text
stringlengths
106
751
id
stringlengths
3
7
Pohlaví pisatele: Muž, Pobyt pisatele: Zlín, Počet dětí pisatele: 7, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Ta stejně zelená tráva je na ni příliš vysoká. I zahrádka to tuší. Nesehnout se pro jablíčko je jako nepodívat se do koruny. Tomuhle já říkám život ( nebo jak se tomu vlastně nadává? ) I klíšťáci už vědí, koho mají sežrat. Naštěstí jsem proti nim použil zákeřný dětský olejíček, takže všechno dobře dopadlo. Nedopalky házím do nedopalníku - é tedy do popelníku. Seděl jsem včera na dřevěné lavičce a myslel si: Ptáčkové moji, vraťte se k nám, domeček ze slámy, bude vám přichystán.
1976_3
Pohlaví pisatele: Muž, Pobyt pisatele: Zlín, Počet dětí pisatele: 7, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Nemám důvod přikládat polínka, není pro koho, ale stejně ještě vždycky zvednu šišku ze země, jen tak tik tak. Oheň je ten netvor, který se plazí po přírodě. Je to démon. Ničí život a tak křehké se v něm vše zdá být. Chtěl jsem ti ublížit tak, jak si ublížila ty mě, a proto sme se rozešli. Člověk ale zapomíná a tím že zapomíná dokáže odpouštět. Mnoho věcí bych měnil, mnoho věcí bys možná měnila taky. Bohužel to teď ve mě začíná vřít,
1976_4
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Zbraslav u Prahy, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, jsme Símy narozeniny ( 16 let ) trochu doma oslavily a koupila jsem ji kalhoty s úzkým proužkem do zvonu za 1000 Kč.
1977_0
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Zbraslav u Prahy, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, V práci nám přidaly víc práce a děláme ve dvouch celou nemocnici. Nemaj na zaplacení další síly. Tak dělám 3 patra. Většinou Mirek mě jde pomoct. Síma od 26. 5 - 6. 6. bude chodit do kanceláře na praxi do podniku čajovna Leros je to hned u zámku ( parku ), kousek u náměstí. Byla jsem Máje i Símě s Mirkem prvně na třídní schůzce. Síma trošku vázne v němčině a obchodní korespondenci. Snad to dopadne v červnu dobře. Má výhodu že je dislektik.
1977_1
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Zbraslav u Prahy, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Broňko chci ti taky napsat jednu událost, že Mája pořád otravovala že má řidičák a že chce jezdit že by to zapoměla tak týden má auto. Je starší po 2 majitelých z AAA Auto. Je docela zachovalý, jen pár maličkostí. Ale musíme koupit nový výfuk je děravý. Od čtvrtka do soboty byla s nim na Slapech. Stálo 60000 Kč. 30000 Kč má od mé maminky. Na vše si musí našetřit a chodit na brigády né jako doposud. Mi už na to nemáme.
1977_2
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Zbraslav u Prahy, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Mi jsme začly chodit zase chodit jako každým rokem do práce na zahradu, Mirkovi tam pomáhat a mimo to máme tam 3 záhony jahod a jinak asi 8 záhonů kde bude asi zelenina. Mirek to nechce nechat a času je na to málo. Je stím pořád moc práce. Jinak začal chodit k jednomu pánovi dělat na dost velkou zahradu. V loni to bylo pod vodou, tak je to hrozný. Je tam teď každý den aspoň 3 h. Na hodinu má 60 Kč. Je to málo na tu dřinu.
1977_3
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Zbraslav u Prahy, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Broňko posílám Ti holek fotky. Síma je v tom oblečení co si ušila na karneval a vyhrála 1 místo. Iveta je s Marcem ve vlaku a Mája v Benátkách. Mája v červnu jede se školou na týden na vodu. Budou sjíždět na loďkách, ale nevím ani kde. Síma má možnost, jejich třída jede v červnu do Itálie pak hned do Švýcarska a v září do Skotska. To ale stojí 11500 Kč. S toho asi nic nebude. V dubnu 19.
1977_4
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Zbraslav u Prahy, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Mi máme splácet byt a to bude do smrti. To auto je Favorit - GLX - 135 L rok výroby 1993. Promiň Broňko že tak škrábu. Budu končit jdu do práce. Ahoj Hanka.
1977_5
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Zbraslav u Prahy, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Tady kolem baráku tráva už bude chtít taky posekat. Že je domovník tak jsme před týdnem myli u baráku okýnka ve sklepě kolem baráku. Ještě máme dělat půlku baráku asi 20 okének. Je to hrozně špinavé, nikdo to nemyl nikdy. Jinak máme přeplatek nájemného 6000 Kč, Mirek dnes pro to jde, ale zase máme zaplat elektriku na 3 měsíce kolem 5000 Kč tak je to jedno. Tu elektriku platíme moc. Zálohu jsme měli 500 Kč a zvedli nám to na 940 za měsíc. A to za minulé období doplácíme 1500 Kč.
1977_6
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Zbraslav u Prahy, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, --- Milá Broňko. Přijmi hezký pozdrav a znova se omlouvám že píšu tak dlouho. Asi to dělá to že si voláme, nebo jsem spíš stará a líná. No a čas ten taky je ho málo. Máme už krásné teplé jaro a je to vše veselejší.
1977_7
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Zbraslav u Prahy, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, 10. 5. má přijet k nám moje máma bude mít narozeniny 84 let. Doufám že ji do té doby nic nebude. Pojedu ji naproti na Masarykovo nádraží asi 9. 5. v pátek. Nebyla u nás 2? roku. Naposledy když byla v Praze na operaci na urolog. klinice.
1977_8
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Zbraslav u Prahy, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Síma byla v sobotu prvně na diskotéce s Májou v Praze v Karlových Lázních. Domu by se v noci nedostaly tak spaly v Praze u té kamarádky Martiny na Vynohradech. Ta Martina odjíždí v pátek na 3 týdny do Řecka, tak to Máju štve.
1977_9
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Příbram, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Muž, Rok: 2000, Moje němčina! Pokračuje dobře. Dokonce jsem na 2 měsíce měla letět na Malorku do německé rodiny, abych se naučila NJ dobře. Bohužel to nevyšlo. Můžu ti ale říct, že když jsem se teď na tento jazyk hodně zaměřila, říkám si, že i přesto, že jí nenávidím se začnu němčinu učit. Zato mě mrzí, že moje angličtina zaostává. Musím s tím něco udělat.
1978_0
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Příbram, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Muž, Rok: 2000, Štěchovická přehrada? To ani nevím kde je a vůbec to neznám. Jaké to tam je? Určitě se počasí zlepší, když budeš mít dovolenou. Příští týden má být až kolem 30°C. Doufám, že si tu dovolenou se Zuzkou užijete. Potom budeš vyprávět.
1978_1
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Příbram, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Muž, Rok: 2000, A co ty a Zuzka? Vše O. K.? Já a Miška tak normal. Občas jak říkáš rub a líc. Co bych ti ještě prozradila! V PB se nic nezměnilo. Jenom v našem Aqua Parku je už druhý tobogán smrti. Moc dobrá novinka to není co? Jenom já tu čekám, že udělám ty zkoušky z NJ abych mohla do ty Anglie. Pomalu se rozloučím a až budeš mít někdy v ruce papír a propisku a také chuť mě obdařit dopískem nebo pohledem z dovolené budu ráda.
1978_2
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Příbram, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Muž, Rok: 2000, Teď pracuji přes týden v příbramském krámečku " Zocy " s pleteným zbožím pro dámy a pány a občas vypomáhám o víkendu v nejlepším baru v Příbrami. Tento krámeček ( kde pracuji ) patří mé kamarádce Markétě, s kterou budeme tento víkend v sobotu malovat jednu část krámku na žluto - bude to část z přírodního materiálu, protože jsou zde věci, které jsou vyrobeny z přírod. mat a také ručně dělané věci z lnu. Bude to zajímavé ( malování ), protože jsem nikdy nemalovala.
1978_3
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Příbram, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Muž, Rok: 2000, Takže máš dvě autíčka! Myslela jsem, že jsi ho prodal a koupil si fiátka. Máš pravdu, že když se jedno, jak se říká podělá, je dobré mít to druhé po ruce. Já a Michal už autíčko ( Opel Corsa ) nemáme. Prodává se. Pořád se něco kazilo, až toho Michal měl plné zuby a prodává ho, takže chodíme " zdravě " pěšky
1978_4
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Příbram, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Muž, Rok: 2000, Měj se moc hezky a užívej života Pavla
1978_5
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Příbram, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Muž, Rok: 2000, Asi je potřeba papírová čepice ( lodička ) a štětec a barvy co? Uvidíme jak to dopadne, ale těším se. Večer se bude potom konat zahradní párty.
1978_6
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Příbram, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Muž, Rok: 2000, 20. 7. 2000 Ahoj Vašku, Asi před týdnem jsem přijela z dovolené z poloostrova Istrie z městečka Puly. Dovolená byla užasná. Kdybys viděl to úžasně průzračné moře a mě, jak se válím na pláži, lovím mušle a kluky ( ha, ha ).
1978_7
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Příbram, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Muž, Rok: 2000, Když mi od tebe přišel dopis ( děkuji ), ten den jsem ti akorát chtěla napsat. Náhoda. Otvírám znovu tvůj dopis a odpovídám. A nová funkce! Proč tě převezli na jiné místo? Ke všemu máš blíže k zavřeným. Pane bože? Jací jsou? Nedovolují si? Nebojíš se toho, že by ten vězeň na tebe mohl ( třeba ) skočit a zmlátit tě nebo ti něco udělat? To musí být Zuzka úplně vynervovaná a mít strach ne? Já osobně bych k nim nešla ani náhodou.
1978_8
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Příbram, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Muž, Rok: 2000, Den před tvým dopisem jsem dostala dopis od Marka @následuje příjmení@. Pamatuješ si ho? Přijede sem. Chce, abychom se viděli. Bude bydlet v Mariánkách na Golfu. Těším se na něj. Jsem ráda, že naše dopisování trvá. Trochu se toho i bojím ( ohledně AJ ). Píše, že až tam přijedu ukáže mi Londýn a dodal noční kluby Jako kdybych po nocích flámovala. Já! Taková nevinná, hodná a slušná holka.
1978_9
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, Irenka si vzala svého angolského přítele a zatim jim to, doufám, klape. Dala jsem si " od tebe " pauzu. Dopis jsem zapomněla v práci, tak nevim, jestli si ho naše dvorní uklízečka nepřečetla. Dneska jsem přijela v našem čtyřkolém oři, budu si s sebou brát domů kopici diplomů pro pejsánky, který jsou třeba jejich jménama ( promiň - jmény! ---? cituji ze Smoljakovy Hymny ) nadepsat.
1979_0
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, Ještě nemáš mail? @následuje symbol @@. cz? Já taky ne, ale každým dnem mi mají do kanclu přivézt novýho Ferdu i s @následuje symbol @@! A co Eurotel? Taková SMSka, holka, to je věc, ale? strašně to leze do peněz!
1979_1
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, za což jsem mu neskonale vděčná. Krom těch srdečních záležitostí se mám průměrně, taky jaký bych mohla mít starosti - taková mladá? Ale vážně, starosti mi dělá vlastně jenom maminčino chatrné a čím dál chatrnější zdraví, nadcházející výstava psů a s tím související otázka, jak napsat za víkend 3000 diplomů, ucházející termoska, deštivé počasí, shánění a nesehnatelnost na mě padnoucích kalhot, zoufalá mezinárodní situace, šílené padání mrakodrapů, letadel a jeřábů u nás na sídlišti ( tedy kromě mrakodrapů nám na sídlišti padá všechno ),
1979_2
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, Září 2001 Ahoj zviřátko!
1979_3
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, Sluníčko? To zní tak exoticky!
1979_4
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, Po Kavkaze přišla možnost odstěhovat se do Bechyně, kam se mi ovšem nechtělo, což nemohl dotyčný pochopit. Bylo mi ho sice líto, ale se srdíčkem nic neuděláš. Potom jsem se jela zrekreovat do Jánek, protože rok utek jako voda a mně se už zase stýskalo po lázeňské atmosféře. Mohla jsem dělat, co jsem chtěla, třeba se postavit na hlavu, stejně tam přijel Vašek z Teplic ( všimni si toho jména ) a měla jsem zpečetěný, že se ode mě nehne. Musela jsem snést hnusně žárlivý pohled,
1979_5
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, Jak to dopadlo s tvou ilegální brigádičkou a co na to ostříží zrak finančního úřadu? Dál si tu čtu o aktivitách tvé sestřičky - tedy pěkný číslo, jen co je pravda! Hlavně, aby ses s marihuanou nespustila i ty, to bych asi musela přijet do Teplé a nasekat ti na holou!!! Naštěstí ty máš ( snad stále ještě ) svého Vašíka a ten snad má rozumu dost. Achich. Na tom světě jsou snad samí Václavové! Tak například s jednim jsme se měli rádi na jaře, no pravda,
1979_6
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, když jsem po půlhodině vyšla od @následuje záměrně přeškrtnutá přezdívka@ fůj? ne, já to neumim napsat, takže radši - od Radka z pokoje. No jo, co naděláš, některý chlapi jsou šíleně nechápaví, musíš jim to demonstrovat jinak. Takže do Teplic se mi rovněž nechce. A v současnosti bych jednoho Václava měla v oku, ale z toho stejně nic nebude, musela bych ho aspoň občas vídat, ale to nehrozí. Čili 0 Naštěstí mi alespoň jeden Vašek ( @následuje příjmení @ ) vydržel jako kamarád,
1979_7
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, mně to tedy samozřejmě došlo ( jsem totiž inteligentní, že??? ). A tak potom na můj popud jsme si vysvětlili ( jsem mu vysvětlila ), že takové chování je nadmíru zbabělé atd.
1979_8
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, moc dlouho to netrvalo, ale aspoň tu krátkou dobu to bylo hezký. Byl ze Zlaté Koruny, dojížděl do Plzně do školy ( PF - dějiny umění!!! ), byl o? roku starší - opět ucho, jak by řekla mamka, u mě ovšem někdo starší ani nehrozí. Všichni si myslí, že je mi tak 17 - 19, tak co můžu čekat. Jo jo, chvíli to šlo, jenže on Váša měl tolik aktivit, že na ubohou Haničku už zkrátka nezbýval čas.
1979_9
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, drž se! Zatím mi to přineslo především to, že mám doma klid ( v tohle směru ) no a teď mě už čeká jen poslední pomazání? Drž se statečně v boji s profesorským sborem, i v boji s jinými zákeřnými živly a zkus si zase někdy udělat čas na psaní dopisů - tedy hlavně a především a jenom mně a mně a mně!!! ( Kolega " dědek " příšerně srká kafe! ) H. Poslední pokračování:
1979_10
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, bolení v krku, anglický jazyk, na který jsem byla donucena začít chodit po mnoha neúspěšných pokusech navázat německy kontakt s " neněmci ", a proto se teď 2x týdně mořím v jazykovce ( v mym věku! Hrůza ). Další problém vidim v tom, jak se domluvit francouzsky ve Francii, kam se chceme jet na jaře podívat s kamarádkou, když mé znalosti jsou tak chabé! Nevíš? Já vim, učit se. Jenže to já teď už právě nějak nestíhám. V dubnu jsem byla na svatbě!
1979_11
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, Jenom ti chci oznámit, že jsem absolutně K. O., a proto už ti dopíšu jen těhle pár řádků, předchozí řádky leží opět v práci na stole. Proč? Protože mi to nějak nemyslí. Mám za sebou víkend plný diplomů a nejroztodivnějších jmen psích miláčků, každou chvíli mi to pero vypadne z ruky. A ty záda!
1979_12
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, A protože jsem tak K. O., jdu spinkat, ačkoli je teprve něco po 20 hodině, poslouchám Nohavicu a pomalu usínám?? Měj se hezky a kdybys měla někdy v Praze volnější den, docela ráda bych se za Tebou přijela podívat. Už jsme se nějak moc dlouho neviděly, nemyslíš, beruško? Pá
1979_13
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, Tak tedy abych nebyla taková průšvihářka jako Ty, tak se musím už pustit do vytváření dopísku. V první řadě pevně doufám, že ty ne příliš šťastné dny už máš za sebou, že už nepadáš z kola a z třešní tě nebolí bříško. Což bude asi víc než jistý, když se podívám na datum v kalendáři a na stromy ( třešně ), který už stejně nějak opadávaji. To se nám to počasí zbláznilo, co? Už jsem z toho dostávala deprese, teď už ani ty deprese nemám a zvykám si.
1979_14
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, A protože ještě myslel víc na sebe než na ostatní, šlo to s námi od desíti k pěti. A ten Kavkaz? Váša má jako svůj veliký koníček lezení po kopcích a po skalách a v hlavě plány, který kopce zdolat dřív a který potom. Happy end spočívá v tom, že během 3týdenní absence jeho telefonátů a SMSek si Hanička uvědomila, že s tímhle chlapem by byl jenom kříž. Jenom upozorňuju, že během těch 3 týdnů mi neráčil dát vědět, co zamýšlí,
1979_15
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: České Budějovice, Počet dětí pisatele: 4, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2001, A protože musim nadepisovat ještě spoustu jiných věcí, loučím se s tvou maličkostí ( nebo radši: má maličkost se loučí s tvou velikostí? nechme toho ). A ještě jedna věc. Tak si, Zuzanko, představ, stala jsem se " plnohodnotným " křesťanem. Svátost biřmování prý takový věci umí. Já se sice od té doby ( 14 dní ) snažím zjistit, v čem to prakticky spočívá, ale nevim? nějak jsem pořád to střevo! Tak snad to přijde v pravý čas a pak, světe,
1979_16
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Horní Slavkov, okr. Sokolov, Počet dětí pisatele: 9, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Posledních pár týdnů mám pocit, že se mi nic nedaří. Myslím, že počátek toho všeho jsou problémy v práci. Sama sobě přikládám vinu největší. Konec nářku! Chci Ti hlavně napsat o knize od J. Londona. Tulák po hvězdách mě nadchl. Budeš - li mít chuť, přečti si ji. Myslím, že myšlenka celé knihy je nádherná. Přestože zavřou tvé tělo a odsoudí k zapomnění, duši spoutat nemohou. Duše zůstane svobodná a může procházet časem.
1980_0
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Horní Slavkov, okr. Sokolov, Počet dětí pisatele: 9, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, v Horním Slavkově 18. července 2003 Milá Zuzko, jsem teď nemocná. Celé dny trávím zavřená doma. Tento stav mi docela vyhovuje. Mám dost času na četbu a studium. Tvůj e - mail jsem nečetla. Lenka mi ho jen krátce shrnula. Prý se Ti práce příliš nelíbí. Nezoufej. Vydržíš tam do konce srpna a v září Tě budeme čekat na zámku.
1980_1
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Horní Slavkov, okr. Sokolov, Počet dětí pisatele: 9, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Myslím, že je to popsáno i v jiných knihách. Teď si však nevzpomenu na žádný název. Věřím, že se brzy uvidíme. Lenka
1980_2
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Teď už je to všechno OK, ale jak říkám, už ji nikdy nikam nedostaneme. Babičko, já už musím končit. Jdu ven s holkama. Tak se mej moc krásně, pozdravuj zbytek příbuzenstva a brzy mi odepiš. Tvoje vnučka Jana
1981_0
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, ale jinak jsme chodili na tůry. Vydali jsme se všichni na zříceninu Oheb. Znáš mamku, ta byla proti, radši by se válela na rozpálený pláži a opalovala se. A taky si už myslím, že už ji nikdy nikam na žádnou procházku nedostanem. No nebudu předbíhat. Tak jak jsme tak pěkně šlapali do vršku, před mamkou skočila žába. No a mamka? Jasně, že zaječela na celej les. T o ještě, ale nic nebylo. Na Ohebu se nemohla dívat dolů,
1981_1
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, V Chrudimi 12. 7. 2003 Milá babičko,
1981_2
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, předem dopisu Tě moc a moc zdravím. Tak jak se Ti daří? Doufám, že už je to mnohem lepší. Stále se Ti špatně dýchá? Nebo už je to s tím dýcháním lepší? Musíš mi hned napsat dopis, protože bratr už je netrpělivý. Mamka Ti volala viď? Takže Ti řekla všechno, co se nám stalo na dovolené. Sečská přehrada je opravdu krásná, všechno nám vyšlo tak, jak mělo. Sluníčko hřálo, ale nebylo to pravý vedro. 3x jsme se koupali,
1981_3
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, protože se jí dělá z výšek špatně. Stále, ale mamka držela jazyk za zuby. No a to, co se stalo na zpáteční cestě, to byl vrchol všeho. Mamka chtěla trochu zamachrovat, tak lehce utíkala z kopečka, ale šlápla přímo do vosího hnízda. No a co následovalo? 3 bodance na tváři, 2 na noze a 2 na ruce. Chudáček vypadala jak přerostlý meloun. Teď se tomu už směje, ale v ten moment kdy se jí to stalo nebylo nikomu do smíchu.
1981_4
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Trhová Kamenice, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Tak já začnu od začátku. Nejprve k tvému dopisu. Teď se nemám moc dobře, skončili prázdniny a tím i volno, který měl Martin. Teď se zase budeme vídat tak málo a možná ještě míň, když maturuje. Taky nás opět čeká stěhování k dědovi, protože v bytovce se předělává topení na plyn. V bytě kde teď bydlíme se nedělá, protože majitel bytu na to nemá peníze a bez topení bysme tu zimu nevydrželi. Tak se přestěhujeme. Bratr půjde k otci, tak to snad bude OK.
1982_0
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Trhová Kamenice, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Jinak do školy jdu až 1. 10. Minulou středu jsem měla zápis. Nic moc nám neřekli. Jinak školu mám celkem fajn. V pondělí a v úterý mám jen dvouhodinovku, ale nevím od kolika do kolika. A v pátek mám volno úplně, alespoň přes zimní semestr. Jo a co s tou gyndou? Co se děje u vás? Je to všechno v pořádku?
1982_1
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Trhová Kamenice, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, A jdeš na tu sešlost gymplu? Je to 6. 9. prý od 13. hodin na náměstí. Půjdeš tam? Já bych celkem šla. I když mám večer program, ale odpoledne bych tam šla. Půjdeš? Dyžtak mi zavolej nebo napiš SMS ať se tam sejdem! a pokecáme Ještě k tý naší dovolený. Jela jsem já, Martin? do jednoho stanu a s námi jela Monika a Honza? pár do druhého stanu. Jsou to naši kámoši a chodí spolu.
1982_2
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Trhová Kamenice, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Tak já budu pomalu končit, měj se hezky, pěkně začni novou školní etapu a poznávej nový lidi! Jo a prosím přijeď v sobotu! Těším se na tebe, že se po dlouhý době uvidíme! Napiš nebo zavolej a dohodneme se! Ahoj Katka P. S. Pozdravuj doma!
1982_3
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Trhová Kamenice, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, K tý nehodě. Vím o ní, Pepu znám, ale tu holčinu si nevybavuji. Prej ňáká druhá holka má sešroubovanou celou nohu. Má dlouhou jizvu od pasu ke kotníku. A bejt na Pepově místě, radši bych to odsrala já. Nemohla bych s tím svědomím žít! Radši bych skočila z mostu. Jo a rodiče tý @následuje příjmení@ měli den po tom co ta holka umřela nehodu. Málem to naprali pod náklaďák. Ale nic se nikomu nestalo.
1982_4
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Trhová Kamenice, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, 2. 9. 03 Ahoj Domi, tak jakpak se ti vede? A co první den školy? A co s Ondrou? A jaká byla dovolená?
1982_5
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Trhová Kamenice, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Další ránou pod pás je, že moje nejlepší kámoška z T. K. Lenka. Možná si na ni pamatuješ. Byla na mém plese, tak asi za týden ne - li dřív odlétá do Anglie. Bude tam půl roku dělat operku. Přijede jen na Vánoce a mně bude moc smutno. A celkově na mě dopadá i smutná nálada z počasí, z konce prázdnin a z nový školy. Tak mi není moc fajn.
1982_6
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Trhová Kamenice, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Taky se chtějí brát a mít děti. Přitom je Monika stejně stará jako já. Nechápu ji. V tomhle věku by si měli užívat. Ale to je fuk. Jinak dovča byla super!!! Počasí nám přálo, tak jsme se furt koupali, měli jsme pučený šlapadla, byli jsme na zámku v Mikulově a na Lednici. Je tam nádherný park!
1982_7
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Hlinsko v Čechách, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Doufám, že Tě to moc nenudí, ale fakt mám teď v hlavě jen toho Dana. Takže přišel. Dal mi pusu, a jinak nic. 2 hodinky jsme seděli a pěkně si povídali, pak už teda ani moc ne, to už těch pus přibývalo? Neustále mě nutil k tomu, aby mi ten vlak ujel a tak, chtěl po mě číslo rodičů, že jim domluví, abych u něj mohla být aspoň tak tři dny. Vůbec se nechová jako herec nebo tak jinak namachrovaně. Je milej, pozornej,
1983_0
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Hlinsko v Čechách, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, jenom prostě nevím jak to myslí! Já poznám, že se mu líbím, je mu se mnou asi taky fajn, ale víc nevím. Měla bych k němu jet v pátek, pokud nebude mít natáčení v Brně. To mi zavolá zítra. Ale zase na druhou stranu, když jsem od něj přijela, tak psal, že jsem s ním měla zůstat, že se těší až mu to vynahradím, pak zase co se mi zdálo se ptal,? Někdy z tý zprávy mám ten hezkej pocit. Ale to je jen pocit.
1983_1
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Hlinsko v Čechách, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Kdy a kde " zněla odpověď. Jenže jsem mu druhý den psala a on měl vyplej mobil. Měla jsem čas jen chvilku, tak mě to mrzelo, ale pak napsal, že se mu o 2 hodiny natáhlo dabování, že mě chtěl vidět moc, ale že @ následuje příjmení @ přišel pozdě Tak jsme si aspoň " celou " cestu zpět psali. ( Já si ty smsky píšu, tak Ti je můžu dát přečíst ) V pátek jsem mu napsala: " Můžu přijet? " Hned volal zpět a řekl,
1983_2
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Hlinsko v Čechách, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, že nevím kdo to je Ale byla tam ještě jedna smska asi o hodinku starší: " Čauky princezno. Jak jste dorazily? Doufám, že všechno proběhlo hladce. Daniel " To jsem byla ráda! Tak jsem mu psala, že přijedu asi až za dva týdny, ale on že ne, že musím hned Tak jsem řekla, že se podívám na tu @následuje přezdívka@ garáž a podle jeho hereckýho výkonu sednu na vlak. To bylo v pondělí večer. Už jsem skoro spala,
1983_3
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Hlinsko v Čechách, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, v pokoji brácha a on do toho volal. Tak jsem mu to položila napsala, že brácha spí a myslela, že ho napadne zavolat za chvíli. Ne. Poslal mi zprávu, že jsem včera rozhodně nevypadala, že bych byla proti osobnímu kontaktu a že opak je pravdou.. A jak se chci podívat na ten film, když ho dávali. A ať radši přijedu hned. Tak jsem se docela naštvala a šla mu hned zavolat. Tentokrát mi to položil on ( ale byl v metru ).
1983_4
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Hlinsko v Čechách, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, že musím! Tak jsem se s ním domluvila na neděli. Přijela jsem o půl druhý. Jenže Dan měl opět vypnutej telefon. Tak jsem chodila po Praze a bylo mi smutno. V půl třetí mi napsal, že může až mezi 7 a 8. Takže jsem odpověděla, že bohužel, ale že se v 7 vracím. No a v tom okamžiku napsal, že se teď dozvěděl, že poslední dabing odpadl a že teda o půl pátý před Batalionem Ani nevíš jsem byla šťastná!!!
1983_5
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Hlinsko v Čechách, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Domčo! Mej se moooc krásně, přijeď (? Já už vůbec neumím psát ani pravopis? ) A užívej si s Ondrou! Papa Olča? Nestíhám to po sobě číst, tak se omlouvám za bláboly a chyby
1983_6
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Hlinsko v Čechách, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Vždyť na mě šel Dan ale úplně nenápadně. Občas mě jako náhodou chytnul za ruku a tak? Jsem ráda, že se Ti se mnou líbilo. Musíme zase někdy vyrazit na pařbu! Ten Jakub mi volal 2x, jen jestli pojedeme do Prahy, tak jsem mu řekla, že zatím ne. Dan říkal, že je na nás nějakej fixovanej, ale, že to je asi kvůli tý schíze. Nikdo jinej se neozval. Ale mě tohle stačí víc než na 100% Doufám, že si se mnou Dan jen nehraje.
1983_7
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Hlinsko v Čechách, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Hlinsko 15. 7. 03 Ahoj Domčo! Ještě jednou díky za dopis. Ten můj asi bude docela monotématickej? Dan. A asi začnu popořadě. Když jsme v pondělí 7. 7. přijely, šla jsem si lehnout. probudila jsem se asi ve 12: 00. Na mobilu byla smska; kterou jsem moc nechápala " Zdraví máš skutečně jen jedno, ale život taky. A proto ses rozhodla velmi správně. Přijeď princezno. "? No tak to jsem se už chtěla lekat,
1983_8
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Hlinsko v Čechách, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, No a když asi za 2 min opět zavolal, tak se moc omlouval, že netušil, že mám pokoj s bráchou a docela se vyděsil, když jsem řekla, že ten film mám na videu. Ale bylo moc fajn si s ním povídat!!! Další den mi poslal asi 7 smsek ve středu jsem měla jet Ríšovi na promoci do Plzně a pak na oběd do Prahy. Takže jsem Danovi napsala, že tam budu, jestli mi přijde dát pusu? " To si piš!
1983_9
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Hlinsko v Čechách, okr. Chrudim, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Včera mi ale přišla taková první zpráva, která zní úplně naprosto upřímně. " Co teď vyvádíš? Škoda, že teď nejsi se mnou? " Přišla v jednu v noci. Já jsem se probudila asi ve 3 a tak jsem odepsala. No a on mi blázen volal., tak jsem si s ním povídala o půl čtvrtý ráno, byl někde pařit, a dokonce se mě ptal v čem spím a tak Ale jak jsi psala, že se ti líbilo to jejich " balení " takový gentlemanský, viď.
1983_10
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Plzeňsko, Počet dětí pisatele: 3, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Doufám, že ty jsi na tom podstatně lépe. Jakpak to vidíš na ten sraz? Chystám se tam. Hlavně se tedy těším na tebe a Haninu. Snad přijdu na lepší myšlenky. Doma to jde od desíti k pěti a ke všemu je ještě táta nemocnej. Prostě se moc těším, až vás uvidím. Dani mi psala že jede na 14 dní na Korfu? víc nevím, tak mám zas o čem přemýšlet. Jinak jsem absolvovala zápis. Jsem z toho pěkně vyplašená, ale docela se těším? jsem zvědavá.
1984_0
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Plzeňsko, Počet dětí pisatele: 3, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, 14. 9. Ahojky Moni! Nemám kredit, a tak jsem se rozhodla napsat. Prázdniny se nám nějak pekelně nachýlily k závěru. Jsem teď na chatě a je mi smutno - podzim je tady. Nějak se mi nechce nic dělat a nic mě nebaví. Dokonce ani číst? pořád nějak spím.
1984_1
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Plzeňsko, Počet dětí pisatele: 3, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Dej mi tedy prosím vědět, jestli v ten pátek přijedeš. A vem taky kdyžtak nějaké fotky z prázdnin. Měj se móóóc móóóóc krásně a brzy naviděnou. pa pa pa Věra @následuje příjmení@ PS: Stejská se mi!
1984_2
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Liberecko, Počet dětí pisatele: 9, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, A já bych jí ke krásným 20. narozeninám chtěla popřát všechno nej, nej, nej... V krabičce najdeš přáníčko a takovou drobnůstku, která by ti mohla udělat radost. Snad všechno dorazí v pořádku. Moni, měj se krásně, pěkně si narozeniny oslav, užij si je. Evík
1985_0
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Liberecko, Počet dětí pisatele: 9, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, To bylo obzvlášť krásně. Na jedné louce jsme se opalovali, Venda mi cestou daroval kytičku, naklepal kaštany... No prostě nezapomenutelný den, vlastně oba dva dny. Uvidíme, občas míváme takovýhle krásný chvíle, ale zase někdy... Vždyť víš. Ještě bych se chtěla vrátit k práci - jak víš, byla jsem zas v tý dřevovýrobě. Na týden a pak ještě pondělí. V poledne mě přišli poprosit, jestli bych jim nepomohla uklízet v Liberci v jedné herně. Dodávali tam nějaký nábytek. S kýblem,
1985_1
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Liberecko, Počet dětí pisatele: 9, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, 23. 9. 2003 Ahojky Moničko
1985_2
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Liberecko, Počet dětí pisatele: 9, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Tak co ty vysokoškolačko? Jakpak se asi máš? Já se do školy už pomalu chystám a ty už máš první dny za sebou. Doufám, že nevznikají žádné nepředvídatelné události a problémy a všechno zvládáš. K nám dneska přišla nějaká studená fronta - prší a je ošklivo. Doteď ale bylo krásně, skoro jak v létě. Pěkně jsem si to užívala, s Vendou jsme byli jak čerstvě zamilovaní - jeden den jsme si vyjeli na výlet na hrad Kost, další den jsme na sedačkové lanovce a pěšky zdolávali Ještěd.
1985_3
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Liberecko, Počet dětí pisatele: 9, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, hadrem a vysavačem jsem tam lítala až do 9 večer. Naštěstí mě odvezli domů, nemusela jsem jet z @následuje název obce@ na kole. Byl to docela náročný den, ale zaplatili dobře. Za tech 6 dnů jsem si přinesla 2 200, -. Zas už plácám a za chvíli by mi nezbylo místo na to nejdůležitější..... Monička se totiž chystá k oslavě!!!
1985_4
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Letos si prázdniny o něco prodloužíme. Nemyslím tím stávku, ale v poslední době několik let pořádáme s učiteli v přípravném týdnu výlety. V pondělí nás čeká cesta do Pece pod Sněžkou, odtud se vydáme 25 km přes Sněžku na Pomezní Boudy, kde přespíme a v úterý se vrátíme domů. Máme to jako v rámci vlastivědy. Ve škole máme docela dobrou partu, zvláště na 1. stupni. Scházíme se dokonce i jednou týdně o prázdninách. Nesnášenlivé vyjímky tu sice také jsou, ale většinou vycházíme spolu dobře.
1986_0
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, O prázdninách jsme na jiné dovolené ani nebyli, když nepočítám pobyty u tchýně a často jezdíme také do @následuje název obce@. Zvlášť letos musíme často zalévat naše poměrně velké zahrady. Ovšem výnosy z nich nejsou skoro žádné. Letos je dost rajčat, ale brambor jsme sklidili míň, než jsme nasázeli. Být to na mně, tak skoro nic nepěstuju, ale babička se bohužel musí poslouchat. Před 3 lety mi zemřel tatínek, mamka zůstala sama, a tak tam často musíme jezdit. Bohužel nemám žádné sourozence,
1986_1
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Měj se moc hezky a brzy napiš něco o sobě. Maruš @následuje adresa a dvě telefonní čísla@
1986_2
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Martin jde do 4. roč. strojní průmyslovky. Je takový klidný, docela se dobře učí, takže s ním plánujeme nějakou vysokou technickou školu. Je až moc pořád zalezlý doma, nějakou společnost moc nevyhledává. Honza je pravý opak. Pořád někoho shání, balí holky, děla kraviny s klukama a asi si s ním ještě užiju. Teď prožívá plně svojí pubertu a je opravdu těžké od nás ostatních to snášet. Klidný Martin těžko zvládá jeho hlučnost, takže k potyčkám mezi nimi dochází dost často.
1986_3
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Byli jste někde na dovolené? My v posledních letech jezdíme na pěšší túry na hory. Máme vždycky v plánu ujít alespoň 100 km. Manžel vždycky měsíc předem naplánuje trasy, ze kterých potom vybíráme. Letos jsme byli výtvarný Jizerských horách. Naštěstí ten týden, kdy nebylo takové horko, koncem července. Nachodili jsme přes 120 km, i když nám 1 den propršel, to jsme jeli do Liberce. Byla to moc pěkná dovolená. Bereme si polopenzi, výborně vařili, takže jsme pěkně přibrali.
1986_4
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, takže každé má něco. Je to celkem dobrá třída, takže jsem je nechtěla opustit, i když je jich hodně - 28. Navíc někdo propadá a přistěhuje se, takže těch 30 to bude. Nejhorší je, že si je nějakým způsobem vycepuješ a pak je máš předat někomu dalšímu. Možná, kdybych šla na prvňáky, tak bych si polepšila, těch bude málo, protože dětí ubývá. Nevím, jak u Vás, ale tady přichází děti čím dál tím horší, jak co se týče kázně, tak znalostmi.
1986_5
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Naše děti s námi pořád na dovolenou jezdí. Martinovi bude v prosinci 19 a Honzovi 14.
1986_6
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, který se od Dušky ani nehnul. Na první pohled takový brýlatý vědátor. To se s naším stejně starým Honzou nedalo srovnat. Duška žije u @následuje název obce@. Nevím ale, jestli už jsem Ti to někdy nepsala, protože je to už hodně dávno a bohužel to strašně utíká.
1986_7
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Abych nezapomněla, máme ještě posledního člena rodiny, a tím je samec suchozemské želvy - Žofík. Nechce být výtvarný teráriu, a tak běhá po bytě, kluky kouše do palců nohou a je hrozně mlsný. Máme ho přes 2 roky, je Honzy, ale víceméně se o něj starám já. Má žít přes 60 let, takže nevím, kdo ho potom zdědí. Naštěstí nevadí alergikům, to jsou oba kluci a manžel. Martin dokonce dostal od vojáků kvůli astmatu modrou knížku a Honza už snad na vojnu nepůjde.
1986_8
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Se Zdenou @následuje příjmení@ se ovšem moc dobře nevychází. Je pořád taková protivná. Nad ní není, jenom ona má tu svou pravdu a těžko se sní domluvíš. Navíc si bere aktivně sama na sebe úkoly, které bychom si mi ostatní rozebrali. Nevím, proč to dělá, protože pak to nestíhá a snad chce, abychom jí litovali, co toho má. Problémy s ní jsou, když Ti učí v Tvé třídě nějaký předmět nebo Ty naopak v její třídě, protože nad její děti není.
1986_9
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Honza teď jde do 8. třídy. Měl sice vyznamenání, ale do učení se musí hrozně honit. Velice rád na své povinnosti zapomíná. Vůbec nevím, kam ho dám dál do školy, protože ani přílišná pracovitost se u něj nevyskytuje.
1986_10
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, 22. 8. 2003, @následuje název obce@ Milá Alenko, asi se divíš, kdo Ti to po tak dlouhém čase píše. Prázdniny se rychle chýlí ke konci a jak se znám, nevím, kdy bych se ke psaní zase dostala. Tekže tě strašně moc zdravím, vzpomínám na Tebe a doufám, že se mi ozveš dříve, než já Tobě.
1986_11
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, takže to zbývá na mě a věř mi, že někdy těžko vycházíme a musím se dost ovládat, abych byla zticha. Na baráku je pořád dost práce, jezdíme tam o víkendech a i přes týden se snažíme, i když mě to dost zatěžuje, když chodím do školy. Na přestěhování je to tam ovšem dost malé a navíc bychom si asi velice brzy lezli všichni na nervy. Všude je ale něco, takže si nechci stěžovat, jsou mnohem horší problémy. Alenko, myslím, že už jsem napsala to nejdůležitější.
1986_12
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Do školy samozřejmě se mi moc nechce, i když práce mě pořád baví. Jinak by se to asi dělat nedalo. Letos mě čeká 4. třída. Vedu si je od první, takže vím, co mě čeká. Měla jsem jít na 1. třídu, ale děti jsem si ještě uhájila. Některé moje kolegyně totiž nechtějí prvňáky, takže mi méně vzdorné je máme dost často. Víš sama, jaká je s nimi ze začátku děsná práce, ve vyšších třídách je zase víc opravování a připravování,
1986_13
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Na své jsem si také přišla, když jsem učila její dceru. Tak, to by snad o škole stačilo, máme ještě poslední dny prázdnin.
1986_14
Pohlaví pisatele: Žena, Pobyt pisatele: Berounsko, Počet dětí pisatele: 2, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 2003, Aspoň k něčemu je ta nemoc dobrá. Ještě jsem si vzpomněla na jedno. Martin chodí do třídy se Stáni @následuje příjmení@ synem. Bohužel se spolu moc nekamarádí. Asi také proto, že dojíždějící berouňáci spíše drží spolu. Se Stáňou jsem se občas viděla nebo jsme se sešly. Také s Olinou jsem se párkrát viděla, protože se s Stáňou pořád udržují přátelské styky. Pokud vím tak snad Olina s Olinkou jsou pořád samy. Také mě jednou navštívila Stáňa s Duškou. Duška u nás byla se synem. To byl úplně takový vzorňas,
1986_15
Pohlaví pisatele: Muž, Pobyt pisatele: Jablonec nad Nisou, Počet dětí pisatele: 9, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 1998, Ta básnička, kterou jsi mi psala, je strašně moc krásná, a to že se nerýmuje, ji na její kráse nic neubírá, spíš naopak. Když jsem ji četl poprvé, bylo mi hrozně smutno, a podruhé už jsem se slzám neubránil. Můj život, co se lásky týče, je dlouhý černý tunel, kde jsem si občas zapálil svíčku tím, že jsem se do někoho zamiloval, ale ta brzy uhasla a já jsem tápal dál ve tmě. Doufal jsem, že jsem 17. 5.
1987_0
Pohlaví pisatele: Muž, Pobyt pisatele: Jablonec nad Nisou, Počet dětí pisatele: 9, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 1998, z toho tunelu vyšel a Ty jsi byla mým Sluncem na obloze. Bohužel jsem vešel do dalšího tunelu, ale díky Tobě vím, že každý tunel má svůj konec a to mi dává sílu jít dál.
1987_1
Pohlaví pisatele: Muž, Pobyt pisatele: Jablonec nad Nisou, Počet dětí pisatele: 9, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 1998, Ještě jednou Ti děkuji, že jsi mi dovolila prožít tak krásné okamžiky a doufám, že i Tobě to něco dalo. Loučím se citátem, který se možná hodí do naší situace. --- P. S. V minulém dopise jsem Ti vrátil obě fotky, protože jsem doufal, že mi to vrátí Tebe. Chtěl bych Tě poprosit, jestli bys mi nemohla alespoň jednu poslat zpátky, abych měl nějakou vzpomínku. Když Ti to nebude vadit, nechal bych si i ten přívěšek. Díky moc. Ahoj Roman.
1987_2
Pohlaví pisatele: Muž, Pobyt pisatele: Jablonec nad Nisou, Počet dětí pisatele: 9, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 1998, 2. 6. 98 Ahoj Lucinko. Možná tomu nebudeš věřit a bude se Ti to zdát divný, ale i přesto jak to skončilo, jsem moc rád, že jsem Tě mohl poznat. Ty jsi mi dala víc než si jen umíš představit. Dovolila jsi mi poznat, že i mě může někdo milovat. Věř nebo ne, ale Ty jsi byla první, kdo mě opravdu miloval - sice jenom pár okamžiků - a to je strašně krásný pocit.
1987_3
Pohlaví pisatele: Muž, Pobyt pisatele: Jablonec nad Nisou, Počet dětí pisatele: 9, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 1998, V duchu jsem si přál, aby to dopadlo jinak, ale asi to tak skončit mělo. Přece jenom jsme oba mladí a lásku bychom měli užívat plnými doušky a ne čekat dny, které se v tomto případě rovnají měsícům, a trápit se bez toho druhého. Ten Fanda si možná ani neuvědomuje, co v Tobě má. Jenom by mě hrozně mrzelo, kdyby byl váš vztah postaven na něčem jiném než na lásce.
1987_4
Pohlaví pisatele: Muž, Pobyt pisatele: Jablonec nad Nisou, Počet dětí pisatele: 9, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 1998, Snad to byl osud, který nám oběma dal tu možnost poznat skutečnou lásku. Trvalo to sice jenom kraťoučkou chviličku, ale přesto mi to dalo moc. Dalo mi to sílu jít dál. Nevím, jestli mě ještě někdo bude milovat tak jako Ty, ale chci tomu věřit. Uvidíme co na nás osud přichystal. Třeba se opravdu ještě někde potkáme a pak to bude napořád, třeba se už nikdy neuvidíme, ale to neznamená, že tento krásný okamžik neměl smysl. Měl!
1987_5
Pohlaví pisatele: Muž, Pobyt pisatele: Bělá pod Bezdězem, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 1998, Ale jak říkám kvůli Tobě udělám cokoliv. Snad Tě přesvědčilo po tak dlouhé době to, že Tě mám opravdu rád. Vím, že potřebuješ čas, to chápu a dávám Ti ho. Věřím, že se rozhodneš správně.
1988_0
Pohlaví pisatele: Muž, Pobyt pisatele: Bělá pod Bezdězem, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 1998, Lucko vím, že tento dopis určitě není perfektně slohově napsaný, ale je psaný a to je strašně důležitý z lásky k Tobě. Lucko vím, že je složitý uvěřit tomu, že ten kdo Ti píše Tě má opravdu rád a že se jen nesnaží zlomit Ti srdce. Je to strašně těžký se rozhodnout, ale věř, že kvůli nikomu bych nedělal to co pro Tebe. Jarča je sice skvělá holka a kamarádka, ale asi jsem jí svýma otázkama docela komplikoval život a šel ji trochu na nervy.
1988_1
Pohlaví pisatele: Muž, Pobyt pisatele: Bělá pod Bezdězem, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 1998, Píši Ti tento dopis v době kdy celá naše republika myslí jen na to jedno, na hokej. Vlastně kromě mě, já myslím stále jen na Tebe. Ty jsi teď a již velmi dlouho na prvním místě. Je škoda, že Ti toto všechno musím říci jen tímto dopisem. Moc rád bych Ti vše řekl osobně do Tvých krásných a okouzlujících očí. Ale bohužel je to vše moc komplikované. Strašně jsem si přál aby nám vyšel náš první a snad né poslední ples. Bohužel asi nevyšel. Nevím,
1988_2
Pohlaví pisatele: Muž, Pobyt pisatele: Bělá pod Bezdězem, Počet dětí pisatele: 1, Pohlaví adresáta: Žena, Rok: 1998, Také moc dobře vím, že na Tebe je dost velký tlak Otázky, jak příjme okolí ( přátelé ) někoho nového po Tvém boku. Vím, je to vždy velmi těžké. Určitě nepotěší když Ti někdo zhodnotí a né kladně partnera Ale podle mě a věřím, že i podle Tebe je laska určitě silnější než nějaký názor.
1988_3