів повинен бути зареєстрований у особистому кабінеті клубу на платформі ФБУ Sportbox.
porady_ua_1_22.txt
ua
porady
[ "картоплі", "дуже", "вона" ]
Звісно, картопля – це дуже популярна страва серед українців, і чи не кожна господиня має свій рецепт, щоб приготувати цей коренеплід ідеально. Та під кінець сезону смак картоплі змінюється і вона стає вже не такою запашною.Якщо у вас є запаси картоплі, і вони залишилися аж до лютого, ви вже точно помітили, що картопля смакує дещо інакше, і вона вже не виходить такою запашною та смачною, як влітку. Втім, ситуацію можна дуже легко та швидко виправити. Як покращити смак картоплі. Певно, це зовсім не секрет, що якщо додати до молодої картоплі трохи вершкового масла, часник та кріп, вона перетвориться чи не на делікатес, та що робити зі старою картоплею, що пролежала аж до зими? За весь час вона вже трохи втомилася, і масло вже не так освіжає її смак. Та коли потрібно приготувати дуже запашний гарнір з картоплі, все, що вам потрібно до неї додати – це звичайнісінька цибуля. Зробити це дуже просто – розріжте цибулину та покладіть її під час відварювання у воду разом із картоплею. Після того, як картопля приготується, цибулину потрібно дістати та, якщо ви її не любите, просто викинути. Для того, щоб зробити картоплю ще більш запашною, у воду також можна під час відварювання додати і кілька зубчиків часнику, а також лавровий лист та моркву – щоб додати ароматності бульйону. А якщо ви хочете прискорити процес відварювання картоплі. додайте до каструлі шматочок вершкового масла відразу ж після того, як закипить вода. Воно розчиниться у воді та утворить плівку, яка прискорить процес варіння. А для того, щоб уникнути розварювання, додайте до води одну столову ложку оцту на літр води.
show_ua_2_70.txt
ua
show
[ "залужному", "подякував", "скриншот" ]
8 лютого Президент України Володимир Зеленський повідомив про відставку Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. На це вже відреагували деякі зірки, серед яких були й ті, що вступили до лав української армії.У мережі шириться чимало світлин Валерія Залужного, під якими люди дякують колишньому Головнокомандувачу за його роботу протягом великої війни. Це зробили й деякі відомі чоловіки, що служать в ЗСУ. 24 Канал розповість, про кого йдеться.Женя Галич. Лідер рок-гурт O.Torvald, який ще у квітні 2022 року пішов захищати Україну, висловив повагу та вдячність генералу за його роботу."Честь, пане генерале. Величезна повага. Дякую за все", – зазначив Галич.Галич подякував Залужному / Скриншот з інстаграму співакаОлег Сенцов. Кінорежисер кримськотатарського походження теж з перших днів відправився на фронт. Він дуже лаконічно прокоментував звільнення Залужного з посади Головнокомандувача. У своєму інстаграмі Сенцов поширив фото пана Валерія, на якому він показує свій фірмовий жест.Сенцов поширив фото Залужного / Скриншот з інстаграму генералаYarmak. Реп-виконавець, що зараз є військовослужбовцем Збройних Сил, подякував Залужному за його роботу під час війни. Співак зазначив, що генерал увійде в історію як один з найкращих.Дякую, пане генерале. У таймлайні всієї української історії, ви – один з найкращих,– написав він.Yarmak подякував Залужному / Скриншот з інстаграму співакаКоля Сєрга. Очільник проєкту "Культурний Десант" часто їздить виступати на фронт з іншими артистами. Тож Сєрга неодноразово бачився з Залужним і поширював з ним світлини. Дізнавшись про відставку, Коля знову оприлюднив світлину з генералом і подякував йому за службу Україні.Сєрга подякував Залужному / Скриншот з інстаграму співакаОлександр Чемеров. Музичний продюсер і співзасновник "Культурного десанту", який також часто виступає для військових, висловив вдячність Залужному. Він також додав наліпку "Слава Україні".Чемеров подякував Залужному / Скриншот з інстаграму співакаСергій Притула. Волонтер поширив світлину генерала Залужного та його цитату: "Якби важко нам не було, але вже точно не буде соромно". Він висловив вдячність колишньому Головнокомандувачу за його службу.Маша Єфросиніна. Ведуча також подякувала генералу за те, що під його керівництвом були звільнені українські землі. Вона додала, що Залужний вселяв надію у кожного українця. Єфросиніна подякувала Залужному / Скриншот з інстаграму ведучоїСвятослав Вакарчук. Соліст гурту "Океан Ельзи" подякував генералу Залужному. Також він долучив вислів "Слава Україні!" та емодзі з синьо-жовтим прапором.Вакарчук подякував Залужному / Скриншот з інстаграму співакаАндрій Бєдняков. Як багато інших зірок, ведучий опублікував світлину Залужного та висловив йому вдячність. Бєдняков подякував Залужному / Скриншот з інстаграму ведучогоТарас Тополя. Лідер гурту "Антитіла" теж оприлюднив фото з генералом, де він підписує йому прапор. "Повага й вдячність, товаришу генерале, Валерію Залужний. Пишаємось!", – написав він.Руслана Лижичко. Співачка написала у своєму інстаграмі, що пишається можливістю жити з Валерієм Залужним в один час. Вона зазначила, що саме цей генерал вселяв впевненість у майбутньому та перемозі добра над злом. Ірина Федишин. Артистка поширила пост, у якому висловила свою честь та повагу генералу Залужному. Федишин зазначила, що генерал назавжди залишиться в історії.
education_ua_4_12.txt
ua
education
[ "день", "почуття", "свої" ]
14 лютого у світі святкують День святого Валентина. Українцям також припав до душі День усіх закоханих.Тож у цей день вони по-особливому спішать висловити чи розповісти про свої почуття коханій людині. І Освіта 24 межах освітньої рубрики "Антисуржик. Говори українською правильно" допоможе зробити це правильно. Як правильно українською говорити про кохання. У шістдесят другій добірці розповімо вам, які суржикові слова ви можете вживати, коли розповідаєте про кохання, висловлюєте свої почуття чи загалом розповідає про День святого Валентина. Февраль – лютий; День закоханих святкуємо 14 лютого, а не "февраля". любимий – улюблений; любимий – коханий; любов; кохання;День Валентина може бути вашим "улюбленим" святом, тому сьогодні ви по-особливому вітаєте "коханого/кохану". Не варто плутати ці слова, а користуватися усіма синонімічними багатствами української мови, які можуть бути обмеженими у мові агресора. Ще одним красивим прикладом багатства мови української порівняно з російською є слово кохання.Суржиком чи російською ви скажете лише "люблю", а от солов'їною – і "люблю", і "кохаю". Це залежить від контексту і особи. Тобто, якщо ви хочете висловити сердечні (романтичні) почуття до когось, варто казати, що когось кохаєте. Якщо ж висловлюєте глибоку відданість, прихильність до когось, чи маєте до чогось інтерес, кажіть, що любите когось чи щось. зізнатися, признаватися у коханні – освідчитися;Також краще освідчитися, а не "зізнатися у коханні". чуства – почуття; Мем Освіта 24І, звичайно ж, розповісти про свої "почуття". самий кращий – найкращий; свіданіє – побачення; подарок – подарунок;Також пам'ятайте: ваші кохані – "найкращі", запрошують вас на "побачення" і дарують "подарунки". цвіти – квіти; рози – троянди; откритка – листівка; відкритка (застар.);Можуть ще дарувати "квіти", зокрема "троянди" і листівки. кольцо – обручка; свадьба – весілля;Якщо ж ваш коханий палко у вас закоханий і ви відповідаєте йому взаємністю, то ви мрієте та очікуєте на "обручку" та "весілля". Тож висловлюйте свої почуття щиро та правильною українською!
kino_ua_2_2.txt
ua
kino
[ "ірина", "кудашова", "школа" ]
Акторка Ірина Кудашова розповіла про серіал "Школа", з яким її асоціюють найбільше. Вона розповіла про конкуренцію на майданчику та можливе продовження серіалу.Українська акторка Ірина Кудашова запам'яталася багатьом як Ніка з серіалу "Школа". Хоч проєкт приніс їй деякі труднощі, вона була б не проти зіграти у ще одному його сезоні.Ірина Кудашова про ще один сезон "Школи". Ірина Кудашова повідомила, що наразі завершальний сезон серіалу "Школа" не планується. Серед причин – війна й те, що актори "розкидані" по різних країнах.Поки що ні. Планувався, хотіли робити, але почалась війна. Важко планувати, бо багато акторів перебувають у різних країнах. Для мене, попри всі складнощі, це дуже теплий і класний проєкт, який я дуже люблю, – зізналась актриса.Кудашова зізналась, що після серіалу її не хотіли брати в інші проєкти, вважаючи її поганою акторкою. Та Ірина пояснила, що тоді грала як вміла, а умови знімань були не найкращі."Було на мені це клеймо Ніки зі "Школи". Це був малобюджетний проєкт, перший для багатьох з нас. Ми не грали як дорослі й досвідчені актори. Я розумію, що я зіграла там не дуже добре. Я зіграла так, як я вміла в той момент", – поділилась зірка підліткового серіалу.Нагадаємо, "Школа" – український підлітковий серіал, що виходив упродовж 2018 – 2019 років. Він розповідав про життя сучасних підлітків, їхні проблеми у школі, взаємини з учителями та батьками.Конкуренція з Лізою Василенко. Ірина Кудашова розповіла, що на знімальному майданчику була конкуренція між нею та Лізою Василенко, яка зараз мовчить про війну. За словами акторки, Єлизавета згодом різко висловлювалась про неї в інтерв'ю."Я не відчувала цієї конкуренції. Я на той момент щиро думала, що все нормально, що до мене добре ставляться. Потім дізнавалась, що Ліза про мене говорила: я взагалі не акторка, не маю права зніматися в проєктах. Дуже багато поганих речей. Я вже дізналася це після зйомок. Нас сильно порівнювали. Йшли приблизно на одному рівні. Я чимось не подобалася Лізі", – зауважила Ірина Кудашова.Подкаст Діани Глостер з Іриною Кудашовою: дивіться відео онлайн
fun_ua_1_17.txt
ua
fun
[ "протез", "черчилля", "зубний" ]
У Британії відбувся аукціон, на якому продали доволі незвичну річ – вставну щелепу Вінстона Черчилля. Саме з нею легендарний британський прем'єр виголошував відому промову "Ми битимемося на пляжах" під час Другої світової війни в 1940 році.Вражає, але сума, за яку купили зубний протез, складає 22,7 тисячі доларів, тобто понад 853 тисячі гривень.Що відомо про зубний протез Черчилля. На жаль, більшу частину свого життя Черчилль страждав від проблем із зубами та втратив кілька ще у 20 років, тож вставна щелепа була дуже важливою. Цікаво, що протез спеціально створили так, щоб зберегти природну особливість Черчилля – він трохи шепелявив. Британський прем'єр мав не один протез. Загалом їх могло бути до 4 штук. Один із протезів поховали разом із Черчиллем, ще один подарували музею Королівського коледжу хірургів у Лондоні. У підписі на стенді зазначено, що "добре підігнаний зубний протез був найважливішою фізичною та психологічною опорою" для Черчилля.Це дозволило йому говорити ефективно, що є життєво необхідною якістю для будь-якого політика, особливо для того, чиї ораторські навички відіграли вирішальну роль у його успіху. Усе доросле життя Черчилля переслідував страх втратити здатність говорити, – мовиться в описі до експоната.Також на аукціоні за 14,5 тисячі доларів продали мікрофон, у який Черчилль оголосив про закінчення Другої світової війни. Зубний протез британського премʼєр-міністра Вінстона Черчилля / The Cotswold Auction CompanyРаніше на іншому аукціоні продали комплект кросівок Майкла Джордана. За даними аукціонного дому Sotheby’s, виграшна ставка на них сягнула 8 032 800 доларів. Це новий світовий рекорд для спортивних кросівок.
porady_ua_2_38.txt
ua
porady
[ "сном", "можуть", "саме" ]
Сон – це надзвичайно важлива складова хорошого самопочуття, і тому потрібно зробити все для того, щоб він був спокійним і якісним. І деякі напої можуть легко у цьому допомогти.Можливо, вам важко заснути, чи ви навпаки багато разів прокидаєтеся серед ночі. В будь-якому випадку ви не самотні, адже чимало людей страждають від проблем зі сном. І докторка медичних наук Келсі Кунік поділилася кількома напоями, що допоможуть швидко покращити ваш відпочинок. Терпкий вишневий сік. Ви могли про це не знати, та саме звичайний вишневий сік може бути тим напоєм, що вам потрібний для того, щоб нарешті виспатися вночі. Виявляється, вишні містять мелатонін – гормон, який допомагає регулювати наш природний режим сну. Окрім наявності мелатоніну, терпкі вишні можуть також підвищити доступність триптофану – амінокислоти, що взаємодіє із мелатоніном для підтримки сну. Ромашковий чай. Вам вже точно доводилося чути про те, що ромашковий чай допомагає заспокоїтися та розслабитися. Цей трав'яний напій природно не містить кофеїну, і через це має розслаблюючі властивості, які допоможуть вам легше заснути. Особливо корисний цей напій для тих людей, які не можуть спокійно спати через стрес та переживання. Окрім того, ромашка є заспокійливим засобом і для вашого травлення та допомагає полегшити проблеми зі шлунком – наприклад, газоутворення чи здуття живота. Зелений чай. Користь зеленого чаю для здоров'я не обмежується одним тільки нічним сном. Та для того, щоб отримати якісний відпочинок, вам потрібно обрати сорт без кофеїну. У цьому напої ви також можете знайти чимало корисних антиоксидантів, які допомагають відновлювати та захищати клітини. Окрім того, деякі речовини у зеленому чаї допомагають зменшити тривогу та сприяють більш спокійному сну – особливо коли це стосується швидкості засинання. Зелений чай дуже корисний для сну / Фото PexelsМолоко. Так, випити склянку молока перед сном і справді може бути дуже корисно. Звісно, зазвичай ми думаємо, що молоко потрібне саме для підтримання здоров'я кісток та зубів завдяки кальцію у ньому, та цей напій може запропонувати набагато більше цілющих властивостей. Він також корисний для серця т відіграє важливу роль у виробленні мелатоніну – гормону, що дуже тісно пов'язаний зі сном. Кефір. Якщо ви не надто любите молоко, ви можете спробувати пити перед сном інший молочний продукт, а саме кефір, і він буде для вас не менш корисним. У ньому містяться корисні амінокислоти, що впливають на сон та допомагають підтримувати здоровий мікробіом кишківника.
show_ua_2_51.txt
ua
show
[ "українська", "актриса", "єлизавета" ]
Українська актриса Єлизавета Цілик взяла участь у зйомках серіалу від Netflix під назвою "Один день". Цю новину вона повідомила своїм прихильникам в інстаграмі.
sport_ua_7_17.txt
ua
sport
[ "покер", "інтелектуальна", "якій" ]
Покер – інтелектуальна гра, в якій не існує однієї правильної стратегії чи підходу, щоб завжди перемагати. Навпаки, кожен гравець може прийти до успіху в найбільш комфортному собі стилі.
realestate_ua_1_25.txt
ua
realestate
[ "житло", "компенсації", "придбали" ]
Кабмін ухвалив нові зміни щодо надання компенсації за пошкоджене та знищене житло внаслідок війни.Обмеження площі поширюється на отримання компенсації як за квартиру, так і за будинок. Про це йдеться в урядовій постанові №39 від 16 січня. На скільки обмежили площу. Відтепер компенсацію можна буде отримати за знищене житло площею: не більш ніж 150 квадратних метрів для квартири, не більш ніж 200 квадратних мерів для будинку садибного типу, садового або дачного будинку.У Реєстрі пошкодженого та знищеного майна фіксуватимуть площу зруйнованого майна, що перевищує обмеження для підрахунку компенсації. "Надалі площу, за якою не було нараховано компенсацію, буде використано в разі подання заяви на компенсацію коштом репарацій або інших джерел, якщо така компенсація буде передбачена нормативно-правовими актами", – мовиться у тексті постанови.До слова, компенсації виплачуватимуть одноосібним власникам житла, яке було зруйноване внаслідок воєнних дій після 24 лютого 2022 року. Допомогу надаватимуть за квартири та будинки, які не підлягають відновленню і розташовані на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій.Скільки українських сімей придбали житло за сертифікати. Вже 95 українських родин, житло яких зруйнували росіяни, придбали нову нерухомість, використовуючи житлові сертифікати.Здебільшого житло купували в Чернігівській, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Тернопільській, Львівській областях та в Києві. Також були сім'ї, які придбали новий дім у межах тих районів, де жили раніше.Здебільшого українці обирали квартири на вторинному ринку. Із загальної кількості лише 23% сімей придбали саме будинки.
financy_ua_4_7.txt
ua
financy
[ "доларів", "хакерів", "хакери" ]
Цілями для хакерів можуть стати представники будь-якого сектору. Ринок криптовалют не став винятком. Аналітики провели дослідження, аби з'ясувати, скільки саме втратила ця сфера через хакерів у 2023 році.Аналітики платформи Immunefi вивчали випадки, коли хакери крали кошти, використовуючи криптопротоколи. Також вони розглядали ситуації, коли, цілком ймовірно, проводили підтасовування протоколів. Загалом експерти виявили 319 випадків, які підходили цим критеріям.Хакери викрали понад 1 мільярд доларів з крипторинку. Згідно з результатами дослідження Immunefi, за 2023 рік учасники ринку криптовалют втратили через атаки різних хакерів 1,8 мільярда доларів. Найбільші втрати зафіксували всього два проєкти: Mixin Network; DeFi-протокол Euler Finance.Повідомляють, що на вище згадані проєкти припадає приблизно одна п'ята всіх коштів, які викрали хакери у 2023 році. Також виділяють групу хакерів Lazarus, яка пов'язана з Північною Кореєю. Зокрема, повідомляють, що це угрупування відповідає за крадіжку 308 мільйонів доларів у 2023 році. Це 17% загальних збитків, за оцінками аналітиків. Припускають, що уряд Північної Кореї стоїть за атаками на Atomic Wallet, CoinEx, Alphapo, Stake та CoinsPaid.Водночас торік вдавалося й повертати кошти, які незаконно привласнювали хакери. Йдеться про 241 мільйон доларів. Проте аналітики вказали, що сума викрадених коштів зменшилася вдвічі порівняно з попереднім роком, тоді шахраї вкрали майже 4 мільярди доларів.
zakordon_ua_5_13.txt
ua
zakordon
[ "можна", "лише", "мінібар" ]
Щоб від мандрівки або поїздки залишилися лише найприємніші емоції, потрібно дотримуватися декількох правил. Одне з найголовніших – перевіряти мінібар ще на етапі заселення.Часто, заселяючись у готель, можна відчути, що нас тягне наче магнітом до мінібару. Але перш ніж брати звідти якийсь смаколик, варто подумати: чи готові ви переплатити у декілька разів.Мігель Муньос – бортпровідник зі стажем, який мешкає наразі у Дубліні – розповів, яку професійну пораду він дає усім своїм друзям. Коли заселяєтеся у номер, перевірте вміст мінібару, навіть якщо не збираєтеся ним користуватися. Я завжди перевіряю, що є в мінібарі перед сном ще у перший день мого перебування у номері. Важливо переконатися, що мінібар – повний і нічого не бракує, тому що працівники готелю перевірять його вранці та додадуть усе, чого бракує, у ваш рахунок, – поділився Муньйос.Тоді можна "влетіти" на доволі кругленьку суму. Звичайно, не смертельно, але настрій від відпустки зіпсувати може добряче. Особливо, якщо у вас – ретельно розпланований бюджет. До слова, платними у номері можуть виявитися не лише алкогольні напої чи снеки, але й звичайна вода у пляшках, яку можна придбати в супермаркеті менше ніж за євро. Мандрівники зауважують, що це – вже крайня скупість готелю, яка суттєво псує враження.
education_ua_2_11.txt
ua
education
[ "країн", "також", "вакуленко" ]
У 2024 році випускники шкіл складатимуть національний мультипредметний тест як в Україні, так і за кордоном. Результати НМТ будуть потрібні усім абітурієнтам для вступу в українські виші.Про це повідомила очільниця Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко. За межами нашої держави зможуть скласти мультитест ті випускники, які тимчасово виїхали з України.Хто і де може скласти НМТ-2024 за кордоном. Вакуленко зазначила, що перелік країн, де відбуватиметься тестування, може змінюватись.Перелік країн ще назвати не можу. Це непросте завдання, адже у закордонних партнерів у цей час також відбувається освітній процес, сесії, навчання, – уточнила вона. І додала, що не всі країни матимуть змогу забезпечити комп'ютерні аудиторії і фахівців. Тому поки немає гарантій, що перелік країн залишиться той, що торік. Однак УЦОЯО робить усе можливе, аби залучити якнайбільше країн. Вакуленко також закликала цьогорічних учасників НМТ не зволікати з реєстрацією на мультитест, аби усім вистачило місця. Також варто наперед подбати про прокладений маршрут до місця складання НМТ, аби не запізнитися на тестування. Часто підготовка до вступної кампанії супроводжується стресом. Впоратися з ним допоможуть в Optima Academy на курсах підготовки до ЗНО та НМТ. Індивідуальний підхід, акцент на необхідних предметах, систематизація навчання та заповнення прогалин у знаннях – все, щоб абітурієнт був цілком впевнений у своїх знаннях.Раніше ми також писали, що незабаром стартує реєстрація на національний мультипредметний тест. Деталі читайте за посиланням.
education_ua_4_3.txt
ua
education
[ "слово", "іноді", "дослівно" ]
Українці люблять перекладати дослівно фразеологізми з російської на українську мову. Однак такий переклад доволі часто є невдалим.Усе тому, що кожна мова має свій колорит. Відомий український мовознавець та вчитель Олександр Авраменко навів приклад такого перекладу. Як сказати українською "валяться в постели". Мовознавець пояснив деякі труднощі, що виникають іноді під час перекладу з однієї мови на іншу. Іноді дослівно перекласти стійку сполуку слів – марна справа, оскільки у фразеологізмах закарбована народна ментальність, – зауважив Авраменко.І додав, що іноді перекласти одне слово можна лише кількома. При цьому вчитель повідомив, як правильно українською мовою сказати "валяться в постели". Нашою мовою варто казати "вилежуватися". Зауважимо, що це слово має два значення: довго лежати після сну, лежати відпочиваючи або хворіючи; лежачи протягом певного часу, набувати нових якостей.Що означає слово "крислатий". Раніше ми також розповідали, що означає колоритне слово "крислатий". Також уточнили, чи є в нашій мові слово "криси". Про це читайте за посиланням.
show_ua_2_2.txt
ua
show
[ "день", "анатолій", "анатоліч" ]
Один із найбільш романтичних днів у році вважається День святого Валентина. У це свято ексклюзивно для Show 24 зіркове подружжя Анатолій Анатоліч і Юла поділилися своєю історією знайомства.З'ясувалося, що пару, яка має трьох дітей і близько 15 років разом, об'єднав шоу-бізнес. Про те, чи святкують Анатолій та Юла День закоханих – читайте далі. Історія знайомства Анатолія Анатоліча та Юли. Ведучий розповів, що вперше зустрівся з коханою ще 15 років тому, у 2009 році, і зізнався, що досі дуже добре пам'ятає цей момент.Це сталося завдяки нашим спільним друзям зі студії "Квартал 95", де на той час Юла працювала піарницею, – поділився шоумен.Виявляється, майбутнє подружжя познайомилося на дискотеці від радіостанції "ХІТ ФМ", де Анатолій Анатоліч був ведучим, а Юла приїхала з хлопцями з "Кварталу". "Я пам'ятаю день знайомства. День, коли мій АА зізнався у коханні. День, коли освідчився. Як сказала, що вагітна вперше, вдруге, втретє. І ще багато незабутніх моментів, що ми прожили разом. Дякую чоловіку, який щодня робить мене найщасливішою", – додає жінка. Анатолій Анатоліч і Юла / Фото пресслужби артистівЦікаво, що в пари не одразу зав'язалися стосунки. Вони написали одне одному в месенджері лише через два місяці, а потім пішли на перше побачення."Після того ми вже ніколи не розлучалися", – підкреслив Анатолій Анатоліч.Чи святкують Анатолій Анатоліч і Юла День святого Валентина. Ведучий вважає, що кожна пара повинна обрати своє 14 лютого та святкувати його не прив'язуючись до дат. Для нього свята за календарем надто очікувані. Так, шоумен пригадав, як раніше зробив неочікуваний подарунок коханій до Дня закоханих."День святого Валентина, як і 8 Березня, для мене асоціюється з чимось обов'язковим. Я не люблю дарувати квіти й подарунки тоді, коли від мене цього чекають. Тому 8 Березня для мене в будь-який інший день, а День святого Валентина наступив наступного дня після свята. Дружина була не в курсі на День святого Валентина, що на наступний день, 15 лютого, ми полетимо удвох на вихідні в Барселону і там влаштуємо романтичний вікенд", – розповідав чоловік. Для довідки! Анатолій Анатоліч з дружиною виховують трьох дітей – Алісу, Лоліту та Ніла. Анатолій Анатоліч з сім'єю / Фото пресслужби знаменитостей
smachnonews_ua_1_3.txt
ua
smachnonews
[ "пудинг", "імбир", "миски" ]
Імбирний молочний пудинг традиційно подають у Гонконзі. Однак не лякайтеся, адже його дуже просто готувати, а інгредієнти – більш ніж доступні.Свіжий імбир містить фермент, який змушує білок у молоці денатурувати та утворювати гель. Для тих, хто цього не знає, приготування схоже на справжню магію.Молочно-імбирний пудинг. Час: 20 хвилин Порцій: 2Інгредієнти: – 130 мілілітрів молока; – 1 столова ложка цукру; – чверть склянки сухого молока; – шматочок імбиру довжиною близько 4 сантиметрів.Приготування: Почистьте імбир і відкладіть його в сторону. Підготуйте тертку, чисту ложку та дві керамічні миски для пудингів. Збийте в каструлі молоко, цукор і сухе молоко. Нагрійте, періодично помішуючи, поки на поверхні не почнуть утворюватися бульбашки. Тоді зніміть каструлю з вогню, але не накривайте її кришкою. Натріть імбир і вичавіть з нього сік. Додайте по 1 столовій ложці соку в кожну миску. Чистою ложкою перемішайте імбирний сік, а потім одразу ж, не вагаючись, влийте в обидві миски молоко. Накрийте миски кришками та залиште на 10 хвилин. За цей час пудинг встигне загуснути. Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати бюджетні рогалики з варенням. Вони перенесуть вас у дитинство.
financy_ua_5_4.txt
ua
financy
[ "року", "біткойна", "зростання" ]
Курс біткойна ще на початку грудня піднявся вище за психологічну позначку 42 тисячі доларів і досі утримує цей рівень. Чим пояснюється таке стрімке зростання вартості криптовалюти наприкінці поточного року і чого чекати від флагмана ринку криптовалют у найближчій перспективі – читайте у матеріалі 24 Каналу.У грудні біткойн кілька разів оновив свій річний максимум і зараз торгується на позначках весни 2022 року – тобто на рівнях до того моменту, як на крипторинці стався масштабний обвал. За місяць курс найвідомішої криптовалюти у світі підскочив на понад 11%. Виділяють відразу декілька факторів, які впливають на динаміку біткойна.Перший біткойн-ETF. Серед основних драйверів зростання криптовалют стали очікування учасників ринку з приводу того, що Комісія з цінних паперів та бірж США найближчим часом схвалить реєстрацію першого біткойн-ETF. Це сприятиме залученню нової ліквідності на крипторинок. Як розраховують на ринку, про схвалення буде оголошено вже на початку січня 2024 року.Монетарна політика Федерального резерву. Ще одна причина, яка підтримує тенденцію криптовалют до зростання, – очікування та прогнози учасників ринку щодо подальшої монетарної політики Федеральної резервної системи США. Тобто у центрів уваги наступний крок американського центробанку стосовно ключової ставки.Зокрема, вони вважають, що цикл підвищення цього показника підійшов до завершення, й, щонайменше, до липня 2024 року регулятор збереже ставку в нинішньому діапазоні 5 – 5,25% річних. Як правило, останнім часом підвищення ставки призводило до того, що інвестори переказували свої гроші з криптовалют у менш ризиковані та більш прибуткові доларові активи – насамперед в американські державні облігації.Курс біткойна у грудні 2023 року / Фото Peхels Успіх Ripple у суді. Крім того, фактором, що підтримує зростання біткойна, стали й хороші корпоративні новини – насамперед часткова перемога в суді фінтех компанії Ripple над Комісією з цінних паперів та бірж США. Судовий процес тривав з 2020 року, і лише цього року у ньому намітилися зрушення на користь Ripple. Наразі на хвилі позитиву компанія готується оголосити про первинне розміщення акцій на фондовій біржі (IPO).Фактор халвінгу біткойну. Ну і, нарешті, однією з головних причин, які підтримують зростання вартості біткойна наприкінці 2023 року можна назвати халвінг цієї криптовалюти, який запланований на квітень 2024 року.У ході цієї події винагорода майнерів за видобуток блоку біткойна скоротиться вдвічі з нинішніх 6,25 BTC. Халвінг біткойну відбувається приблизно кожні 4 роки, і щоразу за пів року до події курс монети різко йде нагору. Очевидно, що нинішня ситуація – не виняток.Тож у найближчі місяці біткойн має шанси продовжити активне зростання. Не виключено, що на початку 2024 року криптовалюта може подолати нову психологічну позначку та навіть підійти до свого історичного максимуму, який становив майже 69 тисяч доларів за монету.Курс біткойна у грудні 2023 року / Фото PeхelsЯк використати зростання біткойна на свою користь. У сучасному світі інвестування – це один із найбільш ефективних варіантів для створення власного капіталу. Біткойн та інші криптовалюти за трохи більше, ніж 10 років стали досить популярними активами серед інвесторів у всьому світі, а загальна капіталізація ринку становить майже 1,7 трильйона доларів.Почати інвестувати та отримувати дохід від, зокрема, подорожчання біткойна у можна через інтернет за допомогою торгової платформи Libertex від компанії Forex Club. Платформа Libertex надає доступ до понад 300 різних активів. Серед них біткойн та інші криптовалюти, які реально використовувати для отримання доходу.Важливо! Управляти власними інвестиціями можна як з комп'ютера через вебзастосунок або з мобільних пристроїв, використовуючи програми для iOS та Android. Просто потрібно мати доступ до Інтернету.Як зробити перші інвестиції: Потрібно відкрити та поповнити рахунок на платформі Libertex; Обрати актив. Для прикладу, біткойн; Визначтеся з сумою та напрямом інвестиційної угоди.Курс біткойна у грудні 2023 року / Фото PeхelsВарто виділити, що отримувати прибуток можна як на зростанні, так і на зниженні вартості обраного активу. Це означає, що реально монетизувати по суті будь-яку динаміку на ринку.Далі – більше! Вбудовані в платформу інструменти технічного аналізу та стрічка фінансових новин допоможуть ухвалювати правильні рішення щодо обрання напрямку інвестування. Водночас розібратися, як правильно здійснювати угоди, не ризикуючи власними коштами, можна завдяки безплатному деморахунку з віртуальними 50 тисячами доларів. Здійснивши кілька угод на деморахунку можна зручно в один клік перейти на реальний рахунок і почати заробляти по-справжньому.Понад 2,9 мільйона інвесторів у всьому світі вже обрали Libertex для інвестування та отримання прибутку. Приєднуйтесь до успішних інвесторів та відкрийте для себе нові можливості з найрізноманітнішими інструментами за допомогою Libertex від Forex Club.Пам'ятка про ризики! Торгівля фінансовими інструментами є ризикованою діяльністю і може приносити як прибуток, а й збитки. Розмір можливих збитків обмежений сумою депозиту.
porady_ua_3_35.txt
ua
porady
[ "відпочинок", "зовсім", "адже" ]
Кінець року для кожного з нас доволі важкий період, адже невиконані справи, звіти, підсумки та дедлайни дають про себе знати. Щоб з новими силами розпочинати день, обов’язково треба виділяти час на правильний відпочинок.Якщо ви думаєте, що відпочиваєте після роботи переглядаючи відеоролики в тік тоці чи дивлячись телевізор – ви помиляєтеся. Якісний відпочинок має зовсім інший вигляд.Щоб провести різдвяні свята в затишку та комфорті та почати тиждень з новими силами – ділимося з вами кількома важливими порадами, як правильно організувати свій час під час відпочинку. Про них розповів кандидат медичних наук Андрій Беловешкін.Паузи перед остаточним відпочинком. Невеличкі перерви дозволять вам довше пропрацювати без виснаження, а це означає, що вам не доведеться потім відпрацьовувати. Варіант працювати аж до виснаження є не зовсім правильним, адже потім вам буде важко переключитися на відпочинок та розслабитися.Плануйте вихідний. Спонтанність – це цікаво, але ще краще буде, якщо ви заздалегідь заплануєте, як проведете вихідні. Впродовж тижня записуйте, що хочете зробити під час відпочинку, куди піти та з ким зустрітися. Це дозволить вам розпочати вихідні без стресу. Записуйте плани на вихідні в блокнот / Фото PinterestЗмініть обставновку. Працювати та відпочивати в одному й тому ж місці – не зовсім хороша ідея. Перемістіться з однієї кімнати в іншу або ж поїдьте в місце, яке не викликає асоціацій з роботою чи турботами.Повноцінний відпочинок замість "напівроботи". Правило "трохи попрацюю" і "трохи відпочину" не зовсім працює, адже подумки під час роботи ви будете чекати часу, щоб відпочити і навпаки. Краще повністю зануритися у роботу, а тоді увесь інший час відпочивати.Спонтанність. Чудово перезавантажує будь-який відступ від рутини. Знайдіть цікаву виставу на вихідних чи подумайте про новий заклад в якому ще не були. Це допоможе змінити фокус та розвантажитися.Активний відпочинок. Пасивний відпочинок перед телевізором та лежання на дивані є неефективними. А от прогулянка в зимовому парку, катання на ковзанах чи лижах дасть вам правильний заряд для отримання дофаміну.
sport_ua_6_2.txt
ua
sport
[ "потєря", "ігор", "український" ]
Український боєць Ігор Потєра провів свій дебютний поєдинок у середній вазі. Українець виступив на UFC Fight Night 236 у Лас-Вегасі.Суперником українського бійця UFC був 33-річний Роберт Бричек із Польщі. Вже у 3-му раунді Ігор Потєра відправив суперника у нокдаун, з якого поляку вийшло вийти та продовжити двобій, пише 24 Канал.Перемога українця за одноголосним рішенням суддів. Потєря та Бичек провели увесь шлях на турнірі у Лас-Вегасі, а переможця поєдинку визначили лише рефері. Суддівські записки одноголосно віддали перемогу українцю – двічі по 30:27 та один суддя нарахував 29:28 на користь Ігоря. Потєря тріумфально дебютував у новому для себе дивізіоні.Відео з бою Потєря – БричекПригадав Усика та заговорив про чемпіонство UFC. Під час інтерв'ю після бою Потєря відповів на запитання про самопочуття. Ігор пригадав вже легендарну фразу боксера Олександра Усика та посміхнувся.I`m feel, I`m very feel, – відповів тріумфатор бою у Лас-Вегасі.Відео коментаря Потєрі після перемоги у Лас-ВегасіТакож у коментарі український боєць заговорив про чемпіонські амбіції та плани. Потєря звернувся до чемпіона. Ігор показав на свої кулаки, назвавши їх найнебезпечнішою зброєю у світі змішаних єдиноборств. Українські катапульти. Отже, хлопці, я молодий, я голодний, я гарний і красивий, і ніхто не може перемогти мене в цій ваговій категорії. Бо мене звуть Ігор "The Duelist" Потєря. Я хлопець з України. Я вірю в Бога. І одного дня я стану чемпіоном UFC у середній вазі. Дякую, – заявив Потєря. Хто такий Ігор Потєря Український боєць із Києва, який у 2012-му році почав займатись бойовими мистецтвами. Мрія про потрапляння в UFC здійснилась у вересні 2021-го. Тоді Потєря виграв відбірковий турнір Dana White's Contender Series Season 5, який відбувся у Лас-Вегасі.
financy_ua_4_6.txt
ua
financy
[ "біткойна", "доларів", "року" ]
Найвідоміша цифрова монета у світі стрімко зростає в ціні. Ба більше, біткойн оновив кілька важливих рекордів.Лише два дні тому ціна біткойна зросла вище 50 тисяч доларів за монету вперше з 2021 року. Проте криптовалюта продовжує тестувати нові вершини на ринку, інформує 24 Канал.Біткойн оновив кілька важливих рівнів. Під час торгів у середу, 14 лютого, вартість біткойна перетнула позначку у 51 тисячу доларів за монету. Востаннє цифрова монета демонструвала такий результат у грудні 2021 року. На момент створення цього матеріалу, курс біткойна коливається на рівні 51 324 доларів за штуку, за даними CoinMarketCap.Ринкова капіталізація криптовалюти, яка є флагманом ринку, наразі становить трохи більше 1 трильйона доларів. Це також рекордний рівень для біткойна з кінця 2021 року. Загалом за останні 24 години вартість цифрової монети зросла майже на 3%, а за тиждень – на 19,68%, за місяць – 19,74%. Хто шукає, той завжди знаходить! Аби не втрачати нові та цікаві можливості навколо, приєднуйтеся до Forex Club та подбайте про своє майбутнє вже сьогодні!
fashion_ua_2_8.txt
ua
fashion
[ "сукні", "день", "валентина" ]
Ще з осені 2023 року червоний увірвався в модні тренди та не збирається здавати позицій. Так вже склалося, що червоний вважається головним кольором Дня Валентина, тож пропонуємо вам обрати в це свято романтичну сукню в ефектному червоному кольорі.Червоний завжди прикрашав колекції брендів та ніколи не виходив з моди, втім саме за останніх пів року за ним спостерігається шалена хвиля популярності. Дизайнери вже навіть представили у цьому сміливому кольорі пальта, екошуби, костюми, взуття та, звісно ж, сукні. Червоні сукні на День Валентина. Червоний колір здатен привернути до себе увагу, а в День закоханих він асоціюється зі спокусою та коханням. Обирайте для себе розкішну будуарну версію з мереживними вставками чи шкіряне плаття з відкритими плечима. Остання модель все частіше зустрічається в модних просторах, тож зверніть на сукню-бюстьє зі шкіри особливу увагу.Також не забувайте про шовкову сукню-комбінацію, яка завжди є актуальною та трикотажні плаття довжини максі або ж інші не менш стильні варіанти з розрізом на нозі.На вечерю в ресторан обирайте кокетливу сукню з оборками або ж робіть ставку на сукню з квітковими аплікаціями. Втім прихильники класики можуть одягати на побачення звичайне мінімалістичне плаття, яке виглядатиме нічим не гірше, аніж сукні з оздобленням.Червоні сукні стануть хітом весняно-літнього сезону, тож ви здійсните вигідне капіталовкладення, адже ще неодноразово одягнете її в теплий сезон.А щоб ваші образи в День закоханих були ідеально розкішними – не забувайте про прикраси, аксесуари, зачіску та макіяж. Незначні штрихи здатні кардинально покращити образ. Аутфіт з сукнею поєднайте з чоботами на підборах та довершіть верхнім одягом: довгою дублянкою, шубою чи утепленим пальтом. Актуальні червоні сукні на День Валентина / Фото Vogue Актуальні червоні сукні на День Валентина / Фото Vogue Актуальні червоні сукні на День Валентина / Фото Vogue Актуальні червоні сукні на День Валентина / Фото Vogue Актуальні червоні сукні на День Валентина / Фото Vogue
smachnonews_ua_4_19.txt
ua
smachnonews
[ "премії", "миру", "війну" ]
Український шеф-кухар та ресторатор, відомий новатор та захисник української кухні Євген Клопотенко днями відмовився від участі у кулінарному форумі міжнародної премії The Best Chef Awards, через те, що організатори заявили, що вони "люди миру" і запросили туди кухаря з росії.Євген Клопотенко повідомив про свою відмову в The Best Chef Awards, який проходить у Мадриді, на своїй сторінці в інстаграмі. У дописі він розповів читачам, що на захід запросили російського шеф-кухаря Володимира Мухіна, а це означає, що він туди ні ногою.Організатор The Best Chef Awards пояснив, що він "людина миру. І російський шеф – людина миру". Євген Клопотенко трактує це, як не звертати увагу на війну і мовчати, ніяк не впливати на події та вкінці кінців – підтримувати війну.На цей захід запрошено російського шефа. Тепер ми туди не їдемо, – прокоментував Євген.Євген додав, що розуміє бажання людей бути трохи далі від війни. Але зараз бути людиною миру – підтримувати війну."Бо розберімось по росіянах, які говорять, що вони за мир: вони функціонують у режимі й адаптуються під нього замість того, щоб змінювати. Це означає, що вони дозволяють режиму і війні існувати. Звірства в Ізюмі, понад 400 знайдених катованих тіл, а тут продовжують на міжнародні премії запрошувати виступати російського шефа, і, на жаль, це не жарт. Не заважаєш війні існувати – підтримуєш війну. Так і робить мухін, російський шеф. А світова премія, виходить, сприяє його діям", – заявив Клопотенко.Цікаво, що організатор премії The Best Chef Awards у свій час дуже підтримував українську гастрономію і навіть підписував Маніфест української кухні, але чому в цій ситуації відбувається інакше. Євген не приховує, що йому незрозуміла така позиція організатора.Чомусь для людей мати позицію миру – це закривати очі та мати авторитет тим, хто годує війну. А насправді бути за мир – це допомагати зупинити тих, хто спричинив війну, – додав шеф-кухар.Євген закликав усіх, хто підтримує його та його вчинок, "перейти на сторінку премії в соцмережі інстаграм і під дописом з ним написати, чи вірно те, що спонсори премії підтримують подію, де офіційно представлені росіяни й таким чином мовчазно толерують війні".
smachnonews_ua_1_6.txt
ua
smachnonews
[ "хвилин", "ложки", "ложка" ]
Приготуйте на День Валентина смачний шашлик у духовці. Ароматна картопелька чудово його доповнить.Атмосфера романтичного пікніка посеред зими вам буде забезпечена. Ця страва точно всім сподобається.Рецепт шашлику в духовці. Час: 4 Порцій: 1 година 50 хвилин Інгредієнти: – 500 грамів курячого філе; – 1 кілограм картоплі; – сіль до смаку; – 0,5 чайної ложки кропу; – 2 столові ложки олії. Для маринаду: – 1 чайна ложка меду; – 3 столові ложки соєвого соусу; – 3 столові ложки олії; – 1 столова ложка гірчиці; – 1 чайна ложка меленої паприки; – 1 чайна ложка сушеного часнику; – сіль до смаку.Приготування: Замочіть у воді на 20 хвилин дерев'яні шпажки, щоб вони не згоріли під час приготування шашлику. Куряче філе помийте, обсушіть і наріжте середніми кубиками. Додайте всі інгредієнти для маринаду, перемішайте і залиште маринуватися на 20 хвилин. Тим часом почистьте картоплю і наріжте її дрібними кубиками. Викладіть у форму для запікання, посоліть, додайте сушений кріп, олію і перемішайте. Шматочки м'яса наштрикніть на дерев'яні шпажки й викладіть зверху на бортики форми з картоплею. Запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину 20 хвилин. Сподобався рецепт? Спробуйте приготувати смачнющий пиріг з куркою, але не з тістом, а з рисом.
sport_ua_7_5.txt
ua
sport
[ "американський", "бізнесмен", "який" ]
Американський бізнесмен, який має успішну справу з торгівлі газом, не цурається високих покерних лімітів і досяг пристойних результатів в інтелектуальній грі. А ще Біл Перкінс програв сотні тисяч доларів у різноманітних парі.
health_ua_5_1.txt
ua
health
[ "депресії", "тіла", "використання" ]
Фахівці з Університету Каліфорнії вивчили співвідношення між ознаками депресії та підвищенням температури тіла. Це відкриття може призвести до нових підходів у лікуванні депресії, включаючи використання саун та гідромасажних ванн як методів лікування.Проблема депресії. За останні покоління кількість захворювань на тяжку депресію підвищилася в усьому світі. У період із 2013 по 2016 роки рівень захворюваності зріс на 33%, причому найбільше збільшення відбулось серед молоді. У зв'язку з цим використання антидепресантів стало поширенішим, хоча сучасні ліки мають обмежені можливості у лікуванні цього захворювання.Депресія негативно позначається на демографічній ситуації (люди не хочуть заводити сім'ї), економіці (люди не бажають працювати), наукових відкриттях (відсутність амбіцій, мотивації та цілей) та кримінальній ситуації (збільшується кількість злочинів на тлі психічних розладів та самогубств). Всі ці фактори наголошують на необхідності пошуку та застосування нових методів лікування депресії.Нове дослідження депресії. Вчені з Університету Каліфорнії у Сан-Франциско (США) провели дослідження, щоб відповісти на це питання. Дослідники проаналізували дані 21 064 учасників зі 106 країн, які носили термометри для вимірювання температури тіла, повідомляли про свої відчуття та робили записи про симптоми депресії. Середній вік учасників був 46 років.Дослідження показало, що висока температура тіла, які учасники повідомляли самостійно або які були виміряні за допомогою термометрів під час неспання, були пов'язані з вищим рівнем симптомів депресії. Вчені також встановили, що люди, у яких температура мінялася менше протягом дня, схильні до вищого рівня депресії, хоча ця тенденція не була статистично значуща.Підвищення температура тіла впливає на депресію. Відповідно до цих результатів, вчені вважають, що зміни в температурі тіла можуть відігравати важливу роль у розвитку депресії. Таким чином, використання гідромасажних ванн або саун може бути корисним у лікуванні депресії, оскільки вони можуть викликати процес самоохолодження організму через потовиділення."Цікаво, що нагрівання тіла може призвести до тривалого зниження температури тіла, що навіть ефективніше, ніж використання крижаної ванни", – сказала Ешлі Мейсон, головний автор дослідження.Хоча підсумкові висновки ще важко зробити, проте вже зараз можна сказати, що відвідування сауни є корисним для здоров'я. Навіть просте розслаблення м'язів та покращення відтоку лімфи можуть принести позитивний ефект для нервової системи.
fun_ua_3_9.txt
ua
fun
[ "серед", "переможців", "лотерею" ]
Заведено вважати, що виграш у лотерею – це цілковита випадковість. Однак представники державної лотереї України переконані, що певні закономірності таки існують.Як зазначили представники оператора державних лотерей М.С.Л., у 2023 році понад 100 українців виграли в їх лотереях суми від 50 000 гривень і більше.Кому з українців щастило більше. Дослідження показало, що серед переможців лотерей від М.С.Л. представників чоловічої статі майже у двічі більше, ніж жіночої. Таланило минулого року Сергіям, Володимирам та Андріям. А серед жінок найбільше переможець було володарок імені Ольга, Олена та Людмила.Цікаво! Андрії та Ольги були лідерами і у 2022 році.Для тих хто вірить в астрологію також є приємний сюрприз, одразу 7 знаків зодіаку розділили лідерство: Водолії, Близнюки, Риби, Терези, Раки, Діви, Козероги.Проте, якщо звернути увагу на місяць та дату народження переможців М.С.Л, то серед лідерів – березень, червень і жовтень, та 19 число.Раніше одразу двом українцям на Різдво пощастило виграти у лотерею "Лото-Забава". Кожен зі щасливчиків отримав по 95 тисяч гривень. Одним з переможців став Володимир Валентинович з Одеси, а другий щасливчик – киянин Олександр Віталійович.
smachnonews_ua_2_1.txt
ua
smachnonews
[ "приготування", "риби", "скумбрія" ]
Серед безлічі видів риби, цей один із найдоступніших. Скумбрію прирівнюють за поживністю до червоної риби: лосося чи голені, але от ціна вкрай різниться.Не секрет, що скумбрія одна з найдешевших, найпоширеніших і при цьому найкорисніших риб, котрі можна купити в українських супермаркетах. Її легко чистити, а готувати ще простіше. Вона чудово смакує як в маринованому вигляді, так і смаженою та запеченою. Копчену скумбрію вдома не приготувати, але в магазині вона завжди в наявності за доступною ціною.Розпочнемо способи приготування скумбрії з її маринування. Маринована скумбрія / Фото СмаколикиМаринована скумбрія легко готується, але часу займає чимало. Вона нічим не поступається оселедцю, але текстура її ніжніша. Для її приготування потрібна лише доба настоювання, а в переліку інгредієнтів виключно базові спеції для розсолу.Наступним популярним методом приготування скумбрії є її смаження на сковорідці чи грилі. Потрібно її почистити від нутрощів, видалити плавники та зябра. Далі нарізаємо шматочками, або розділяємо на філе та смажимо на олії.Щодо запеченої скумбрії в духовці – це один із найпопулярніших методів приготування риби. Він простий, швидкий та доступний. Не потрібно навіть нарізати її, можна запікати одразу цілою (без нутрощів). Готується риба менш як годину, а насолоджуватися нею хотітиметься весь вечір. Сподобалися поради? Спробуйте також засолити рибу вдома на закуску чи до салату.
financy_ua_5_18.txt
ua
financy
[ "сектор", "економіки", "акції" ]
Інвестору дуже важливо визначитися, в компанії з якого сектору варто вкладати свої кошти, щоб отримати максимальні прибутки. Це достатньо складний вибір. Річ у тому, що вкрай непросто зрозуміти, який сектор економіки буде стабільно розвиватися і приносити дохід.Водночас у сучасному світі виділяють, щонайменше, три сегменти економіки, які можуть підійти для втілення вище згаданих цілей. Більше про це – розповідаємо у новому матеріалі 24 Каналу.Технології. Технології за сучасних реалій постійно розвиваються. Ба більше, все частіше виникає потреба у дедалі вищому рівні їхнього розвитку. Тож, акції найбільших компаній з цього сектору в найближчому майбутньому, найімовірніше, будуть залишатися цікавим інструментом для інвестицій.Позаяк технології найбільш активно розвиваються в країнах Азії та США, то варто звернути увагу на акції компаній саме з цих регіонів. Для прикладу, вдалим варіантом для інвестора можуть стати цінні папери таких технологічних гігантів: Tesla; Apple; Microsoft; NVIdia; Taiwan Semiconductor.Якщо розглянути інвестиції в технологічний сектор на прикладі акцій виробника електрокарів Tesla, то можна констатувати, що з початку поточного року вони подорожчали на 20%, а за останні три роки – більше ніж в 15 разів.За підсумками третього кварталу 2023 року, компанія зуміла збільшити виторг та наростити випуск автівок. Квартальний виторг Tesla досягнув позначки на рівні 23,4 мільярда доларів – на 9% більше, ніж роком раніше.Важливо! Таким чином, зараз є всі шанси, що інвестиція у цей сектор буде дуже вдалим вибором ще протягом досить тривалого проміжку часу. Йдеться, як мінімум, про найближчі 10 років.Онлайн-ритейл. Ще один сектор, на акції компаній якого варто звернути увагу в контексті інвестицій, – це онлайн-торгівля. Згідно з останніми даними, приблизно 20% усіх покупок у США уже здійснюють у форматі онлайн. Це досить істотна частка ринку, але є й величезний простір для зростання. Прогнозують, що за підсумками поточного року цей показник зросте на 10% – до 6,3 трильйона доларів. При цьому у 2026 році цей показник складе 8,1 трильйона доларів.Гігантами онлайн-торгівлі на ринку залишаються Amazon та Alibaba. Якщо взяти для прикладу акції американської компанії Amazon, то вони мають прекрасні перспективи для подальшого зростання. Зокрема, з початку 2023 року акції цієї компанії подорожчали на 60%. Перспективні сектори економіки та можливості для кожного / Фото Unsplash Банки. Ще один сектор, який демонструє стабільне зростання, – це американські банки. Цьому не завадила навіть хвиля банкрутств досить великих кредиторів, у яких виникли проблеми на тлі високої інфляції та підвищення ключової ставки Федеральним резервом, яка прокотилася США у березні 2023 року. Загалом сектор зберігає сильні позиції, а серед його найбільших гравців такі банки: Bank of America; JP Morgan; Citigroup.Акції кредиторів не продемонстрували у 2023 році настільки ж впевнених темпів зростання, як цінні папери компаній із технологічного сектору та онлайн-ритейлу. Проте ці активи виглядають досить стійкими й, остаточно подолавши наслідки березневих банкрутств, можуть продемонструвати непогану динаміку у наступному році. Для прикладу, фінансові результати Citigroup у третьому кварталі 2023 року перевершили прогнози та очікування. Виторг банку зріс на 9% – до 20 мільярдів доларів.Як почати інвестувати у перспективні сектори економіки. На щастя, інвестувати в компанії з усіх цих і багатьох інших секторів економіки можна, використовуючи такі інструменти як CFD (Contracts For Difference, контракти на різницю), які дозволяють отримувати прибуток від коливання котирувань без фактичного володіння цим активом.За допомогою цих інструментів реально отримувати прибуток як на зростанні активу, так і за умови його знецінення. При цьому для того, щоб заробляти достатньо невеликої суми. Щоб скористатися можливостями для отримання прибутку, спочатку потрібно обрати компанію або торгову платформу, які дозволяють отримати доступ до фондового ринку.Однією з таких є торгова платформа Libertex, яку створила компанія Forex Club. Ця платформа пропонує інвесторам доступ до понад 300 різних активів, включаючи CFD на акції відомих компаній, фондові індекси, валюти, криптовалюти та інші опції. Перспективні сектори економіки та можливості для кожного / Фото UnsplashПрацювати з Libertex зовсім не складно. Щоб почати інвестувати та отримати можливість заробляти, потрібно зробити всього кілька кроків: Відкрити та поповнити рахунок на платформі Libertex; Обрати актив та суму угоди; Визначитися з напрямком інвестиційної угоди. На цьому етапі допоможуть вбудовані у платформу інструменти технічного аналізу; Після цього потрібно натиснути кнопку "купити" або "продати"; Вибір буде залежати від того, яку динаміку інвестор очікує від інструмента; Вчасно закрити угоду.Платформа Libertex доступна як з комп'ютерів, через вебзастосунок, так і з мобільних телефонів, за допомогою програм для iOS та Android. А отже, керувати капіталом реально в будь-якому місці. Головне – доступ до Інтернету.Далі – більше! Розібратися в тому, як здійснювати угоди можна, скориставшись вбудованим у Libertex безплатним деморахунком з віртуальними 50 000 доларів. Після практики на деморахунку в один клік вдасться перейти на реальний рахунок, щоб почати отримувати справжній дохід. Приєднуйтесь до понад 2,9 мільйона інвесторів з усього світу, які вже обрали платформу Libertex від Forex Club для інвестицій та заробітку.Важлива примітка! Торгівля фінансовими інструментами є ризикованою діяльністю і може приносити як прибуток, а й збитки. Розмір можливих збитків обмежений сумою депозиту.
financy_ua_4_1.txt
ua
financy
[ "біткойна", "білл", "гейтс" ]
Співзасновник Microsoft та мільярдер Білл Гейтс поділився своїми скептичними думками щодо біткойна та застеріг інвесторів. Крім того, він згадав про відомого прихильника криптовалют.Білл Гейст застеріг інвесторів у біткойн. Американський підприємець та мільярдер заявив, що його турбує волатильна "природа" біткойна. Особливо Гейтс наголосив на тому, що на вартість цифрової монети можуть суттєво впливати різні інформаційні приводи.Зокрема, він згадав генерального директора компанії Tesla Ілона Маска, пости якого у соціальній мережі X (раніше Twitter) неодноразово призводили до коливання цін на криптовалюти. За даними CoinDesk, на сьогодні виробник електрокарів володіє біткойнами на суму у розмірі 387 мільйонів доларів.Також Білл Гейтс наголосив на ризиках біткойна, які пов'язані з різкою зміною ціни. За його словами, особливо йдеться про людей, які не мають значних фінансових ресурсів. Зокрема, бізнесмен заявив, що в Ілона Маска "тонни грошей", тож за нього не потрібно хвилюватися через коливання курсу біткойна.Якщо у вас менше грошей, ніж в Ілона Маска, то вам, найімовірніше, варто бути обережним, – наголосив Білл Гейтс.Ця заява виводить на перший план побоювання Гейтса щодо інвестування в криптовалюти тими, хто не може дозволити собі значних втрат. На момент створення цього матеріалу, вартість біткойна коливається на рівні 47 145 доларів за монету. Ринкова вартість криптовалюти становить 924,6 мільярда доларів, за даними СoinMarketCap.
business_ua_1_41.txt
ua
business
[ "газу", "китаї", "компанія" ]
Російська компанія "Новатек", яка займається виробництвом природного газу, створить нову команду у Китаї. Це їй потрібно для продажу газу в обхід санкцій.Нова команда "Новатек" у Китаї. Після того як війна в Україні відрізала Росію від газового ринку Європи, вона почала переорієнтовуватися в сторону Азії, зокрема Китаю.Співпраця з Пекіном, може допомогти "Новатеку" знайти клієнтів для свого нового проєкту з виробництва скрапленого природного газу "Арктик СПГ-2". Таким чином Москва хоче обійти санкції США.Протягом останніх місяців компанія встигла створити у Китаї команду з розвитку бізнесу та маркетингу. Її очолив колишній керівник китайського енергетичного кредитора "Газпромбанку" Сюй Цзіньхай. Згодом вона увійде до складу "Novatek Holdings".Це спроба переорієнтувати портфель на потенційний ринок збуту для китайських клієнтів, які зможуть впоратися з режимом санкцій, – написали у Reuters. Нагадаємо! Ще 2 листопада 2023 року "Arctic LNG 2" потрапив до санкційного списку США через виробництво та експортні можливості Росії в галузі енергетики.Початок постачання газу з "Arctic LNG 2" було відкладено через форс-мажорні обставини.
education_ua_3_22.txt
ua
education
[ "луцькому", "вирішили", "догани" ]
НАУ вирішили оскаржувати рішення Оксена Лісового про винесення догани ректору вишу Максиму Луцькому. В університеті вирішили відстоювати свого скандального боса у суді.Як відомо, очільник МОН Оксен Лісовий виписав догану ректору Національного авіаційного університету Максиму Луцькому. Окрім того, міністр пообіцяв – повторне порушення буде тягнути за собою звільнення з посади. Як на догану Луцькому відреагували в НАУ. У НАУ вирішили не погоджуватися з рішенням міністра освіти та навіть планують оскаржувати його через суд. У виші заявляють, що Луцький у своєму річному звіті нібито подав вичерпну інформацію про роботу вишу. Підставою для догани стало нібито порушення законодавства про освіту та вимог контракту. Разом з тим, про які саме "порушення" йдеться, наразі не відомо, аргументів та мотивів такого рішення Кадровою комісією МОН до цього часу НАУ не надано, – кажуть в НАУ.У пресслужбі НАУ припускають, що причиною догани могло бути зменшення кількості іноземних студентів, але причини таких здогадок не повідомляють. Також у виші запевняють, що Луцькому вдалося реалізувати багато проєктів з університетами інших країн.Колишній регіонал та кум Дмитра Табачника став ректором НАУ в 2021 році. Його призначення відбулося після того, як посаду міністра освіти зайняв Сергій Шкарлет. Коли Шкарлет покинув посаду, Луцький на фестивалі "Студвесна" погрожував студентам за жарти про друга. Також Шкарлет та Луцький потрапили у скандал через фото у військовій формі та зі зброєю, коли бойових дій на Київщині вже не було.
fashion_ua_2_5.txt
ua
fashion
[ "піджак", "якщо", "оверсайз" ]
Коли йдеться про носіння великих блейзерів, то важливо знати, як збалансувати образ, щоб мати стильний вигляд. Користуйтеся методами, які уже давно перевірили та схвалили стилісти.У світі моди завжди є тренди, які вимагають відваги та розумного підходу до стилізації. Один з таких актуальних елементів – піджак оверсайз. Його великі розміри та вільний крій можуть стати ключовим елементом вашого образу, якщо ви знаєте, з чим його поєднувати.Про найкращі варіанти та стильні комбінації розповідаємо далі. Піджак + сукня-комбінація. Сукня-комбінація, завдяки своєму витонченому крою та ніжній структурі, ідеально доповнює великі розміри оверсайз піджака, створюючи гармонійний образ. Крім того, такий ансамбль дозволяє збирати як повсякденні, так і вечірні луки. Поєднуйте різні відтінки молочного, коричневого, бежевого і сірого, щоб отримати спокійний романтичний образ.Піджак + джинси та футболка. Невимушений і зручний кежуальний аутфіт з джинсами – для прогулянок містом, роботи в офісі і подорожей. Якщо оберете до нього кросівки чи кеди, то матимете ідеальне поєднання для зустрічі з друзями у парку. А якщо візьмете яскравий пояс і підбори, то сміливо можна йти на вечірку. Піджак + високі ботфорти. Для урочистого образу скомбінуйте темну мінісукню, піджак і високі чоботи на підборах. Якщо хочете підкреслити силует, то на талії підберіть вбрання поясом. У таких випадках не забувайте про аксесуари – невелику сумочку в тон і помітний браслет. Піджак + мінісукня. Оверсайз піджак додає ніжним маленьким сукням маскулінності та структури. Можете експериментувати з принтами на колготках – довжина сукні дозволяє змістити акцент на ноги. Піджак + прямі штани. Якщо обираєте цей варіант, то подумайте над тим, який топ чи блузу одягнете під блейзер. Саме ці елементи можуть задати тон образу – зробити його діловим, повсякденним чи святковим.Також багато що залежить від укладки: скромно зібраний низький пучок чудово підійде для робочих буднів, а злегка недбало вкладене локонами волосся додасть луку легкості.
show_ua_2_20.txt
ua
show
[ "трінчер", "купила", "квартиру" ]
Співачка Анна Трінчер вперше розповіла, що придбала свою першу квартиру у 18-річному віці. Раніше вона про це мовчала, бо думала, що ніхто їй не повірить.Співачка й блогерка Анна Трінчер заявила, що часто чує звинувачення у свій бік. Мовляв, усі її досягнення спершу "проплатили" батьки, а згодом успіхи в кар'єрі допоміг здобути колишній чоловік Олександр Волошин.Анна Трінчер купила квартиру у 18 років. "Мене все життя звинувачують, що всього, чого я досягла – це спочатку батьки, які мені все проплатили та за все домовилися, потім був мій чоловік, який за мене всюди платить. Але я вперше в житті розповім одну історію", – поділилася артистка.Анна Трінчер зізналась, що купила першу квартиру у 18-річному віці. Це доволі коштовне майно, адже розташоване у центрі Києва в елітному житловому комплексі. Але про це ніхто не знав раніше.У 18 років я купила собі квартиру в центрі Києва в дорогому класному ЖК. Бувши блогером, я ні слова про це не сказала, бо я фоново постійно думала, що вони не повірять, що це я заробила, а там не було ні копійки маминих грошей, – заявила співачка.Трінчер додала, що її ніколи не тішило це досягнення, хоч вона дуже хотіла почути у свій бік захват і похвалу."Я за весь цей час з 18 років жодного разу не посміхнулася від думки, що я молодець. Я купила квартиру, наче як пішла в магазин і купила банани. Бо я постійно думала, що вже з'явилися нові досягнення і "купила, ну і купила, а що далі?", а по-друге, мені так хотілося поділитися з цим в Instagram, бо це прикольно отримати похвалу", – зауваила блогерка.Новий подкаст Анни Трінчер: дивіться відео онлайнЩо відомо про статки Анни Трінчер. Після весілля з чоловіком Анна Трінчер та Олександр Волошин уклали шлюбний контракт. Згідно з ним, усе майно, що було і в співачки, і в блогера, залишиться у них самих. Наприклад, Анні не довелося повертати колишньому чоловікові дороге авто Porsche Macan за 70 тисяч доларів, яке він помпезно подарував тодішній дружині. За час їхніх стосунків були й інші подарунки: новий iPhone, годинник від люксового бренду Versace та інші. Також відомо, що на весілля мама Анни Трінчер подарувала нареченим квартиру у новобудові. З неї зіркове подружжя заробляло гроші. Хоч жили вони теж на орендованій квартирі, судячи з попередніх інтерв'ю.
porady_ua_1_27.txt
ua
porady
[ "ковдру", "цього", "ковдра" ]
Важка ковдра, яку ніяк не вмістити у пральну машину, може стати справжнім завданням із зірочкою для багатьох домогосподарок. Та насправді це може бути досить просто, якщо знати кілька секретів.Коли плед чи ковдра занадто великі і не влазять у пральну машину, здається, що у вас є всього два варіанти: прати вручну або нести річ у хімчистку. Другий варіант підходить далеко не всім, особливо у випадку, якщо річ потрібно чистити регулярно. Як відіпрати ковдру у ванній. Якщо в машинку ковдра не влазить, на жаль, доведеться попрацювати руками. Та це точно не буде так виснажливо, як ви собі вже, певно, уявили. Все, що вам потрібно – це ванна та ваша брудна ковдра.Перш за все, наповніть ванну теплою водою. Після цього додайте до неї 2 столові ложки засобу для чищення посуду та 6 ложок звичайної харчової соди, яка точно знайдеться у вас на кухні. Окрім того, не забудьте налити у воду і гель для прання згідно із інструкцією, що зазначена на упаковці засобу.Після цього візьміть свою ковдру та занурте її у розчин. Залиште її так на 4 години, не забуваючи час від часу перевертати її. Коли вода вже стане брудною, злийте її та долийте чистої. Після того, як час спливе, ви можете промити ковдру у чистій воді, використовуючи для цього руки, ноги чи навіть швабру.Як висушити велику ковдру. Висушити ковдру також може бути далеко не найпростішим завданням. Перш за все, висушити майже повністю вам потрібно її ще в ванній. Для цього злийте усю воду і максимально її відіжміть, позбувшись великої кількості води.Після цього розкладіть ковдру на швабру чи дошку для сушіння та чекайте, поки вона повністю висохне. Краї варто час від часу відтискати для того, щоб цей процес проходив швидше.Якщо ж ви хочете прати великий плед у своїй пральній машині, ви можете розрізати його навпіл, а на місці цього розрізу вшити блискавку, що підходить за кольором. Так він буде влазити у машинку та залишатиметься привабливою частиною вашого інтер’єру.Не забувайте також і про можливість скористатися пральнями самообслуговування, де є великі пральні і сушильні машини, які ідеально підійдуть для очищення речей досить великого розміру.
show_ua_2_25.txt
ua
show
[ "станіслав", "боклан", "народний" ]
Станіслав Боклан, народний артист України, який завоював популярність шляхом важкої праці та таланту, що полюбилося багатьом українцям. Та через війну та безжальні обстріли російськими військами українських міст, частина його життєвого шляху залишиться лише у спогадах.
smachnonews_ua_4_20.txt
ua
smachnonews
[ "table", "chef", "заклад" ]
Заклад українського шеф-кухаря та ресторатора Володимира Ярославського вперше потрапив до списку 50 Best Discovery – відомої премії найкращих ресторанів світу. Ресторан Chef's Table відзначили у списку відкриттів року.Ресторан судді кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимира Ярославського та переможниці "Мастер Шеф. Професіонали" Елеонори Баранової – Chef's Table потрапив до списку 50 Best Discovery. Важливо відзначити, що українські ресторани вперше потрапили у цей список.Що відомо про Chef's Table. За задумом ресторатора кожен гість Chef's Table зможе спілкуватись із шеф-кухарем, дивитись, як готують йому страву та дізнаватись від кухаря корисну інформацію щодо вибору вина, адже у закладі відкрита кухня. Елеонора Баранова та Володимир Ярославський / Фото з особистого архіву шеф-кухаряChef's Table – це перший в Україні ресторан з сет-меню високої, авторської кухні. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, заклад Володимира приготувала понад 20 тисяч обідів для Збройних Сил України, ТрО та медиків.Володимир Ярославський дізнавшись, що його заклад увійшов до 50 ресторанів, які стали відкриттям 2022 року, пригадав своє мирне життя. Він відзначив, що тоді, як і кожен українець мріяв створювати щось нове й унікальне.Для гостей це вечеря, як особлива подія, для нас – експеримент і можливість працювати в принципово іншому форматі. Звісно, були й мрії про визнання, щоб у світі дізналися, що українська кухня є сучасною та одночасно має давню історію й глибоку культурну основу. Але ми ніяк не очікували на це саме зараз. А тому, ця новина для нас ще більш приємна, – прокоментував Володимир.Шеф-кухар додав, що ресторани з дегустаційними сетами замість меню – звична справа для сегмента fine dining, але відносно нова історія для українського ресторанного бізнесу. Разом з Елеонорою Барановою і командою вони постійно багато вчилися, надихалися. Адже, за цими вечерями було чимало роботи.Володимир Ярославський разом з командою закладу також висловив подяку ЗСУ за подальшу можливість працювати.
realestate_ua_3_16.txt
ua
realestate
[ "білий", "простір", "колір" ]
Білий диван – стриманий і стильний, робить будь-який житловий простір розкішним, а особливо вітальню. Дізнайтесь, якого кольору стіни стануть ідеальним тлом для такого вишуканого акценту.У певному сенсі білий – це найпростіший колір для поєднання з іншими відтінками. Проте є певні тони, які допомагають йому виокремитися й стати розкішним акцентом у вітальні. Здебільшого, це нейтральні теплі відтінки.Теплі нейтральні тони. Білий колір досить холодний, якщо обрати яскравий відтінок. Тому варто додати трохи тепла за допомогою теплих тонів, щоб створити відчуття затишку у вітальні. Це може бути бежевий, кремовий, верблюжий, кавовий, блідо-жовтий та інші.Вітальня з білим диваном і блідо-жовтими стінами / Фото Caitlin Jones DesignБілий. Часто один із найкращих способів повноцінно представити білий диван – це створити монохромну, тобто одноколірну схему. Змішування різних білих відтінків допоможе створити непідвладний часу, класичний і напрочуд приємний дизайн. Головне – обирати якісні матеріали."Вибір якісних фарб, тканин, оздоблення може перетворити білий інтер'єр із просто красивого на естетично привабливий і функціональний", – кажуть дизайнери.Чудовими доповненнями до монохромного білого інтер'єру стануть дерев'яні меблі та декор в оригінальній обробці.Коричневий. Саме цей колір та його відтінки в поєднанні з іншими тоновими акцентами можуть справді оживити простір із білим диваном."Ми любимо використовувати дивани з різних білих тканин для наших дизайн-проєктів. Зазвичай ми поєднуємо їх з іншими нейтральними відтінками та додаємо яскраві кольори за допомогою подушок. Особливо доречними є червоні та коричневі тони, які зігрівають простір", – сказали провідні дизайнери.До слова, найкраще білі меблі підходять для дизайну інтер'єру в пляжному стилі.
sport_ua_1_22.txt
ua
sport
[ "луніна", "чемпіонів", "став" ]
У вівторок, 13 лютого, стартував раунд плей-оф Ліги чемпіонів у сезоні-2023/2024. У цей день Лейпциг на своєму полі приймав мадридський Реал.Гості здобули мінімальну перемогу з рахунком 0:1. На 49-й хвилині зустрічі голом відзначився іспанський півзахисник Браїм Діас, повідомляє 24 Канал.Фантастична гра Луніна. Проте головним фактором успіху мадридців став феноменальний виступ Андрія Луніна. Він уп'яте поспіль вийшов у стартовому складі команди та продемонстрував неймовірний індивідуальний перформанс.Українець зробив 9 сейвів, здійснив 1 вдалий вихід на м’яч, по 3 рази вдало перехопив навіси та виніс м'яч, а також віддав 21 з 25 точну передачу. Показник голів, яким запобіг уродженець Краснограда склав 2.19.За свій виступ український воротар отримав звання найкращого гравця матчу від статистичних порталів SofaScore та WhoScored, які поставили йому оцінку 9.8 і 9.2 відповідно.Дивіться відео всіх дій Луніна в матчі з ЛейпцигомЗазначимо, що поєдинок проти Лейпцига став восьмим, який Лунін відіграв "на нуль" у сезоні-2023/2024 за "королівський клуб". Усього на його рахунку 17 матчів у нинішній кампанії та 13 пропущених голів.Важливо. Матч-відповідь проти "биків" у Лізі чемпіонів Реал зіграє 6 березня, стартовий свисток пролунає о 22:00.
zakordon_ua_3_26.txt
ua
zakordon
[ "україні", "обговорюють", "можливість" ]
В Україні обговорюють можливість відправлення українців призовного віку назад додому з-за кордону. Колишній суддя Конституційного суду розповів, у чому особливість такої процедури та чи вона не порушує права людини.
show_ua_1_66.txt
ua
show
[ "лобода", "країни", "світлана" ]
Співачка Світлана Лобода могла повернутися у "Голос країни" у 2021 році як членкиня журі. Однак від цієї ідеї все-таки вирішили відмовитися.За рік до повномасштабного вторгнення пішли чутки, що Світлана Лобода може посісти суддівське крісло у "Голосі країни". Продюсер проєкту Володимир Завадюк підтвердив, що її розглядали як один із варіантів.Світлана Лобода могла стати зірковою тренеркою "Голосу країни". Продюсер зауважив, що такі важливі рішення щодо участі тих чи інших зірок ухвалював не тільки він, а й вся команда. Думка про залучення Світлани Лободи справді існувала у 2021 році.Чи фігурувала Лобода в лонглістах людей, які могли бути на "Голосі країни"? Так. Чи стало в якийсь момент нам усім зрозуміло, в тому числі завдяки нашому маркетингу, піару, людям, які займаються репутаційними ризиками, що важливо, – що це історія не про зараз, не про сьогодні, не про "Голос країни"? Ми вчасно це зрозуміли і відмовилися від цієї ідеї, – підкреслив Володимир Завадюк.Продюсер додав, що команда часто влаштовувала брейншторми, де відбувалися різні обговорення щодо різних людей.Нагадаємо, Світлана Лобода була зірковою тренеркою у першому сезоні проєкту "Голос. Діти" (2013 рік).Інтерв'ю з Володимиром Завадюком: дивіться відео онлайнЦікаво, що у 2022 році Володимир Завадюк зауважив, що може співпрацювати з тими артистами, в яких чітка позиція. Та він не був готовий називати конкретні імена. Наразі важко сказати, чи чітка позиція у Світлани Лободи. Адже навіть під час повномасштабного вторгнення вона продовжує відкрито працювати на російськомовну і російську аудиторію та потрапляє у скандали: створює двомовні треки, захищає мову окупанта, виступає на одній сцені з росіянами.
fun_ua_1_9.txt
ua
fun
[ "вашу", "психологічний", "тест" ]
Життя – це найбільша пригода, яка вимагає від нас готовності до ризику та відкриття нового. Цей психологічний тест дозволяє глибше зазирнути у вашу особистість та визначити ваші авантюрні нахили.У цьому вам допоможе психологічний тест від 24 Каналу.Уважно подивіться на картинку нижче. Що ви бачите у цих абстрактних формах? Можливо, це карта невідомого континенту, міфічна істота або портал в інший світ? Ваше сприйняття зображення може розкрити вашу схильність до авантюризму. Психологічний тест / Зображення згенероване штучним інтелектом за допомогою DALL-EРозшифровка результатів. Далекі землі або місця: Вибір цього образу вказує на вашу невгамовну жагу до пригод та відкриттів. Ваша натура авантюриста шукає не лише нові місця, а й нові ідеї, культури та зустрічі з цікавими людьми. Ви не боїтеся вийти за межі свого комфорту та дослідити невідоме, знаходячи радість у кожному кроці назустріч незвіданому. Міфічні істоти: Якщо ваш уявний світ населений міфічними істотами, це відображає вашу незвичайну та творчу уяву. Ви маєте здатність бачити красу та чарівність у повсякденному житті, перетворюючи буденність на казку. Ваші мрії та фантазії є джерелом вашої креативності, і ви знаходите натхнення у найнесподіваніших місцях. Портали або вихори: Образи порталів або вихорів у вашому сприйнятті символізують вашу готовність до змін та перетворень. Ви відкриті до нових можливостей та готові ризикнути заради досягнення важливих цілей у вашому житті. Цей образ може означати, що ви перебуваєте на порозі важливого етапу або рішення, яке може кардинально змінити ваше життя.
fun_ua_1_28.txt
ua
fun
[ "якщо", "побачили", "вашу" ]
Чи коли-небудь замислювалися, що ваша перша інтуїція може розкрити глибини вашого характеру? Наш унікальний психологічний тест, створений на основі загадкового зображення у стилі Роршаха, пропонує вам глибокий занурити у свій внутрішній світ.Відкрийте за допомогою тесту від 24 Каналу те, наскільки наполегливою є ваша душа.Погляньте на зображення нижче і зверніть увагу на те, що ви бачите першим. Не думайте занадто довго; ваша перша думка є найважливішою. Психологічний тест за картинкою / Зображення згенероване штучним інтелектом за допомогою DALL-EРозшифровка результатів. Якщо ви побачили гору або об'єкт, що долає перешкоди: Це вказує на вашу велику наполегливість та здатність подолати виклики на шляху до своїх цілей. Якщо ви побачили тварину або істоту, що демонструє силу: Ви, імовірно, дуже цілеспрямована особистість з внутрішньою силою та витривалістю. Якщо ви побачили воду або рідину (наприклад, хвилю або водоспад): Це може вказувати на вашу гнучкість та здатність адаптуватися до змін, зберігаючи при цьому наполегливість у досягненні мети. Якщо ви побачили птаха або об'єкт, що летить: Це може символізувати вашу наполегливість та прагнення до висот, а також здатність долати обмеження. Якщо ви побачили квітку або щось, що росте: Це відображає вашу наполегливість та терпіння у розвитку та досягненні особистісного зросту.
fashion_ua_4_12.txt
ua
fashion
[ "сумки", "кольорові", "модні" ]
Найчастіше ми віддаємо перевагу одягу, залишаючи підбір аксесуарів насамкінець. Та у 2024 році сумки будуть такими ж важливими, як вбрання, тому розповідаємо вам про найцікавіші кольорові моделі.Вам треба мати під рукою сумки, які будуть добре вписуватися під різні стилі. Тепер однієї сумки недостатньо, тому варто мати кілька варіантів. Вони мають бути не лише в базових кольорах, але й яскравими.Підбиваючи підсумки модних показів на сезон весна-літо 2024, розповідаємо про найпопулярніші кольорові сумки.Сірий. Цей колір такий же чудовий, як і чорний. Дизайнери представили чимало сумок саме в сірому кольорі. Класичні та стримані сумки замінять нам вічні чорні моделі. Сіра сумка гарно підходить для монохромних образів та гарно поєднується з вбранням інших кольорів. Модні кольорові сумки на 2024 рік / Фото VogueПастельно-жовтий. Додайте до свого зимового образу вже зараз освіжаючий колір сумки, щоб трохи його оживити. Модні кольорові сумки на 2024 рік / Фото VogueТемно-червоний. У 2024 році червоний не втрачатиме своєї популярності. Користувачі почали шукати червоні сумки в четвертину разів більше, ніж минулого року. Темно-червоний чи бордовий колір сумки миттєво покращить будь-який образ. Модні кольорові сумки на 2024 рік / Фото VogueЗелений. Багато брендів представили на подіумах сумку в зеленому кольорі. Обирайте собі відтінок, який вам найбільше подобається: хакі, оливково-зелений чи мигдалево зелений. Модні кольорові сумки на 2024 рік / Фото VogueБлакитний. Сумки блакитного кольору ідеально поєднуються з одягом будь-яких кольорів. Особливо вони стануть незамінними у весняну чи літню пору. Модні кольорові сумки на 2024 рік / Фото VogueЛате. Цей стриманий колір зможе замінити будь-яку сумку чорного кольору. Поєднуйте таку сумку з речами в одній кольоровій гамі – від бежевого до жовтого і золотого. Модні кольорові сумки на 2024 рік / Фото Vogue
fun_ua_4_4.txt
ua
fun
[ "фільму", "дивіться", "відео" ]
В українських кінотеатрах вже оновилася кіноафіша і глядачів запрошують переглянути свіжі комедії. Цього тижня більшість з них присвячена новорічній та різдвяній тематиці.Чим зайнятися на вихідних та що подивитися у кіно – знає 24 Канал."Кентервільський привид". Жанр: анімаціяКомедійний мультфільм "Кентервільський привид" є адаптацією однойменного твору Оскара Уайльда. Вперше оповідання вийшло 1887 року. З того часу було створено не менше семи кіноадаптацій. Цей проект – перша анімаційна екранізація твору. Про початок робіт оголосили ще 2012 року. Тоді передбачалося, що мультфільм вийде на екрани восени 2014 року. Процес суттєво затягнувся, проте ключові актори, які озвучували персонажів, залишилися вірними проекту. Це Х'ю Лорі ("Доктор Хаус") та Стівен Фрай. Наприкінці 80-х вони здобули популярність записуючи скетч-шоу.Трейлер фільму "Кентервільський привид": дивіться відео"Мій карпатський дідусь". Жанри: драма, комедіяІсторія молодого італійця Майка, який має українське коріння і їде в покинуте карпатське село, щоб розвіяти порох своєї матері. Тут живе його дід Михайло, колишній клоун на прізвисько Буба. Знайомство діда та онука супроводжується низкою запаморочливих подій, які назавжди поєднують долі діда та онука.Трейлер фільму "Мій карпатський дідусь": дивіться відео"Різдвяна пригода". Жанри: комедія, романтикаЕлізабет працює на компанію з нерухомості батька свого нареченого. Майбутній свекор відправляє його до рідного міста із завданням: переконати колишнього хлопця продати компанії свій гірськолижний курорт.Трейлер фільму "Різдвяна пригода": дивіться відео"Різдво на Веселій фермі". Жанр: сімейний, анімаціяВсі діти люблять зимові свята, особливо молода корівка Клара. Вона з нетерпінням чекає на святкування Різдва на Веселій фермі разом з татом. Але коли виявляється, що батько надто стурбований справами, Клара самостійно береться влаштовувати вечірку, викликати дух Різдва, а разом із ним — чарівного гнома, який принесе багато несподіваних пригод.Трейлер фільму "Різдво на Веселій фермі"​​​​​​​​​​​​​​: дивіться відео"Щасливий випадок". Жанри: трилер, комедія, детективФанні – гарна заміжня молода парижанка, у якої здавалося б, є все. Але пересичений буржуазний світ сильно контрастує з бунтівною юністю Фанні. Одного ранку по дорозі на роботу вона стикається зі шкільним знайомим Аланом, який одразу повідомляє дівчині, що колись був закоханий у неї. Нова дружба швидко переростає у роман, і чоловік Фанні починає підозрювати погано. Адже він має безліч секретів у шафі, які "допоможуть" йому розібратися, що робити з недбайливими коханцями.Трейлер фільму "Щасливий випадок​​​​​​​"​​​​​​​: дивіться відео
fun_ua_3_17.txt
ua
fun
[ "який", "років", "лотерею" ]
Австралієць, який 15 років грав у лотерею, використовував одні й самі номери. Він вірив, що рано чи пізно його тактика спрацює.Зрештою, він виявився правим. Одного дня він таки виграв у лотерею.Виграшними номерами були 17, 12, 36, 42, 13 та 34, а додатковими – 41 та 38. Кожен із семи переможців отримав по 1 428 571,43 долара.Я брав ці цифри дуже довго – можливо, 15 років або більше, – сказав переможець.Чоловік був приголомшений і спочатку не повірив у це.Раніше ми писали про пару зі США, які вигадали, як "обдурити" лотерею. Цьому сприяє полюбляє концепцію гри Roll-Down. Вона передбачає розподіл призу між іншими переможцями, якщо джекпот залишався нерозіграним.Попри те, що влада почала розслідування цього питання, вони незабаром зрозуміли, що подружжя не скоїло жодних злочинів – вони просто виявили лазівку. Їхня історія настільки неймовірна, що вона стала темою повнометражного фільму під назвою Джеррі та Мардж грають по-великому, який вийшов на екрани минулого року. Думаєте, що відчути справжню свободу і відірватися на повну можна лише у Лас-Вегасі, Монте-Карло чи Монако? Завдяки диджиталізації насолодитися гемблінгом тепер можна всюди, де є інтернет. А щоб точно не натрапити на шахраїв, рекомендуємо надавати перевагу тільки ліцензійним онлайн-казино. Наприклад, перевіреному і надійному Vulkan Casino, що зібрав сотні популярних ігор на будь-який смак.
financy_ua_1_12.txt
ua
financy
[ "amazon", "доларів", "безос" ]
Американський бізнесмен Джефф Безос за кілька днів продав цінні папери Amazon на мільярди доларів. Схоже, що це частина плану підприємця, який він має на меті втілити в життя до кінця січня 2025 року.Джефф Безос продав акції Amazon на мільярди доларів за 4 дні. Згідно зі звітами, Джефф Безос з п'ятниці до понеділка продав 12 мільйонів цінних паперів компанії приблизно на 2 мільярди доларів. Аналогічну операцію бізнесмен здійснив тижнем раніше. Ціна угоди також становила приблизно 2 мільярди доларів. Навіть після продажу орієнтовно 24 мільйонів цінних паперів на 4 мільярди доларів бізнесмен залишається найбільшим акціонером Amazon. Його частка становить приблизно 9%, за даними S&P Capital IQ. Крім того, раніше повідомляли, що Джефф Безос планує до кінця січня 2025 року продати 50 мільйонів акцій компанії Amazon через брокера Morgan Stanley. Що варто знати про динаміку акцій Amazon: За останні 12 місяців цінні папери компанії, яку заснував Джефф Безос, зросли на понад 50%; Ба більше, вартість акцій Amazon наблизилася до свого історичного рекорду; Тоді як ринкова капіталізація американської компанії зросла до 1,75 трильйона доларів. Інвестиції та трейдинг – це шлях до фінансової свободи, який підвладний кожному. Головне – почати та отримувати перші результати завдяки надійному партнеру, як-от Forex Club. Ця компанія допоможе отримати максимальні бонуси та великі можливості на фінансових ринках!
financy_ua_5_17.txt
ua
financy
[ "ринку", "libertex", "зростання" ]
Кожен, хто прагне зберегти та примножити свої статки, як правило, шукає фінансові інструменти та сегменти ринку, які будуть приносити дохід на постійній основі. Як не помилитися з вибором та знайти справді стабільне джерело доходу – питання, яке цікавить багатьох.Динаміка різних сегментів ринку визначається низкою окремих чинників. Тому важливо комплексно підходити до аналізу ринку, аби коректно оцінити поточну ситуацію в цілому, а також, щоб знайти найбільш прибутковий сектор. На що орієнтуватись, щоб не пропустити перспективні варіанти для інвестицій – розповідаємо у матеріалі 24 Каналу.Головні фактори впливу в фінансовому секторі. Федеральна резервна система США Один із визначальних факторів для динаміки фінансового сектору – політика Федеральної резервної системи США. Перш за все йдеться про процентну ставку. Чим нижча ставка, тим дешевше інвесторам залучати кошти, а також вони більше схильні ризикувати.Чи не найшвидше на кредитно-грошову політику Федерального резерву реагують криптовалюти. Саме тому зростання ринку криптовалют у листопаді 2023 року виглядає цілком логічним. Річ у тому, що на засідання центробанку США у листопаді вирішили залишити ключову ставку без змін – на рівні 5,25 – 5,5% у річному розрахунку.Також на ринку очікують пом'якшення політики щодо ставки у найближчому майбутньому. На цьому фоні дохідність доларових інструментів може зменшитися. Найперше, варто згадати про державні облігації США. Ще один результат ймовірної зміни політики ФРС – зростання ринку криптовалют. Штучний інтелект Ще один фактор, який впливає на динаміку фінансового ринку, – стрімке зростання глобального інтересу до технології штучного інтелекту. Це може позитивно вплинути на акції технологічних компаній. Зокрема, реальні шанси зафіксувати зростання мають цінні папери компанії Microsoft, яка інвестувала у розробку уже всесвітньо відомого ChatGPT від OpenAI на чолі з Семом Альтманом.Далі – більше! Крім компаній, які займаються розробкою програмного забезпечення, бум навколо штучного інтелекту може посприяти здорожчанню акцій компаній, які спеціалізуються на створенні процесорів. Для прикладу, йдеться про nVidia та Intel. Геополітика Зростання геополітичної напруженості та протистояння між найбільшими світовими державами – США та Китаєм – це теж аспекти, які обов'язково потрібно враховувати. Посилення цих факторів, з однієї сторони, призводить до збільшення цікавості до активів-прихистків, а з іншого – до зниження котирувань промислового сектору.При цьому інвестори можуть заробити як на збільшенні волатильності, вкладаючись в зростання або зниження відповідного індексу – VIX, так і на динаміці дорогоцінних металів (золото, срібло і так далі), які традиційно вважають захисними активами. Крім того, є можливість отримати прибуток завдяки динаміці промислових індексів. Зокрема, йдеться про Індекс Dow Jones, до якого входять акції 30 найбільших промислових компаній США. Екологія На порядку денному також залишається тема екології, яка є ще одним фактором впливу на хід подій у світі. Підвищена увага до цього питання може спровокувати посилення інтересу інвесторів до альтернативної енергетики. Це може сприяти подальшому розвитку електротранспорту, а також простимулювати зміцнення позицій на фондовому ринку активів виробників електромобілів. Для прикладу, акції компанії Tesla.Як обрати сектор з перспективою. Інвестиції – це важлива частина життя усіх, хто має на меті подбати про власну фінансову безпеку та майбутнє. Саме тому, вибір секторів та активів має надважливе значення. А для того, аби інвестувати в найцікавіший для вас сектор та ще й з хорошими перспективами, варто знайти компанію або торгову платформу, яка надасть доступ до потрібних інструментів.Однією з таких торгових платформ є Libertex від компанії Forex Club, яка з 1997 року допомагає інвесторам у всьому світі отримати доступ до цікавих можливостей та вийти на прибутковий рівень. Уже понад 2,9 мільйона інвесторів обрали зручний та інтерфейс платформи Libertex для управління власним капіталом на фінансовому ринку.Почати інвестувати з Libertex досить просто. Для цього потрібно зробити всього кілька простих кроків: Відкрити та поповнити рахунок на платформі Libertex; Обрати актив; Визначитися із сумою та напрямком інвестиційної угоди; Інвестувати "у зростання" або "у зниження" обраного інструмента можна в один клік; Далі залишиться лише дочекатися бажаного результату та закрити угоду.Визначитися із напрямком угоди допоможуть вбудовані у Libertex інструменти технічного аналізу. Крім того, спершу є можливість здійснити декілька угод на безплатному деморахунку, на який уже зараховано 50 тисяч віртуальних доларів. Ця опція допоможе розібратися, як управляти власним капіталом. При цьому реально в один клік перейти на справжній рахунок, щоб почати впевнено заробляти.Платформа Libertex пропонує понад 300 різних інструментів для інвестицій. Зокрема, почати інвестувати та вийти на прибутковий рівень на акціях міжнародних компаній, а також галузевих індексах, товарних активах у Libertex можна за допомогою CFD (Contract For Difference, контракти на різницю). Цей інструмент допомагає заробляти на коливаннях котирувань, але без фактичної купівлі чи продажу активів.Інвестувати та контролювати усі питання реально буквально з будь-якого куточка на Землі. Головне – доступ до Інтернету. До того ж для цього підійде як комп'ютер з вебінтерфейсом, так і мобільних телефон на iOs й Android.Тож, приєднуйтесь до успішних інвесторів та заробляйте на найбільш перспективних секторах економіки разом із Libertex від Forex Club.Важливо! Торгівля фінансовими інструментами є ризикованою діяльністю і може приносити не лише прибуток, але й збитки. Розмір можливих збитків обмежений сумою депозиту.
smachnonews_ua_1_8.txt
ua
smachnonews
[ "салат", "ложки", "капусти" ]
Болгари полюбляють не лише шопський салат, а й барвистий з капусти та перцю. Взимку, коли так бракує вітамінів, цей салат – просто скарб.Для болгарської кухні характерний баланс різних смаків в одній страві. Тому свої салати кухарі неодмінно підсолоджують.Салат "Веселка". Час: 10 хвилин Порцій: 4 Інгредієнти: – четвертина білоголової капусти; – четвертина червоноголової капусти; – 1 жовтий перець; – 2 червоні перці; – 2 морквини; – пучок зеленої цибулі; – пучок кінзи. Заправка: – 1 столова ложка зіри; – половина чайної ложки солі; – чверть чайної ложки меленого чорного перцю; – 2 столові ложки соку лайма; – 1 столова ложка меду; – 2 столові ложки винного оцту; – 60 мілілітрів оливкової олії Extra Virgin.Приготування: Вимийте всі овочі. Перці почистьте від серцевини, моркву – від шкірки. Капусту нашаткуйте, зелену цибулю та кінзу подрібніть, а перці наріжте найтоншою соломкою. Моркву ж натріть на грубій терці. Відправте всі овочі до миски та перемішайте. Обсмажте зіру на сухій пательні. Розітріть її товкачиком разом із сіллю та чорним перцем. Додайте сік лайма, оливкову олію, мед та оцет і добре перемішайте. Полийте салат заправкою та прикрасьте зеленню. Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати смачний та бюджетний салат з печінкою.
financy_ua_3_15.txt
ua
financy
[ "потрібно", "інвестування", "ринку" ]
Нові уміння та навички – це важлива складова життя будь-якої сучасної людини. Світ надто швидко змінюється, тому потрібно вміти оперативно реагувати на це та вносити відповідні корективи. Ці тенденції не оминули й світ фінансів.Під час непростих економічних умов люди починають частіше замислюватися над тим, щоб освоїти нову сферу та отримати абсолютно нове чи просто додаткове джерело доходу.Таким напрямом можуть стати інвестиції чи трейдинг – купівля та продаж фінансових активів на біржі. Чим відрізняється трейдер від інвестора, у чому плюси та мінуси цієї діяльності та чи варто починати займатися цим у 2023 році – читайте у матеріалі 24 Каналу.Трейдинг чи інвестування. Людина, далека від світу фінансів, часто плутає такі поняття як "трейдер" та "інвестор". Певною мірою і ці терміни, й види діяльності мають низку схожих рис. З іншої сторони між ними існують й важливі відмінності. Інвестування та трейдинг – два підходи до здійснення операцій на фінансовому ринку. Можна дотримуватись одного з них, чергувати їх або використовувати паралельно.Трейдинг передбачає укладання короткострокових угод, переважно, заснованих на принципах технічного аналізу чи спекуляціях. А ось інвестування – це формування портфеля з перспективних інструментів – валюти, акцій, товарних та інших активів – та отримання прибутку завдяки довгостроковим коливанням їхньої ціни, а також з отриманням дивідендів.Плюси та мінуси інвестування та трейдингу / Фото Getty ImagesТобто трейдер діє у короткостроковій перспективі (іноді угоди відбуваються за хвилини та секунди), а інвестор вкладає свої кошти у той чи інший фінансовий актив, розраховуючи на більш тривале отримання прибутку.Плюси та витрати. Як будь-який вид діяльності, трейдинг та інвестиції мають свої сильні сторони та очевидні мінуси.До сильних сторін це професії належать: Високий потенціал для отримання прибутку з використанням порівняно невеликого стартового капіталу. Щоб почати, у сучасному світі достатньо невеликої суми. При цьому прибуток може бути досить значним, особливо якщо використовувати такі інструменти як "кредитне плече" або "мультиплікатор"; Відсутність потреби у тривалому навчанні. Розібратися у тому, як здійснювати угоди та заробляти можна самому, наприклад, скориставшись деморахунком, який пропонують великі майданчики; Можливість працювати у зручному графіку та отримувати прибуток з будь-якої точки світу. Фінансовий ринок працює в режимі 24/7, а можливості для монетизації з'являються буквально щохвилини. Це означає, що реально жити в будь-якому часовому поясі й в тому графіку, до якого звикла людина та вийти на привабливий прибутковий рівень; Великий вибір фінансових інструментів для отримання прибутку. На фінансовому ринку існують тисячі активів, що дозволяє кожному знайти оптимальний актив для власних угод.Плюси та мінуси інвестування та трейдингу / Фото Getty ImagesНегативні моменти: Необхідно стежити за новинами та бути в курсі світових подій; Оскільки події, що впливають на ринок, постійно змінюються, важливо знати світові тенденції, щоб не пропустити можливості для отримання прибутку; Потрібно брати відповідальність за власні рішення. Рівень доходу на фінансовому ринку залежить виключно від рішень та дій інвестора та трейдера. Тому важливо виважено та відповідально підходити до всіх угод; Щоб почати стабільно отримувати прибуток, потрібно отримувати практику в аналізі ринку та проведенні угод. Будь-якій справі треба вчитися, угоди на фінансовому ринку – не виняток. Однак замість нудної теорії успіх у світі інвестицій приносить практика, наприклад, на деморахунку.Як почати. Незалежно від того, чи хоче людина стати інвестором або трейдером, для того, щоб почати заробляти на фінансовому ринку, потрібно в першу чергу обрати надійну компанію або платформу, яка надасть доступ до необхідних інструментів.Для прикладу, варто звернути свою увагу на компанію Forex Club, яка має тривалу історію роботи та з 1997 року допомагає інвесторам та трейдерам заробляти на найрізноманітніших активах. Компанія створила власну торгову платформу Libertex, в якій є все потрібне для успішного старту.Плюси та мінуси інвестування та трейдингу / Фото Getty ImagesВийти на прибутковий рівень з Libertex досить просто. Потрібно зробити кілька кроків. Алгоритм дій такий: Відкрити та поповнити рахунок; Обрати інструмент та напрямок інвестиційної угоди; Після цього потрібно натиснути кнопку "купити" або "продати"; На цьому етапі вибір залежить від того, чи прагне інвестор отримати прибуток на зростанні або зниженні активу.Корисні опції. Розібратися з тим, як інвестувати допоможуть вбудовані інструменти технічного аналізу та стрічка фінансових новин. А навчитися правильно робити угоди можна за допомогою безплатного деморахунку, на якому вже є віртуальні 50 тисяч доларів. Здійснивши кілька угод на деморахунку може в один клік перейти на реальний рахунок, щоб почати отримувати справжній прибуток.Платформа Libertex доступна користувачам як зі стаціонарного комп'ютера (через вебдодаток), так і з мобільних телефонів за допомогою програм для операційних систем iOS та Android. А значить реально інвестувати та вийти на прибутковий рівень у будь-якому місці, де є Інтернет.
show_ua_2_63.txt
ua
show
[ "дуже", "смерті", "вона" ]
Дочка покійного лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка Барбара, вперше розповіла, за яких обставин померла її бабуся.Дівчина зізналась, що її рідна людина дуже раптово для всіх захворіла. Її здоров'я з кожним днем лише погіршувалося.Дочка Кузьми розкрила деталі смерті своєї бабусі. За словами Барбари, хвороба настільки швидко розвивалась, що у бабусі діагностували сепсис і ниркову недостатність. Після цього вона вже не вставала з ліжка. І це попри те, що вона все життя була активною та бадьорою.Усе розвивалося так блискавично, що коли забрала "швидка", виявили вже і сепсис, і ниркову недостатність. Якийсь час була прикута до ліжка. Це дуже болюча для нас тема. Бабуся все своє життя була дуже активною людиною, а втратили ми її практично в один момент, – висловилась вона.Відомо, що жінка багато років працювала вчителькою музичної школи в Новояворівську. У 2012 році Кузьма створив хіт "Мам", який присвятив Ользі Михайлівні. Жінка тоді розповідала, що добре виховала сина, якщо він створює такі зворушливі композиції.Ольга Михайлівна померла 23 вересня 2023 року. Їй було 77 років. Вона відійшла у вічність у Брюховичах, що на Львівщині.Хто з зірок розповідав причину смерті рідних. Нещодавно помер народний артист України Віталій Білоножко. Його дружина зазначала, що після Нового року його стан погіршувався. В один момент у чоловіка зупинилося серце. Попри те, що лікарі намагалися реанімувати її чоловіка, їм не вдалося це зробити.Також раніше відійшов у вічність брат співачки Марії Бурмаки. Святослав захищав Україну від російських загарбників. Його не стало від серцевого нападу, коли лікувався у військовому госпіталі, як розповіла Марія. Причиною смерті стала ішемічна хвороба серця
education_ua_4_5.txt
ua
education
[ "кохаю", "прикладом", "когось" ]
Українська мова є багатою на красиві та милозвучні слова. І 14 лютого окремі з них ми перетворюємо на освідчення.Однак краяни не завжди влучно можуть висловити свої почуття. Натомість Освіта 24 розповість, як це зробити правильно українською. Як правильно сказати – люблю чи кохаю. Часто українці можуть плутати значення слів "люблю" і "кохаю". А вони мають різні відтінки – на відміну від російської мови. Власне, слово "кохаю" є красномовним прикладом багатства української мови. Кохаю Якщо ви хочете висловити сердечні (романтичні) почуття до когось, здебільшого протилежної статі, варто казати, що когось кохаєте.Поетичним прикладом висловлення романтичних почуттів є рядки з вірша Володимира Сосюри: "Так ніхто не кохав, через тисячі літ лиш приходить подібне кохання". Люблю Якщо ж висловлюєте глибоку відданість, прихильність до когось, чи маєте до чогось інтерес, потяг до чогось, кажіть, що любите когось чи щось.Тут красномовним прикладом також будуть рядки з іншого вірша Володимира Сосюри: "Любіть Україну, як сонце, любіть, як вітер, і трави, і води… ".До слова, на картинці нижче ви можете побачити, коли використовувати те чи інше слово. Чи є помилкою "підміна понять". Що цікаво, в українській поезії можна знайти і зізнання в коханні та слово "кохати" у звертанні не до людини, а до країни, наприклад.Чудовим прикладом є рядки з вірша Василя Симоненка: "Я закоханий палко, без міри у небачену вроду твою… Ненаглядна, горда, єдина, Україно моя". Ми також детально розповідали про те, як правильно висловлювати свої почуття українською та які суржикові слова варто забути у нашій освітній добірці.